Автотема: всё из мира авто-мото

Разговоры обо всем
Ответить
Автор
Member

Я теж вважаю що дизель сильно головняковий для звичайного використання. Регенерацію запускай, антипарафінь, деф заливай. Занадто заморочено. Бенз просто залив, сів і поїхав. А дизель залишити комерції.
MSiAventador
Member

fantomrulezz: 29.01.2026 11:45 Взагалі ця непроста зима доводить, що в наших реаліях оптимально авто має бути бензинове (і бажано повноприводне).

Електричка - вдома нереально зарядити 100 кВт*г від розетки, коли світло дають пару годин в день (і не факт що ти в цей час вдома).
На заправних станціях сповільнена зарядка, кілометрова черга страждальців і тариф вже 30 грн за кВт*г.
Ще й витрати взимку зростають мінімум вдвічі.

Дизель - масові відгуки про запарафінення і неможливість завестись в великі мінуса, навіть у тих хто заправлявся на окко і вог арктичною солярою.
У знайомих велика транспортна компанія, перевірені постачальники палива - і все одно половина вантажівок нещодавно не змогли вийти на рейс через парафін.

Бензин - не має проблем ні з заправкою (хоч в каністрі принеси) ні з витратою (витрати взимку якщо і зростають, то мінімально, не більше 10%), ні з експлуатацією (заводиться і їде в будь-яку погоду, не треба думати що в сезон треба якийсь особливий бенз).
Як я вже вангую десятки років, ідеальний варіант це як у Nissan NX8 (2026) у версії PHEV з генератором : електропривід без ДВС як двигуна , сцепи і КПП.
1,5-літровий турбодвигун як генератор потужністю 148 к.с. та електромотор потужністю 195 кВт (265 к.с.)
Завдяки акумуляторам ємністю до 37,4 кВт·год, PHEV-версія зможе проїхати до 185 км виключно на електриці.
Виробник заявляє про сумарну дистанцію понад 1000 км на повному баку та зарядженій батареї.
У режимі з розрядженою батареєю 1,5-літровий генератор NR15T споживає приблизно 5,15 л/100 км. для підзарядки АКБ.
zmax
Member

MSiAventador: 29.01.2026 14:02Nissan NX8 (2026) у версії PHEV
Як і новий пассат.
На тому тижні попадалось відео на ютуб , про рішення з солярою взимку. Мова була саме про комерційний транспорт, але в разі цивільного авто все працює так само. Автор налогосив, що цим користується вже років з 10 і в їх автопарку проблем з солярою взимку не буває.
Рішення дуже просте, підігрівач соляри перед паливним фільтром. Є промислові сторонні рішення, а на деякі авто така опція є в комплектах зимового пакету. Єдине чим дизель дійсно програє бензину, це сажевим фільтром , у разі коротких поїхдок по місту, і всім цим гемором пов'язаним з очисткою.
fantomrulezz
Member

MSiAventador: 29.01.2026 14:02електропривід без ДВС як двигуна , сцепи і КПП.
Ідея підзаряджаємого гібрида в цілому виглядає як непоганий компроміс між ДВЗ та електро.
Кількох десятків км пробігу від батареї більшості достатньо щоб возити свою дупу на роботу протягом дня, якщо заряджати вдома від розетки - то ще й паливо дуже дешеве виходить.
Немає можливості нормально заряджатись через блекаути - ДВЗ зарядить.
Потрібно їхати на дальняк - завдяки ДВЗ маємо нормальний пробіг.

В цілому виглядає круто, але є величезна проблема - ціна.
От наприклад, дивлюсь на найбільш популярний у нас плагін гібрид - RAV4.
RAV4 Plug-In Гібрид Premium - 2 551 009 UAH
RAV4 Гібрид Premium - 2 051 760 UAH
25% переплати, півляма гривень, це майже 12 кілобаксів.
Воно ту різницю на паливі буде окупати сотні тисяч км і скоріше за все не окупить, бо сучасні авто стільки не їздять, особливо з двома силовими установками, що збільшують кількість вузлів, які можуть вийти з ладу.

Тому згоден, гібрид в якому ДВС лише як генератор і відсутня КПП - більш життєздатний, ніж класичні підзаряджаємі гібриди.
І простіше конструкційно, і в теорії має бути дешевше.
SergN
Member

fantomrulezz: 29.01.2026 19:02Тому згоден, гібрид в якому ДВС лише як генератор і відсутня КПП - більш життєздатний, ніж класичні підзаряджаємі гібриди.
Та навіть простий класичний гібрид є більш життєздатний, бо ось це впливає:
fantomrulezz: 29.01.2026 19:02Воно ту різницю на паливі буде окупати сотні тисяч км і скоріше за все не окупить
Може, в майбутньому ця технологія прийде в маси за рахунок здешевлення, але зараз воно не варте того. Інколи навіть логічніше буде підхід до вибора автівки типу F*ck Fuel Economy, але подешевше без переплати за технології, аніж морочитися зі спробою вичавити "економію" з того плагін-гібриду. Ну і як мінімум, це, як і електричка, спеціалізований авто для власників домашньої зарядки, тож не може бути універсальним вибором для кожного.
Scoffer
Member

