Новости
Последние статьи и обзоры
Клуб поціновувачів старого заліза
Куратор темы:
mklm
-
spoglyadach
Member
А хто взагалі перевіряє невідомі материнки одразу з пам'яттю? А якщо там пробита система живлення? Якийсь проц треба мати який не шкода, живлення підкинув і погналі якщо все ок то хоча б пищати буде і жалітись що ти тупий і пам'ять забув. А то всього натикали і думаєм, чи то плата мертва чи то ще щось 
-
Бумик
Member
spoglyadach
Де я писав,що плату перевіряю зразу з памяттю?Звісно,що тільки з процом та спікером та пост картою.Все.З памяттю я почав гратися пфсля того,як мамка стартанула.
Де я писав,що плату перевіряю зразу з памяттю?Звісно,що тільки з процом та спікером та пост картою.Все.З памяттю я почав гратися пфсля того,як мамка стартанула.
-
spoglyadach
Member
Ну я наче прочитав що вона не стартувала, потім написали що через пам'ять наче ж так було?
-
Бумик
Member
spoglyadach
Зовсім ні.Я написав,що вона не стартанула з плахою Кінгстон Саваж.Але плаху я встановив опісля того,коли мамця взагалі почала стартувати,бо спочатку не хтіла.Це тільки з процом,пост картою та біпером.
Початок вовтузення з цією мамцею от
Зовсім ні.Я написав,що вона не стартанула з плахою Кінгстон Саваж.Але плаху я встановив опісля того,коли мамця взагалі почала стартувати,бо спочатку не хтіла.Це тільки з процом,пост картою та біпером.
Початок вовтузення з цією мамцею от
Та опісля того,як вирішив питання запуску материнки,почав в неї ставити память.Бумик: ↑ 13.01.2026 14:40 Є отака чудова мамця.Але не робить.Стартує один раз,секунд через 10 перезавантажується,а потім просто кулера крутяться і все.На пост карті чотири риски,але резет знімається.Живлення на проц є -1,3 вольти на кожній фазі.На память та на хаби начебто теж є напруга.Проц,хаби прогріваються.Може,щось з біосом?На мамці два флеши біосу.Є така вірогідність,що обидва заглючили,чи робочий заглючив так,що нема змоги завантажити резервний?Хто що скаже?
- спойлер
- 06.jpg
Відправлено через 3 хвилини 19 секунд:
Да,на мамці відсутній вставний модуль Вай Фай (той,що біля розємів звуку),але ж не може бути так,що без нього вона робити не буде?Начебто,повинна.
-
ApostolCV
Member
Трохи офтоп але , я той із збоченців хто на 1366 для 16 ГБ (1866) юзнув кіт 4+4 , потім 4Гб Nanya яка любить іншу схематику таймінгів, і догнав Балістиксами) 
-
radical
Member
Я ставив 4×4 на 1156, було чотири однакових модуля з радіаторами, що за бренд, вже не згадаю, щось з другого ешелону.
Десь через півроку комп до мене принесли, сказали, що не фуричить. Перебрав всі планки, одна виявилась неживою і оживати відмовилась. Порився у шуфлядці, найшов 2гб модуль (який раніше витяг з цього ж компу), вставив, ніби все працює в купі.
Десь через півроку комп до мене принесли, сказали, що не фуричить. Перебрав всі планки, одна виявилась неживою і оживати відмовилась. Порився у шуфлядці, найшов 2гб модуль (який раніше витяг з цього ж компу), вставив, ніби все працює в купі.
-
Бумик
Member
Підкажіть,будь ласка,хто стикався з розпіновкою сокет 370?
Процесор Туалатін,відсутня одна ножка - А12.
За що вона відповідає та чи буде робити проц без неї?
Цей проц також не робить.Тепер гадаю,може материнка не підтримує?Хоча зара на ней Тулерон 1000 робить відмінно.
На мамці останній біос,шив передостанній,сенсу нема.Материнка така
https://theretroweb.com/motherboards/s/ecs-p6ipat
Дякую.
Процесор Туалатін,відсутня одна ножка - А12.
За що вона відповідає та чи буде робити проц без неї?
- спойлер
Цей проц також не робить.Тепер гадаю,може материнка не підтримує?Хоча зара на ней Тулерон 1000 робить відмінно.
На мамці останній біос,шив передостанній,сенсу нема.Материнка така
https://theretroweb.com/motherboards/s/ecs-p6ipat
Дякую.
