Hoyoverse

Игры для ПК, консолей и прочих платформ
Ответить
Автор
Member

lewerlin: 24.01.2026 10:53Без рофлу, вона стилістично і дизайном персонажів дуже схожа на ГФЛ2, +адекват -сюжет(подача ніяка, за винятком початку). Але економіка найдушніша з усіх "великих" гач. Не складна, а саме душна. Гачасистема, якщо копнути глибше - найфомошніша з усіх.
Далі сторі стає кращою (десь під кінець другого процесу (chapter 1 process 2)). Тут реально стільки всього що можна робити, що очі розбігаються; перед сном - я був сток трейдером, купляв всяких хлам і дивився хто із френд-листа скупляє його дорого. А ще бігав кур'єром лол. Ще я знайшов у собі інтерес до пайонірінгу ліній електро-передач (хто б міг подумати, що це настільки цікаво лол) :D :facepalm:
lewerlin: 24.01.2026 10:53Мені що з новачка, що зі стандарту. А дворука на неї нормального нема. І щоб накрутити кешбеку для зброярки, мені треба або кидати в непотрібний банер(і кинуте "згорить"), або тратити валюту в стандарт.
Я програв 5050 їй на банері Суртр + отримав її з бегінера, досі лвл20 і не думаю, що гратиму нею. У одного із вендорів (здається, якраз таки той що стоктрейдер в Хабі, кріль-маскот із вигляду) продають 5* сигнатурку для неї (Seeker of Dark Lung). Якщо гратимете нею, то рекомендую купити :)
lewerlin: 24.01.2026 10:53Уточняйте - в соло. В дюпах зарито до біса синергії механік. Демедж пачки там має рости просто неадекватно, коли з'являться потрібні персонажі.
Це ми побачимо ще :)

Відправлено через 39 хвилин 45 секунд:
спойлер
Изображение
Взяв підписку та пак за бакс із 6* сигнатуркою для МС, незнаю чи братиму підписку на постійній основі, але 6200 ороберилів, 31 саніті пак та ще якась там кількість 12 ориджеометрі (яку також в ороберили можна конвертувати edt. 900 якщо бути точним, 12 по 75 кожен) виглядає як супер вел'ю за 5$ :D

Відправлено через 1 годину 42 хвилини 46 секунд:
Хочу трохи краще оптимізувати, але от що вдалось зробити за 30хв для павер суппорту е/е :D
спойлер
Изображение
Зверху ще є достатньо місця щоб "втулити" якийсь "інфініт енджін" для виробництва якихось рослин.

Відправлено через 19 хвилин 46 секунд:
Оптимізував, той же е/е аутпут, але -115 споживання :rotate:
спойлер
Изображение
lewerlin
Member

daesz: 24.01.2026 18:17Я програв 5050 їй на банері Суртр + отримав її з бегінера, досі лвл20 і не думаю, що гратиму нею.
Воно ще раз випало зі стандарту... Так що вже доведеться, більше ніким.
daesz
Member

lewerlin: 24.01.2026 20:16
daesz: 24.01.2026 18:17Я програв 5050 їй на банері Суртр + отримав її з бегінера, досі лвл20 і не думаю, що гратиму нею.
Воно ще раз випало зі стандарту... Так що вже доведеться, більше ніким.
Вона візуально непогано виглядає (і доволі сильна, якщо вірити тому, що пишуть), але англомовна VA піпець яка противна :(
lewerlin
Member

daesz: 24.01.2026 20:51але англомовна VA піпець яка противна :(
Я б не сказав. Персонажа вона відпрацьовує, просто сам персонаж своєрідний.
Зустрів по сюжету Россіну, от в неї озвучка шикарна. Ще й з братом, між собою, італійською розмовляють(коли ніхто не бачить :gigi: ).
daesz
Member

lewerlin: 25.01.2026 00:52Зустрів по сюжету Россіну, от в неї озвучка шикарна. Ще й з братом, між собою, італійською розмовляють(коли ніхто не бачить ).
Я також на цьому моменті в історії зараз :gigi:

Відправлено через 1 годину 26 секунд:
Бос файт - моя повага :lick:
Donate
Member

Що там поважного в ендфілді знайшли. Типу аудіо візуал ОК, все інше крінж...

