Kioxia вважає, що часи недорогих терабайтних SSD уже минули

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

daesz: 21.01.2026 22:52supergiant games one love
Пройшов усі їх ігри, Хейдз 2 придбав давно, ще не дійшли руки. Усі топові, хіба Pyre не зайшла геймплейно. Періодично є думки перепройти Бастіон, історія крута, а саундтрек один із найкращих в історії ігор, імхо.
MqM
Member

dead_rat: 21.01.2026 17:43 Я вибачаюся перед усіма, зо зараз притягну омериканську статистику.

4. Містечко в дітсадку 3400$ за місяць на дитину.

Якщо дитині треба не місце, а саме містечко орендувати, то це дуже ще дешево :D

Отправлено спустя 6 минут 20 секунд:
kairo: 21.01.2026 23:50
Filabatya: 21.01.2026 22:41 kairo
в вас встановлені 3 гри :gigi:
А можна критерії, по яким гра вважається "грою"? Розмір маркетингового бюджету? Кількість вишок на квадратний кілометр?))
замінити решту: рдр2, кіберпук, експедиція, гта5, арк райдерс, батла 6 і терабайта нема
а там ще алан вейк 2, кіндом кам деліверанс і решта бригади і 2 терів нема
По-перше, більшість з цих ігор я пройшов за останні 8 років. По-друге, тримати одночасно РДР2, КП2077, Е33, АВ2, КСД, для чого? Щоб грати їх одночасно? Ну це ж повна ахінєя. Кожна із названих ігор потребує занурення, так як має складний сюжет, багато персонажів, багаторівневі квести. Я ще можу зрозуміти, коли встановлені: сюжетна гра, гонки, рогалик, онлайн-гра і людина їх чергує, але грати одночасно РДР2, КП2077, Е33, АВ2, КСД, це вже шиза.
Так проходити одночасно багато сюжетних ігор - погана затія. Якщо ще ігри одного жанру, то можна забутися, які події з якої гри :lol:
DMZ
Member

після того як я сталкер качав добу, я його тримаю на DLC. Навіть не оновляю. Просто тримаю :) А це 150 Гб
daesz
Member

kairo: 22.01.2026 00:09
daesz: 21.01.2026 22:52supergiant games one love
Пройшов усі їх ігри, Хейдз 2 придбав давно, ще не дійшли руки. Усі топові, хіба Pyre не зайшла геймплейно. Періодично є думки перепройти Бастіон, історія крута, а саундтрек один із найкращих в історії ігор, імхо.
Я із всіх їхніх ігорів не грав тільки хейдес 2.
kairo
Member

MqM: 22.01.2026 00:17Так проходити одночасно багато сюжетних ігор - погана затія. Якщо ще ігри одного жанру, то можна забутися, які події з якої гри
Та мені навіть після паузи в декілька днів треба час, щоб знову в'їхати в події гри, квести й тому подібне) Добре, коли гра має детальний журнал і можна освіжити пам'ять, що там і про що.
MetalistForever
Member

Tiufin: 21.01.2026 16:32
dead_rat: 21.01.2026 16:26
Коли з тих 150$ взяти на аренду, їжу, пальне, то може нічого не лишитися

Плюс дорожчає не лише ссд і рама, а все, починаючи з аренди і далі по списку. То з 6к на руки в Омериці може взагалі нічого не лишитися на пк ;)
Як страшно жити з інфляцією аж цілих 3%
Ты ступед гай , чел ! Инфляция считают , Без учета продуктов питания и энергоносителей ( цен ЖКХ )

Цены на продукты питания и энергоносители не учитываются при расчете базовой инфляции из-за их волатильности. Продукты питания и энергоносители относятся к товарам первой необходимости, а это значит, что спрос на них не меняется по мере роста цен.
Enjthesilence
Member

DMZ: 22.01.2026 00:18 після того як я сталкер качав добу, я його тримаю на DLC. Навіть не оновляю. Просто тримаю :) А це 150 Гб
яке ж буде твоє здивування, коли при оновлені будеш перекачувати всі 150 гб
Vpupkin
Member

Vpupkin: 21.01.2026 16:09 150$ це день роботи у цивілізованій країні, а ссд не кожного дня купляється і навіть не кожного місяця, для багатьох навіть не кожного року. Якось зможемо пережити це, як і майнінг бум.

Плюс дорожчає не лише ссд і рама, а все, починаючи з аренди і далі по списку. То з 6к на руки в Омериці може взагалі нічого не лишитися на пк ;)
А може і на 5090 з 98003д та 4к оледом лишитися, ще й на машину лишиться.
І по каньйонах покататися лишиться.
xtbtch
Member

неужели песок заканчивается...
dead_rat
Member

Vpupkin: 22.01.2026 05:32

А може і на 5090 з 98003д та 4к оледом лишитися, ще й на машину лишиться.
І по каньйонах покататися лишиться.
Стопе, я тут пермножив 150 на 20. Це 3000$(а не 6к)

На оце усе в тебе лишиться, лише якщо живеш з батьками.
divinity
Member

dead_rat: 21.01.2026 17:43 Я вибачаюся перед усіма, зо зараз притягну омериканську статистику.

Але ж рожеві окуляри такі рожеві.

