я знаю скільки зараз займають місця ігри, я не розумію, навіщо тримати десяток ігор одночасно. зараз що, дефіцит бібліотек? чи людина одночасно грає в 10 різних ігор?erkins007: ↑ 21.01.2026 20:26У меня общего обьема ссд на 10тб (3*2 + 4) играми забито +- 7 из них. Игры щас весят по 150+гб, так что 2тб это десяток игрEnjthesilence: ↑ 21.01.2026 20:16навіщо тримати одночасно ігор на 2тб?
Новости
Последние статьи и обзоры
Kioxia вважає, що часи недорогих терабайтних SSD уже минули
-
Enjthesilence
Member
-
stnl79
Member
Теж здавався цим питанням?Enjthesilence: ↑ 21.01.2026 20:16навіщо тримати одночасно ігор на 2тб?Kassatka: ↑ 21.01.2026 16:14 Мені мого 2-терабайтного Samsung 970 Evo Plus вже конкретно бракувало, щоб тримати під рукою проінстальованими всі ігри, які хочу, тому я пару років назад докупив 4-терабайтний Samsung 990 Pro десь за усього близько 10К гривників. Добряче мені пощастило затаритись. Тепер якщо не буде ніяких ексцесів, то можна сидіти на дупі рівно хоч кільканадцять років.
А щодо дешевих терабайтників, то на SATA-інтерфейсі я два купив дітям з бідної родини як подарунок, і ще один терабайтник Samsung 870 EVO лежить у мене без діла про запас з часів 2021, коли я сидів на Core 2 Quad, тож не міг купити для нього NVME. Зараз таке провернути було б проблематично. Думаю, можливо обзаведуся стареньким б/в ноутом, то може знадобитися.
Щоб що?
У мене 1 гра і нвме на 512.
Пс 5 на 825 Гб.
Все. Часу навіть на це не маю. Хдд для фото, знаю що це не надійно але ....
-
_Andrik_
Member
Бо мало вільного часу?Enjthesilence: ↑ 21.01.2026 20:16навіщо тримати одночасно ігор на 2тб?Kassatka: ↑ 21.01.2026 16:14 Мені мого 2-терабайтного Samsung 970 Evo Plus вже конкретно бракувало, щоб тримати під рукою проінстальованими всі ігри, які хочу, тому я пару років назад докупив 4-терабайтний Samsung 990 Pro десь за усього близько 10К гривників. Добряче мені пощастило затаритись. Тепер якщо не буде ніяких ексцесів, то можна сидіти на дупі рівно хоч кільканадцять років.
А щодо дешевих терабайтників, то на SATA-інтерфейсі я два купив дітям з бідної родини як подарунок, і ще один терабайтник Samsung 870 EVO лежить у мене без діла про запас з часів 2021, коли я сидів на Core 2 Quad, тож не міг купити для нього NVME. Зараз таке провернути було б проблематично. Думаю, можливо обзаведуся стареньким б/в ноутом, то може знадобитися.
Коротко мій сценарій , буваю в дому 5 - 7 днів на місяць ( не за один раз ) . Приїхав ввечері п'ятниці, помився, взяв пиваса, сів запустив , пограв в улюблені ігри (під настрій). В суботу провів час з родиною , ввечері щось погамав (не факт) в неділю відпочиваєш бо в понеділок на 4/5 ранку до праці.
Кожного разу щось скачувати щоб пару годин пограти ?
Маю 5тб ссд (див. Профіль) майже все забито . 300гб РДР2 + онлайн , 150гб + ще 3 ААА гри , тобто 4 гри це терабайт, а в одну не задрочу .
Відправлено через 2 хвилини 19 секунд:
stnl79
Поглянь мій сценарій, може зрозумієш
Відправлено через 3 хвилини 6 секунд:
erkins007
Це 5-6 ігор , враховуючи що залишок вільного місця має бути біля 20% на ссд
-
daesz
Member
Зато живемо у такі "потужні" "проривні" часи, маємо таку технологію (!) - може лолі генерувати. Ще в медицині незамінима (акордін ту хтось тут на форумі + якись нонейм із реддіту який теж саме мені сказав), оскільки, може розпізнати рак на ранніх стадіях (не те щоб це робили до ШІ люди з таким же успіхом та похибкою). В любому випадку - "позатикайтесь та споживайте" (с), "зе фюче із нау, олд мен" (с) 
-
Enjthesilence
Member
у мене також не те що б багато вільного часу, але граю в 2-3 гри максимум. проходжу умовно один сінгл і пару онлайн ігор різних жанрів, не можу одночасно проходити різні сінгли, втрачаю інтерес до гри. а тримати ігор на 5тб тому що часу мало, ну дивно це звичайно, на кожен товар свій покупець_Andrik_: ↑ 21.01.2026 20:44Бо мало вільного часу?
