Чутки: Intel вирішила відмовитися від випуску флагманського процесора Core Ultra 9 290K Plus

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Пропоную обговорити Чутки: Intel вирішила відмовитися від випуску флагманського процесора Core Ultra 9 290K Plus

причина: забули дописати AIAIAIAIAI в назву. потiм перевипустять i продажi пiдуть в гору
alexeygalas
Member

І правильно зробили. А от 6P 12e в лінійці не вистачало. 250K Plus дуже би зайшов
bes
Member

gregory_amd: 07.02.2026 10:50 причина: забули дописати AIAIAIAIAI в назву. потiм перевипустять i продажi пiдуть в гору
ты можешь не удалять ссылку на тему ?
Nekros
Member

Треба було одразу відмовлятися від усього arrow lake бо це якийсь позор, а не платформа. Та ще й більше на цей сокет нічого не вийде
VladimirV
Member

Ну контролер пам'ятi покращили ж мабуть (хоча 7200 заводиться i на рапторах i навiть на альдерах заводиться) :dontknow:
LGA1851 якось до мене не добирався, щоб я сам його мiг поналаштовувати, що вiн там реально може з ддр5 вижати на постiйну роботу.
Sanьka
Member

Невже навіть наркомівські 100 грам 5% не натягнули ? :-/
Щось 1800 сокет виявився не айс, перемоги над 1700ми процами не було, скоріш регрес в ігровій сфері.
Може хоч 1900сокет принесе пройитз чимось новим, там 3д кеш тощо.
zalizo_org
Member

Intel вирішила відмовитися від випуску флагманського процесора Core Ultra 9 290K Plus
На мій погляд це скоріше позитив. Просто тому, що з цієї ситуації ясно, що всі зусилля вони зосереджують на новому сокеті, а не розпорошуються на те, в чому вже немає сенсу.

Відправлено через 1 хвилину 15 секунд:
VladimirV: 07.02.2026 11:24LGA1851 якось до мене не добирався
Це свого роду екзотика, як колись LGA2066
mavrsmart
Member

gregory_amd: 07.02.2026 10:50 причина: забули дописати AIAIAIAIAI в назву. потiм перевипустять i продажi пiдуть в гору
Це вже було: - Intel Pentium 4 прискорює інтернет.
Настав час: - Intel Core прискорює AI
FastBullet
Member

zalizo_org: 07.02.2026 14:17
Intel вирішила відмовитися від випуску флагманського процесора Core Ultra 9 290K Plus
На мій погляд це скоріше позитив. Просто тому, що з цієї ситуації ясно, що всі зусилля вони зосереджують на новому сокеті, а не розпорошуються на те, в чому вже немає сенсу.

Відправлено через 1 хвилину 15 секунд:
VladimirV: 07.02.2026 11:24LGA1851 якось до мене не добирався
Це свого роду екзотика, як колись LGA2066
Насмішив, просто віирішили трохи заощадити на бінінгу проців))
RSH
Junior

Ну і правильно, кому він потрібен це одне, а кому він потрібен, коли пам'ять до нього не купиш — тим більше :laugh:
Nekros
Member

zalizo_org: 07.02.2026 14:17 На мій погляд це скоріше позитив. Просто тому, що з цієї ситуації ясно, що всі зусилля вони зосереджують на новому сокеті, а не розпорошуються на те, в чому вже немає сенсу.
Це ми бачимо вже 15 років як кожного року виходить новий сокет бо в старому вже немає сенсу :gigi:
zalizo_org
Member

Nekros: 07.02.2026 16:20Це ми бачимо вже 15 років як кожного року виходить новий сокет бо в старому вже немає сенсу
З цим можна було б погодитися, якщо б не відбулася зміна управління компанією (LGA1851 і недолугий неймінґ - це ще дітище Пета Гелсінгера). А так, нова мітла (Ліп-Бу Тан) може по новому мести.
Afit
Member

Nekros: 07.02.2026 11:05 Треба було одразу відмовлятися від усього arrow lake бо це якийсь позор, а не платформа. Та ще й більше на цей сокет нічого не вийде
Ага, они не AMD чтобы потом когда нибудь выпустить проц на эту платформу, как с Х3D или с 16 ядрами, мол закладывайся на перспективу
doc-oc
Member

Ой, а шо такое?! Он деградировал ещё на стадии лабораторного тестирования?! :laugh:
alexeygalas
Member

Nekros: 07.02.2026 11:05бо це якийсь позор, а не платформа.
Тримав би ти свою "мудру" думку при собі )
Крім ігор вони усюди вийшли толкові.
Ось як приклад 235T кодує з рейду на льоту відео на інтеграшці. Слабо таке на uhd770 повторити на рапторі. За vcn 4 взагалі мовчу
18вт споживання
Screenshot 2026-02-07 182611.png
Screenshot_20260207_180250_Jellyfin.jpg
AV1
Screenshot 2026-02-07 182213.png
Georgin
Member

alexeygalas
А що з іграми не так? Ніби для FHD і навіть 2к вистачає і найдешевшого 225-го, та й енергоефективний він порівняно з тим же Ryzen 7600X або 13600К.
спойлер
Як на мене - хороший процесор. Я от навіть вирішив наступну платформу на 225-му збирати, якщо до того часу чогось цікавішого не вийде.
Може я не ті тести дивлюсь?
alexeygalas
Member

Georgin
Не ті. Треба сталкер залісся 😀
Georgin
Member

alexeygalas
Та це дуже нішево :)
alexeygalas
Member

Georgin: 07.02.2026 18:28Як на мене - хороший процесор.
Та проци класні безперечно. Маю тепер вже 2 десктопних і один в жінки в лептопі. Справляються на ура при значно нижчих температурах

Відправлено через 42 секунди:
Georgin: 07.02.2026 18:31Та це дуже нішево
Почекайте вечора. Зараз налетять і все пояснять. Не так граєш і не так міряєш. Отак треба 😁
Последний раз редактировалось alexeygalas 07.02.2026 18:34, всего редактировалось 1 раз.
Georgin
Member

alexeygalas
Ок, почекаю :)
Ви не відключали енергоефективні ядра? Сильно падає швидкодія?
Ответить