Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Ответить
Автор
Member

StTechnik
Это что там за зверь такой едет?
StTechnik
Member

Alex Pepper
По совету уважаемого комрада leif - Neo80cu. Там знантый апарат. На 4,5 кг примерно в собранном состоянии .

Відправлено через 1 хвилину 24 секунди:
Цена в плюс немного из за того, что опять таки по совету, взял практически все возможные плейты под нее.
Alex Pepper
Member

StTechnik
Крутяк!
На 4,5 кг примерно
:eek:
Борис Бритва одобряе :gigi: https://www.youtube.com/watch?v=4GleiBswKqY

Я свои 1.8 кг на резиновых ножках одной рукой с места сдвинуть не могу, приходится двумя руками брать. Твоя вообще как монолит со столом будет :up:
StTechnik
Member

Alex Pepper
По факту - да. Вес - это надежность (с). На ногу ее лучше не ронять. Там низ латунь, верх люминий. Очень такое себе сочетание материалов. Очень красивый аппарат.
7mindfields
Member

Алю плейт потрібен?
StTechnik
Member

7mindfields
Алю плейт потрібен?
Прости, но…
взял практически все возможные плейты под нее.
StTechnik
Member

leif
Нужна маленькая консультация. Я правильно понимаю, что плейт находится на определенном расстоянии от псб когда установлены свичи? Когда используется шумка - она это расстояние заполняет. Когда шумки нет - там пустота и плейт в данном случае держится на самих свичах (условно)? И в данном случае без плейт форка устанавливать свичи геморой еще тот?
leif
Member

StTechnik
Так, 4мм відстань. з плейт форком зручніше трохи, я його котірую. але це не мастхев, трохи акуратних рухів і буде те саме. Зачекай, а шо з нео80 не йде плейтфорк в комплекті? З моїм Нео був. Прикольний такий, навіть краще ніж мій другий

Відправлено через 1 хвилину 17 секунд:
Я тут як раз пишу пост про збірку яку сьогодні закінчив. І вона як раз з дуже м'яким плейтом і без фоамів. Всі світчі встановлював без форку

Відправлено через 37 секунд:
7mindfields
Тобі світчі сьогодні надіслав :beer:
StTechnik
Member

leif
Зачекай, а шо з нео80 не йде плейтфорк в комплекті?
Как написано у них на странице продукта - он может идти, а может не идти. Мне условно не повезло. Заказал уже у факнеев первое что попалось. Свичи все равно приедут ко мне послезавтра, и форк тоже. Думаю в пятницу уже соберу точно. Пока курю мануал по сборке. И там есть неочевидные моменты. Первый борд своими руками - и сразу понимаю что без форка мне будет тяжеловато. Но я справлюсь. Пока первое впечатление - КАПЕЦ ОНА ТЯЖЕЛАЯ 😂 я даже не распаковал ее еще толком.

Відправлено через 8 хвилин 46 секунд:
leif
Напомни пожалуйста, какой плейт ты рекомендовал первым попробовать под HMX Cloud? Я планировал выбрать между CF и PEI. Но может я ошибаюсь.
leif
Member

StTechnik: 27.01.2026 21:56leif
Напомни пожалуйста, какой плейт ты рекомендовал первым попробовать под HMX Cloud? Я планировал выбрать между CF и PEI. Но может я ошибаюсь.
спробувати варто всі, тому з якого починати не так вже принципово. особисто на мій смак, цей борд в цьому конфігу і з твоїми капами мав би найкраще звучати з поліпропіленовим плейтом. але це чисто суб'єктивно, і дошки у мене такої на руках не було. тому, дивись по ходу справи, але, так чи інакше, спробуй усі обов'язково
StTechnik
Member

leif
спробуй усі обов'язково
🫡 принял. РР да, попробую обязательно. Т к другу на 98 взяли именно с РР плейтом и надо заранее понимать как оно будет. Поменять не сможем, но хоть будет понимание.
leif
Member

щось давно я вже не писав тут білд репортів, хоча клавіатури, звісно, збирав, просто щось не складалось з постами

отже, час повернутись до цієї рубрики. чайок на місці? поїхали

після того, як я виставив на продаж чималу кількість своїх світчів (я їх вже пофасував по пакетах і відклав окремо, тож з колекції вони вже виписані :gigi: ), мій світче-арсенал складається тепер з:

Cherry:
0) Olympia-Cherry Linear Clear (з друкарських машинок Olympia, пізні 80-ті)
1) Vintage Cherry MX Black (west germany 80-ті)
2) Pre-retooled Cherry MX Black (1990–1994)
3) Cherry Hyperglide MX1A Black
4) Cherry Hyperglide MX1A Nixie
5) Cherry MX2A Black
6) Cherry MX2A Nixie
7) Cherry MX2A Brown

Gateron:
8) Gateron X r1
9) Gateron Milky Yellow Pro
10) Gateron Ink Baltic
11) Gateron Ink V2 Red

