Новости
Последние статьи и обзоры
Странные вопросы и точные ответы
-
Roma_54
Junior
Дякую за інформацію, напевно буду брати все таки в CompX, надіюся попадеться обслужена і не з ферми.
-
Shpoker
Member
вот не помню, но помню что чувак из compX тут точно был, и далеко не простой манагерБарбарис: ↑ 31.01.2026 17:36а не терафлопс з форуму хіба?
-
QFlash
Member
Якщо є тут спеціалісти увага питання:
Де записана інформація про чипсет материнської плати? Для прикладу прошив мамку Z270PD3 мікропрограмою від Z370PD3/ (ці плати копія, як клони).
Все чудово працює, все гониться, але назва чипсету все рівно відображена як Z270, хоча не у всіх інформаторах.
Значить в самому чипаку прописана info виходить?
Де записана інформація про чипсет материнської плати? Для прикладу прошив мамку Z270PD3 мікропрограмою від Z370PD3/ (ці плати копія, як клони).
Все чудово працює, все гониться, але назва чипсету все рівно відображена як Z270, хоча не у всіх інформаторах.
Значить в самому чипаку прописана info виходить?
-
Shpoker
Member
QFlash
Я не специалист, но жвачкой поделюсь.
Если шил не полным дампом микросхемы флеша с другой мамки, то мог заметить что мак адрес сетевой карты, к примеру, остался таким как и был. Современный биос это куча блоков и не все они прошиваются при обычной перепрошивке. Как и прошивки телефонов, оставляют имей и другие данные при штатной перепрошивке даже кастомами. Эти блоки памяти просто не трогают
Я не специалист, но жвачкой поделюсь.
Если шил не полным дампом микросхемы флеша с другой мамки, то мог заметить что мак адрес сетевой карты, к примеру, остался таким как и был. Современный биос это куча блоков и не все они прошиваются при обычной перепрошивке. Как и прошивки телефонов, оставляют имей и другие данные при штатной перепрошивке даже кастомами. Эти блоки памяти просто не трогают
-
QFlash
Member
Shpoker
І навіть програматором? Бо я прошивав і програматором і аборигеном мамки.
Про мікропрограми BIOS в трусах, їх по всякому потрошив.
В BIOS Region від Z370 і ніякого натяку на Z270 чипок.
Ну я по даташитам звіряв чипаки повністю ідентичні тільки назви інші.
Ну як варіант в блоці ME може бути захована info/ але якось все рівно чипок ідентифікується самою мікропрограмою/
Секрети і чорні справи Intel очевидно.
Thanks/
І навіть програматором? Бо я прошивав і програматором і аборигеном мамки.
Про мікропрограми BIOS в трусах, їх по всякому потрошив.
В BIOS Region від Z370 і ніякого натяку на Z270 чипок.
Ну я по даташитам звіряв чипаки повністю ідентичні тільки назви інші.
Ну як варіант в блоці ME може бути захована info/ але якось все рівно чипок ідентифікується самою мікропрограмою/
Секрети і чорні справи Intel очевидно.
Thanks/
-
Shpoker
Member
QFlash
Так может в самом биосе есть инфа и про то и про сё, вот оно и светит то что узнало?)
Так может в самом биосе есть инфа и про то и про сё, вот оно и светит то что узнало?)
-
QFlash
Member
Shpoker
Щось у мене є підозра на чипак, ніби там є ключ-ідентифікатор самого чипака.
Оскільки для запуску проца i5-9600 на Z270, а проца i3-6100 на Z370 МЕ понижується, інакше ніяк.
Якщо і є в самому BIOS info, але малоймовірно, то скорше всього в кодовому рядку, а там чорт голову зломить.
Щось у мене є підозра на чипак, ніби там є ключ-ідентифікатор самого чипака.
Оскільки для запуску проца i5-9600 на Z270, а проца i3-6100 на Z370 МЕ понижується, інакше ніяк.
Якщо і є в самому BIOS info, але малоймовірно, то скорше всього в кодовому рядку, а там чорт голову зломить.
-
Shpoker
Member
QFlash
всякое может быть, зная интел и любительство переставлять 2 ноги местами меняя сокет. но даташиты копать влом, как и расколупывать биос. есть желание - копай, потом можешь потомкам оставить тут немного знаний)
всякое может быть, зная интел и любительство переставлять 2 ноги местами меняя сокет. но даташиты копать влом, как и расколупывать биос. есть желание - копай, потом можешь потомкам оставить тут немного знаний)
-
Graveworm
Member
QFlash
Цілком можливо, що device id задається якимось резисторами чи перемичками на самій платі
Цілком можливо, що device id задається якимось резисторами чи перемичками на самій платі
-
QFlash
Member
Graveworm
Ні, фізична інформація про чипак (ідентифікатор, модель, серійник та ін.) все ж таки в самому чипаку, так шо не всьо так просто.
Мікропрограма BIOS лише набір інструкцій для запуска і управління всією мамою.
