Новости
Последние статьи и обзоры
ASRock проводить внутрішню перевірку щодо причин виходу з ладу CPU Ryzen
-
Earanak
Member
Предлагаю обсудить ASRock проводить внутрішню перевірку щодо причин виходу з ладу CPU Ryzen
Обязательно должны прийти пчелы которые будут вопить в комментариях что у них все отлично с ASRock ))
Обязательно должны прийти пчелы которые будут вопить в комментариях что у них все отлично с ASRock ))
Последний раз редактировалось Earanak 05.02.2026 16:14, всего редактировалось 2 раза.
-
yungmanpro
Member
Думав пофіксили, а виявляється на 4.03 біосі, на якому зараз сиджу теж горіли... Той випадок, коли купував для розгону 9800X3D материнку від AsRock із 20+2+1 фазами, а тепер досі ссикую підняти навіть на 50 Гц частоту)
-
Afit
Member
Я навпаки по курві збавив би -20 (якщо повністю стабільний при цьому) й насолоджувався б. Оті 1-3% генерують не продуктивність, а пришвидшену деградацію й тепло. Може я старий, чи божевільний, писати таке на сайті з назвою Overclockers?yungmanpro: ↑ 05.02.2026 16:14 Думав пофіксили, а виявляється на 4.03 біосі, на якому зараз сиджу теж горіли... Той випадок, коли купував для розгону 9800X3D материнку від AsRock із 20+2+1 фазами, а тепер досі ссикую підняти навіть на 50 Гц частоту)
-
Megaclite
Member
Так, бо проблема не в материнках, а з процесорами.Earanak: ↑ 05.02.2026 16:13 Обязательно должны прийти пчелы которые будут вопить в комментариях что у них все отлично с ASRock ))
В когось буде працювати нормально, а в когось вибухне в перших 6 місяців
І ці всі розслідування ні до чого не призведуть, які вже тривають з моменту виходу 7800x3d
ASUS почала розслідування випадків виходу з ладу процесорів AMD Ryzen 7 9800X3D
Але браку не перевищує ~2%.
-
DuckRider
Member
Пацаны с треда умных советов о подборе пк и дальше будут советовать асрок, потому что много фазEaranak: ↑ 05.02.2026 16:13 Предлагаю обсудить ASRock проводить внутрішню перевірку щодо причин виходу з ладу CPU Ryzen
Отправлено спустя 38 секунд:
Почему у нас за всё время ни одного битого 9800х3д?Megaclite: ↑ 05.02.2026 16:30Так, бо проблема не в материнках, а з процесорами.Earanak: ↑ 05.02.2026 16:13 Обязательно должны прийти пчелы которые будут вопить в комментариях что у них все отлично с ASRock ))
І ці всі розслідування ні до чого не призведуть, які вже тривають з моменту виходу 7800x3d
-
aaleksandrenko
Member
У нас бачив тему з мертвим 9800х3д і асрок платою. Так що один точно єDuckRider: ↑ 05.02.2026 16:45Пацаны с треда умных советов о подборе пк и дальше будут советовать асрок, потому что много фазEaranak: ↑ 05.02.2026 16:13 Предлагаю обсудить ASRock проводить внутрішню перевірку щодо причин виходу з ладу CPU Ryzen
Отправлено спустя 38 секунд:Почему у нас за всё время ни одного битого 9800х3д?Megaclite: ↑ 05.02.2026 16:30
Так, бо проблема не в материнках, а з процесорами.
-
alexeygalas
Member
Мені особисто вони подобаються бо:DuckRider: ↑ 05.02.2026 16:45будут советовать асрок, потому что много фаз
- Дуже великий вибір плат (в т.ч. для малих збірок) + Asrock Rack + Asrock Industrial;
- Біоси, які може і не супер оковирні але в яких все працює;
- Працюють заявлені фічі такі як ЕСС на AMD (на відміну від msi gigabyte, де заявка написана а по факту на багатьох моделях він не працює);
- Краще всіх жене RAM (це загальновідомий факт);
- Не впроваджує різних пропрієтарних вундервафель (вертикальні платки з I/O привіт Asus/MSI, швидкоз*ємні конектори WiFi антени замість стандартизованих SMA привіт Asus/Gigabyte)
на фази байдуже.
Тому так, я далі обиратиму Asrock або Asus (також має підрозділи Server та IoT із цікавим набором плат а також лінійка PRO-WS)
За весь свій досвід із цими двома не мав жодних проблем
Последний раз редактировалось alexeygalas 05.02.2026 17:14, всего редактировалось 2 раза.
-
DuckRider
Member
Коли я кажу "у нас", я не про форум. Ми збираємо в основному на гігах і асусах і досі ще не мали мертвих процівaaleksandrenko: ↑ 05.02.2026 16:47У нас бачив тему з мертвим 9800х3д і асрок платою. Так що один точно єDuckRider: ↑ 05.02.2026 16:45
Пацаны с треда умных советов о подборе пк и дальше будут советовать асрок, потому что много фаз
Отправлено спустя 38 секунд:
Почему у нас за всё время ни одного битого 9800х3д?
-
МОНАХ
Member
► Нарешті, знайшли час... Не пройшов і рік. (чи пройшов?