Інші:
12) Original BCP frankenswitch (Black Cherry Pie: HG top, H1 bot, kailh stem)
13) TTC/Razer Orange (circa 2016)
14) JWK Popu (peak JWK)
15) TTC Wild (тому що колаба з матрікс, під кольорову гаму як раз мого матрацу 2.0адд, не факт що колись зберу в такому конфігу, але якщо десь куплю гмк wild то доведеться збирати ультра цей концептуальний білд)
16) HMX KD200 (просто тому що колір світча прикольний, ну і щоб хоча б один hmx в колекції залишився. як на мене, то це найкращий з них, але це суб'єктивно як завжди)
17) TTC Frozen Silent
18) Alexotos Granite
20) Haimu heartbeat
спойлер
+ 21) секретне неочікуване поповнення, розповім, коли отримаю :gigi:
як бачите, якщо відкинути сайленти, які стоять особняком, і кд200 (які мені в принципі як невловимий Джо, бо я дуже навряд буду щось збирати з ними в осяжному майбутньому), то в моєму списку залишився тільки один лонг-полл світч: оригінальний франкен блекчерріпай, зібраний з трьох тих самих світчів, тобто по канону, по класичному рецепту. з пружинами sprit m2 60g, змащений вручну легенько-легенько 205 мастилом.

в моєму наборі світчів він віддувається за всі лонгполли одразу, що цілком справедливо, адже багато в чому саме він був законодавцем моди на них декілька років тому паралельно з холі пандами і бобами ю4т, які рулили в світі тактильних світчів.

сказати наскільки бцп гарний світч це як сказати наскільки ніколас кейдж гарний актор, хто дивився ком'юніті (а хто не дивився?) той зрозуміє :laugh:

так чи інакше, це світч з характером, емоційний, якщо так можна висловитись: "I'm a cat, I'm a sexy cat" тащємто :D він відрязняється від сучасних лонгполлів в першу чергу тим, що він не скляний і не стерильний, але в той же час за рахунок комбінації аж з трьох світчів, яка і робить його дещо диким і інженерно недосконалим, він звучить набагато більш full-bodied у порівнянні з hmx, наприклад чи спробами зробити заводський BCP від геона або kailh (звісно це чисто кешгреб і спроба урвати трохи капусти на хайповому імені + неможливості зібрати ОГ бцп сьогодні за винятком вторинного ринку, адже стеми, які треба, вже не виробляють чи то з 22 чи то 23 року)

для того щоб трохи відволіктись та урізноманітнити конфіги я вирішив зібрати щось саме з BCP, якщо я вже вирішив його помилувати і залишити в колекції. вибір пав на cycle7 з наступних причин:
1) це дуже солідно звучаща клавіатура, про що я неодноразово писав, але готовий повторити ще раз. звучить десь в 2.5-3 рази дорожче ніж коштує, це я стверджую впевнено
2) у мене є до с7 оригінальний ПЦ плейт, але полікарбонат в цьому випадку вкрай м'який
3) гаскет-квасолини (beans) -- шикарний гаскет маунт в виконанні ткд, який одночасно чудово звучить і при цьому він м'який і bouncy (втім без перебору)
4) пцбшки сайклу7 мають два горизонтальні флекс кати, які можна і треба закривати комплектними флекс-кат філлерами, що робить звук значно краще. втім, з цими силіконовими філерами така пцб все одно м'якіша ніж звичайна суцільна пцб.
5) я десь пів року тому купив до сайклу7 солдер пцб, що закрило останній чекбокс для цього білда, адже в хотсвап він не поїхав -- я пробував.
через те, що вся конструкція не монолітна але м'яка а хотсвап сокети недостатньо міцно тримають ноги світчів, то по перше звук неоднорідний, а по друге плата в деяких місцях прогинається занадто сильно і стукає хотсвап сокетами в дно кейсу :horror:

тепер власне до білду. перше, що я зробив це виколупав силіконові флекскат філлери з хотсвап пцб, в якій вони стояли, знежирив спиртом і проклеїв їх в солдер пцбшці з допомогою силіконового жанліди b7000:
спойлер
Изображение
Изображение
трохи клею повилізало, але він нічому не заважає, хоча ні, одному чи двом світчам таки трошки заважав, я посунув вже коли висохло.

b7000 засихає не швидко, в ідеалі дати йому добу, але я почекав годин 16, good enough.

оскільки BCP це лонгполл я вирішив викорстати yikb x typeplus стаби, вони підходять найбільше для мінімізації see saw та інших особливостей стабілізації лонгполл світчів:
спойлер
Изображение
мастив bdz, як видно на фото.

з.і.
взагалі у мене є пару сетів ТХ стабів спец для лонгполлів, але мені щось останнім часом не подобаються ТХ взагалі, хоча вони досі на гарному рахунку в ком'юніті :dontknow:

далі встановлення світчів:
спойлер
Изображение
приготувався до пайки:
спойлер
Изображение
запаяв:
спойлер
Изображение
в цьому випадку особливо критично паяти на совість, тобто спочатку паяємо по 1 нозі, потім проходимось ще раз, одночасно розплавляючи припій на цій нозі і штовхаючи світч до пцб. щоб була щільна посадка. без цього її не вийде. далі паяємо другу ногу всіх світчів
вигляд в зборі без капів:
спойлер
Изображение
вдягнув гмк fuji + пробіли + новелтіс:
спойлер
Изображение
клоуз ап при моєму звичайному освітленні:
спойлер
Изображение
не сказати, що я достатньо покористувався, щоб писати враження повноцінно, але перші може і розпишу, зараз подумаю :write:

Відправлено через 17 хвилин 31 секунду:
ок, по тих кількох годинах, що я покористувався:

1) солдер + пц плейт + м'який маунт це просто обов'язкові складові, без яких білд би не відбувся.