Сюжет типічний китайський всі нам відлизують як вміють і ставляться як до пришестя Христа. Злодій злодій тому що злодій. Не тримання тексту, дають відео гру де можна показувати а не россказувати але я все рівно що ВН читаю. Постанова гірша за гашню, всі босси це губка для биття. Гейм дизайну нуль, на тебе вивалють 50+ довідників як грати, 26 лекцій як потрібно грати в нашу фактору, 10+ квестів щоб ендмін підтер дупу бо хто як не ти, по 3 скриньки просто в одному місці. В локаціях поки нуль якогось відчуття що вона хоч якось працює.
Гра року :lol:

Головне що навалили контенту стільки що пересічний Гаврик буде його місяць мінімум проходити... А ось його якість нікого не хвилювала.
daesz
Member

Donate: 25.01.2026 03:02Сюжет типічний китайський
Веірд флекс бат ок я не побачив китайщини там :dontknow:
Donate: 25.01.2026 03:02Не тримання тексту
Що це взагалі значить?
Donate: 25.01.2026 03:02всі босси це губка для биття
Серйозно? Мб у мене скіл ішу, прийшов на 40 (+30 компаньйони) на останнього боса першого чаптеру - вже 2 рази тягла получив.
Donate: 25.01.2026 03:02Гейм дизайну нуль, на тебе вивалють 50+ довідників як грати, 26 лекцій як потрібно грати в нашу фактору
Ви очікували без цього в грі яку ще й паймони будуть грати?
Donate: 25.01.2026 03:02А ось його якість нікого не хвилювала.
Мені особисто якість норм, maybe its a you problem; точно на декілька голів вище всього, що виходить останнім часом в ААА, не те щоб в гачах ;)

Відправлено через 2 хвилини 37 секунд:
Взагалі незнаю що на от цьому робити
спойлер
Изображение
Мб треба йти фармити/качати персонажів, бо компаньйони без хілок до кінця першої фази..

Відправлено через 45 хвилин 30 секунд:
спойлер
Изображение
Aye, губки для биття 6 : 1 daesz. Skill issue, i know :rotate:
lewerlin
Member

Donate: 25.01.2026 03:02Гейм дизайну нуль
Весь геймдиз - в заводах. Решта - обгортка.
По пачкам - сам тім білдінг ок, безпосередньо геймплей - :-/ .
Donate: 25.01.2026 03:02Що там поважного в ендфілді знайшли
Конкурента Гашні(чергового :gigi: ).
Donate
Member

daesz: 25.01.2026 05:12
Donate: 25.01.2026 03:02Сюжет типічний китайський
Веірд флекс бат ок я не побачив китайщини там :dontknow:
Donate: 25.01.2026 03:02Не тримання тексту
Що це взагалі значить?
Donate: 25.01.2026 03:02всі босси це губка для биття
Серйозно? Мб у мене скіл ішу, прийшов на 40 (+30 компаньйони) на останнього боса першого чаптеру - вже 2 рази тягла получив.
Donate: 25.01.2026 03:02Гейм дизайну нуль, на тебе вивалють 50+ довідників як грати, 26 лекцій як потрібно грати в нашу фактору
Ви очікували без цього в грі яку ще й паймони будуть грати?
Donate: 25.01.2026 03:02А ось його якість нікого не хвилювала.
Мені особисто якість норм, maybe its a you problem; точно на декілька голів вище всього, що виходить останнім часом в ААА, не те щоб в гачах ;)

Відправлено через 2 хвилини 37 секунд:
Взагалі незнаю що на от цьому робити
спойлер
Изображение
Мб треба йти фармити/качати персонажів, бо компаньйони без хілок до кінця першої фази..

