Клуб поціновувачів старого заліза

Куратор темы: mklm
Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Ответить
Автор
Member

spoglyadach: 01.02.2026 01:45
ApostolCV: 31.01.2026 18:47 https://www.olx.ua/d/obyavlenie/legenda ... ZNrIY.html

Nvidia 256 DDR, раджу не зволікати.
А вдень була 1400, ціна росте щогодини хлопці, треба квапитись :laugh:
это копеечная цена за рабочий 256 DDR. я даже не стал писать, потому что заметил спустя несколько часов. Скорее всего она уже давно продана.
Её реальная цена давно уже 3500+.
Если ее еще не смели, я буду очень сильно удивлён.
spoglyadach
Member

Ну ми можем порадіти за нового власника, красавчік засейвіл малишку від хижих полювальників на ретро-джонів B-)
Це доречі якого бренду ноунейм бо я щось таких не бачив жодного разу
mklm
Member

звичайний референс
Zakarul
Member

написал продавцу ради спортивного интереса. Как я и говорил, карта была куплена в первый день и уже отправлена почтой.
Так что если вдруг увидите такую карту за 1500+ и у вас ее нет - спешите купить. Это недорого.
Всем удачи в поисках :)
acidburn
Member

Zakarul: 02.02.2026 13:36 Так что если вдруг увидите такую карту за 1500+ и у вас ее нет - спешите купить.
Шоб шо? У колекціонерів така давно є і не одна. Якщо просто пограти - є і набагато цікавіше карти, і більш пізні, і ранні та хоча б та сама Вуда зі своєю унікальною картинкою та API.
А це - переоцінена банальщина з категорії ну раз усі говорять що вбивця Вуди, то треба ціну гнути. Перший Радік 7000 і то історично цінніший, але коштує копійки бо хайпа немає.
offece-trader
Member

приехало несколько штук, если кому надо - пишите:

Переходник питания ATX 20pin на AT питания для старых плат.

Изображение
Zakarul
Member

acidburn: 02.02.2026 14:52
Zakarul: 02.02.2026 13:36 Так что если вдруг увидите такую карту за 1500+ и у вас ее нет - спешите купить.
Шоб шо? У колекціонерів така давно є і не одна. Якщо просто пограти - є і набагато цікавіше карти, і більш пізні, і ранні та хоча б та сама Вуда зі своєю унікальною картинкою та API.
А це - переоцінена банальщина з категорії ну раз усі говорять що вбивця Вуди, то треба ціну гнути. Перший Радік 7000 і то історично цінніший, але коштує копійки бо хайпа немає.
чтобы что - это каждый для себя определяет. Лично я люблю все агп топы. Потому для меня ценная карта. Но кому-то не заходит. Это нормально. Мне заходит 256 жираф :super:
spoglyadach
Member

mklm: 02.02.2026 01:36 звичайний референс
Це я мабуть через відсутність DVI трохи биканув :laugh:

Відправлено через 1 хвилину 39 секунд:
Zakarul: 02.02.2026 13:36 написал продавцу ради спортивного интереса. Как я и говорил, карта была куплена в первый день и уже отправлена почтой.
Так что если вдруг увидите такую карту за 1500+ и у вас ее нет - спешите купить. Это недорого.
Всем удачи в поисках :)
B-) чекаємо на наібей її тепер, знаєм ми цих калікционєров котрим 1500 гривень за таку відяху НЕДОРОГО
Не знаю, може я тривожник але мені щось інтуіція підказує що щось з нею не так, а от не знаю чому в мене таке буває
Бумик
Member

При спробі забекапити біос на материнці сокет 3 (на Vogons завантажив модіфікований та й хтів прошити ) стопориться з такою помилкою,що це може бути?Пише *недостатьно памяті*,але де її недостатьно?
На дискеті вільно 700 + кБ,а сам файл біосу 128 кБ.Чи це за іншу недостачу чогось?
Бо без бекапу не хочу намагатись прошивати -може у цеглу перетворитись мамка,або ще щось.
спойлер
IMG_20260204_112411.jpg
Відправлено через 2 години 32 хвилини 42 секунди:
Це якесь знущання чи як?
https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/moth ... XjLU2.html