Последний раз редактировалось Бумик 18.01.2026 19:09, всего редактировалось 1 раз.
-
ApostolCV
Member
Бумик пін вхід /вихід логіки. Без нього не буде працювати .
-
Бумик
Member
ApostolCV
А продавець писав за обидва проци,які без ціх пінів,що воно перевірене та робило.Та що було продано купу проців ,в яких були відсутні ті чи інші піни,то скарг не було від покупців,типу,я перший.
Хоча перший проц відіслав,гроші повернули.Зара приїхав другий,теж не стартує.Теж відсилати буду назад.
Відправлено через 18 хвилин 31 секунду:
Та й пін відірваний з пятаком від підложки,то з ним вже нічого не зробиш.
Раніше був проц АМ3 ,то там були просто відламані ніжки ,три чи чотири штуки,а пятаки лишилися.То з неробочого проца я припаяв туди ніжки і проц став робочим.А тут...навіть ні до чого паяти,пятак відсутній.
Відправлено через 8 хвилин 32 секунди:
Ось фото проца.Начебто з упізнанням,що це пін А12,не помилився.
А продавець писав за обидва проци,які без ціх пінів,що воно перевірене та робило.Та що було продано купу проців ,в яких були відсутні ті чи інші піни,то скарг не було від покупців,типу,я перший.
Хоча перший проц відіслав,гроші повернули.Зара приїхав другий,теж не стартує.Теж відсилати буду назад.
Відправлено через 18 хвилин 31 секунду:
Та й пін відірваний з пятаком від підложки,то з ним вже нічого не зробиш.
Раніше був проц АМ3 ,то там були просто відламані ніжки ,три чи чотири штуки,а пятаки лишилися.То з неробочого проца я припаяв туди ніжки і проц став робочим.А тут...навіть ні до чого паяти,пятак відсутній.
Відправлено через 8 хвилин 32 секунди:
Ось фото проца.Начебто з упізнанням,що це пін А12,не помилився.
- спойлер
- спойлер
-
ApostolCV
Member
Бумик, щось мені підказує, що ці проци після "scrapyard-y" , і не повезло не фортануло вирівняти ноги.
Це з Алі?
Це з Алі?
-
Бумик
Member
ApostolCV
Ні,зі Скайлотсу.
Відправлено через 3 хвилини 47 секунд:
Мені цікаво,що продавець стверджує,що перевірялися то робили.Хоча при цьому вчиняє добропорядно,повертаючі гроші.
Відправлено через 5 хвилин 43 секунди:
Тим паче,якщо продавець з гарним рейтингом пише,що перевірив та працює,я припустив,що це дублюючи чи не використані у роботі піни,тому й не вникав у суть глибше.що це за піни,за що відповідають та купив.Що,воно могло десь запрацювати?
Ні,зі Скайлотсу.
Відправлено через 3 хвилини 47 секунд:
Мені цікаво,що продавець стверджує,що перевірялися то робили.Хоча при цьому вчиняє добропорядно,повертаючі гроші.
Відправлено через 5 хвилин 43 секунди:
Тим паче,якщо продавець з гарним рейтингом пише,що перевірив та працює,я припустив,що це дублюючи чи не використані у роботі піни,тому й не вникав у суть глибше.що це за піни,за що відповідають та купив.Що,воно могло десь запрацювати?
-
ApostolCV
Member
-
Бумик
Member
ApostolCV
Це що,регістрова?
Це що,регістрова?
-
ApostolCV
Member
Бумик, yes .
Registered with ECC.
Registered with ECC.
-
spoglyadach
Member
Тобто сама цікава частина історії просто була скіпнута? Нєєє, ну так не можна робить, вже треба описувати до самого кінця такі кул сторіБумик: ↑ 18.01.2026 13:37 Та опісля того,як вирішив питання запуску материнки,почав в неї ставити память.
Відправлено через 2 хвилини 6 секунд:
Так 1366 наче легко хаває 6 планок по 8Гб, ну 3 плашки я їй точно пхав ще минулого літа. А всі 6 це вже давно було то я не дуже пам'ятаю що там були за плашки, точно пара крушалів балістиків і кінгстони бісти. Тобто теоретично її можна дуже добре запхати але навіщоApostolCV: ↑ 18.01.2026 18:14 Трохи офтоп але , я той із збоченців хто на 1366 для 16 ГБ (1866) юзнув кіт 4+4 , потім 4Гб Nanya яка любить іншу схематику таймінгів, і догнав Балістиксами)![]()
Відправлено через 44 хвилини 51 секунду:
Я теж вирішив продовжити тему 1156, а то збираєте тут свої ретро i7 860 а мені ж теж хочеться
Спробуємо вгадати що за стаф всередині?
