OpenAI починає показувати рекламу в ChatGPT

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Предлагаю обсудить OpenAI починає показувати рекламу в ChatGPT

Не юзаю чатжпт, но удивлён что там не было рекламы.

Это ж продукт, удержание и развитие которого стоит денег. Бесплатно ж ничего не бывает.

Не понимаю критики :)
Барбарис
Member

Показу реклами все рівно не вистачить, щоб відбити затрати, не кажучи про плюсову звітність. Мабуть графіки інвесторам будуть малювати :lol:
fan-zp
Member

я все понимаю, реклама нужна что б заработать денег, но
вот скажите мне лично вы что то покупали по таргентой рекламе?
ну вот что б прям смотрел кино(слушал музыку,открыл сайт и тд)
и вот она ,сразу перешел и купил?
есть такой народ?
какой процент обращений с такой рекламы?
leif
Member

Платити все одно доведеться, як інакше. Ну, або можеш не користуватися, які проблеми.

Як тут деякі фахівці кажуть, це ж все іграшки, непотрібна фігня і марна витрати дефіцитних ресурсів. Бульбашка ось ось лусне і всі забудуть про ЛЛМ, як забули про nft, це ж майже те саме :rolleyes:

Нінужон нам ваш чат жипиті!! :tomat:

З.і.

Сам маю 2 підписки паралельно: гугєл аі про і чат жипиті плюс. Але я нуб+ламер, ні в чому не розбираюсь просто, купився на хайп :lamer:
Entar
Member

Мені цікаво чому так багато людей хейтять ШІ і бажають щоб той же чат гпт закрився?
Тому що вважають себе супер пупер компетентними спеціалістами які 10 років задротили і тепер їм неприємно що умовний вчорашній студент з досвідом в пів року може справити враження наче він не менш компетентний?)
tornadox
Member

fan-zp
є, але на цьому форумі такої дичини певно нема.
Demedik
Member

leif: 10.02.2026 12:41 Платити все одно доведеться, як інакше. Ну, або можеш не користуватися, які проблеми.

Як тут деякі фахівці кажуть, це ж все іграшки, непотрібна фігня і марна витрати дефіцитних ресурсів. Бульбашка ось ось лусне і всі забудуть про ЛЛМ, як забули про nft, це ж майже те саме :rolleyes:

Нінужон нам ваш чат жипиті!! :tomat:

З.і.

Сам маю 2 підписки паралельно: гугєл аі про і чат жипиті плюс. Але я нуб+ламер, ні в чому не розбираюсь просто, купився на хайп :lamer:
Не ЛЛМ, а текущая фин. модель. Т.е. те компание которые сейчас продают подписку, кроме большого самых больших китов(майки, гугл) - вот эти полетят на дно. Просто потому, что их экономическая модель не покрывает даже расходы на поддержание системы, не то что развитие.
И да, в кодинге... лучшее, что я могу сказать про это - Оно работает. Качество, новые технологии... это уже не к ЛЛМ.
Что это значит ЛЛМ будут. Но скорей всего будет продаваться отдельно(ну или подписка) ЛЛМ которую надо скачать и отдельно ресурсы хостинга моделей - как сейчас делаю для других систем. Т.е. будет Вы покупаете модель у какого-то Дипсик, а потом идет к большому Трио(Майки, Гугл или Амазон) и покупаете отдельно ресурсы на то, чтобы ее крутить в облаке. Таким образом решается проблема окупаемости и секьюрности. И если бизнесу, покупателю, нужно это то он, бизнес, сделает. Но самые популярные модели будут явно в рамках 10гб на диске, а не как сейчас - от 150 и до бесконечности.
Stamb
Member

Entar
якщо ви про цей форум то тут майже усе хейтять
під кожною новиною тільки стогнуть як все погано
як у тому жарті про бабусь під під'їздом - тільки під'їзд це форум, а бабусі - місцеві експерди які усе знають як робити щоб було добре тільки от дальше форума не виходять, тільки мігрують із теми в тему
kabostebeztak
Member