Коротко мій сценарій , буваю в дому 5 - 7 днів на місяць ( не за один раз ) . Приїхав ввечері п'ятниці, помився, взяв пиваса, сів запустив , пограв в улюблені ігри (під настрій). В суботу провів час з родиною , ввечері щось погамав (не факт) в неділю відпочиваєш бо в понеділок на 4/5 ранку до праці.
Кожного разу щось скачувати щоб пару годин пограти ?
Маю 5тб ссд (див. Профіль) майже все забито . 300гб РДР2 + онлайн , 150гб + ще 3 ААА гри , тобто 4 гри це терабайт, а в одну не задрочу .
-
dead_rat
Member
-
daesz
Member
Невже рашка?dead_rat: ↑ 21.01.2026 20:49вгадайте ВВП якої країни на графіку
-
Tiufin
Member
Лол. Я вже розписав детальніше нема куди - на що дивитися, а він мені і далі про 64к до податків пише. До чого тут до податків, коли ми порівнюємо дохід після податків із за тратами відповідно після податків. Котрі становлять не 64к, а 53к.dead_rat: ↑ 21.01.2026 20:11В твоїй же табличці все розписано, ну прочитай вже!
Для виживання одного треба 64к до податків. Ще й житло якесь до 2к знайшлося - супер оптимістично.
.dead_rat: ↑ 21.01.2026 20:11А нижче зп по профессіям, сам порахуєш у скількох профессій зп нижче цього рівня якщо відкинути манагерів(котрі своіми 160к добре підняли середню зп) і ітішників? Тобто навіть життя у зйомній однушці поза бюджетом для працюючого дорослого
У 7 професій із 22 у табличці. Але це середні дані, і витрати також середні, очевидно, що ті, хто заробляє менше, шукають квартиру простіше, витрачають на життя менше.
Коротше, зрозуміло - якщо факти не сходять із твоїми уявленнями - то тим гірше для фактів
-
dead_rat
Member
Повторюй за мною: 7 професій з 22х не дозволять дорослому зняти однушку і звести кінці з кінцями. Бо мають оплату нижче за livable wage.Tiufin: ↑ 21.01.2026 21:03 У 7 професій із 22 у табличці.
Оце реалії життя в Омериці
-
_Andrik_
Member
Enjthesilence
Різниця в тому що мене фізично вдому немає протягом 2 тижнів.
В дорозі стім дек частково рятує , але коли вдому 32 олед 4к
і кожного разу інший настрій . Зараз РДР /TloU/Horizon ,потім BF , а інколи в просто мишкою поялозити в Циву/Generals/чи City Skylines хочется.
Все я до того, що не треба свої сценарії використання прирівнювати.
А те що робиться зі світлом в Україні, то взагалі кожна хвилина на вагу золота і витрачати час на завантаження впевнений , що мало хто хоче
Різниця в тому що мене фізично вдому немає протягом 2 тижнів.
В дорозі стім дек частково рятує , але коли вдому 32 олед 4к
Все я до того, що не треба свої сценарії використання прирівнювати.
А те що робиться зі світлом в Україні, то взагалі кожна хвилина на вагу золота і витрачати час на завантаження впевнений , що мало хто хоче
-
dead_rat
Member
_Andrik_
Справедливо
Справедливо
-
Tiufin
Member
Повторюй за мною:dead_rat: ↑ 21.01.2026 21:09Повторюй за мною: 7 професій з 22х не дозволять дорослому зняти однушку і звести кінці з кінцями. Бо мають оплату нижче за livable wage.Tiufin: ↑ 21.01.2026 21:03 У 7 професій із 22 у табличці.