Я думаю що гібриди ніколи не стануть сильно дешевими тому що це дві силові установки в одній автівці.
Ray2000gt
Advanced Member

Я ото вирішив взяти нормального акума в авто. Запитав в ГПТ, той порадив AGM. Він же підійде до старого авто без старт-стопу?
Filabatya
Member

підійде, але якщо переплата вдвічі, то нафіг він здався вам
Scoffer
Member

Ray2000gt: 31.01.2026 04:57Запитав в ГПТ
Знайшов кого питати :laugh:
Ray2000gt: 31.01.2026 04:57Я ото вирішив взяти нормального акума в авто.
Аккуми від Topla і Tab поки ще не скурвились і юзають первинний свинець, через що служать помітно довше всяких бошів і варт.
heidfeld
Member

Ray2000gt: 31.01.2026 04:57 Я ото вирішив взяти нормального акума в авто. Запитав в ГПТ, той порадив AGM. Він же підійде до старого авто без старт-стопу?
японца в лице Yuasa возьми.
https://hotline.ua/auto/avtomobilnye-ak ... rt=priceUp
спойлер
GS Yuasa (Япония) — один из мировых лидеров и третий по величине производитель аккумуляторных батарей (АКБ), основанный в 1917–1918 годах. Компания — крупнейший производитель аккумуляторов для мототехники и ведущий поставщик на конвейеры автогигантов (Honda, Toyota, Nissan, Mazda). Производственные мощности расположены в Японии, Великобритании, Тайване и других странах.
Ключевые факты о производителе:
Мировое признание: Занимает около 30% мирового рынка мотоциклетных батарей и входит в ТОП-3 производителей АКБ в мире.
Специализация: Высококачественные свинцово-кислотные аккумуляторы для автомобилей, мотоциклов, промышленного оборудования, а также Li-ion элементы для космоса и подводных аппаратов.
Качество: Продукция славится долговечностью, надежностью в холодном климате и соответствует жестким стандартам автоконцернов.
Ассортимент: Линейки для легковых авто (например, YBX), мотоциклов, а также необслуживаемые SMF батареи.
GS Yuasa образована в 2004 году слиянием двух японских компаний, обладая более чем 100-летним опытом в технологиях хранения энергии.
Ray2000gt
Advanced Member

Дякую за поради. Спочатку був налаштований на Varta 95Ah AGM. Але почитавши відгуки вирішив шукати щось інше. По ітогу замовив Continental 92Ah AGM 850A за €180.
Наче багатенько за АКБ, але звичайні нормальні 95-ки коштують €100-110. Вирішив, що переплата не критична.
Розуміючи, що АКБ дійсно працює за несприятливих умов. Великий дизель 3.0, короткі поїздки 5-15 хвилин.

Отправлено спустя 4 минуты 27 секунд:
heidfeld: 31.01.2026 13:09 японца в лице Yuasa возьми.
Теж цікавився ним. Скоріш за все візьму в Acura.

Отправлено спустя 1 минуту :
Ray2000gt: 31.01.2026 18:00 Дякую за поради. Спочатку був налаштований на Varta 95Ah AGM. Але почитавши відгуки вирішив шукати щось інше. По ітогу замовив Continental 92Ah AGM 850A за €180.
Наче багатенько за АКБ, але звичайні нормальні 95-ки коштують €100-110. Вирішив, що переплата не критична.
Розуміючи, що АКБ дійсно працює за несприятливих умов. Великий дизель 3.0, короткі поїздки 5-15 хвилин. Може стояти 2-3 поспіль.

Отправлено спустя 4 минуты 27 секунд:
heidfeld: 31.01.2026 13:09 японца в лице Yuasa возьми.
Теж цікавився ним. Скоріш за все візьму в Acura.
Malkav
Member

Добрий день!
Прошу вашої поради. Колезі скоро день народження, вирішили подарувати йому чохли на сидіння в авто. Дізнався що в нього шевроле авео ls, кузов т250, 2006 року. Пріоритет - практичність, в нього дитина постійно бруднить салон. Буду вдячний за рекомендацію виробника, чи магазину. Наскільки зрозумів з інтернету, практичними матеріалами вважаються екошкіра і алькантара?
Дякую!
big_bang
Member

Malkav: 02.02.2026 09:34 Добрий день!
Прошу вашої поради. Колезі скоро день народження, вирішили подарувати йому чохли на сидіння в авто. Дізнався що в нього шевроле авео ls, кузов т250, 2006 року. Пріоритет - практичність, в нього дитина постійно бруднить салон. Буду вдячний за рекомендацію виробника, чи магазину. Наскільки зрозумів з інтернету, практичними матеріалами вважаються екошкіра і алькантара?
Дякую!
гарна кантора emc elegant !
тато в 5-6 останніх машин собі купляє тільки цього виробника. і ще й він їх пре пару разів на рік.
короче, показують себе гарно
спойлер
https://emc-elegant.com/
Відправлено через 50 секунд:
heidfeld: 31.01.2026 13:09
Ray2000gt: 31.01.2026 04:57 Я ото вирішив взяти нормального акума в авто. Запитав в ГПТ, той порадив AGM. Він же підійде до старого авто без старт-стопу?
японца в лице Yuasa возьми.
https://hotline.ua/auto/avtomobilnye-ak ... rt=priceUp
зарядку вже продав ?

