Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Ответить
Автор
Member

waryag: 10.02.2026 11:38
yuriy_dd: 09.02.2026 22:02прямо зараз на сайті новина:
Intel Core Ultra 5 250K Plus показав слабкий результат у Geekbench відносно попередника Core Ultra 5 245K

чому нема жодної подібної новини з The Finals?
невже всі тупіші за вас?
Тут уже всі знають, що ти тугий. Навіщо вкотре ганьбитися? :facepalm:
yuriy_dd: 09.02.2026 20:21а стільки людей їх пишуть, і значно більше використовують як індустріальні стандарти, на які всі орієнтуються
Всі це хто? Цей тест практично ніколи не використовується ні чипмейкерами, ні оглядачами заліза.

Ти взагалі уявляєш юзкейс з умовами, схожими на тестові? Епілептичний припадок юзера чи атаку вірусу не пропонувати.
спойлер
Базовий мак міні м4 (хіба не такий у Юри?) в тестах лінус секс тіпс програв кастомному пк з ртх 3050 в блендері на гпу, всрався в shadow of the tomb raider і в межах похибки відстав в сінебенчі в мультикорі від кастомного пк.
ЗАТЕ 40 ВАТТ З РОЗЕТКИ! І В СІНЕБЕНЧІ В СІНГЛКОРІ НА 500 ОЧОК БІЛЬШЕ!
Юра, ось тобі на подумать: в сінебенчі міні пк на якомусь кукурузені виявився найкращим в мультикорі і обігнав десктоп в сінглкорі, але в реальності це йому не допомогло.

Хоча 40 ватт з розетки це справжній плюс для України, хіба не більше сенсу взяти ноутбук для блекаутів? Навіть для офісу можна просто докупити юсб доки...
kabostebeztak
Member

yuriy_dd: 09.02.2026 20:26
це поправимо. А ось швидкість одно-потоку на х86 вже ніколи не стани більше ніж у АРМ, і розрив лише зростатиме. Зараз 50% а за 2 роки буде 100%
фанати х86 луснуть від заздрощів, і таки доведеться переходити :weep: :weep:
скачай The Finals, скажи мені фпс на мінімалках в 1080п в тренувальній зоні, і якщо він буде вищий за той, що на моєму комп'ютері, то моїм наступним комп'ютером буде мак на арм.

едіт: або контр страйк 2. ОЙ! ВІН ЖЕ НЕ ЗАПУСКАЄТЬСЯ!
yuriy_dd
Member

Z440_User: 09.02.2026 22:16А скільки коштує швидкий однопотік ARM без MacOS обов'язковим причепом з повним функціоналом заліза
на моє питання відповіді ви звичайно що не дасте. Не знаєте чи не хочете позоритись?
а на ваше питання - якщо у вас такі вимоги - то прошу спробуйте знайти
kabostebeztak: 09.02.2026 22:17це я до того, що не синтетикою єдиною все вимірюється
тести зроблені щоб максимально близько емулювати роботу звичайних користувачів
kabostebeztak: 09.02.2026 22:17інженерного софту по моєму там все одно менше ніж на windows x86
не було швидкого заліза - ніби очевидно
kabostebeztak: 09.02.2026 22:19 ...і який можна вільно апгрейдити і розганяти, на якому можна вільно програмувати і запускати все що заманеться, хоч віндовс, хоч лінукс, хоч хайку ос...
на щастя таких як ви дуже мало серез покупців ноутів
kabostebeztak: 09.02.2026 22:26до мене ще можеш додати десь 8к людей що грають в цю гру в стімі
8к на фонти дестяків млн продаж - це на рівні похибки
саме тому і не роблять під вас
pelia: 09.02.2026 23:15 Так стоп. Яким боком веб апки до спідометра, який просто по факту перевіряє лише responsiveness?
далі першої стрічки читати не вмієте
waryag: 10.02.2026 11:38 10 років лідери ринку Гугл, Майкрософт, Мозіла, Епл писали, що світило на форумі сказав що тест не має нічого до реальності
Ще може скажеш, що всіма ресурсами писали? Чи виділили 3,5 непотрібних бомжів і якийсь бюджет тим на пиво?
для Гугл Хром це стратегічний продукт. Запиречете?
kabostebeztak
Member

