Gigabyte випустила флагманську плату X870E Aorus Xtreme X3D AI TOP для платформи AM5

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Предлагаю обсудить Gigabyte випустила флагманську плату X870E Aorus Xtreme X3D AI TOP для платформи AM5
X3D Turbo Mode 2.0 на базе ИИ-алгоритмов. По заявлениям вендора, она обеспечивает прибавку игровой производительности до 25%.
спойлер
Изображение
kairo
Member

Кожен раз, коли бачу АІ в назві
Изображение
Devianne
Member

1100$ за материнку з малюночком трансформера - серйозно)))) :D
Earanak
Member

Devianne: 29.01.2026 15:03 1100$ за материнку з малюночком трансформера - серйозно)))) :D
Если вместо трансформера был бы рисунок оперативной памяти то она бы стоила еще дороже))))
inquisition
Member

Так теперь называется доска с дополнительной парой скриптов уровня "if then else, while do done" в своих кишках - AI TOP. "збільшення ігрової продуктивності до 25%" :insane: Ну почему так много кретинов в этом мире с много денег, покупающих такое, из-за которых мы имеем всё больше маразма, всё меньше адекватных продуктов? От одного названия только тошнит, а как взглянул на неё, так и обосраться можно. Днище урыганное. :puke: Надо было больше бруски и кирпичи поставить, чтоб до котла достать можно было, только засунув руку по локоть.
dead_rat
Member

Абаждіті, це що, пластиковий кожух для запікання оперативки? :eek:
kairo
Member

inquisition: 29.01.2026 15:31Ну почему так много кретинов в этом мире с много денег, покупающих такое, из-за которых мы имеем всё больше маразма, всё меньше адекватных продуктов?
Бо для 90% людей технічна тема не цікава. Тому їм легко впарити різний Геймінг, Про, Екстрім, АІ маркетинг-булшіт.
alexeygalas
Member

dead_rat: 29.01.2026 15:37пластиковий кожух для запікання оперативки?
щоб не змокла під дощем )
Або щоб сусід не бачив скільки у тебе пам*яті і не вибухнув від заздрощів
Сidonix
Member

Зараз такі часи що кожух на оперативку треба робити залізний і з вбудованим кодовим замком :lol:
yariksom
Member

dead_rat: 29.01.2026 15:37 Абаждіті, це що, пластиковий кожух для запікання оперативки? :eek:
Що ви знаєте про високу кулінарію... :-P

Отправлено спустя 43 секунды:
Сidonix: 29.01.2026 16:37 Зараз такі часи що кожух на оперативку треба робити залізний і з вбудованим кодовим замком :lol:
І аналогом денуво! :idea:
Kassatka
Member

Ну думаю, хоч і топова материнка, але навряд 6 SATA буде, мабуть буде 4 SATA. Подивився в характеристики:
2 x SATA 6Gb/s connectors
господи, яке ж лайно!!! :tomat: :banghead: :mad: :censoured:
Чи варте воно хоча б 100 доларів?
А колись були плати, що і по 8 SATA мали. Не підтримував стільки чіпсет, так за рахунок додкових контролерів. А зараз чіпсет підтримує, ліній дофіга, так не роблять, падли. Мало того, що замість 6 ставили 4, так вже по 2 почали ставити. :horror:
Уже для кожної сучасної плати потрібно купляти SATA плату розширення в PCI-E слот, ну хоч слот такий є на пристойній відстані від відяхи. Бо де віднайти плату з 6 SATA і при цьому щоб був вибір з бажаними характеристиками?
Зате M2 тепер пихають 5 штук, коли їх зазвичай лише два достатньо, і ще третій про запас, якщо від початку прогадав з розміром SSD і мусиш докупати.
SSD стають страшенно дорогі, менш надійні й довговічні.
Як раз час для ренесансу HDD, для яких і потрібні SATA-слоти. (А от SATA-SSD для нових компів зовсім нераціональна річ, як і зовнішній USB DVD/Blue-Ray привод значно краще)
dext
Member

dead_rat: 29.01.2026 15:37 Абаждіті, це що, пластиковий кожух для запікання оперативки? :eek:
Там вентилятор, воно якраз для охолодження
Georgin
Member

Kassatka
Дійсно 2 SATA-порти на платі за кілобакс... Ну знаєте, це вже повна дичина :insane:
Я от чомусь вважав, що на повноформатній ATX-платі навіть у часи правління недомаркетологів 4 порти - це залізобетонний стандарт.
Але ні, я недооцінив масштаби тупізни.
ronemun
Advanced Member

на фото 3 слота PCIe x16, а згідно спеціфікації хватить поставити відеокарту в 1й слот і ssd у відповідний слот m2 і все - 2 нижніх слоти PCIe x16 повністю нефункціональні, відключені на рівні bios
Геральт
Member

А в ній є eCLK генератор?
NuclearRobinson
HWBOT OC Team

О господі, що з назвою, навіщо так ускладнювати, таке враження що там вже ШІ сам назви придумує для їхніх плат.
Сidonix
Member

Georgin: 29.01.2026 17:41 Kassatka
Дійсно 2 SATA-порти на платі за кілобакс... Ну знаєте, це вже повна дичина :insane:
Я от чомусь вважав, що на повноформатній ATX-платі навіть у часи правління недомаркетологів 4 порти - це залізобетонний стандарт.
Але ні, я недооцінив масштаби тупізни.
Ну вони скоріше за все пожертвували кількістю SATA на користь більшої кількості PCIe ліній для NVME та USB 4.0, не бачу тут ніякої проблеми. Хіба що NVME зараз дорогі. Що до всього двух портів SATA, я думаю той хто купить собі цю материнку зможе якость купити і пару хардів по 20 терабайт.
longaro
Member

В такие платы максимум НВМЕ ставят 2 штуки и более , ХДД шумные и не элитные . Для элитности туда надо в Сату ССД Самсунги ставить на 2.5 . АИ ТОП вполне норм название , осталось посмотреть на конструкцию охлада для М2 и ваще всех панелей , что б были из металла как у НЗХТ :rolleyes:
Georgin
Member

Сidonix
Ну годі вже виправдовувати таку лажу :)
Чим більше таких як Ви - тим більше виробники урізають стандартну функціональність і кажуть "Ви подивіться, юзери підтримують наше рішення".
У мене зараз підключено 3 Crucial M4 (128GB + 2x512GB) і 1 HDD на 10Tb і при цьому на моїй шикарній MSI Z87-G45 є щє 2 вільних порти. До того ж на цій платі навіть mSATA-роз'єм є
(щоправда при підключенні він "зжирає" останній SATA-порт). Але проста математика - на платі є можливість підключення 6-и накопичувачів. А це ж у свій час була навіть не топ-плата - просто міцний "середняк".

А на цій супертоп-платі можна підключити лише 5 накопичувачів. Why? Навіть на мейнстрім ATX-платах AM4 (як моя колишня Aorus B550 Elite V2 від тієї ж Gigabyte) було 4 SATA 6.0Gb/s + 2 M2 - тобто знов таки 6 портів.
_hydra_
Member

Kassatka
тиць
або так :)
тиць 2
один раз придбав і спиш спокійно :rolleyes:
Ответить