Entar: 10.02.2026 12:52 Мені цікаво чому так багато людей хейтять ШІ і бажають щоб той же чат гпт закрився?
Тому що вважають себе супер пупер компетентними спеціалістами які 10 років задротили і тепер їм неприємно що умовний вчорашній студент з досвідом в пів року може справити враження наче він не менш компетентний?)
З серьозного:
Знищення довіри до медіа
Шалені ціни на частини для пк і ризик того, що ВСЕ перейде в хмару
Легкість створення фейків
Знищення робочих місць (в очах усіляких директорів енівей)
Масове створення оголених фото без згоди (зайди в твіттері на сторінку грока на вкладку медіа)
Вбивства й самогубства пов'язані з ші "помічниками"

З несерьозного:
Слоп і останні оновлення вінди.
dead_rat
Member

leif: 10.02.2026 12:41 Сам маю 2 підписки паралельно: гугєл аі про і чат жипиті плюс. Але я нуб+ламер, ні в чому не розбираюсь просто, купився на хайп :lamer:
Дядьку, ви покупаєте підписки по 20$ лише поки ФААНГ вливає в це шалені гроші і дає вам умовно безкоштовно.

Побачимо як підуть справи, коли вони захочуть повернути свої гроші.
stnl79
Member

Підписка в 20 баксів то демпінг. Побачимо як ви будете купувати підписку , коли вона 120 баксів стане. Успіхів у роботі з чатами)))
Raynor
Member

fan-zp: 10.02.2026 12:27 вот скажите мне лично вы что то покупали по таргентой рекламе?
ну вот что б прям смотрел кино(слушал музыку,открыл сайт и тд)
и вот она ,сразу перешел и купил?
есть такой народ?
Також інколи задаюсь цим питанням, а з іншого боку напевно якби це не працювало, то і рекламу не замовляли б?
За себе скажу, що жодного разу не купував товари з таких реклам.
dead_rat
Member

stnl79: 10.02.2026 13:45 Підписка в 20 баксів то демпінг. Побачимо як ви будете купувати підписку , коли вона 120 баксів стане. Успіхів у роботі з чатами)))
120$ не відібʼє затрати і близько.

Ви можете подивитися круті історії як народ за місяць і на 20к$ токенів палить і більше. Так це все ще демпінгові ціни.
Можливо, що це все ще дешевше ніж люди і круто вирішило бізнес залачу, а можливо просто слопу нагенерило, ніхто ж не зізнається.
спойлер

Изображение
mythorns
Junior

Та пішов на цей чатгпт. Він реально ідіотом став. Ще й рекламу тулять. Джеміні набагато розумніше, вже не раз на однакові запити він давав більш точну інфу
Ostin
Member

Entar: 10.02.2026 12:52Мені цікаво чому так багато людей хейтять ШІ і бажають щоб той же чат гпт закрився?
Тому що зроблено ставку не на результат, а на імітацію. Всього. Чатик імітує штучний інтелект. Умовний студент генерить працюючий код та імітує розробника, але ніхто не знає, як його код працює. Корпорації генерять угоди на трильйони, а по факту ніяких грошей ніде немає.
Так-то я особисто не проти розумного помічника, який справді допомагає МЕНІ. Але по факту виглядає все так, ніби працювати доведеться більше, конкурувати більше, а платня так само покриватиме тарілочку рису. То де МІЙ профіт?
Також я не проти, щоб розумний помічник розвивав глобальну медицину та науку. Яка буде корисна ВСІМ.
А зараз я просто не бачу, де НАША спільна чи МОЯ особиста вигода від цього імітуючого лайна.
Звісно ж, якби я був в числі тих, хто отримує якісь дивіденди від цього всього галасу з чатиком - я б, можливо, не писав такий текст) І взагалі тут не писав би, швидше за все) Але то інша історія. А моя історія тут і зараз, і наявний фейковий ШІ - це те, що не вселяє в мене оптимізм чи надію в світле красиве майбутнє :lol:
leif
Member

Demedik: 10.02.2026 13:11Не ЛЛМ, а текущая фин. модель.
сто разів вже сказано, що інакше бути не могло з тим, як нині влаштована сучасна економіка. бухтіти на те, що роздулась бульбашка це має приблизно такий же сенс, як обурюватись, що взимку холодно, а влітку спекотно.