Відправлено через 45 хвилин 30 секунд:
спойлер
Изображение
Aye, губки для биття 6 : 1 daesz. Skill issue, i know :rotate:
Китайці як і корейці пишуть дуже специфічно сюжети. І це видно за версту тут нема не пейсінгу, ні режисури. Тебе завалюють просто тоннами тексту і на цьому все. А ще потрібно рік по КД облизувати ГГ це ж база.
Винятки бувають,але тут не той випадок.

На рахунок складності робиш гір під контент і проходиш його дуже легко. Якась 50 рукавиця дає 300-400 атаки наприклад + ще стати. Гола база наприклад 1200 атаки з гіром вона стає 2400-2500 без нього все колупається вічно.

Не те щоб щось до 60 прокачати було важко.

Added in 5 minutes 15 seconds:
lewerlin: 25.01.2026 11:06
Donate: 25.01.2026 03:02Гейм дизайну нуль
Весь геймдиз - в заводах. Решта - обгортка.
По пачкам - сам тім білдінг ок, безпосередньо геймплей - :-/ .
Donate: 25.01.2026 03:02Що там поважного в ендфілді знайшли
Конкурента Гашні(чергового :gigi: ).
Проблема в тому що завод тут одноразовий ти один раз налаштуєш крафт і все. Наприклад сертифікати фармлятся не с заводу нефіга.

Експлорінг оФК стає унікальним від такого варіанту як тут. Але база повторюсь одноразова а геймплей не те щоб варіативний :-/
Kirakishou
Member

Я так далі першої сутички з боссом і не пройшов. Переміг його, побудував якусь вежу, а далі у мене не було можливості грати, бо в інших гачах проходять івенти. Оптимально грати в 2-3 гачі повноцінно, ще в 2-3 просто робити дейліки, проходити івенти і колекціонувати там персонажів. Як мені здається, Ендфілд не з тих, в яких можна просто робити дейліки і за ці крутки отримувати персонажів.
Хоча в плані візуалу, озвучування та й в технічному плані гра крута. 4К на ультра йде дуже плавно, ВуВі та Зенлессу і не снилося.
lewerlin
Member

Kirakishou: 26.01.2026 09:02 4К на ультра йде дуже плавно
Грифи її зарізали технічно до рівня PS3. Не стали оновлювати версію Юніті. І провели просто титанічну роботу з текстурами і світлокором.
Виглядає то воно гарно, але це гарно півтора року полірували під лупою. Через кілька оновлень будете неприємно здивовані(бо такої кількості часу вже не буде).
І Зенлесс і, тим більше, ВуВа технічно на іншому рівні.
Kirakishou: 26.01.2026 09:02Як мені здається, Ендфілд не з тих, в яких можна просто робити дейліки і за ці крутки отримувати персонажів.
Можна, але спершу треба вгрохати часу, шо я мав того дідька...
Donate: 26.01.2026 03:24Проблема в тому що завод тут одноразовий ти один раз налаштуєш крафт і все.
Для маніяків простору достатньо :super: . А от хто не маніяк - біда. Інша проблема, що в грі все тупо намертво закокблочено під заводи. Ти не можеш їх скіпнути на потім, тобі тупо грати не дасть.
Donate: 26.01.2026 03:24а геймплей не те щоб варіативний :-/
Він то ніфіга собі варіантивний, от тільки концептуально зламаний. На старих ЗБТ, гра була схожою на ДАО і воно мало вигляд. Скіллсет відтоді лишили, а сам файт зробили схожим на "модних" конкурентів. І в динаміці надто сильна дисгармонія.
Donate: 26.01.2026 03:24ні режисури
В гачах я режисуру бачив лише в окремих патчах Зенлессу і ВуВи. ГФЛ2 не згадуватиму, це новела. там чисто художники+сейю працювали.
Donate: 26.01.2026 03:24Китайці як і корейці пишуть дуже специфічно сюжети.
Ну в Зенлессі їх, іноді, пишуть не китайці(коли Шаоджи не бачить :lol: ).
В ВуВі десь кожен 3-4 патч явно хтось західний аутсорсить, причому повністю арку, з продюсуванням всього. Шаблон рве просто дико: філер, філер, лайно, лайно, НІФІГА СОБІ і знову філлер/лайно. Але на відмінних від інглішу озвучках все лайно, там собака не валялась(що прямо вказує на роботу якогось "англосакса").

