А на практиці по воно буде копошитися в придонному мулі, конкуруючи по продуктивності з лоу-мід картами, поступаючись їм по фічам і тій же підтримці ігор.yuriy_dd: ↑ 19.01.2026 08:24M5 Max’s Estimated GPU Scores Are Higher Than The M3 Ultra With Its 80-Core Configuration, While Boasting A 34% Performance Lead Over M4 Max
Новости
Последние статьи и обзоры
Прогрес ARM процесорів
-
waryag
Member
-
yuriy_dd
Member
для легкого мобільного великий ссд не треба
а стаціонарний на робочому місці ви не носите
просто треба мати 2 пристрої
але хто хоче швидкість не буде обирати де є можливість заміниwaryag: ↑ 19.01.2026 08:24Знову брехня? В користувача є вибір між можливістю легкої заміни/розширення або перевагами розпаяної пам'яті
Відправлено через 3 хвилини 4 секунди:
в вграх не знаю, але в робочих задачах М4 вже швидший за 5090, ви просто уявляєте що зможе М5?waryag: ↑ 19.01.2026 08:33і тій же підтримці ігор.
а поки буде 6090 то буде і М6 і може М7
-
pelia
Member
Знову ідемо по кругу.
"Мені то не треба"
"Швидкість обираю"
"М4 швидше за 5090".
Вже тисячу раз надали незаперечні докази що це все лайно, але колесо не зупинити
"Мені то не треба"
"Швидкість обираю"
"М4 швидше за 5090".
Вже тисячу раз надали незаперечні докази що це все лайно, але колесо не зупинити
-
waryag
Member
Забрехався, Юрчику?yuriy_dd: ↑ 19.01.2026 08:38для легкого мобільного великий ссд не треба
а стаціонарний на робочому місці ви не носите
просто треба мати 2 пристрої
Якщо(!) твої висери твердження мають хоч щось спільне з реальністю, то навіть молодші моделі на М4 і М5 повинні забезпечувати високий рівень продуктивності у широкому спектрі завдань, і при наявності достатньо великого сховища і обсягу пам'яті стаціонар просто не потрібний.
Брехня, Юрчику, причому свідома і відверта.yuriy_dd: ↑ 19.01.2026 08:38але хто хоче швидкість не буде обирати де є можливість заміни
Брехня, Юрчику, причому свідома і відверта.yuriy_dd: ↑ 19.01.2026 08:38в вграх не знаю, але в робочих задачах М4 вже швидший за 5090, ви просто уявляєте що зможе М5?
а поки буде 6090 то буде і М6 і може М7
Епл виграє лише в деяких завданнях, програє в інших, а частину взагалі не здатний виконати. Тож перемога можлива лише в спеціально підігнаних "оглядах" від епл-орієнтованих блогерів. І ти це знаєш. Бо тебе багато разів тицяли в цю інфу носом, як обіссяного кошеня.
П.С. Мабуть, треба вже запилити набір копіпаст, щоб відповідати на твої одноманітні повторювані твердження...
-
AntonyKandaurov
Member
waryag
Зараз він образиться і кине вас в ігнор
Зараз він образиться і кине вас в ігнор
-
waryag
Member
AntonyKandaurov
Який жах...
Хоча наврядчи - коли всіх забанить, як йому потім атеншвхорити?
Який жах...
Хоча наврядчи - коли всіх забанить, як йому потім атеншвхорити?
-
Z440_User
Member
А ну, є в темі хто по рендерах чи ще якійсь GPU темі, не ігровій? Бо Юра в ігри не грає. Що б дати зразок GPU-завдання, яке не буде вкладатися в сценарій яблука з використанням всяких блоків під ці сценарії, а буде рахуватись на gpu-ядрах як RTX5090.
Тобто щоб були однакові умови для обох GPU, щоб видно було всю потужність саме GPU, а не комбінацію apple-хитрощів проти чистої роботи...
П.С. Як міг, намагався сформулювати завдання
П.П.С. Бо з CPU-завданням ми з'ясували, М-проц дохне, але злив на "важкі задачі на мобільнику не запускаються" вирішує незручне питання
Тобто щоб були однакові умови для обох GPU, щоб видно було всю потужність саме GPU, а не комбінацію apple-хитрощів проти чистої роботи...
П.С. Як міг, намагався сформулювати завдання
П.П.С. Бо з CPU-завданням ми з'ясували, М-проц дохне, але злив на "важкі задачі на мобільнику не запускаються" вирішує незручне питання
Последний раз редактировалось Z440_User 19.01.2026 10:22, всего редактировалось 1 раз.
