Шутер Highguard від колишніх розробників Titanfall і Apex Legends стартував із негативними оцінками

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Пропоную обговорити Шутер Highguard від колишніх розробників Titanfall і Apex Legends стартував із негативними оцінками

На що розробники очікують випускаючи сьогодні такі ігри? Подібне сміття вже усім набридло
waryag
Member

dret09: 27.01.2026 11:05 На що розробники очікують випускаючи сьогодні такі ігри? Подібне сміття вже усім набридло
Інколи воно може вистрілити.

Відправлено через 1 хвилину 4 секунди:
Звичайно, шанси низькі, і для невеликої студії це дивний вибір в порівнянні з синглом, якому простіше окупитися.
KimRomik
Member

Розробкою займалися колишні творці Titanfall і Apex Legends
ну тут дивуватись нема чому
ці розробники відомі тим, що раніше працювавши в EA, вони не прислуховувались до ком"юніті і займались в основному монетними др**ильнями, тому не дивно що їх гра стартувала погано

інституціональний ізоморфізм - штука не завжди корисна
Последний раз редактировалось KimRomik 27.01.2026 12:47, всего редактировалось 4 раза.
karokum
Member

Та це буквально уже п'ятикратно переварений ...
Vpupkin
Member

От арк чомусь вистрілив, але ж там теж нічого революційного нема, бігаєш, стріляєш, лутаєш, вже ж ніби набігалися, настрілялися і налуталися. Де хто взагалі що нове пропонує?
Grava
Member

Vpupkin: 27.01.2026 12:32Де хто взагалі що нове пропонує?
Інді. У великих іграх не буде нічого революційного бо великий бюджет - великий ризик.
«Я думав, що зможу зробити все, якщо буду незалежним, але насправді я не можу. Я завжди думаю про інші, більш дивні речі, які можна створити. Але якщо я це зроблю, а вони не продадуться, то моя студія збанкрутує. Я знаю всіх співробітників. Я знаю сім’ї співробітників. Я несу цей тягар на своїх плечах», — розповів Коджіма.
Shaolin_Style
Member

Vpupkin: 27.01.2026 12:32 От арк чомусь вистрілив, але ж там теж нічого революційного нема, бігаєш, стріляєш, лутаєш, вже ж ніби набігалися, настрілялися і налуталися. Де хто взагалі що нове пропонує?
Арк не хиро шутер, а экстракшн с очень низким порогом входа. Буквально игра для тех кто хочет играть в экстракшен-шутеры, но не хочет нести все бремя от потери лута, ожидания сессии и т.д. Они четко знали какая у них целевая аудитория и что от них хотят. А вот хиро шутеры, даже не знаю кому вообще сейчас интересны. Опыт Concord показал что рынок перенасыщен, новые тайтлы не интересны буквально никому.
karokum
Member

Vpupkin: 27.01.2026 12:32 вже ж ніби набігалися, настрілялися і налуталися
Цього не станеться, мабуть, ніколи :D

По перше, Арк в цілому добре зроблений. Змогли знайти баланс між аркадністю і реалізмом (читати як імерсивність). Персонаж інертний, Арки також. Всі речі мають непогану фізику, анімації - це все занурює в процес. З іншої сторони в грі немає душних моментів по типу складної системи луту, ушкоджень, ран, дебафів. Все настільки спрощено щоб у це було просто і весело грати. Формула яка працює чудово.
І ще одна річ, не те щоб революційна, просто Арк дає свободу вибору там, де інші подібні ігри не дають. Я про софіальний фактор. Для жанру це +- щось нове - дружба, зрада, випадкова кооперація, помста, знайомства, комунікація. Я про це писав ще в перші дні коли пограв в неї.
Це все притягнуло велику кількість гравців які взагалі з жанром були або не знайомі, або цуралися через описану духоту
KimRomik
Member

karokum
у Арка є як мінімум один недолік - він не чіпляє
так там є багато чого цікавого, можна досліджувати, крафтити, займатись прогресом, присутній невеликий азарт через рандомність вижити або померти тощо, але він не чіпляє настільки, щоб хотілось сидіти по 6-10 годин майже кожний день