але я писав не про це. вистачає і тих, кому не подобається сама технологія, ви щось пропустили.
Demedik: 10.02.2026 13:11Т.е. будет Вы покупаете модель у какого-то Дипсик, а потом идет к большому Трио(Майки, Гугл или Амазон) и покупаете отдельно ресурсы на то, чтобы ее крутить в облаке. Таким образом решается проблема окупаемости и секьюрности.
я думаю, ваш прогноз помилковий, але подивимось.
dead_rat: 10.02.2026 13:33Побачимо як підуть справи, коли вони захочуть повернути свої гроші.
ок, побачимо.

повторюсь, що в сучасній економіці (+ геополітиці) всі ваші калькуляції прибутковості і уявлення про те, як мають функціонувати ті чи інші компанії можуть виявитись взагалі неактуальними і нерелевантними, а працювати буде все на категорично інших (абсолютно всратих) фінансових моделях.

чи подобається це особисто мені? ні. але мені багато чого не подобається, а походу інакше вже не буде, такий нині світ і така економіка.
Buldozer.
Member

Stamb: 10.02.2026 13:13 Entar
якщо ви про цей форум то тут майже усе хейтять
під кожною новиною тільки стогнуть як все погано
як у тому жарті про бабусь під під'їздом - тільки під'їзд це форум, а бабусі - місцеві експерди які усе знають як робити щоб було добре тільки от дальше форума не виходять, тільки мігрують із теми в тему
О, вы тоже это заметили? ;)

Тут все дорого, плохо , и вообще люди с гтх1060 в профиле знают лучше Хуана как правильно вести бизнес :laugh:
МОНАХ
Member

► Зззараза! Відтепер ще й ВЕБ-версія ChatGPT мені кожного разу буде писати - "Відключи свій АдБлок, хитрозадий ти бабуін!" :laugh:
-------------------------------------------------------------------------------------
► А починали: чергова мега-революція в розвитку людського суспільства, перехід на якісно-новий виток розвитку людини розумної, створення штучного інтелекту, перехід від органічно-обумовленої свідомості до ІТ-цифрового самоусвідомлення Всесвітом самого себе...
► А як до діла прийшлось, то все класично і банально: слухай дай хоч якогось бабла, га! :gigi:
Entar
Member

kabostebeztak: 10.02.2026 13:17 З серьозного:
Знищення довіри до медіа
Масове створення оголених фото без згоди (зайди в твіттері на сторінку грока на вкладку медіа)
Тобто:
1. До чата гпт ви довіряли медіа? А яким саме?
CNN чи FOX news? 5-му каналу чи телемарафону? Соловйову чи дойче велле?
Ви серйозно? Кожне медіа робить заказуху за яку журналістам платить замовник, і зрозуміти "хло платить" можна навіть якщо не дивитися на назву каналу і не знаючи в обличчя журналістів. ЗМІ влаштовані для того щоб промивати мізки, яка довіра?

2. Шалені ціни були із-за клятого майнінгу який взагалі ніякої користі не приносив, чисто спекуляції, просто спалювання енергії і ресурсу відеокарт заради віртуальної генерації аналогу "акцій".

3. Бажання "переїзду в хмару" взагалі не залежить від ШІ, це питання того, чи стане співвідношення між вартістю компонентів споживчого сегменту, та вартістю компонентів для храрних сервісів + якість передачі даних через інтернет такими, що хмара стане масовим рішенням.

4. Фейки так, стало легше для простих людей. Проте для професіоналів і раніше це було дуже просто.

5. Робочих місць людей які механічно виконували таку роботу, яку можна замінити ШІ? То може добре? А то в нас нормального сантехніка чи електрика не знайдеш, а коли знайдеш, то вартість їх роботи за день значно перевищує день роботи середньостатистичного айтішника.