Уже накопав дещо.
А ще багато чого залежить від виробника самої мами.
То ще не всьо, після базової ініціалізацї заліза управління ПК передається безпосередньо в руки OS (Win, Linux, Unix та ін.) у якої свої дрова та софт.
Дякую/
Ні, фізична інформація про чипак (ідентифікатор, модель, серійник та ін.) все ж таки в самому чипаку, так шо не всьо так просто.
Мікропрограма BIOS лише набір інструкцій для запуска і управління всією мамою.
Уже накопав дещо.
А ще багато чого залежить від виробника самої мами.
То ще не всьо, після базової ініціалізацї заліза управління ПК передається безпосередньо в руки OS (Win, Linux, Unix та ін.) у якої свої дрова та софт.
Дякую/
-
Yalg
Member
Подскажите как выбрать правильные русские наклейки на клавиатуру на ноут MSI Katana A15 AI B8VF-451 AMD Ryzen 7 8845HS Gaming Notebook 39.6 cm (15.6")
-
Shpoker
Member
Yalg
Гравировку закажи, какие наклейки...
Гравировку закажи, какие наклейки...
-
Yalg
Member
Долго и дорого, гугл говорит 89 Евро оно стоит, плюс туда надо ещё попасть или отправить почтой ноут.Shpoker: ↑ 07.02.2026 09:34Гравировку закажи, какие наклейки...
-
Shpoker
Member
Yalg
в ~2018 за 400 грн макбуки гравировал по второй ссылке из гугла, в киеве, где-то на отрадном, шот как-то странно, 89 евро
в ~2018 за 400 грн макбуки гравировал по второй ссылке из гугла, в киеве, где-то на отрадном, шот как-то странно, 89 евро
-
Yalg
Member
Shpoker
Я не в Украине, иначе и ноут был бы с русским.
Я не в Украине, иначе и ноут был бы с русским.
-
Kosdnepr
Member
-
Shpoker
Member
Kosdnepr
похоже что это какой-то плагин в браузере чудит (или пришло время почистить кеш ютуба). попробуй в инкогнито окне влогиниться в ютуб и там свой полный экран потестируй
похоже что это какой-то плагин в браузере чудит (или пришло время почистить кеш ютуба). попробуй в инкогнито окне влогиниться в ютуб и там свой полный экран потестируй
-
QFlash
Member
По термоядерному синтезу є прорив?
Токамак, ITER?
Холодний ядерний синтез, це цікаво, але ......повний провал/ так не працює
Які думки. Може є напрацювання серед професорів.
Давайте щось з приводу питання....
Токамак, ITER?
Холодний ядерний синтез, це цікаво, але ......повний провал/ так не працює
Які думки. Може є напрацювання серед професорів.
Давайте щось з приводу питання....
-
Scoffer
Member
Ні і в осяжному майбутньому не намічається перш за все через відсутність "зручного" палива на планеті. Тут навіть неважливо зробить хтось повноціну електростанцію чи ні, заправляти 24/365 нічим навіть одну таку. А до "незручного" палива ще рости і рости.QFlash: ↑ 16.02.2026 18:25По термоядерному синтезу є прорив?
В осяжному майбутньому треба розвивати торієву ядерну програму в реакторах-розмножувачах. Його вистачить на тисячі років. А потім через тисячі років хай вигадують щось інше. Може якраз до термояду і дійдуть.
-
QFlash
Member
Ви маєте якісь результати по даному питаню?
Тут кожна ниточка важлива. Не треба відмахуватись, енергія ключ.
Є у мене напрацювання але...
Відправлено через 6 хвилин 42 секунди:
Th нестабільний.
це розпад, не то.
Цікавить синтез.
Відправлено через 1 хвилину 34 секунди:
Відправлено через 10 хвилин 53 секунди:
Питання ймовірності злиття двох ядер.
Потрібні дані.
Відправлено через 5 хвилин 11 секунд:
В принципі злиття відбувається і при 0 град. дуже рідко. Занадто рідко. Скоріше теорія струн пояснить, це складно.
Відправлено через 9 хвилин 46 секунд:
Частота планківська? Чи резонанс?
Тут кожна ниточка важлива. Не треба відмахуватись, енергія ключ.
Є у мене напрацювання але...
Відправлено через 6 хвилин 42 секунди:
Th нестабільний.
це розпад, не то.
Цікавить синтез.
Відправлено через 1 хвилину 34 секунди:
Ні, так не проходить.Scoffer: ↑ 16.02.2026 18:46хай вигадують щось інше
Відправлено через 10 хвилин 53 секунди:
Питання ймовірності злиття двох ядер.
Потрібні дані.
Відправлено через 5 хвилин 11 секунд:
В принципі злиття відбувається і при 0 град. дуже рідко. Занадто рідко. Скоріше теорія струн пояснить, це складно.
Відправлено через 9 хвилин 46 секунд:
Частота планківська? Чи резонанс?