це причина чому я в нього граю лише періодично, за бажанням, умовно 1-2 разів в тиждень і то по 1-3 годин
в мене були ігри, коли я грав ледь не кожен день по 4-8 годин, оце був справжній гачок, чого не скажеш про Арк
MqM
Member

KimRomik: 27.01.2026 13:22 karokum
так там є багато чого цікавого, можна досліджувати, крафтити, займатись прогресом, присутній невеликий азарт через рандомність вижити або померти тощо, але він не чіпляє настільки, щоб хотілось сидіти по 6-10 годин майже кожний день

це причина чому я в нього граю лише періодично, за бажанням, умовно 1-2 разів в тиждень і то по 1-3 годин
в мене були ігри, коли я грав ледь не кожен день по 4-8 годин, оце був справжній гачок, чого не скажеш про Арк
Бачиш Арк дбає навіть про психологічне здоровя гравців:)
Щоб ніхто 10 годин щодня не марнував :D
І звідки в когось скільки вільного часу? :weep:
Васильович
Member

KimRomik: 27.01.2026 13:22він не чіпляє настільки, щоб хотілось сидіти по 6-10 годин майже кожний день
Але ж це... добре? :)
Grava
Member

KimRomik: 27.01.2026 13:22але він не чіпляє настільки, щоб хотілось сидіти по 6-10 годин майже кожний день
Я знаю людину що з релізу 12 годин в день грає майже без перерв :rotate:
tornadox
Member

KimRomik
Лутер-шутери - це класичний приклад дофамінової пастки: спочатку несамовито ганяєш рейди заради луту та адреналіну, а потім раптово перегораєш, бо безкінечний грайнд стає нудним і втрачає сенс. В класичних мультиплеєрах та батл-роялях нижча психологічна ціна помилки.
Nouriel
Member

KimRomik: 27.01.2026 13:22але він не чіпляє настільки, щоб хотілось сидіти по 6-10 годин майже кожний день
ше треба знайти стільки часу на ігри))
Afit
Member

KimRomik: 27.01.2026 13:22 karokum

Я доречі теж помітив, що швидко в нього наігруєшся. Пару каток і виходжу. Але це й не погано. Наступного дня теж хочеться зайти. Правда вже всі завдання виконав. До 75лвл докачався з дня релізу
MqM
Member

Grava: 27.01.2026 13:50
Я знаю людину що з релізу 12 годин в день грає майже без перерв :rotate:
Мені цікавий вік і рід занять :D
kairo
Member

Вчора вночі зміг годинку пограти, бо возився з малим допізна. Грати по 6-10 годин на день, ну таке. Але не засуджую, кожен сам обирає, як йому жити.
Enjthesilence
Member

KimRomik: 27.01.2026 12:24
Розробкою займалися колишні творці Titanfall і Apex Legends
ну тут дивуватись нема чому
ці розробники відомі тим, що раніше працювавши в EA, вони не прислуховувались до ком"юніті і займались в основному монетними др**ильнями, тому не дивно що їх гра стартувала погано

інституціональний ізоморфізм - штука не завжди корисна
кхм кхм
Вложения
44411.png
DuckRider
Member

Vpupkin: 27.01.2026 12:32 От арк чомусь вистрілив, але ж там теж нічого революційного нема, бігаєш, стріляєш, лутаєш, вже ж ніби набігалися, настрілялися і налуталися. Де хто взагалі що нове пропонує?
Там великолепная рекламная компания, в которой сверхпримитивные вещи возводятся в эмейзинг. Даже выше тут пишут про взаимодействия с другими игроками, будто никогда в дейз не играли и им "ай фрэндли" кепка топор в спину не засаживал или не участвовали в перестрелке, где ты орешь противнику, что ты френдли, выпуская очередь, а он в ответ тоже орет что он френдли и стреляет по тебе с винтовки. Кстати и неткод в арке такой же парашный как в дейз :laugh: 10 тикрейт шутер для подпивасов
Ответить