Windows 11

Обсуждение программ
Ответить
Автор
Member

vdemeshko: 02.01.2026 23:49PS уже конечно баян, но.
Антивірь від мс цілком собі норм. Був. Але оця шизоістерія не залишає інших варіантів. Я не хочу щоб аішечки навчались на даних з мого компа, а потім вони спливали шматками в рандомних місцях.
SergiusTheBest
Member

FirstTDM: 02.01.2026 14:59 Трудно уловить разницу между "мгновенно" и 1-2 сек... да и на что это влияет, когда хром всегда открыт с десятками вкладок...
Ви ж враховуйте, що існують важкі програми, які стартують 40-60 секунд на сучасному залізі (звісно, то криві руки розробників, але маємо, що маємо).
FirstTDM
Member

SergiusTheBest: 03.01.2026 11:15Ви ж враховуйте, що існують важкі програми, які стартують 40-60 секунд на сучасному залізі (звісно, то криві руки розробників, але маємо, що маємо).
Я отвечал на вопрос по хрому (для него часто апдейты прилетают) - отсюда и 1-2 сек.

А по тяжёлым прогам - так нет никаких проблем: первый раз не считаем, а дальше - время старта не зависит от работы антивируса... как есть - так и есть...
SergiusTheBest
Member

FirstTDM: 03.01.2026 11:18 А по тяжёлым прогам - так нет никаких проблем: первый раз не считаем, а дальше - время старта не зависит от работы антивируса... как есть - так и есть...
Так, просто уточнив.

До речі про хром: якщо хтось не знав, то Windows тримає свій браузер edge завжди в пам'яті і не закриває його, а робить невидимим. І завантажує його автоматично при вході в систему. Майкрософт не передбачає, що ви будете користуватися іншим браузером :shuffle:
Scoffer
Member

SergiusTheBest: 03.01.2026 11:28то Windows тримає свій браузер edge завжди в пам'яті
В загальному випадку ні, не тримає. То ти наклацав щось на тему стартап бусту в налаштуваннях еджа.
SergiusTheBest
Member

Scoffer: 03.01.2026 11:39 В загальному випадку ні, не тримає. То ти наклацав щось на тему стартап бусту в налаштуваннях еджа.
Нещодавно ставив свіжу Windows 11 - то тримає. Такі налаштування за замовченням. Інший корпоративний ноут з Windows 11 поводить себе так само. Але якщо суто для роботи - то воно навіть зручно.
Scoffer
Member

SergiusTheBest
У мене вимкнено. І чесно кажучи, я не пам'ятаю щоб туди хоч раз ліз. Але може забув вже, вінду сто років тому ставив і далі лише апав. Коротше вимкнути є можливість в будь-якому разі. Це дохроміумний едж було не так просто вимикати, він був частиною багатьох процесів в системі, але мс довелось все оте випиляти самим при переході на нове двигло.
Royter
Member

Может кто юзал сборку win11 ghost spectre или лучше оригинал?
FarCry
Member

Royter
Сборки от Васянов никогда не славились качеством. Не так давно был большой обзор таких сборок против оригинального образа.
Результаты сводились к эффекту плацебо, а в некоторых случаях даже страдали функции или отваливались обновления.

Я всегда рекомендую ставить оригинал и руками чистить от мусора. Да, это дольше... но зато проблем не будет.
В помощь:
https://github.com/ChrisTitusTech/winutil
https://winaerotweaker.com/
Геральт
Member

FarCry: 21.01.2026 00:03
спойлер
:D
Вже по 6му колу дивлюсь, не можу зупинитись ржати :lol:
DEVES
Member

У кого-то ещё win11 блокирует qBittorrent? У меня сегодня началось.
Вот прям даже образ убунты не могу скачать...

При чем окошко какое-то вообще новое с предложением написать фидбек майкам в поддержку или поискать программу в их сторе :-/
destructX
Member

DEVES: 30.01.2026 00:54 У кого-то ещё win11 блокирует qBittorrent? У меня сегодня началось.
Вот прям даже образ убунты не могу скачать...

При чем окошко какое-то вообще новое с предложением написать фидбек майкам в поддержку или поискать программу в их сторе :-/
У мене все норм
26200.7623
Ekz0rcyst
Member

DEVES
Щойно перевірив, качає без проблем.
jekinis
Member

DEVES: 30.01.2026 00:54 Smart App Control отключите в защитнике из за него проблем много.
unique-neon
Member

Десь недавно нездари поламали нотпад. Раніше він зберігав сесію зокрема незбережені файли. Як так тримав різні тимчасові нотатки, які лінь чи не хотілось розкидати по звичайних файлах. Сьогдні відкриваю, всі таби зникли, з усіма нотатками.
QFlash
Member

Було помічено такий БАГ: при першому запуску любої програми з нового меню пуск (Win11 25H2), запускалось щось ліве наприклад Word, Chrome, чи ще якесь лівак, тільки не той софт що викликався. При 2,3,4... спробі викликати потрібний софт все ніби норм, допоки не перезавантажився ПК. І так постійно.
Після останнього оновлення все ніби в нормі.
Дякую.
FarCry
Member

unique-neon
Це буквально найгірша функція, яку можна було придумати. Відкриваєш Notepad, а тобі в рило з десяток помилок. "Файл не існує". А в тих що залишаются люди як правило копіювали паролі і тд, які повинні були зникнути після закриття программи. А тепер туди ще й Copilot запердолили. :facepalm: :facepalm: :facepalm:
VovaII
Member

DEVES
Ви б хоч би скріншот того віконця виклали?
FirstTDM
Member

FarCry: 18.02.2026 17:25Відкриваєш Notepad, а тобі в рило з десяток помилок. "Файл не існує".
Открыл, проверил - все файлы на месте и ничего не пропало. Что я делаю не так?

Все обновы установлены.
Ответить