-
AntonyKandaurov
Member
waryag
То він не для всіх робить а для себе. На діскасі у нього 15к постів, налутався на усяких айтісі та межах
тепер завернув сюда, хоча тут набагато менше аудиторія 
То він не для всіх робить а для себе. На діскасі у нього 15к постів, налутався на усяких айтісі та межах
-
dext
Member
так купуйте зовнішній бак для авто, це ж зручно, чи не так?yuriy_dd: ↑ 18.01.2026 15:19 так купуйте зовнішній ссд
на х86 більшість моделей - ні, де таке на емейзінгу?а оперативка так приблизно як і на х86 розпаяна
такі ж самі одноразові поробки, яких варто уникати всім адекватним користувачама яка логіка у вендорів які розпаюють пам'ять з х86?
тобто мак не може впоратись з задачею скоріше і споживаючи менше енергії? феєричнотак він може ще й може це зробити скоріше споживаючи менше енергіїdext: ↑ 18.01.2026 14:04чому доступніший x86 може впоратись з важими задачами, а мак за таку ж ціну (якщо існує) - ні?
adobe premiere це закритий пакет чи не з десятка додаткив/бібліотек, задачі віртуалізації/компресії/hpc загалом більш поширені та добре верифікуютьсятак це правда для конкретного типу задач а саме adobe premier
ще раз повторюю: чому 100ГБ/с та 8 каналів не допомагають перемогти 46ГБ/с та 2 канали?так М2 з 2022
підказка: бо не це вирішує
для ПК - від 10 до 12 годин, достатньо щоб не переривати роботу/навчання, для побутових потреб - 15-20 годині скільки часу ваші дбж тримають?
точно менша ніж емейзінг з 64ГБ RAM та 4TB Storageяка ціна дбж плюс батареї?
єдина АКБ/інвертор/станція - єдина точка відмови, краще декілька, за приблизно 15 годин зникає інтернет по кабелю, довше тримати увімкненим немає жодного сенсу, краще цю енергію віддати на інше, це питання доречності, а не тривалості роботи ПК/ноута за будь-яку цінуякщо що - мій LFP 3.5 кВт*год тримає десь до 25-30 год мій х86 сервер
Відправлено через 12 хвилин 42 секунди:
yuriy_dd: ↑ 19.01.2026 08:30і це заявляє не АРМ, а Інтелeverybody needs cool quiet pc strong performance everyday battery life when we are on the go
через скільки часу фанати перевзуються?
З кожної дірки несеться про те, як нам конче потрібен AI і не потрібні недорогі SSD, RAM і взагалі власні ПК - вже перевзувся і повірив, так.
Складається враження, що у вас взагалі немає власної думки, окрім маркетингових презентацій від корпорацій
-
tornadox
Member
Юрію, ви реально застрягли в минулому.yuriy_dd: ↑ 18.01.2026 00:06 в такому випадку не треба ноута
1. Ноут - це стандарт індустрії. Щоб працівник був мобільним між домом/офісом і мав доступ до інфраструктури в будь-який момент.
2. Компанії вимагають специфічне ПЗ, VPN, системні політики та корпоративний контроль.
3. На залізо часто чіпляють пломби, а дані шифрують.
Схоже, ваші уявлення про IT закінчилися десь у 2005-му. Спробуйте прийти в банк чи фінтех і сказати, що будете працювати зі свого системника, на якому стоїть Windows 7 або Zver CD.
Вас навіть охорона на поріг не пустить.
Ваша "практика" - це десятки годин YouTube на тиждень? Ну так, для споживання розважального контенту крісло і монітор не потрібні, можна і в рюкзаку носити. Але не називайте перегляд відосиків "роботою".yuriy_dd: ↑ 18.01.2026 00:06 чомусь у мене і на практиці, ноут якщо що в рюкзаку зі мною
А ви - теоретик, який передивився YouTube і повірив, що знає реальну роботу. Ваша проблема в тому, що ви намагаєтесь "екзаменувати" людей за методичками 20-річної давнини та рекламними оглядами. В реальному житті ніхто не працює "з рюкзака на ходу", бо це незручно і непрофесійно. Можете й далі ставити мені "двійки", але ваші знання так і залишаться на рівні коментарів під відео.
