Пам'ятаю свій перший ssd ocz agilty3 деси 2012 рік 120gb і досі робочий , до чого це я а так як десь казалось в статті це старт ери ssd і в майбутньому вони витиснять харди і будуть доступніші за них і ось 2026 ні того ні того
Новости
Последние статьи и обзоры
Kioxia вважає, що часи недорогих терабайтних SSD уже минули
-
Олег963
Member
Пропоную обговорити Kioxia вважає, що часи недорогих терабайтних SSD уже минули
Пам'ятаю свій перший ssd ocz agilty3 деси 2012 рік 120gb і досі робочий , до чого це я а так як десь казалось в статті це старт ери ssd і в майбутньому вони витиснять харди і будуть доступніші за них і ось 2026 ні того ні того
-
denizen
Member
та пійшли вони...
-
Vpupkin
Member
150$ це день роботи у цивілізованій країні, а ссд не кожного дня купляється і навіть не кожного місяця, для багатьох навіть не кожного року. Якось зможемо пережити це, як і майнінг бум.
-
Kassatka
Member
Мені мого 2-терабайтного Samsung 970 Evo Plus вже конкретно бракувало, щоб тримати під рукою проінстальованими всі ігри, які хочу, тому я пару років назад докупив 4-терабайтний Samsung 990 Pro десь за усього близько 10К гривників. Добряче мені пощастило затаритись. Тепер якщо не буде ніяких ексцесів, то можна сидіти на дупі рівно хоч кільканадцять років.
А щодо дешевих терабайтників, то на SATA-інтерфейсі я два купив дітям з бідної родини як подарунок, і ще один терабайтник Samsung 870 EVO лежить у мене без діла про запас з часів 2021, коли я сидів на Core 2 Quad, тож не міг купити для нього NVME. Зараз таке провернути було б проблематично. Думаю, можливо обзаведуся стареньким б/в ноутом, то може знадобитися.
А щодо дешевих терабайтників, то на SATA-інтерфейсі я два купив дітям з бідної родини як подарунок, і ще один терабайтник Samsung 870 EVO лежить у мене без діла про запас з часів 2021, коли я сидів на Core 2 Quad, тож не міг купити для нього NVME. Зараз таке провернути було б проблематично. Думаю, можливо обзаведуся стареньким б/в ноутом, то може знадобитися.
Последний раз редактировалось Kassatka 21.01.2026 16:22, всего редактировалось 2 раза.
-
Artem_K
Member
З цікавості подивився за скільки брав свої М2 диски:
0,5 Тб 970 EVO (11.2020) - 2299
1 Тб 970 EVO+ (02.2022) - 3778
1 Тб Solidigm P44 Pro (10.2023) - 2700
0,5 Тб 970 EVO (11.2020) - 2299
1 Тб 970 EVO+ (02.2022) - 3778
1 Тб Solidigm P44 Pro (10.2023) - 2700
-
dext
Member
Податок на AI
-
dead_rat
Member
Коли з тих 150$ взяти на аренду, їжу, пальне, то може нічого не лишитисяVpupkin: ↑ 21.01.2026 16:09 150$ це день роботи у цивілізованій країні, а ссд не кожного дня купляється і навіть не кожного місяця, для багатьох навіть не кожного року. Якось зможемо пережити це, як і майнінг бум.
Плюс дорожчає не лише ссд і рама, а все, починаючи з аренди і далі по списку. То з 6к на руки в Омериці може взагалі нічого не лишитися на пк
-
AntonyKandaurov
Member
Згадайте як нам казали " та ось ми технологію доведемо до розуму і ссд буде коштувати дешевше хардів а харди всі полетять у смітник на звалище історії". Хороші часи були, але час показав who is who 
-
Tiufin
Member
Як страшно жити з інфляцією аж цілих 3%dead_rat: ↑ 21.01.2026 16:26Коли з тих 150$ взяти на аренду, їжу, пальне, то може нічого не лишитисяVpupkin: ↑ 21.01.2026 16:09 150$ це день роботи у цивілізованій країні, а ссд не кожного дня купляється і навіть не кожного місяця, для багатьох навіть не кожного року. Якось зможемо пережити це, як і майнінг бум.
Плюс дорожчає не лише ссд і рама, а все, починаючи з аренди і далі по списку. То з 6к на руки в Омериці може взагалі нічого не лишитися на пк![]()
-
dead_rat
Member
Друже, ти вже втомив.Tiufin: ↑ 21.01.2026 16:32Як страшно жити з інфляцією аж цілих 3%dead_rat: ↑ 21.01.2026 16:26
Коли з тих 150$ взяти на аренду, їжу, пальне, то може нічого не лишитися
Плюс дорожчає не лише ссд і рама, а все, починаючи з аренди і далі по списку. То з 6к на руки в Омериці може взагалі нічого не лишитися на пк![]()
Інфляція, звичайно 3%, але на багато речей ціни ростуть як на раму і ссд
-
Tiufin
Member
Ну пробач. Просто твої жахалки, про те, як все всюди погано - тежdead_rat: ↑ 21.01.2026 16:35Друже, ти вже втомив.