Відправлено через 7 хвилин 54 секунди:
Scoffer: 29.01.2026 12:19 Я теж вважаю що дизель сильно головняковий для звичайного використання. Регенерацію запускай, антипарафінь, деф заливай. Занадто заморочено. Бенз просто залив, сів і поїхав. А дизель залишити комерції.
повністю згоден з вами але взяв дизеля)))

останні роки був за бензин усіма руками і ногами але підвернувся гарний tiguan на 2.0tdi
вирішив спробувати і поки задоволений (останній раз мав дизеля в 19-20 році - focus 1.6)

заправляв на місцевій азс і окко Тальки звичайним паливом
пару разів додавав антигель і комплексну - різницю не помітив
були морози до -18 і наче все нормально

хочу зауважити, що tiguan офіційний і без екології (сам був в шоці)
ЄДИНЕ, що мене трохи бісить, це звук дизеля але думаю звикну

Відправлено через 9 хвилин 22 секунди:
ага ще собі як вирішив катати - до роботи мій маршрут 10-11км в залежності від бажання і потреби.
перші 5 іду на драйві, а наступні на спорті. таким чином машина розігріта і тримає підвищені оберти, що на мою думку, так я чищу все що може відкластися

поправте якшо не правий)))
fantomrulezz
Member

Китай став першою країною у світі, яка офіційно заборонила приховані електронні дверні ручки в автомобілях. Нові правила безпеки мають змінити підхід до дизайну машин і напряму вплинуть на електромобілі, зокрема моделі, популяризовані Tesla
Алілуя, здоровий глузд повертається :up:
Окрім безпеки в ДТП це ще й напряму впливає на комфорт експлуатації.
Цієї зими бачив кілька випадків в Україні, коли теслу та ягуар не змогли взагалі відкрити через тоненький слой криги.
Ще б заборонили маразм з квадратними рулями та камерами замість нормальних дзеркал :-/
Scoffer
Member

fantomrulezz
І тачскріни заборонити треба. Знайшли, :censoured: , куди їх прикручувати.
fantomrulezz
Member

Scoffer: 03.02.2026 16:36І тачскріни заборонити треба. Знайшли, , куди їх прикручувати.
Не заборонити, але зобов'язати відключати сенсор екрану під час руху.
Стоїш на місці, прокладаючи маршрут на карті - будь ласка, крути пальцем скільки завгодно.
Тронувся і їдеш - дивись на дорогу, а не відволікайся.
Тоді і маразм з перенесенням апаратних крутилок і кнопок в сенсорне меню автоматом вирішиться.
Scoffer
Member

fantomrulezz: 03.02.2026 16:46Не заборонити, але зобов'язати відключати сенсор екрану під час руху.
В тачскрінах немає ніякої необхідності. 3д мишою крутити мапи в рази швидше і зручніше. Прошвирнутись по всім менюшкам також.
спойлер
Изображение
Автівка це не ультратонкий планшет, де немає місця для нормальних органів керування.
SergN
Member

Ну або зобов'язати хоча б мінімальну межу в десяток фізичних кнопок мати і кілька "крутилок", нехай і під кастомізацію, але краще важливі хардово прописати.
Scoffer
Member

Особисто я б такий щоб ще стандартизувати шини і фари до якогось набору в не дуже велику кількість варіацій, не більше десятка. Ну от як по самі 80ті в америкосії всі їздили або з 7/9 дюймів круглими, або з 5/6*7 квадратними фарами. Робити красиві автівки це не заважало, а купити заміну можна було на першій-ліпшій заправці.

Відправлено через 6 хвилин 3 секунди:
Та і взагалі всі розхідники: моторні і салонні фільтри, гальмівні колодки з дисками, самі диски, ну і т.п. А то понарозводили вакханалії.
fantomrulezz
Member

Scoffer: 03.02.2026 17:36Особисто я б такий щоб ще стандартизувати шини і фари до якогось набору в не дуже велику кількість варіацій, не більше десятка.
Ну шини то мабуть реально, а от з фарами не вірю.
Є купа функціоналу, який в сучасних фарах не сильно впишеш в типовий прямокутник чи круг.
Поворотні фари, додаткові секції для підсвітки поворотів, матриці, у лексуса взагалі в топ версіях блейдскан - дзеркало обертається на великій швидкості і таким чином імітує матрицю.
Я не знаю як таке стандартизувати.
І ще є питання безпеки для пішоходів.
Від прямих ліній виробники пішли не лише для зниження опору повітря, а і для зменшення пошкоджень при наїзді на пішохода.
Ответить