-
yuriy_dd
Member
з іграми є прогрес, але я думаю таки так - хоч в іграх вас зробить будь який школярwaryag: ↑ 19.01.2026 08:33 А на практиці по воно буде копошитися в придонному мулі, конкуруючи по продуктивності з лоу-мід картами, поступаючись їм по фічам і тій же підтримці ігор.
дайте огляд на якому показано що М проци це лайноpelia: ↑ 19.01.2026 09:19Вже тисячу раз надали незаперечні докази що це все лайно
власне вони забезпечують, і продуктивність і автономність. Особиво для задач 90-95% користувачівwaryag: ↑ 19.01.2026 09:42 просто треба мати 2 пристрої
Забрехався, Юрчику?
Якщо(!) твої висери твердження мають хоч щось спільне з реальністю, то навіть молодші моделі на М4 і М5 повинні забезпечувати високий рівень продуктивності у широкому спектрі завдань
waryag: ↑ 19.01.2026 09:42 але хто хоче швидкість не буде обирати де є можливість заміни
Брехня, Юрчику, причому свідома і відверта.Величезну частину ринку становлять саме такі пристрої, і ти це знаєш
ви дивитесь серед нових, чи ще враховуєте старі?dext: ↑ 19.01.2026 12:38 а оперативка так приблизно як і на х86 розпаяна
на х86 більшість моделей - ні
головне що ви визнаєте що він вже виграє в частині завдань. Але як так сталось?waryag: ↑ 19.01.2026 09:42Епл виграє лише в деяких завданнях, програє в інших, а частину взагалі не здатний виконати
звичайний користувач частіше використовує продукти адобі чи задачі віртуалізації/компресії/hpc?dext: ↑ 19.01.2026 12:38adobe premiere це закритий пакет чи не з десятка додаткив/бібліотек, задачі віртуалізації/компресії/hpc загалом більш поширені та добре верифікуються
швидка память - це один з елементів чому М проци настільки швидші а головне енерго-ефективнішіdext: ↑ 19.01.2026 12:38ще раз повторюю: чому 100ГБ/с та 8 каналів не допомагають перемогти 46ГБ/с та 2 канали?
а ви би не хотіли порівняти одно-потік між своїм процом і самим крутим останім від АМД - AMD Ryzen AI Max+ 395?
але чому на х86 все частіше розпаюють?
у вас вся робота залежить від наявності Інтернету? я наприклад можу працювати автнономноdext: ↑ 19.01.2026 12:38за приблизно 15 годин зникає інтернет по кабелю, довше тримати увімкненим немає жодного сенсу
пс: ще можна з мобільного роздати
я колись теж підєднував ноут до зовнішнього монітору - спеціальні док станції мав - типу HP ULTRASLIM HSTNN-IX10 - але краще працювати за нормальним десктопом з нормальним охолодженням (бо на десктопі таки важчі задачі запускаю), і не колхозити охолодження ноутаtornadox: ↑ 19.01.2026 13:08 1. Ноут - це стандарт індустрії. Щоб працівник був мобільним між домом/офісом і мав доступ до інфраструктури в будь-який момент.
але ноут для легкиз задач - можна навіть дистанційно підєднатисьtornadox: ↑ 19.01.2026 13:08В реальному житті ніхто не працює "з рюкзака на ходу", бо це незручно і непрофесійно
Відправлено через 5 хвилин 1 секунду:
я спеціально купив М1 як тільки він вийшов - щоб перевірити особистоdext: ↑ 19.01.2026 12:38 Складається враження, що у вас взагалі немає власної думки, окрім маркетингових презентацій від корпорацій
зараз маю М4 - теж самостійно все перевіряю
от ви мене звинувачуєте - а ви самі так перевіряли?
до речі про:
до мене приватно звернулось декілька людей які готові взятись його відновити, сьогодні я відправлю ноут LVladislavchikyuriy_dd: ↑ 14.01.2026 21:51я маю ноут на windows для arm на qualcomm - Gateway 13.3" Ultra Slim Notebook | Snapdragon™ 850 | 4G LTE
але коли ставив на нього debian повністю його вбив, не реагує ні на що
хто шарить як відновити - я вам можу його просто переслати
-
AntonyKandaurov
Member
Не зрозуміло тоді чому цей персонаж воює і чому ще тисячу постів назад просто не згодився з тим твердженням "кожному пристрою - своя ніша". Питання відкритеyuriy_dd: ↑ 19.01.2026 15:39але краще працювати за нормальним десктопом з нормальним охолодженням (бо на десктопі таки важчі задачі запускаю), і не колхозити охолодження ноута
Відправлено через 1 хвилину 26 секунд:
Я би не відправляв, мало який "доброзичливий" фанат х86 може попастисьyuriy_dd: ↑ 19.01.2026 15:39до мене приватно звернулось декілька людей які готові взятись його відновити, сьогодні я відправлю ноут
-
dext
Member
я дивлюсь на поточний момент: більшість моделей є нормальними, модульними, і будуть модульними, бо є попитyuriy_dd: ↑ 19.01.2026 15:39 ви дивитесь серед нових, чи ще враховуєте старі?
