На серваку я лишив 40% вентилятора і 2Р4е активних щоб він чілив. Бо там всього 3 контейнера крутиться поки і всі 14 просто не потрібніGeorgin: ↑ 07.02.2026 18:34Ви не відключали енергоефективні ядра? Сильно падає швидкодія?
Новости
Последние статьи и обзоры
Чутки: Intel вирішила відмовитися від випуску флагманського процесора Core Ultra 9 290K Plus
-
alexeygalas
Member
-
Georgin
Member
alexeygalas
Зрозумів. Пошукаю на ютубах, як воно буде працювати з відключеними на Windows 10 у іграх і з віртуальними машинами.
Зрозумів. Пошукаю на ютубах, як воно буде працювати з відключеними на Windows 10 у іграх і з віртуальними машинами.
-
alexeygalas
Member
Коли у мене 265к був в більшому корпусі з більшим кулером і 4060 ті - не встигипотестити бо була робоча машина. А тепер вона перезібрана в 3л корпус з маленьким кулером без дискретки. Тож мої тести ігор на інтеграшці з PL1 75w не дуже для вас будуть показовими. Він тепер резервний в разі якщо лептоп вийде з ладуGeorgin: ↑ 07.02.2026 18:37Зрозумів. Пошукаю на ютубах, як воно буде працювати з відключеними на Windows 10 у іграх і з віртуальними машинами.
Последний раз редактировалось alexeygalas 07.02.2026 18:46, всего редактировалось 1 раз.
-
Georgin
Member
alexeygalas
Ок, дякую за відповідь
Ок, дякую за відповідь
-
alexeygalas
Member
Georgin
Зверніться до Megaclite, у нього ігровий системник на 265к
Зверніться до Megaclite, у нього ігровий системник на 265к
-
Georgin
Member
alexeygalas
Буду тримати наувазі, але кращє пошукаю спершу сам. 100% вже є якийсь ентузіаст, який здійснив мої задумки
Буду тримати наувазі, але кращє пошукаю спершу сам. 100% вже є якийсь ентузіаст, який здійснив мої задумки
-
alexeygalas
Member
Краще оберіть 235. У 225 найнижчий бінінг і нижчі бустові частоти. 235 буде краще показувати результати. Є тести gecid із нимGeorgin: ↑ 07.02.2026 18:28найдешевшого 225-го
-
Georgin
Member
alexeygalas
Різниця в ціні більш ніж 5000 грн., так що це погана ідея
Різниця в ціні більш ніж 5000 грн., так що це погана ідея
-
kabostebeztak
Member
Цікаво про це все читати з Ryzen 5 3600, що хто відміняє і на що ціни ростуть, хоча ніякі апгрейди мені найближчим часом не світять)
-
Nekros
Member
Що це дає власнику з діскретною відеокартою?alexeygalas: ↑ 07.02.2026 18:09 Крім ігор вони усюди вийшли толкові.
Ось як приклад 235T кодує з рейду на льоту відео на інтеграшці.
І з відеобробкою ти на ньому не попрацюєш бо воно буде лагати у любому відео редакторі по типу давінчі при роботі з 4к відео та 10біт 4:2:2.
Ці твої кодування це полумери не пойми на кого розраховані типу «дивись воно відео 8біт конвертує», лол, ну і що? Сама дешева rtx5060 його розірве у роботі з відео, не кажучі вже про графіку
Последний раз редактировалось Nekros 07.02.2026 19:19, всего редактировалось 1 раз.
-
kabostebeztak
Member
головне пам'ятати що най-важливіше це реальні резултати і фпс за долларalexeygalas: ↑ 07.02.2026 19:03Краще оберіть 235. У 225 найнижчий бінінг і нижчі бустові частоти. 235 буде краще показувати результати. Є тести gecid із нимGeorgin: ↑ 07.02.2026 18:28найдешевшого 225-го
-
Georgin
Member
kabostebeztak
У Вас нормальна конфігурація, жити можна
А новини для того і існують, щоб не відставати від життя і планувати на майбутнє 
У Вас нормальна конфігурація, жити можна
-
alexeygalas
Member
А ніхто на ньому би і не монтував би відео. Я тобі просто показую твоє "гірше за попереднє покоління" в рамках можливостей цп. За обчислювальні тести в тому числі і значно нижче при цьому споживання. Хто захоче грати на максималках з запасом на майбутнє - купить х3d. У всіх інших сферах проци вийшли міцні і достойно себе показалиNekros: ↑ 07.02.2026 19:17Ці твої кодування це полумери не пойми на кого розраховані типу «дивись воно відео 8біт конвертує», лол, ну і що? Сама дешева rtx5060 його розірве у роботі з відео, не кажучі вже про графіку
P.S. Знав що ти не втримаєшся і згадаєш про avc 10bit.
Відправлено через 8 хвилин 1 секунду:
Так є в нас такі проблеми з цінами. Бо я цей 235Т на ібей за 130$ вичепив. Правда Б/ВGeorgin: ↑ 07.02.2026 19:07Різниця в ціні більш ніж 5000 грн
Але в домашній сервер прям ідеально залетів. Апаратне кодування av1, підтримка відлаленого ip/kvm, підтрика корекції помилок ECC та низьке споживання.
-
Georgin
Member
alexeygalas
В наших широтах б./в. Ultra практично немає, нема з чого вибирати. За 130 я б і сам взяв
Єдина пропозиція з цікавих - 245K за 9000 грн., американка без гарантії. Я, чесно кажучі, з усіма останніми косяками від обох компаній та щє й від виробників матплат все ж таки кращє візьму 225 за ~8K з повною гарантією ніж цей 245K.
Тим більше, що я буду відключати E-ядра, а повноцінних ядер у обох цих процесорів по 6 штук.
В наших широтах б./в. Ultra практично немає, нема з чого вибирати. За 130 я б і сам взяв
Єдина пропозиція з цікавих - 245K за 9000 грн., американка без гарантії. Я, чесно кажучі, з усіма останніми косяками від обох компаній та щє й від виробників матплат все ж таки кращє візьму 225 за ~8K з повною гарантією ніж цей 245K.
Тим більше, що я буду відключати E-ядра, а повноцінних ядер у обох цих процесорів по 6 штук.
-
wander
Junior
А навіщо їх відключати, зовсім нещодавно зібрав на 265К, то він чудово справляється і з Е-ядрами, особливо у 2К.Georgin: ↑ 07.02.2026 18:34 Ви не відключали енергоефективні ядра? Сильно падає швидкодія?
-
Georgin
Member
wander
Причина перша - віртуальні машини "ненавидять" гетерогенні ядра, це досі не змінилося і навряд чи зміниться у осяжному майбутньому.
Причина друга - я не впевнений, що у Windows 10 планувальник завдань буде адекватно з ними працювати.
Спробувати можна, але, скоріше за все, доведеться відключати.
Причина перша - віртуальні машини "ненавидять" гетерогенні ядра, це досі не змінилося і навряд чи зміниться у осяжному майбутньому.
Причина друга - я не впевнений, що у Windows 10 планувальник завдань буде адекватно з ними працювати.
Спробувати можна, але, скоріше за все, доведеться відключати.
-
kabostebeztak
Member
от би р5 5600 і щось з підтримкою кодування AV1 щоб безкоштовний давінчі на лінуксі юзать нормально...Georgin: ↑ 07.02.2026 19:20 kabostebeztak
У Вас нормальна конфігурація, жити можнаА новини для того і існують, щоб не відставати від життя і планувати на майбутнє
![]()