ASRock поліпшила стабільність системи у свіжих прошивках для плат AM5

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Пропоную обговорити ASRock поліпшила стабільність системи у свіжих прошивках для плат AM5
Какие молодцы - запилили beta-версию. Проверяйте на своих компьютерах.
STARL1GHT
Member

Що там? Вже перший X3D на новій прошивці в рай відійшов чи ще потрібно зачекати? :gigi:
спойлер
Не втримався, вибачте. :D
erkins007
Member

Да уже поздно даже если исправили. Репутация асрок уже на самом дне
denizen
Member

вже ніхто не повірить
Сidonix
Member

Чесно кажучи не знаю що мене підштовхне колись ще купляти їх материнки. Остання була на Z170 під Core i7-7700k, але з серпня 2021-го як перейшов на Ryzen+Asus, то так і сиджу, поки все ок.

Відправлено через 1 хвилину 33 секунди:
Тепер в них єдиний вихід це при купівлі їх материнок гарантувати заміну процесора, якщо погорить. Але навряд чи вони на це підуть.
kabostebeztak
Member

Сidonix: 09.02.2026 16:24 Чесно кажучи не знаю що мене підштовхне колись ще купляти їх материнки. Остання була на Z170 під Core i7-7700k, але з серпня 2021-го як перейшов на Ryzen+Asus, то так і сиджу, поки все ок.

Тепер в них єдиний вихід це при купівлі їх материнок гарантувати заміну процесора, якщо погорить. Але навряд чи вони на це підуть.
Юзаю MSI B550M PRO-VDH WiFi. Проблем 0. Хоч райзен 9 в розгоні став якщо вірити Hardware Unboxed
Сidonix
Member

kabostebeztak: 09.02.2026 16:26
Сidonix: 09.02.2026 16:24 Чесно кажучи не знаю що мене підштовхне колись ще купляти їх материнки. Остання була на Z170 під Core i7-7700k, але з серпня 2021-го як перейшов на Ryzen+Asus, то так і сиджу, поки все ок.

Юзаю MSI B550M PRO-VDH WiFi. Проблем 0. Хоч райзен 9 в розгоні став якщо вірити Hardware Unboxed
А причому тут MSI? В сабжі про ASRock взагалі мова йде.
kabostebeztak
Member

Сidonix: 09.02.2026 16:42
kabostebeztak: 09.02.2026 16:26

до того що асрок брати якось не хочеться, хіба що якщо на голову впаде разом з процом щоб не так жаль було якщо згорить. там хіба не хардварні проблеми з сокетом?
Сidonix
Member

kabostebeztak: 09.02.2026 16:45
Сidonix: 09.02.2026 16:42

до того що асрок брати якось не хочеться, хіба що якщо на голову впаде разом з процом щоб не так жаль було якщо згорить. там хіба не хардварні проблеми з сокетом?
Ну просто ти так написав за MSI наче у нього якісь схожі проблеми були з Ryzen. Ніхто ж за MSI нічого і не каже. Тут же мова йде саме про ASRock.
Kirakishou
Member

А якщо мене не цікавлять X3D процесори і взагалі щось дорожче за Ryzen 7 9700X, то можна купувати їх материнки? Просто маю в іншому комп'ютері H470 Steel Legend і вона мені подобається.
Enjthesilence
Member

Сidonix: 09.02.2026 16:24 Тепер в них єдиний вихід це при купівлі їх материнок гарантувати заміну процесора, якщо погорить. Але навряд чи вони на це підуть.
як правило там материнка залишається працювати, сам процесор виходить з ладу і так їх спокійно міняють по гарантії.
daesz
Member

Kirakishou: 09.02.2026 16:51 А якщо мене не цікавлять X3D процесори і взагалі щось дорожче за Ryzen 7 9700X, то можна купувати їх материнки? Просто маю в іншому комп'ютері H470 Steel Legend і вона мені подобається.
Молодші 9000 проци також траплялось, що горіли.
Маю а620і лайтнін, 2 роки і 0 проблем, планую в майбутньому замінити на 7800х3д. Схоже, що проблеми тільки із 9000 серією (і здебільшого з 9800х3д).
alexeygalas
Member

Оновитись може із старої 3.20 до цієї 4.07? Може тоді нарешті загориться :D
Yurius
Member

erkins007
erkins007: 09.02.2026 16:16Репутация асрок уже на самом дне
як і твоя на цьому форумі :lol:
wws13
Junior

странно что все так хейтят asrock, у меня taichi на x870e и как по мне єто самая адекватная материнка на x870e, потому как работает видеокарта 16x pcie5 + все nvme порты и ничего не отключается, у всех остальных или видео на 8x переключается или nvme не все доступны
ну и уже больше года работает с 9800x3d без каких либо проблем
Enjthesilence
Member

wws13: 09.02.2026 17:58 странно что все так хейтят asrock, у меня taichi на x870e и как по мне єто самая адекватная материнка на x870e, потому как работает видеокарта 16x pcie5 + все nvme порты и ничего не отключается, у всех остальных или видео на 8x переключается или nvme не все доступны
ну и уже больше года работает с 9800x3d без каких либо проблем
бо це найпроблемніші материнки з доступних на сьогодні? є статистика, проблема, яку публічно визнали амд, асрок, асус. обираючи між материнками зараз для 9000, економити 1-2к за асрок, хіба що ну дуже сильно тисне бюджет, та це вже маркетінг демедж, навіть коли все пофікситься і буде працювати бездоганно, шлейф сотень погорівших цп з редіту буде триматись ще не один рік. можеш 10 років роботи круто, але варто разок з підливою дати, запам'ятають як обісранця
aaleksandrenko
Member

Пів року назад вже фіксили. тут пишуть що знову пофіксили :facepalm:
Може там яка конструктивна проблема? І їм простіше замінити пару десятків по гарантії, чим відкликати пару тисяч.
GipeR
Member

стояла asrock b650 lightning и 9700x в PBO, до так называемого фикса 5.7 частота постоянно была, после фикса 5.5, но при этом никаких проблем не наблюдалось. Хотя люди писали, что 9700х умирал, ну нафиг асрок.
Filabatya
Member

GipeR
То ви її просто не розпробували, взяли якийсь мсай оверпрайснутий :gigi:
daesz
Member

alexeygalas: 09.02.2026 17:36 Оновитись може із старої 3.20 до цієї 4.07? Може тоді нарешті загориться :D
Я на 3.20 сиджу :D
Ответить