звичайно, що компресії/декомпресії. емейзінг в продуктах адобе це показник їх поганої оптимізації, з відкритим та оптимізованим софтом (7-zip) таки фокуси не проходятзвичайний користувач частіше використовує продукти адобі чи задачі віртуалізації/компресії/hpc?
чому це жодного разу не допомогло M2 проти мого "застарілого" 1360p? питання знову риторичнешвидка память - це один з елементів чому М проци настільки швидші а головне енерго-ефективніші
я принципово не купую одноразові ПК без можливості апгрейду RAM/Storage, за одиничним виключенням - RaspberryPi, але це більше погратисьа ви би не хотіли порівняти одно-потік між своїм процом і самим крутим останім від АМД - AMD Ryzen AI Max+ 395?
в першу чергу - щоб зробити іміджевим/тонкішим, особисто я цей тренд (робити пристрої одноразовими без можливості легко замінити ram/ssd/батарею і продовжити його цикл) вважаю дегенеративним, особливо щодо батарей всюди, особливо щодо storage в ноутах/міні-пк, не виправдовуйте цей тренд, він шкодить довкіллю, як мінімумале чому на х86 все частіше розпаюють?
політики визначає роботодавець, за пів-години трафік 3G/4G зникає через перевантаженість мереж, тому кабель без варіантіву вас вся робота залежить від наявності Інтернету? я наприклад можу працювати автнономно
пс: ще можна з мобільного роздати
так і батареї будь-якого сучасного ноута достатньо, але працювати за ними довго/систематично неможливо без набуття вказаних ускладнень, тому теж не варіант1. Ноут - це стандарт індустрії. Щоб працівник був мобільним між домом/офісом і мав доступ до інфраструктури в будь-який момент.
я давно маю NUC з 32ГБ+ щоб робити, а не перевіряти, ціна емейзінга з відповідною кількістью RAM завжди була і є неадекватноюя спеціально купив М1 як тільки він вийшов - щоб перевірити особисто
тож адекватні люди навіть даунгрейд на M2 пропонують саме заради обсягу RAM https://www.reddit.com/r/LocalLLaMA/com ... w=original
ще одне пояснення, чому "взяти погратись" != "працювати"я маю ноут на windows для arm на qualcomm - Gateway 13.3" Ultra Slim Notebook | Snapdragon™ 850 | 4G LTE
але коли ставив на нього debian повністю його вбив, не реагує ні на що
хто шарить як відновити - я вам можу його просто переслати
-
tornadox
Member
на 115 сторінці цієї вітки виявиться що методички можна і ручкою писати, а ютуб дивитися зі смартфонаyuriy_dd: ↑ 19.01.2026 15:39 у вас вся робота залежить від наявності Інтернету? я наприклад можу працювати автнономно
ага розкажіть як чудово працює інтернет як відключають світло і одразу ж більшість береться за свої телефони дивитися фейсбук, інстаграм, тік-ток чи ютуб. Швидкість в мережі одразу падає до сотень кілобіт. Оператори ще й частоти вимикають, щоб БС на акумах довше протягнула, тож "роздати з мобільного" перетворюється на квест "відправ повідомлення в месенджері з п'ятої спроби".yuriy_dd: ↑ 19.01.2026 15:39пс: ще можна з мобільного роздати
Оптика + ДБЖ це єдиний робочий варіант.