Головна проблема Ендфілду для мене - економіка. Гача система тупо цугцванг.

Отправлено спустя 3 минуты 3 секунды:
Kirakishou: 26.01.2026 09:02за ці крутки отримувати персонажів
Для Kirakishou поки лише одного персонажа завезли і то стандарт(ЛастРайт).
Kirakishou
Member

lewerlin: 26.01.2026 15:06Для Kirakishou поки лише одного персонажа завезли і то стандарт(ЛастРайт).
Чому? Я ще не ознайомився зі всіма персонажами саме в грі, бо зараз якраз відправився на планету разом з Перлікою розбиратися, що там трапилося. Але я дивився огляд персонажів на ютубі і по чардізу там є цікавіші персонажі. Це щось пов’язане саме з її характером?
lewerlin
Member

Kirakishou: 26.01.2026 16:02Це щось пов’язане саме з її характером?
Дуже цікавий персонаж, хоча на перший погляд і не скажеш.
А ще в її дуже класно пропрацювала EN VA :gigi: , але то вже моя дзвіниця B-).
Kirakishou
Member

Кинув 10 круток в банер початківця і 10 в банер івентового персонажа. З початківця виграв Панду, з івентового Сайхі. Я так розумію, більше в івентовий кидати сенсу немає, бо якщо 50/50 програно і це не обов’язково має бути на 80 крутці, то якщо не докрутив до 120 – крутки згорають? Чи є сенс крутити івентовий далі до 80? Там буде ще одна 50/50?
А щодо банеру початківця, то його варто крутити тільки заради 6* сігни, бо більше звідти легендарок не буде?
Загалом дещо розчарований від цих круток. Навіть не так від того, що не отримав Леватейн (хоча коли побачив золото, була надія), а від того, що виграв чоловічого персонажа з початківця. Моя мрія - Ембер, але був би радий будь-якій дівчині звідти. А так в обох банерах просто прохідні персонажі.

Відправлено через 7 хвилин 9 секунд:
А, чекайте. То це просто п’ятірки? Типу четвірок в інших гачах? Тоді норм, граю далі, ще є шанс виграти Ембер.

Відправлено через 16 хвилин 25 секунд:
Знімаю питання, я почитав інструкцію. До речі, якщо я нічого не путаю, пан daesz, ви наче говорили, що івентові персонажі потім переносяться в стандартний банер, але в інструкції написано, що вони не додаються в стандарт.
Загалом оця фігня з не перенесенням круток після 80 це повне лайно. Як і золото в гачі. Я подумав, що летить лега, а по суті це просто четвірки в інших гачах. Подивимося, як гра буде по прибуткам і чи не доведеться їм перероблювати гачу. Та й ці фабрики теж не зайдуть мейнстрімній аудиторії, як екрани в Зенлессі, які прибрали, а потім взагалі додали спеціальні квитки, за допомогою яких їх можна просто відразу пройти на всі нагороди. Бо я одну так повністю і не пройшов, вона вимагає дофіга часу. Я пройшов її один раз, витративши годину чи навіть більше, а потім тупо на неї забив. Недавно дізнався про ці квитки і тупо пройшов її за допомогою цього квитка. Екрани хоч і цікаві, але їх там було забагато. Добре, що розробники Зенлесса прислухаються до гравців. Там вже багато чого змінили порівняно з початковою версією гри.
daesz
Member

Kirakishou: 26.01.2026 22:42Знімаю питання, я почитав інструкцію. До речі, якщо я нічого не путаю, пан daesz, ви наче говорили, що івентові персонажі потім переносяться в стандартний банер, але в інструкції написано, що вони не додаються в стандарт.
Ні, вони залишаються в якості 5050 тільки протягом 3 банерів, тобто якщо програв 5050 - то це може бути один із попередніх лімітованих.
Kirakishou: 26.01.2026 22:42Загалом оця фігня з не перенесенням круток після 80 це повне лайно. Як і золото в гачі. Я подумав, що летить лега, а по суті це просто четвірки в інших гачах.
Так було і в АК. От рандомне відео із ютубу :
lewerlin
Member