yuriy_dd: 09.02.2026 22:21
kabostebeztak: 09.02.2026 22:17що не синтетикою єдиною все вимірюється. окрім сінебенчу є також ті ж самі ігри
кажіть виключно про себе
індустрія включно з даним сайтом міряють продуктивність проців виключно індустріальними тестами, типу Geekbench
Юра зараз:
спойлер
Изображение
Юра після того, як всю ніч пробував запустити The Finals, щоб принизити бюджетну систему з компонентів 2019 та 2021 років:
спойлер
Изображение
yuriy_dd
Member

kabostebeztak: 10.02.2026 12:59скачай The Finals, скажи мені фпс на мінімалках в 1080п в тренувальній зоні
а може це ви запустите емулятор BlueStacks на свому компі, в ньому поставите гру War Robots і скажете фпс і споживання на 2К моніторі?
kabostebeztak
Member

yuriy_dd: 10.02.2026 14:28
kabostebeztak: 09.02.2026 22:19 ...і який можна вільно апгрейдити і розганяти, на якому можна вільно програмувати і запускати все що заманеться, хоч віндовс, хоч лінукс, хоч хайку ос...
на щастя таких тормозів прогресу як ви дуже мало серез покупців ноутів
Я б щось відповів, але мене забанять за образу іншого учасника.
yuriy_dd
Member

доля проців для ноутів Епл догнала долю АМД :super: :super:

проти прогресу не попреш

https://www.techpowerup.com/345493/appl ... e-years-in
Последний раз редактировалось yuriy_dd 10.02.2026 14:39, всего редактировалось 1 раз.
kabostebeztak
Member

kabostebeztak: 09.02.2026 22:17це я до того, що не синтетикою єдиною все вимірюється
тести зроблені щоб максимально близько емулювати роботу звичайних користувачів
а чому у лінуса тоді м4 всрався по продуктивності?
kabostebeztak
Member

yuriy_dd: 10.02.2026 14:38 доля проців для ноутів Епл догнала долю АМД

проти прогресу не попреш

https://www.techpowerup.com/345493/appl ... e-years-in
точніше проти руки тіма кука по лікоть в сраці у розробників і небажання вчитись користуватись чимось крім продукції епл

едіт: долю амд яка і так була мізерна через нечесні бізнес практики інтел
yuriy_dd
Member

kabostebeztak: 10.02.2026 14:39 а чому у лінуса тоді м4 всрався по продуктивності?
а ви бачили споживання на 04:10?
а результати одно-потоку (мало-потоку)

а бачу що х86 в глибокій задниці
kabostebeztak: 10.02.2026 14:37 Я б щось відповів, але мене забанять за образу іншого учасника.
так у вас іншого нічого не залишається
kabostebeztak
Member

yuriy_dd: 10.02.2026 14:44
kabostebeztak: 10.02.2026 14:39 а чому у лінуса тоді м4 всрався по продуктивності?
а ви бачили споживання на 04:10?
а результати одно-потоку (мало-потоку)

а бачу що х86 в глибокій задниці
літералі єдиний плюс

а час рендеру в блендері ти бачив?
а фпс в томб рейдері ти бачив?
kabostebeztak
Member

на щастя таких тормозів прогресу як ви дуже мало серез покупців ноутів
відсутність апгрейду та свободи - прогрес?
yuriy_dd
Member

kabostebeztak: 10.02.2026 14:45 а час рендеру в блендері ти бачив?
бачу що АМД з вбудованою програв разів в 4+ рази - це ж позор АМД. Чому ви про це нічого не кажете? Чи ви цього не побачили !?!?!?!
а тест проти зовнішньої ВК Dual GeForce - так це не тест. Звичайно що Камаз з причепом може взяти більше ніж швидкісний спорткар - це ж очевидно
Последний раз редактировалось yuriy_dd 10.02.2026 14:53, всего редактировалось 1 раз.
yuriy_dd
Member