жорсткий імпульс тичка лонгполл світча полл'ом в боттом хаузінг треба розсіювати і для формування норм звуку і для достатньо приємного відчуття від набору тексту. без монолітності солдер-збірки тут теж нічого не поїде, про що писав вище і навіть, якби в корпусі с7 було побільше місця і хотсвап сокети не тикались би в дно кейсу, то без солдеру я б це не збирав все одно через брак монолітності.

в цьому конкретному білді все вищезазначене спрацювало як треба і в тотальній синергії. м'який плейт, флекс пцб і всього сендвічу дають саме те що треба, компенсуючи жорсткість світча як такого і дозволяючи звуку формуватись правильно, за умови скріплення солдером.

2) по звуку пц плейт теж зайшов як діти в школу саме в цей конфіг трохи підрізаючи верхню частину звукового спектру, на виході звучок заправляється більше в сторону pop ніж в сторону clack і це добре, це те чого я намагався досягти. на алю плейті цей світч строчив би як з автомату, незважаючи що він досить повний по звуку, і це не мій вайб.

3) стаби спрацювали шикарно з лонгполлами, жодних нарікань, рекомендую.

після фулл тревел світчів короткий хід відчувається дивно, але з урахуванням усіх компенсуючих факторів, я приємно враженний рівнем комфорту який забезпечує ця збірка. по звуку теж поки досить незвично, але як мінімум я готовий це толерувати і спробувати поюзати подовше, чого не можна було сказати про жоден з досить великої кількості ЛП світчів які були в моїй колекції. це вже перемога)

пару днів поюзаю і спробую замінити світч пробіла на HG black подивимось як воно буде. зазвчай я таке не практикую але саме в цій збірці може бути найс. допишу, якщо буде щось цікаве і якщо враження якось зміняться :kbd:
7mindfields
Member

leif: 27.01.2026 21:40 7mindfields
Тобі світчі сьогодні надіслав :beer:
Дяка :beer:
На правах читача особистого блогу в треді здивований, що milky yellow пережили таку купу більш хайпових свічів в особистій колекції
leif
Member

7mindfields: 28.01.2026 01:56читача особистого блогу
:D
до речі, а куди мелофон подівався, взагалі в топіку нічого не пише колись ключовий фахівець :spy:
7mindfields: 28.01.2026 01:56milky yellow пережили таку купу більш хайпових свічів в особистій колекції
я навіть більше скажу: серед виживших після чистки вони в першій половині списку, поза сумнівом. тобто, навіть якщо уявити, що колекція зменшиться ще вдвічі (таких планів у мене немає і вони дуже сильно навряд з'являться), то мілкійелоупро залишись би теж :yes:
StTechnik
Member

leif
Напомни пожалуйста. По смазке стабов. Крайтексом смазывается только хаузинг? Стем тоже? Или стем остается как есть? С пружиной мне понятно. Вопрос именно по стему.
leif
Member

StTechnik: 28.01.2026 16:03Крайтексом смазывается только хаузинг? Стем тоже?
я змащую і хаузінг стабів і стем 205м. але тоненько-легенько (буквально зовсім трохи), в першу чергу щоб заглушити додатковий звучок, який виникає при торканні пластика до пластика, ну і гладкість руку зі змащенням стає краще, звичайно.
StTechnik: 28.01.2026 16:03С пружиной мне понятно.
це ти, мабуть, скобу маєш на увазі))
StTechnik
Member

leif
Да, скобу. Не так выразился. По стему - понял. Самую малость можно пройтись.
leif
Member

StTechnik
Вже збираєш борд?
StTechnik
Member

leif
Нет еще. Завтра хочу начать. Завтра свичи только заберу. Вообще план - все сделать до субботы.

Відправлено через 2 хвилини 34 секунди:
Пока из подготовки - помыл кейкапы в уз ванне. :gigi:
Ну типа как новые

Відправлено через 1 хвилину 32 секунди:
Выбор цвета кстати оправдался. Слейт блу - ооочень красиво смотрится с латунью. Да и под кейкапы отлично будет.
7mindfields
Member

leif: 28.01.2026 14:17 я навіть більше скажу: серед виживших після чистки вони в першій половині списку, поза сумнівом. тобто, навіть якщо уявити, що колекція зменшиться ще вдвічі (таких планів у мене немає і вони дуже сильно навряд з'являться), то мілкійелоупро залишись би теж :yes:
Ну ясно тепер все, офіційний партнер apayado і gateron :eek:
Що там за 21 свіч, хоч виробника підкажи :shuffle:
Ответить