Kirakishou: 26.01.2026 22:42А щодо банеру початківця, то його варто крутити тільки заради 6* сігни, бо більше звідти легендарок не буде?
На банер початківця дають окремі тікети( за сюжетку). Тупо їх не використати. Також відкручене йде в лічильник 300 круток.
Також, уважно, дають тимчасові крутки для івенту. Вони згорають в кінці банеру, якщо не відкрутити. Є схоже і в зброярні; там ще якісь гаранти дивні, я так і не вдуплив, мені сігну Левітейн за 8 круток дало, так і писало зразу - гарант вісім круток, і свої гаранти в кожної пушки.
Ще є тікети на цілу десятку, ще за 30 круток дають халявну десятку, яка не йде в лічильник гаранту.
Гаранти 80 на 6* і 120 на івент - окремі. Тобто можна на 119 програти 50/50 і на 120 дадуть івент. Гарант 80 - переноситься, 120 - ні.
На стандарт дадуть крутки, сенс їх не витрачати.
Kirakishou: 26.01.2026 22:42А, чекайте. То це просто п’ятірки? Типу четвірок в інших гачах?
"Легендарки" тут - 6*. Вам помаранч потрібен, а не золото(не додумались китайці до пурпуру, була б шикарна пасхалка на Візантію :gigi: ).

Отправлено спустя 4 минуты 15 секунд:
Kirakishou: 26.01.2026 22:42 Та й ці фабрики теж не зайдуть мейнстрімній аудиторії, як екрани в Зенлессі, які прибрали
Це не порівнювано. Заводи це повністю окремий геймплей. І його не можливо прибрати не поламавши всю гру, вона буквально навколо цього побудована.
Kirakishou
Member

lewerlin
Дякую, я вже зрозумів. Просто майже не слідкував за грою і роз'ясненнями щодо гачі. Вже коли написав тут повідомлення, то згадав, що є ж інструкція в самій грі. Просто вже звик до системи хойо, яка є в купі інших гач, що в нових іграх навіть не читаю інструкцію, бо і так все інтуїтивно зрозуміло. Щодо тимчасових квитків і квитків по 10 я ще відразу зрозумів, бо це написано на самих квитках. Я ще до фабрик не дістався, як і до системи торгівлі, але трохи почитав про це і щось мені це не дуже подобається. Якщо це і є геймплей, то це не моє. Почитаю сюжет і якщо він ок, то періодично буду заходити, читати сюжет. Але фабрики і торгівля це не моє. Принаймні, мені так здається, бо я ще не пробував.
lewerlin
Member

Kirakishou: 27.01.2026 09:02 Якщо це і є геймплей, то це не моє.
Сама бойовка схожа на Зенлесс, тільки повільніша і вся пачка разом бігає, а не "в кишені" сидить. А от економіка - намертво прибита до заводів. І квести та експлоріг дуже від них залежні(вибухівка, електрика і продукція фабрик), частину неможливо пройти без цього. Еквіп(артефакти місцеві) без складної виробничої лінії і "облігацій" за торгівлю(треба і те, і те) отримати неможливо. Сюжетка має гірволл, так що навіть її без заводів не пройти.
Kirakishou
Member