це середні дані, і витрати також середні, очевидно, що ті, хто заробляє менше, шукають квартиру простіше, витрачають на життя менше.
-
dead_rat
Member
Повторюй за мною Living Wage Calculation - that a full-time worker requires to cover or support the costs of their family’s basic needs.Tiufin: ↑ 21.01.2026 21:52Повторюй за мною:dead_rat: ↑ 21.01.2026 21:09
Повторюй за мною: 7 професій з 22х не дозволять дорослому зняти однушку і звести кінці з кінцями. Бо мають оплату нижче за livable wage.
це середні дані, і витрати також середні, очевидно, що ті, хто заробляє менше, шукають квартиру простіше, витрачають на життя менше.
Fair Market Rents (40th PERCENTILE RENTS) - з офіційних джерел і вже нижче середнього. І знову ж офіційної статистики, якій ми безсумнівно віримо.
І закладено 24000$ на рік, коли 2к це мінімум мінімуму. Нижче лише кімната чи однушку на 2+ людей.
Це близько мінімуму, а не середня.For a 1-bedroom apartment outside Boston proper, expect median rents to drop significantly from the city's ~$3,400+, with surrounding areas like Somerville, Cambridge, Quincy, or Waltham potentially offering ranges from roughly $2,000 to $2,800+,
З твого ж посилання https://livingwage.mit.edu/pages/methodology
-
ronemun
Advanced Member
zfs і подібне з купи б/у (незношених) sas дисків + кешуючий SSD на терабайт забезпечать хоч 20 терабайт супершвидкого сховища за копійки.
до того ж чим більше sas hdd тим швидше і надійніше.
звичайно, в ноут не запхаєш, але невеликий блочок не страшно, до того ж відразу є захист від збоїв і падіння диска.
споживання значне лише при записі
до того ж чим більше sas hdd тим швидше і надійніше.
звичайно, в ноут не запхаєш, але невеликий блочок не страшно, до того ж відразу є захист від збоїв і падіння диска.
споживання значне лише при записі
-
kairo
Member
В мене зараз встановлені:
Forza Horizon 5 - 177GB
Ghost of Tsushima Directors Cut - 65GB
Uncharted Legacy of Thieves Collection - 100GB
OldWorld - 7GB
Victoria 3 - 14GB
RimWorld - 0.8GB
Against the Storm - 7GB
Endless Legend - 6GB
Civilization: Beyond Earth - 11GB
9 ігор - 390GB. При чому, більшість із цих ігор я понад рік не запускав, просто лежать на диску, бо якось хочу зіграти. Навіщо тримати терабайти ігор, для мене загадка. Далеко не кожна гра важить сотні гігабайт, навпаки, більшість досить невеликі в об'ємі. Ну й тримати 40 ігор, я не вірю, що хтось реально періодично грає в таку кількість.
Forza Horizon 5 - 177GB
Ghost of Tsushima Directors Cut - 65GB
Uncharted Legacy of Thieves Collection - 100GB
OldWorld - 7GB
Victoria 3 - 14GB
RimWorld - 0.8GB
Against the Storm - 7GB
Endless Legend - 6GB
Civilization: Beyond Earth - 11GB
9 ігор - 390GB. При чому, більшість із цих ігор я понад рік не запускав, просто лежать на диску, бо якось хочу зіграти. Навіщо тримати терабайти ігор, для мене загадка. Далеко не кожна гра важить сотні гігабайт, навпаки, більшість досить невеликі в об'ємі. Ну й тримати 40 ігор, я не вірю, що хтось реально періодично грає в таку кількість.