Беремо НьюЙорк https://www.numbeo.com/cost-of-living/in/New-York

1. Середня зп не 6к, а 5200. Тобто 6к навіть у самому багатому місті америки це вже відчутно краще за середню
2. Намбео оцінює розходи на життя у 1650$ на одного без аренди.
3. Аренда однушки 2650-4500$ в залежності від району.

Тобто ми бачимо, що 6к на просто життя в однушці в хорошому районі вже чи на межі чи навіть поза бюджетом.

Тож в залежності від міста, може виявитися що людина з 6к$ на місяць в Омериці не те що класно зводить кінці з кінцями. А не купує RTX 5090 щомісяця.
а тепер порахуй все це при ЗП в 15 тисяч грн. І вийде, що люди в мінус живуть. Так що $150 викласти при зп в 6к$ простіше, ніж $150 при зп в $400
dead_rat
Member

divinity: 22.01.2026 09:26

Але ж рожеві окуляри такі рожеві.

Беремо НьюЙорк https://www.numbeo.com/cost-of-living/in/New-York

1. Середня зп не 6к, а 5200. Тобто 6к навіть у самому багатому місті америки це вже відчутно краще за середню
2. Намбео оцінює розходи на життя у 1650$ на одного без аренди.
3. Аренда однушки 2650-4500$ в залежності від району.

Тобто ми бачимо, що 6к на просто життя в однушці в хорошому районі вже чи на межі чи навіть поза бюджетом.

Тож в залежності від міста, може виявитися що людина з 6к$ на місяць в Омериці не те що класно зводить кінці з кінцями. А не купує RTX 5090 щомісяця.
а тепер порахуй все це при ЗП в 15 тисяч грн. І вийде, що люди в мінус живуть. Так що $150 викласти при зп в 6к$ простіше, ніж $150 при зп в $400
Тут без сумнівів, як у анекдоті «не розумію де вони ще 150$ знаходять».
Rosberg
Member

Як там Безос нещодавно говорив. - В майбутньому, ПК буде доступний далеко не усім.
Scoffer
Member

Rosberg: 22.01.2026 09:46Як там Безос нещодавно говорив. - В майбутньому, ПК буде доступний далеко не усім.
"Ребята, хватит заниматься ерундой.
Персонального компьютера не может быть.
Могут быть персональный автомобиль, персональная пенсия, персональная дача.
Вы вообще знаете, что такое ЭВМ? ЭВМ — это 100 квадратных метров площади, 25 человек обслуживающего персонала и 30 литров спирта ежемесячно!".
Заместитель министра радиопромышленности СССР Николай Горшков, 1980 г.
harito
Member

rizakrko: 21.01.2026 20:03 dead_rat
В мене є трохи знайомих та родичів у різних країнах, і з часом я прийшов до розуміння, що бути розробником в Україні це краще, ніж абсолютна більшість комбінацій країн та робіт. Де ще можна орендувати квартиру за 300$, харчуватися за 500$, платити 5% податків, і при цьому заробляти 5+ тисяч $.

Точно , точно , у других чуть наоборот . За квартиру со светом в месяц зимой - 3300 гривен , на лекарства 600 гривен . А вот пенсия 2600 гривен . На еду правда денег не остаётся . Хорошо жить и жизнь хороша !
Alexsandr
Member

Олег963: 21.01.2026 15:53 Пам'ятаю свій перший ssd ocz agilty3 деси 2012 рік 120gb і досі робочий , до чого це я а так як десь казалось в статті це старт ери ssd і в майбутньому вони витиснять харди і будуть доступніші за них і ось 2026 ні того ні того :eek:
Так еще и надежность упала сильно. сейчас на ПК с малым объемом ОЗУ бюджетные ССД умирать могут за пару тройку лет.
Ostin
Member

А я казав! "Терабайта вистачить усім" (с)
rizakrko: 21.01.2026 20:03бути розробником в Україні це краще, ніж абсолютна більшість комбінацій країн та робіт
Ну звісно ж, отримувати євро зп і жити в країні третього світу, де папуасам місцевої зп лише на харчі вистачає. Тут мені здається, заміни Україну на будь-яку нору в світі (бажано без ракет, звісно ж) - і буде такий самий висновок :D
Але, якщо бути не розробником, а, наприклад, місцевим чиновником (чи якимось військовим розпорядником під час війни) в такій дірі - то жити можна іноді ще краще ;)
rizakrko
Member

Ostin
Ось тільки Україна це не якась відстала країна - тут сервіс, інфраструктура, медицина, безпека (ракети за дужки винесемо) та клімат на хорошому рівні.

Чиновникам всюди добре живеться - он сенатори в Штатах який ріст інвестицій мають, ніяким Баффетам і не снився такий успіх.
Dilfin
Member

Rosberg: 22.01.2026 09:46 Як там Безос нещодавно говорив. - В майбутньому, ПК буде доступний далеко не усім.
Це голуба мрія глобалістів все здавати в оренду...
Rosberg
Member

Dilfin: 22.01.2026 13:30
Rosberg: 22.01.2026 09:46 Як там Безос нещодавно говорив. - В майбутньому, ПК буде доступний далеко не усім.
Це голуба мрія глобалістів все здавати в оренду...
Все за підписку. Типу, нікуди не дінуться. Головне створити відповідні умови.
Ответить