6. Ну і чудово, оголені фото перестануть бути чимось, чим можна шантажувати, насміхатися чи "чморити" людей. Більше ніякі готелі, чи збоченці, чи мстиві тварі не зможуть псувати життя людям, бо "та будь яке фото можна в ШІ оголити, дєлов то".

7. Вбивства і самогубства? Ви впевнені що ті люди б не вбили і не самовбилися б без ШІ? Давайте заборонимо ножі, бо ними вбивають. І зброю. І паяльники, бо ними можна тортури робити.
Щось я не бачу статистики яка б свідчила про збільшення числа вбивств та самогубств в цивілізованому світі за останні 3 роки.
А якщо подивитися, скільки людей, які не можуть собі дозволити психолога чи психотерапевта отримали базову допомогу від ШІ.

Але хейт є хейт.

Отправлено спустя 2 минуты 21 секунду:
МОНАХ: 10.02.2026 21:31 ► А як до діла прийшлось, то все класично і банально: слухай дай хоч якогось бабла, га! :gigi:
Ну ютуб і спотіфай просять, і всі якось платять.
Я правда користуюсь взламаною версією, але то я така жаба, а більше сотні мільонів платять

Отправлено спустя 13 минут :
Ostin: 10.02.2026 14:04 Так-то я особисто не проти розумного помічника, який справді допомагає МЕНІ. Але по факту виглядає все так, ніби працювати доведеться більше, конкурувати більше, а платня так само покриватиме тарілочку рису. То де МІЙ профіт?
Ну розумний помічник вже є. І він дійсно може допомагати якщо ним користуватися.
І на даний момент, "при інших одинакових вхідних" можна користуючись ним заробляти стільки ж працюючи менше. Нехай і не в усіх сферах.
А так то, конкурувати треба завжди, а платня залежить більше від того, як найманий працівник домовиться з роботодавцем.

Профіт в тому, що тепер доступ до інформації прискорився, ряд рутинних задач можна делегувати навіть не стажеру а машині, для власного аналізу даних доступні більші обсяги інформації що отримуються за один запит, і розумні люди можуть зосередитися на _СУТІ_ своєї роботи, а не на окремих рутинних її елементах.

Колись для того щоб знайти якусь інформацію В ПРИНЦИПІ треба було проїхати тисячі кілометрів. Потім сотні. Потім треба було сходити в університетську бібліотеку. Потім в гугл (але там ті ж книги вузькоспеціалізовані треба купувати). А зараз все це доступно. Ми переходимо до світу, в якому власний інтелект людини, її аналітичні здібності, і вміння формулювати свої запити - значитимуть все більше, а належність до якоїсь "привілейованої групи людей яким ЦЯ інформація доступна" - менше. Це насправді покращує положення більшої кількості людей, аніж погіршує. Погіршить воно положення тільки тих, хто паразитує на наявності у них певної інформації і знань, до яких раніше складно було дістатися переважній більшості. А покращить положення переважної більшості.
Колись "збирали комп'ютери" чиїмось дітям в основному такі люди як "мужички з радіоринку", а потім доступ до інформації покращився і це стало доступно кожному підлітку. То ми в якому світі хочемо жити?
Buldozer.
Member

Entar: 10.02.2026 21:55
kabostebeztak: 10.02.2026 13:17 З серьозного:
Знищення довіри до медіа
Тобто:
1. До чата гпт ви довіряли медіа? А яким саме?
CNN чи FOX news? 5-му каналу чи телемарафону? Соловйову чи дойче велле?
Ви серйозно? Кожне медіа робить заказуху за яку журналістам платить замовник, і зрозуміти "хло платить" можна навіть якщо не дивитися на назву каналу і не знаючи в обличчя журналістів. ЗМІ влаштовані для того щоб промивати мізки, яка довіра?

2. Шалені ціни були із-за клятого майнінгу який взагалі ніякої користі не приносив, чисто спекуляції, просто спалювання енергії і ресурсу відеокарт заради віртуальної генерації аналогу "акцій".