-
erkins007
Member
Критической необходимости нет, просто удобно когда игры скачаны и готовы к запускуEnjthesilence: ↑ 21.01.2026 20:30я не розумію, навіщо тримати десяток ігор одночасно
-
Filabatya
Member
kairo
в вас встановлені 3 гри
в вас встановлені 3 гри
- спойлер
- замінити решту: рдр2, кіберпук, експедиція, гта5, арк райдерс, батла 6 і терабайта нема
а там ще алан вейк 2, кіндом кам деліверанс і решта бригади і 2 терів нема
-
daesz
Member
kairo
Girls Frontline 12GB (граю періодично, суто сторі попрогресити)
Girls Frontline 2 63.5GB (дейлі грінд)
Reverse Collapse 12 GB (проходжу зараз)
Arknights Endfield 48 GB (дейлі грінд сун тіем)
Legends of Runeterra 4 GB (граю в основному протягом декількох тижнів на початку кожного апдейту, не грав майже рік на даний момент)
Cyberpunk 2077 67.5 GB (більше року не запускав саме щоб пограти, але періодично тещу драйвери після оновлення на ньому)
Deadlock 27.5 GB (не оновлював з пів року, а то й більше вже напевно, навіть незнаю чи гратиму взагалі)
Escape from Duckov 2.5GB (пройшов, але ще не видалив)
Jedi Survivor 140 GB (почав друге проходження, але після того як закінчив пролог - уже з 3 тижні не запускав)
Transistor 3.3 GB (валяється уже років 5, була на ссд в 3 різних збірках, топова індюшатина, яка ніколи не покидає мій ссд, хейдес 1 також треба було залишити, supergiant games one love)
9 ігор (3 з них гачі) - 380.3; дивно, що цифри майже збігаються із вашими
До слова, також накупив тонну ссд, а не те щоб використовую їх в принципі..
Відправлено через 1 хвилину 3 секунди:
Yikes, збрехав

Girls Frontline 12GB (граю періодично, суто сторі попрогресити)
Girls Frontline 2 63.5GB (дейлі грінд)
Reverse Collapse 12 GB (проходжу зараз)
Arknights Endfield 48 GB (дейлі грінд сун тіем)
Legends of Runeterra 4 GB (граю в основному протягом декількох тижнів на початку кожного апдейту, не грав майже рік на даний момент)
Cyberpunk 2077 67.5 GB (більше року не запускав саме щоб пограти, але періодично тещу драйвери після оновлення на ньому)
Deadlock 27.5 GB (не оновлював з пів року, а то й більше вже напевно, навіть незнаю чи гратиму взагалі)
Escape from Duckov 2.5GB (пройшов, але ще не видалив)
Jedi Survivor 140 GB (почав друге проходження, але після того як закінчив пролог - уже з 3 тижні не запускав)
Transistor 3.3 GB (валяється уже років 5, була на ссд в 3 різних збірках, топова індюшатина, яка ніколи не покидає мій ссд, хейдес 1 також треба було залишити, supergiant games one love)
9 ігор (3 з них гачі) - 380.3; дивно, що цифри майже збігаються із вашими
До слова, також накупив тонну ссд, а не те щоб використовую їх в принципі..
Відправлено через 1 хвилину 3 секунди:
Yikes, збрехав

-
kairo
Member
А можна критерії, по яким гра вважається "грою"? Розмір маркетингового бюджету? Кількість вишок на квадратний кілометр?))
По-перше, більшість з цих ігор я пройшов за останні 8 років. По-друге, тримати одночасно РДР2, КП2077, Е33, АВ2, КСД, для чого? Щоб грати їх одночасно? Ну це ж повна ахінєя. Кожна із названих ігор потребує занурення, так як має складний сюжет, багато персонажів, багаторівневі квести. Я ще можу зрозуміти, коли встановлені: сюжетна гра, гонки, рогалик, онлайн-гра і людина їх чергує, але грати одночасно РДР2, КП2077, Е33, АВ2, КСД, це вже шиза.замінити решту: рдр2, кіберпук, експедиція, гта5, арк райдерс, батла 6 і терабайта нема
а там ще алан вейк 2, кіндом кам деліверанс і решта бригади і 2 терів нема
-
Filabatya
Member
kairo
8 років не грав нічого, тому в мене такий список)
але форза 5 перша гра яку купив в стімі і геймпад до неї, пішов проходити макс пейн 2, яка важить 1,55гб
граю зараз форзу 5, рдр2 і макс пейн 2 - це більше як список, що хочеться мати на рік, тому 2 тера для ігр, для мене мінімум
8 років не грав нічого, тому в мене такий список)
але форза 5 перша гра яку купив в стімі і геймпад до неї, пішов проходити макс пейн 2, яка важить 1,55гб
граю зараз форзу 5, рдр2 і макс пейн 2 - це більше як список, що хочеться мати на рік, тому 2 тера для ігр, для мене мінімум