yuriy_dd: ↑ 19.01.2026 15:39я колись теж підєднував ноут до зовнішнього монітору - спеціальні док станції мав - типу HP ULTRASLIM HSTNN-IX10 - але краще працювати за нормальним десктопом з нормальним охолодженням (бо на десктопі таки важчі задачі запускаю), і не колхозити охолодження ноута
Кілька пар, звісно, можна і з комори провести, але ви поки дуже далекі від розуміння реалій сучасного айті. Оця "робота з ноутом у рюкзаку" - це картинка для інфлюенсерів з тік-току.yuriy_dd: ↑ 19.01.2026 15:39 але ноут для легкиз задач - можна навіть дистанційно підєднатись
Серйозний бізнес ставить чіткі вимоги. На віддаленій роботі ніхто не робитиме поправку на те, що у вас "маршрутка запізнилася" чи ви не можете пошарити екран, бо мобільний інтернет приліг від перевантаження. Спробуйте посидіти на 4-х дзвінках по годині з шумним фоном чи нестабільним каналом - вас просто виженуть з мітингу, і на цьому ваша "автономність" закінчиться. Те, що ви описуєте - це намагання видати бажане за дійсне і проекція досвіду, який не має нічого спільного з професійною розробкою чи менеджментом.
-
yuriy_dd
Member
я озвучив свої сумніви стосовно результатів що дали, коротко - якщо це правда - то це дуже погано для 9950Хdext: ↑ 19.01.2026 18:40з відкритим та оптимізованим софтом (7-zip) таки фокуси не проходят
ну давайте проанізуємо ваш 1360P проти М2:dext: ↑ 19.01.2026 18:40чому це жодного разу не допомогло M2 проти мого "застарілого" 1360p? питання знову риторичне![]()
Cinebench R23 - Multi Core - 11922 Points проти 14787 - ваш програв, і це в не оптимізованому тесті
Performance Rating Performance rating - Percent - 29.7 pt проти 100 - ваш гірший в 3+ (ТРИ) рази
Power Consumption - 48 Points per Watt проти 161.7 ваш гірший в 3+ (ТРИ) рази
https://www.notebookcheck.net/Intel-Rap ... 425.0.html
ви розумієте на скільки ваш проц гірший за М2? а вже є М5
я розумію що ваші фанати х86 - не будуть з вас насміхатись, бо їм і самим соромно, сказати в захист вони нічого не можуть, лише мені мінус за правду поставити
але більшість навіть якщо є місце під 2 планки, і зайнята лише одна - вони не доставляють ще одну, а так все життя і користуються як купилиdext: ↑ 19.01.2026 18:40я принципово не купую одноразові ПК без можливості апгрейду RAM/Storage
пс: і до речі якщо міняти самостійно - злітає гарантія, не вірте продавцям, звоніть в сервіс
я не знаю що там у вас з мережею - але в мене світла нема по 14 год на добу - але мобільний інтернет завжди працюєdext: ↑ 19.01.2026 18:40 пс: ще можна з мобільного роздати
політики визначає роботодавець, за пів-години трафік 3G/4G зникає через перевантаженість мереж, тому кабель без варіантів
Відправлено через 2 хвилини 31 секунду:
в мене якраз жінка - та що ці звінки проводить, і не по 4 години, і з макбука - і все паше і автономність 15+ год. Попередній досвід на ультрабуці за $2500 на Віндовс - просто жах, сказала що ніколи більше не буде на Віндовс.tornadox: ↑ 19.01.2026 18:46Спробуйте посидіти на 4-х дзвінках по годині
-
AntonyKandaurov
Member
я сказав "віндовс це просто жах", жінка згодилась що це жах, я сунув їй макбук і вона ніколи не буде на віндовс. Скоріше за все так булоyuriy_dd: ↑ 19.01.2026 21:46Попередній досвід на ультрабуці за $2500 на Віндовс - просто жах, сказала що ніколи більше не буде на Віндовс.
-
dext
Member
ви добре вмієте озвучувати, що результати бенчмарків, які вам не подобаються - ви ігонруєтеyuriy_dd: ↑ 19.01.2026 21:46 я озвучив свої сумніви стосовно результатів що дали, коротко - якщо це правда - то це дуже погано для 9950Х
> Memory32 GBну давайте проанізуємо ваш 1360P проти М2:
> Price from 3919 Euro
ну, ви знаєте, що з цим робити
чудовий приклад: це тим більше доводить непотрібність ваших "емейзінг" 8КП та сотні ГБ/с за неадекватну ціну, а от можливість запустити більш сучасні ОС/додатки після додавання RAM/SSD буде доречною, тому одноразові пристрої відправляються на смітник, а модульні - отримують друге життяале більшість навіть якщо є місце під 2 планки, і зайнята лише одна - вони не доставляють ще одну, а так все життя і користуються як купили
в NUC це можна (і потрібно) зробити відкрутивши 4 стандарті хрестові гвинти, в старих ноутах ще зі змінними АКБ також є окремі відсіки, можна навіть ЦП замінити для певних серій ноутів - нечуване діло для емейзінгу, уявляєтепс: і до речі якщо міняти самостійно - злітає гарантія, не вірте продавцям, звоніть в сервіс
-
pelia
Member
Від заміни оперативної пам'яті і накопичувача гарантія не злітає, то вам фігню впарюють, там навпаки спрощений доступ до цього до недавно був.