)
-
Yurius
Member
а ви це хто?DuckRider: ↑ 05.02.2026 16:58Коли я кажу "у нас", я не про форум. Ми збираємо в основному на гігах і асусах і досі ще не мали мертвих проців
-
evenmore
Member
Некоторая субъективная статистика/домыслы, но по большой выборке:
Платы асрок проблемные/DoA несколько чаще остальных
У процессоров райзен DoA и брак уровня "лучше бы он был DoA" заметно чаще, чем у интел.
АМ5 отъезжают внезапно и без предупреждения.
На ам4 иначе, например изначально не держат штатные частоты на поданном мамкой напряжении, либо дико задирают напряжение (при этом нормально работают, если его опустить). Но это нюансы микрокода, кажется. И дохнут, как я понимаю, в основном постепенно, путём деградации, от неправильно поданных напряжений.
У процессоров райзен DoA и брак уровня "лучше бы он был DoA" заметно чаще, чем у интел.
На ам4 иначе, например изначально не держат штатные частоты на поданном мамкой напряжении, либо дико задирают напряжение (при этом нормально работают, если его опустить). Но это нюансы микрокода, кажется. И дохнут, как я понимаю, в основном постепенно, путём деградации, от неправильно поданных напряжений.
Последний раз редактировалось evenmore 05.02.2026 17:25, всего редактировалось 1 раз.
-
yungmanpro
Member
Ну я собі на 3.30 біосі сидів з -30 мВ, на 3.40, 3.50 які прогнозували поліпшення після першої хвилі вигорянь сокету -20 мВ поставив, і скажу все одно грає третє око. Адже з такими новинами гнатиму на +300Гц мабуть через рік, як вийде біос 6.66 з підтримкою Zen6. Весь каєф обломаний.Afit: ↑ 05.02.2026 16:28 Я навпаки по курві збавив би -20 (якщо повністю стабільний при цьому) й насолоджувався б. Оті 1-3% генерують не продуктивність, а пришвидшену деградацію й тепло. Може я старий, чи божевільний, писати таке на сайті з назвою Overclockers?![]()
А пам’ять так.. Купив CL28 6000MT/s EXPO профіль застосував, підняв до 6400, політ нормальний три місяці як.
-
DuckRider
Member
Почти уверен, что всё вызвано soc voltage, как только ам5 вышел - это было повальной проблемойevenmore: ↑ 05.02.2026 17:17 Некоторая субъективная статистика/домыслы, но по большой выборке:
На ам4 иначе, например изначально не держат штатные частоты на поданном мамкой напряжении, либо дико задирают напряжение (при этом нормально работают, если его опустить). Но это нюансы микрокода, кажется. И дохнут , как я понимаю, в основном постепенно, путём деградации, от неправильно поданных напряжений.
-
erkins007
Member
Угу, а 9/10 случаев на асроках это просто совпаденичMegaclite: ↑ 05.02.2026 16:30Так, бо проблема не в материнках, а з процесорами.
-
evenmore
Member
Может и так, но какая разница? Проблема комплексная, и затянутая. АМД делает процессоры, амд рассылает вендорам материнских плат микрокод/части микрокода/общие рекомендации, не важно. Их зона ответственности. С 13/14 поколением интел тоже никаких проблем, если вручную все напряжения выставить. Но это вариант для 0.1% пользователей.DuckRider: ↑ 05.02.2026 17:23 Почти уверен, что всё вызвано soc voltage, как только ам5 вышел - это было повальной проблемой
-
Polaris
Member
Чогось мені здається що тупо зекономили на шимці та транзисторах 
-
erkins007
Member
Было, в первый месяц после выхода х3д процов 7000 серии. Я сам так 7950х3д убил, но то была общая проблема, а тут именно асрокDuckRider: ↑ 05.02.2026 17:23Почти уверен, что всё вызвано soc voltage, как только ам5 вышел - это было повальной проблемой
-
radeon5870
Member
А шо, АсРоки іще хтось купляв? ... Я років десять тому мав нещастя позаритись на цей дєшманчик і наївшись їхніх глюків за пару місяців збагрив ці подєлкі як найшвидше
-
zalizo_org
Member
Поспішиш - людей насмішишASRock проводить внутрішню перевірку щодо причин виходу з ладу CPU Ryzen
-
Liam
Member
Найімовірніше, корінь проблеми криється в некоректній подачі напруги або помилках у мікрокоді, але, не є критичною для багатьох CPU.
А от коли ще й сам CPU йде з якимось дефектом живлення, але непомітним на інших платах, та користувач йому ще й "навалив" завдань...Аж ось.
В мене це стійко асоціюється із моделлю швейцарського сиру (Swiss Cheese Model). Це класичний приклад того, як сума дрібних недоглядів призводить до великого "бабах".
Хоча, може я й не правий.
А от коли ще й сам CPU йде з якимось дефектом живлення, але непомітним на інших платах, та користувач йому ще й "навалив" завдань...Аж ось.
В мене це стійко асоціюється із моделлю швейцарського сиру (Swiss Cheese Model). Це класичний приклад того, як сума дрібних недоглядів призводить до великого "бабах".
Хоча, може я й не правий.