TrendForce: оперативна пам’ять для ПК за підсумками кварталу подорожчає більш ніж удвічі

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Пропоную обговорити TrendForce: оперативна пам’ять для ПК за підсумками кварталу подорожчає більш ніж удвічі

А ви точно не хайпуєте на паніці?
Бо вже місяць як ддр5 32гб стабілізувалася біля 400€ і навіть трошечки заспокоїлася на ~380
IvTK
Member

dead_rat: 02.02.2026 12:49 А ви точно не хайпуєте на паніці?
Бо вже місяць як ддр5 32гб стабілізувалася біля 400€ і навіть трошечки заспокоїлася на ~380
Така собі стабільність... Видерлися на Еверест і сидимо на вершині.
Изображение
Последний раз редактировалось IvTK 02.02.2026 13:09, всего редактировалось 1 раз.
proos
Member

Це ж було вже!
Piter Cantrope
Member

Та вона й так подорожчала в 4-5 разів. А тепер ще в два рази?
Буде 10x від вересня минулого року? Чи вони від якоїсь іншої точки відліку рахують?
Creature4O
Member

Я усіх оцих аналітиків, маркетологів, та менеджерів вішав би на деревах :mad:
vmsolver
Member

Нашим продаванам надо снижать цены чтобы память подорожала до значений в новости.

Интересна статистика продаж ОЗУ у нас.
unique-neon
Member

Я вже маю комплект по ціні 5070ті, чекаю на x2 і можна міняти на достойну відеокарту
penetrator
Member

Мне недавно за старую систему 600 евро предложили. Я сказал чуваку еще подождать и тогда я за 600 смогу ему только оперативку отдать :laugh:
Diesel
Junior

Прощавай стаціонарний пк, привіт хмарний севіс геймінгу. Хчеш не хочеш пересадять на хмару.
МОНАХ
Member

Зокрема, оперативна пам’ять DDR4 і DDR5 для персональних комп’ютерів за підсумками кварталу подорожчає більш ніж удвічі — на 105–110%.
► А от це вже ніфіга не жарт, стосовно того, що скоро почнеться сплеск техно-некрофілії по відношенню до DDR3 :-/ . Зрозуміло було, що ріст цін не зупиниться, навіть і до кінця 2026-го року, але щоб ЩЕ НА СТІЛЬКИ! і всього-то ЗА КВАРТАЛ! :censoured:

Отправлено спустя 1 минуту 21 секунду:
dead_rat: 02.02.2026 12:49 ...Бо вже місяць як ддр5 32гб стабілізувалася біля 400€ і навіть трошечки заспокоїлася на ~380
► Корекція першого етапу? :idea:
maxud_b
Member

Поки це тільки плани і квартал ще не закінчився. Мене радують новини про затягування інвестицій НВідіа в ОпенАІ суммою в 100 млрд. Це перша ластівка чи просто набивання ціни - незрозуміло, але мені подобається. З інвестиціями від дердепа США боюся буде схожа історія. Хтось свій наживеться на стрибках ціни, проект Старгейт уріжуть, а ринок зменьшить споживання і буде копити гроші під матрасом до розуміння тенденцій, що в кінцевому етапі, буде схоже на кризу Японії 90х або теперешній Китай.
Mozdev
Member

Та зовсім з глузду з'їхали, може нехай відразу мільйон баксів за плашку 16 Gb вимагають, ну а шо, не хочеш не купляй, у картеля конкурентів немає :rotate:
Rolexandr
Member

unique-neon: 02.02.2026 14:18 Я вже маю комплект по ціні 5070ті, чекаю на x2 і можна міняти на достойну відеокарту
Достойна це вже яка? 5090? Так вона дорожчає ще швидше))
Plush_Dragon
Member

Ні, я все розумію. Ну ввалять ще трильйон в АІ, але далі то що? Яка саме задумка? Щоб АІ робив ігри та фільми? Бо цю гору бабла треба ж відбивати якось.
dead_rat
Member

Plush_Dragon: 02.02.2026 15:41 Ні, я все розумію. Ну ввалять ще трильйон в АІ, але далі то що? Яка саме задумка? Щоб АІ робив ігри та фільми? Бо цю гору бабла треба ж відбивати якось.
АІ зробить все, просто вірь і давай гроші.

АІ може робити все що робить людина, навіть краще, а ще зроблять гуманоідних роботів і вони замінять всіх людей. Наступить повний Detroit become human.

Сарказм, якщо що
S0N1C
Member

Plush_Dragon: 02.02.2026 15:41 Ні, я все розумію. Ну ввалять ще трильйон в АІ, але далі то що? Яка саме задумка? Щоб АІ робив ігри та фільми? Бо цю гору бабла треба ж відбивати якось.

спалити трохи шкіряних у третій світовій і жити не тужити з ШІ обслугою і автоматизованим виробництвом :idea:
waryag
Member

penetrator: 02.02.2026 14:19Мне недавно за старую систему 600 евро предложили. Я сказал чуваку еще подождать и тогда я за 600 смогу ему только оперативку отдать :laugh:
То, что память продают по 600 евро, еще не значит, что ее покупают так дорого.
S0N1C
Member

купляють, те що висіло в кошику місяць на розетці спочатку дорожчало а потім вже зникло :rolleyes:
CnC_General
Member

З іншого боку, таке порожчання допоможе приструмити розробників ігор щодо оптимізації своїх майбутніх і поточних ігор. Їм навіть ліньки зробити хочаб якусь компресію текстур, а то всі нестиснені текстури ганяють туди сюди через відеошину.
І система на 2х16Гб оперативки стане ніби стандартом ігрової машинки на найближчі два-три роки. Як це було недавно з ПК на 1-2 гіги операивки.
S0N1C
Member

CnC_General: 02.02.2026 16:55 Як це було недавно з ПК на 1-2 гіги операивки.
20 років тому :gigi:
Ответить