3. Бажання "переїзду в хмару" взагалі не залежить від ШІ, це питання того, чи стане співвідношення між вартістю компонентів споживчого сегменту, та вартістю компонентів для храрних сервісів + якість передачі даних через інтернет такими, що хмара стане масовим рішенням.

4. Фейки так, стало легше для простих людей. Проте для професіоналів і раніше це було дуже просто.

5. Робочих місць людей які механічно виконували таку роботу, яку можна замінити ШІ? То може добре? А то в нас нормального сантехніка чи електрика не знайдеш, а коли знайдеш, то вартість їх роботи за день значно перевищує день роботи середньостатистичного айтішника.

6. Ну і чудово, оголені фото перестануть бути чимось, чим можна шантажувати, насміхатися чи "чморити" людей. Більше ніякі готелі, чи збоченці, чи мстиві тварі не зможуть псувати життя людям, бо "та будь яке фото можна в ШІ оголити, дєлов то".

7. Вбивства і самогубства? Ви впевнені що ті люди б не вбили і не самовбилися б без ШІ? Давайте заборонимо ножі, бо ними вбивають. І зброю. І паяльники, бо ними можна тортури робити.
Щось я не бачу статистики яка б свідчила про збільшення числа вбивств та самогубств в цивілізованому світі за останні 3 роки.
А якщо подивитися, скільки людей, які не можуть собі дозволити психолога чи психотерапевта отримали базову допомогу від ШІ.

Але хейт є хейт.

Отправлено спустя 2 минуты 21 секунду:
МОНАХ: 10.02.2026 21:31 ► А як до діла прийшлось, то все класично і банально: слухай дай хоч якогось бабла, га! :gigi:
Ну ютуб і спотіфай просять, і всі якось платять.
Я правда користуюсь взламаною версією, але то я така жаба, а більше сотні мільонів платять

Отправлено спустя 13 минут :
Ostin: 10.02.2026 14:04 Так-то я особисто не проти розумного помічника, який справді допомагає МЕНІ. Але по факту виглядає все так, ніби працювати доведеться більше, конкурувати більше, а платня так само покриватиме тарілочку рису. То де МІЙ профіт?
Ну розумний помічник вже є. І він дійсно може допомагати якщо ним користуватися.
І на даний момент, "при інших одинакових вхідних" можна користуючись ним заробляти стільки ж працюючи менше. Нехай і не в усіх сферах.
А так то, конкурувати треба завжди, а платня залежить більше від того, як найманий працівник домовиться з роботодавцем.

Профіт в тому, що тепер доступ до інформації прискорився, ряд рутинних задач можна делегувати навіть не стажеру а машині, для власного аналізу даних доступні більші обсяги інформації що отримуються за один запит, і розумні люди можуть зосередитися на _СУТІ_ своєї роботи, а не на окремих рутинних її елементах.

Колись для того щоб знайти якусь інформацію В ПРИНЦИПІ треба було проїхати тисячі кілометрів. Потім сотні. Потім треба було сходити в університетську бібліотеку. Потім в гугл (але там ті ж книги вузькоспеціалізовані треба купувати). А зараз все це доступно. Ми переходимо до світу, в якому власний інтелект людини, її аналітичні здібності, і вміння формулювати свої запити - значитимуть все більше, а належність до якоїсь "привілейованої групи людей яким ЦЯ інформація доступна" - менше. Це насправді покращує положення більшої кількості людей, аніж погіршує. Погіршить воно положення тільки тих, хто паразитує на наявності у них певної інформації і знань, до яких раніше складно було дістатися переважній більшості. А покращить положення переважної більшості.
Колись "збирали комп'ютери" чиїмось дітям в основному такі люди як "мужички з радіоринку", а потім доступ до інформації покращився і це стало доступно кожному підлітку. То ми в якому світі хочемо жити?
Вы пишите умные вещи. Нельзя такое) будете красные от минусов!)

Надо писать так-да не буду я не за что платить, они зажрались, я хочу бесплатно все. И 5060 должна стоить 149.уе.

Потом начать хныкать и ножкой тонпнуть :laugh:
Ответить