Відправлено через 1 хвилину 27 секунд:
EPOX EP-8RDA+PRO 200 баксів .
ZZ
Member

Бумик
Це забекапити а потім прошити?
Там мікросхема біоса дозволяє це зробити? Бо на 881/886 вони з віконечком часто. І зазвичай прошивальщик пише назву мікросхеми там де Flash Type - …
Бумик
Member

ZZ
Виходить,що з віконечком.Бо на стікері блискучому,який приклеєний до мікрухи,видно западинка посередині (але на фото відсвічує)
Це ті,що можна ультрфіолетом зтерти?Отака материнка.
фото
спойлер
IMG_20260204_182837.jpg
А це посилання з Ретровебу,яка материнка
https://theretroweb.com/motherboards/s/ ... -a-rev-3-1
То воно звичайним спосібом не перешивається,так?
ZZ
Member

Якщо з віконцем, то не перешьется, тільки після повного стирання УФ.
Є ще така сама, але залита на заводі пластиком, - одноразова, та взагалі ніяк.
Треба не Еprom a Flash пам‘ять, чого, по ходу, прошивальщик і не може знайти.
Треба мікросхему 27 чи 29 серії, по типу W29EE011

Відправлено через 11 хвилин 33 секунди:
Самий простий спосіб, це цю взагалі не чіпати (вийняти), а знайти когось на форумі з програматором може навіть і з мікросхемою біоса. На 640 мені колись допомагали з цим.
А спосіб номер 2: - самому залити прошивку на мікросхему по типу того що я вище написав, методом хотсвопа. Потрібна материнка щось по типу 1-го пня.
Бумик
Member

ZZ: 04.02.2026 20:47 А спосіб номер 2: - самому залити прошивку на мікросхему по типу того що я вище написав, методом хотсвопа. Потрібна материнка щось по типу 1-го пня.
Дякую за пораду.Якраз є флешка вільна Winbond W29EE011-15,але не перевірена.Ось і перевірю,чи жива вона.
Ще є OKI R27V401E,але чи підіцде вона ,не знаю.
Хотсвопом на мамці сокет 7 буду пробувати прошити.
S0N1C
Member

acidburn: 02.02.2026 14:52
тільки от перший радік то обо без без цифр або 7200, бо саме 7000 - то тормозне гуано :shuffle:
і нариклад 64 метри ддр версія першого радеона вже теж буде коштувати добряче,
ну і яким би той радеон не був гарним, але вийшов пізніше - тому і ціна інша :rolleyes:
Бумик
Member

Спробував прошити хотсвопом на мамці K7VZA.
Що маємо- при спробі забекапити біос все рівно також,як на мамці сокет 3- недостатьно памяті.
Пробую прошивати без бекапу(нічим не ризикую,я навіть не знаю,що на цій флешці Вінбонд,може вона й порожня)
І ось така *картина маслом*. Стопориться на першому секторі при прошиванні.
Ще зазначу,що флешер йде разом з файлом біосу,тому несумісніть флешера з файлом біосу виключаємо.
Але закралась думка,що флешер не розуміє саму флешку.Чи так це?Бо щось пише Flash Tipe - 28F010 ,але флешка W29EE011.
спойлер
IMG_20260204_223825.jpg
S0N1C
Member

а uniflash можна ще спробувати

Відправлено через 1 хвилину 19 секунд:
шось там он підозріло 12V пише, а W29EE011 - 5V

Відправлено через 1 хвилину 11 секунд:
а ще біоси на ту мамку 256К а флешка 128 :spy:
Бумик
Member

Але ж дивлячись на напис,то воно пише по типу - зараз відбувається бекап біосу у файл,але я при пропозиціі забекапити натискаю No,а далі йде пропозиція програмувати - натискаю Yes.Що воно не так?

Відправлено через 1 хвилину 22 секунди:
S0N1C
На ту мамку біос як раз 128 кБ,я вище писав про це.
Бумик: 04.02.2026 14:46 а сам файл біосу 128 кБ.
S0N1C
Member

дивно, я з ретровеба пару скачав - усі 256 були
Бумик
Member

О,знайшов ось що. Джампер J5 на цій мамці відповідає за Write protect BIOS ,зара спробую його перетикнути.
S0N1C
Member

а, чи то материнка на якій пробуєте шити...
Ответить