lewerlin
Просто цікаво, на яку аудиторію вони розраховують? На свою аудиторію з попередньої гри? На ринку вже є великі гачі, які вимагають багато часу. Невже вони думають, що люди, які вже грають в інші ігри, просто дропнуть їх і почнуть грати в Ендфілд? Бо час це обмежений ресурс. Дозволяти собі грати в кілька гача-ігор одночасно можуть тільки люди без особистого життя. Що може змусити пересічного гравця в ту ж ВуВу, який вже має там прокачаних персонажів і таке інше дропнути ВуВу і почати грати в Ендфілд? Хіба що періоди, коли в ВуВі немає контенту. Але ж є ще інші ігри.
Мені тому ВуВа зі старту і не сподобалася, бо там була купа грінду, який вимагав багато часу. Навіщо витрачати час на грінд, коли можна грати в інші ігри, де у тебе вже є прокачані персонажі та купа ресурсів. Ще ця система ехо, яку згодом розробники трохи виправили. Тоді на старті ВуВу врятувала виключно Інь Лінь, на яку японці почали заносити гроші. Це теж була їх помилка – випускати на старті банер з чоловічим, а не жіночим персонажем.
Ось зараз Зенлесс почав просто закидати івентами і мені це теж трохи починає не подобатися, бо це почало вимагати більше часу на гру, ніж раніше. Що в Зенлессі, що в ХСР деякі івенти навіть не проходжу на всі 100%. Стараюся забрати крутки, на решту типу якихось ачівок пофіг. А Зенлесс і ХСР зараз мої найулюбленіші гачі. В ХСР взагалі скоро виходить нова планета, нові персонажі (Сакура Яе, SP Хімеко та SP Спаркл) та новий шлях Радості, туди теж треба буде більше часу.
І це я кажу тільки про ті гачі, в які граю, а їх взагалі повно, в тому числі і просто нові ігри типу Duet Night Abyss.

Відправлено через 8 хвилин 30 секунд:
В будь якому разі чекаємо, що у Ендфілда буде по прибуткам і які зміни будуть в грі далі. Наскільки я зрозумів, зараз поки що скарг від гравців немає. Крім тієї проблеми з оплатою, про яку ви писали.
lewerlin
Member

Kirakishou: 27.01.2026 11:46вони розраховують?
Ні. Вони не розраховують :lol: . В тому то і прикол. Грифи тупо зробили гру "для себе" і пройшлись по дефолтному чек-листу косяків колег, типу продуктивності. Косяк з Пейпал показав, як вони думали за фінансову складову - за залишковим принципом.
Зароблять вони на старті багато, бо дуже багато хайпу, "преса" хороша, поріг входу гра має низький(в тому числі і по залізу), персонажі гарні, а система гачі достатньо заплутана, щоб відкласти скам-негатив. При цьому і донат, і сама гача - жадібніші для пересічних "дельфінів", ніж у Хойо і Куро(кешбек арнсеналу - пастка Джокера). А от далі все дуже невизначено. В циклі регулярних патчів, Грифи вже не матимуть того часу на шліфовку всього, а все все ВАУ в інфопросторі саме на це і зав'язано. Це не Хойо, які від старту привчають до "простоти" і не Куро, на "по блату прокачаному"(Епік належить Тенценту, я нагадаю) УЕ4, куди напічкано все, що можна з п'ятого.
Kirakishou: 27.01.2026 11:46На ринку вже є великі гачі, які вимагають багато часу.
Якщо в Вуві не пилососити квести, вона сумарно хоче десь день/патч(на обидві половини патчу) з івентами включно. Дейліки в мене зараз займають хвилин п'ять(квест+дістань ехо з коробки і качни або затюнь). В Зенлессі, наскільки пам'ятаю, там просто клік-клік-клік. Знайомі грають в Геншин, там теж цей момент імпрувнули. В DNA щось схоже на ВуВу - вибери де очки отримати. ХСР - автобатлер, ноукоментс.
Але ІМХО всі гачі наразі перетинаються далеко не повністю, навіть ХСР примудрився відлякати частину аудиторії.

Отправлено спустя 3 часа 9 минут 31 секунду:
Kirakishou
Ендфілд ще цікавий людям, які люблять всякі "пісочниці", бо він нею по суті і є. Мені цікаво. Я сьогодні години півтори над конвеєром медикаментів просидів. Не тому, що гра вимагала(можна було за дві хвилини накидати і запустити), а тому, що хотілося прямо "красиво" зробити.

Отправлено спустя 2 минуты 29 секунд:
В мене класний "квадратик" на нескінченну "траву" вийшов. Креслення зберіг і тепер тільки копіпастити скільки треба.
Ответить