-
dead_rat
Member
Все пізнається у порівнянні.Tiufin: ↑ 21.01.2026 16:43Ну пробач. Просто твої жахалки, про те, як все всюди погано - тежdead_rat: ↑ 21.01.2026 16:35
Друже, ти вже втомив.
Якщо порівнювати з сидінням у траншеї на нулі - все рай і лафа.
-
Devijack
Member
Не треба купувати по 150, колись нажеруться і попустить.
-
tornadox
Member
SSD Kioxia 1tb який купляв місяць назад вже майже на 2 тисячі дорожчий.
Тут ще недавно була дуже гаряча дискусія що до того чи потрібен сата на нових материнках, тому що між SATA SSD та NVMe SSD просто колосальна різниця для ігор (неправда).
Як кажуть - ШІ майнінг бум 2.0. Просто попит вищий.
Та пішли б вони лісом.AntonyKandaurov: ↑ 21.01.2026 16:29Згадайте як нам казали " та ось ми технологію доведемо до розуму і ссд буде коштувати дешевше хардів а харди всі полетять у смітник на звалище історії". Хороші часи були, але час показав who is who
Тут ще недавно була дуже гаряча дискусія що до того чи потрібен сата на нових материнках, тому що між SATA SSD та NVMe SSD просто колосальна різниця для ігор (неправда).
Як кажуть - ШІ майнінг бум 2.0. Просто попит вищий.
-
dead_rat
Member
Безос вже прямим текстом каже, що забудьте про пк
https://www.windowscentral.com/artifici ... ud-version
https://www.windowscentral.com/artifici ... ud-version
-
Tiufin
Member
Я тобі більше скажу - зараз найкращий період існування людства, то ж хоч з чим порівнюй. А тим паче розповідати про жахи життя в штатах із зарплатою у 6к - ну це вже переборdead_rat: ↑ 21.01.2026 16:51Все пізнається у порівнянні.
Якщо порівнювати з сидінням у траншеї на нулі - все рай і лафа.
-
dead_rat
Member
Відвали, а? Тобі все супер. То йди насолоджуйся життям.Tiufin: ↑ 21.01.2026 17:03Я тобі більше скажу - зараз найкращий період існування людства, то ж хоч з чим порівнюй. А тим паче розповідати про жахи життя в штатах із зарплатою у 6к - ну це вже переборdead_rat: ↑ 21.01.2026 16:51
Все пізнається у порівнянні.
Якщо порівнювати з сидінням у траншеї на нулі - все рай і лафа.![]()
-
Tyler
Member
ага, прекрасна перспектива, всі відкочуємось в кам'яний вік, а споживачів підсажуємо на оренду хмар, адже обчислювальні потужності на фоні цього лайна стануть преміум опцією, а не загальнодоступною
-
Tiufin
Member
Ну то я не стільки тобі відповідаю (тобі вже немає сенсу, люди не змінюються), а для нєокрєпших умов, щоб не заражалися твоїм песімизмомdead_rat: ↑ 21.01.2026 17:04Відвали, а? Тобі все супер. То йди насолоджуйся життям.Tiufin: ↑ 21.01.2026 17:03
Я тобі більше скажу - зараз найкращий період існування людства, то ж хоч з чим порівнюй. А тим паче розповідати про жахи життя в штатах із зарплатою у 6к - ну це вже перебор![]()
-
dead_rat
Member
Я вибачаюся перед усіма, зо зараз притягну омериканську статистику.
Але ж рожеві окуляри такі рожеві.
Беремо НьюЙорк https://www.numbeo.com/cost-of-living/in/New-York
1. Середня зп не 6к, а 5200. Тобто 6к навіть у самому багатому місті америки це вже відчутно краще за середню
2. Намбео оцінює розходи на життя у 1650$ на одного без аренди.
3. Аренда однушки 2650-4500$ в залежності від району.
Тобто ми бачимо, що 6к на просто життя в однушці в хорошому районі вже чи на межі чи навіть поза бюджетом.
4. Містечко в дітсадку 3400$ за місяць на дитину.
Тож в залежності від міста, може виявитися що людина з 6к$ на місяць в Омериці не те що класно зводить кінці з кінцями. А не купує RTX 5090 щомісяця.
Але ж рожеві окуляри такі рожеві.
Беремо НьюЙорк https://www.numbeo.com/cost-of-living/in/New-York
1. Середня зп не 6к, а 5200. Тобто 6к навіть у самому багатому місті америки це вже відчутно краще за середню
2. Намбео оцінює розходи на життя у 1650$ на одного без аренди.
3. Аренда однушки 2650-4500$ в залежності від району.
Тобто ми бачимо, що 6к на просто життя в однушці в хорошому районі вже чи на межі чи навіть поза бюджетом.
4. Містечко в дітсадку 3400$ за місяць на дитину.
Тож в залежності від міста, може виявитися що людина з 6к$ на місяць в Омериці не те що класно зводить кінці з кінцями. А не купує RTX 5090 щомісяця.