Але навіть якщо і злітала б, то гарантії лише рік, а девайсом можна користуватися і 10 років. Я у 2011 придбав Lenovo B560 (був студентом, потрібен був ноут таки), я ним користувався до кінця 2019, поки він нарешті не здох (і то через мої криві граблі). З стокових 3гб рамки там стало 8, з стокового харда на 500гб став ссд на 500гб і хард в кишені замість приводу, в ще і проц замінив, тоді так можна було. І воно працювало і радувало мене, виконувало потрібні мені задачі і я не жалівся (хоч і здихнув з полегшенням коли воно здохло, бо вже пора).
Девайси без можливості апгрейду (х86) купують або тупі, або не вміючі рахувати гроші люди.
Але навіть якщо і злітала б, то гарантії лише рік, а девайсом можна користуватися і 10 років. Я у 2011 придбав Lenovo B560 (був студентом, потрібен був ноут таки), я ним користувався до кінця 2019, поки він нарешті не здох (і то через мої криві граблі). З стокових 3гб рамки там стало 8, з стокового харда на 500гб став ссд на 500гб і хард в кишені замість приводу, в ще і проц замінив, тоді так можна було. І воно працювало і радувало мене, виконувало потрібні мені задачі і я не жалівся (хоч і здихнув з полегшенням коли воно здохло, бо вже пора).
Девайси без можливості апгрейду (х86) купують або тупі, або не вміючі рахувати гроші люди.
-
yuriy_dd
Member
я не знаю про що ви, дійсно. М5 з 32 Гб РАМ коштує від $999, і це офіційно від Епл без знижокdext: ↑ 19.01.2026 22:40 ну давайте проанізуємо ваш 1360P проти М2:
> Memory32 GB
> Price from 3919 Euro
ну, ви знаєте, що з цим робити
я вам дав результати де вас проц гірший в ТРИ рази. Що ви на це сказали? Будете продовжувати бігати з своїми тупими вкидами? чи вже заспокоїтесь?dext: ↑ 19.01.2026 22:40ви добре вмієте озвучувати, що результати бенчмарків, які вам не подобаються - ви ігонруєте
давайте про нові.dext: ↑ 19.01.2026 22:40в старих ноутах ще зі змінними АКБ також є окремі відсіки, можна навіть ЦП замінити для певних серій ноутів
ви з цим реально стикались в наших сервісних центрах? хоч по телефону питали?pelia: ↑ 19.01.2026 22:56Від заміни оперативної пам'яті і накопичувача гарантія не злітає
я вже казав - такий довгий цикл виключно тому що прогресу х86 не було за такий довгий часpelia: ↑ 19.01.2026 22:56Я у 2011 придбав Lenovo B560, я ним користувався до кінця 2019, поки він нарешті не здох (і то через мої криві граблі). З стокових 3гб рамки там стало 8, з стокового харда на 500гб став ссд на 500гб і хард в кишені замість приводу, в ще і проц замінив, тоді так можна було. І воно працювало і радувало мене
-
dext
Member
yuriy_dd: ↑ 19.01.2026 23:14 я не знаю про що ви, дійсно. М5 з 32 Гб РАМ коштує від $999, і це офіційно від Епл без знижок
в однопотоці він швидший, в багатопотоці я результати свого також наводив, RAM/SSD - недосяжні за ~1.1k за все, навіщо мені було купувати одноразове за $4000, тим більше в форматі ноутбука (переплачувати за корпус-екран-батарею), тим більше від яблука, яке відоме закритістью/неремонтопридатністю своїх виробів?я вам дав результати де вас проц гірший в ТРИ рази. Що ви на це сказали? Будете продовжувати бігати з своїми тупими вкидами? чи вже заспокоїтесь?
одноразові - принципово не потрібні, навіть нові, навіть задарма, навіть x86, дбайте про електронні відходи, хоч трохидавайте про нові