kabostebeztak: 10.02.2026 14:46відсутність апгрейду
воно дуже мало кому треба, 90% як купили ноут так і користуються
kabostebeztak: 10.02.2026 14:46 та свободи - прогрес?
відсутність свободи - це лише ваші слова. Я такого не бачу. Я не користуюсь софтом від Епл, і МакОС мене ніяк не обмежує ставити все що я хочу
відсутність можливості ставити кусок лайна Віндовс - це навпаки плюс
а в консолі МакОС дуже близька до Лінукс - я суттєвих відміностей не бачу, в мене все працює як на Дебіан
kabostebeztak
Member

yuriy_dd: 10.02.2026 14:52
kabostebeztak: 10.02.2026 14:46відсутність апгрейду
воно дуже мало кому треба, 90% як купили ноут так і користуються
не правда, мені мама віддала свій ноутбук бо він їй не потрібен і я в нього поставив планку на 16 гіг оперативи щоб в дум етернал пограти + з 8 гігами таке собі жити
yuriy_dd
Member

а тест АІ - бачили? чому ви про це мовчите? це ж ви знайшли і притягнули сюди свої тести

може вам повторити що М4 скоріше працює в робочих завданнях ніж 5090?
yuriy_dd
Member

kabostebeztak: 10.02.2026 14:53не правда, мені мама віддала свій ноутбук бо він їй не потрібен
то може ви ще школярик? у якого юнацький максималізм бє?
Z440_User
Member

yuriy_dd: 10.02.2026 14:28 на моє питання відповіді ви звичайно що не дасте. Не знаєте чи не хочете позоритись?
а на ваше питання - якщо у вас такі вимоги - то прошу спробуйте знайти
Я гадав що ви в курсі і дасте відповідь. :dontknow:
Раз ви так авторитетно питання ставите, то мабуть маєте інформацію і нею поділетесь...
kabostebeztak
Member

yuriy_dd: 10.02.2026 14:50
бачу що АМД з вбудованою програв разів в 4+ рази - це ж позор АМД. Чому ви про це нічого не кажете? Чи ви цього не побачили !?!?!?!
а тест проти зовнішньої ВК Dual GeForce - так це не тест. Звичайно що Камаз з причепом може взяти більше ніж швидкісний спорткар - це ж очевидно
падажжі
тобто коли тобі вигідно то пк на х86 це пічка яку на 1337% розносить чудо на арм
а коли ні то тести не тести?

до речі так, амд програли
LVladislavchik
Member

yuriy_dd: 10.02.2026 14:28на щастя таких тормозів прогресу як ви дуже мало серез покупців ноутів
І це каже людина, яка постійно відверто бреше і сама є хорошим представником "тормозів прогресу", хоча б взяти ось цю ситуацію:
yuriy_dd: 14.01.2026 21:51я маю ноут на windows для arm на qualcomm - Gateway 13.3" Ultra Slim Notebook | Snapdragon™ 850 | 4G LTE
але коли ставив на нього debian повністю його вбив, не реагує ні на що
yuriy_dd: 15.01.2026 14:30ну він запускався, як і Убунта, і Федора
потім в процесі розбивки partitions - щось я не те видалив
yuriy_dd: 15.01.2026 14:30але ж місцеві з соплями доводять що на АРМ нічого не можна поставити, а ось і один з них:
Alexsandr: ↑ 15 січня 2026 13:03
Сказано для винды, значить для винды и никуда больше
Ось Ви раніше гнули свою лінію що все стабільно працювало, тільки замовчували, що воно працювало в режимі LiveCD, бо банально не вдавалося відформатувати чи видалити розділ, після десятка спроб щось пішло не так і з розділами знеслася нафіг таблиця розділів, дивно що Ви, людина з таким великим досвідом в 30+ років, після того як виявили відсутність звичного біосу навіть не погуглили що воно таке, не зробили резервну копію, а максимально тупо зробили цеглинку, хоча шиється ця цеглинка (при умові що там є розмітка) так само просто як Ваш покофон, там навіть рекавері було. Виходить, пристрій все ж одноразовий, ну або Ви його примусово одноразовим зробили :rotate:
Ответить