-
Mykolay3ack
HWBOT OC Team
spoglyadach
Судячи по голубих слотах якийсь Гігабайт.
Сам на днях взяв GA-H55M-UD2H під розгін
Та ще чекає черги GA-EX58-EXTREME
-
ApostolCV
Member
ASUSspoglyadach: ↑ 19.01.2026 10:46Тобто сама цікава частина історії просто була скіпнута? Нєєє, ну так не можна робить, вже треба описувати до самого кінця такі кул сторіБумик: ↑ 18.01.2026 13:37 Та опісля того,як вирішив питання запуску материнки,почав в неї ставити память.
Відправлено через 2 хвилини 6 секунд:Так 1366 наче легко хаває 6 планок по 8Гб, ну 3 плашки я їй точно пхав ще минулого літа. А всі 6 це вже давно було то я не дуже пам'ятаю що там були за плашки, точно пара крушалів балістиків і кінгстони бісти. Тобто теоретично її можна дуже добре запхати але навіщоApostolCV: ↑ 18.01.2026 18:14 Трохи офтоп але , я той із збоченців хто на 1366 для 16 ГБ (1866) юзнув кіт 4+4 , потім 4Гб Nanya яка любить іншу схематику таймінгів, і догнав Балістиксами)![]()
Відправлено через 44 хвилини 51 секунду:Я теж вирішив продовжити тему 1156, а то збираєте тут свої ретро i7 860 а мені ж теж хочеться![]()
Спробуємо вгадати що за стаф всередині?
P7P55D DELUXE
-
spoglyadach
Member
Ніт все ж таки ASUS, он поціновувач коментом нижче все ж вгадавMykolay3ack: ↑ 19.01.2026 18:33 spoglyadach
Мені гіги під 1156/1155 взагалі не зайшли, після сильних плат на 775 та 1366 відверто слабо якось вони продовжили, хоча може то я рукожоп
Відправлено через 30 секунд:
Нє ну я знав що подвійний лан на заглушці спалить всю кантору
-
Avant
Member
Розжився отаким за недорого.
Не запускав, перевірив спротиви, як показано на відео. Проц, північ ок, а озу походу в короткому, 4ом спротив по нозі дросселя. Візуально кондюк ок. Краще і не запускати, я так розумію?
Пам'ятаю, хтось в минулому році питав вже в цій темі за заміну цих кондюків фужицу, але наче відповіді тоді не було. Чи займається хтось у нас? Шкода просто на полицю покласти, не спробувавши вживу, що воно таке
Пам'ятаю, хтось в минулому році питав вже в цій темі за заміну цих кондюків фужицу, але наче відповіді тоді не було. Чи займається хтось у нас? Шкода просто на полицю покласти, не спробувавши вживу, що воно таке
-
Бумик
Member
Продовження куллсторі з материнкою Asus P5Q3 Deluxe .
Нарешті вдалось розштовхати проца Q6600 (G0) з 2400 мГц до 3600.Це,на хвилиночку,50 відсотків.Начебто непогано.До цього на мамках MSI P35Neo2 та Evga 680i SLI вдавалось стабільно розігнати тільки до 3000-3200. Або FSB 333х9,або 400х8.
А на цій мамці - підняв частоту FSB до 400 (1600) і все.Тобто 400х9 =3600.Напругу не чіпав,вона автоматично піднялась приблизно на 0,2 вольти.
Стрес тест в Аіді 15 хвилин.Температури ймовірно вже по ядрах (перше та друге) були майже критичними,але загальна темпра 58 С.Я полінувався норм намазати МХ4,встановив кулер на 4-х ТТ замість боксового на залишки того,що на проці зосталось
Аіда показала,що проц споживає при 3600 мГц майже 137 Ватт,але радіатори VRM на мамці тактильно не гарячі,навіть 60 гадаю нема,бо пальці тримати на радіаторі можна .
Нарешті вдалось розштовхати проца Q6600 (G0) з 2400 мГц до 3600.Це,на хвилиночку,50 відсотків.Начебто непогано.До цього на мамках MSI P35Neo2 та Evga 680i SLI вдавалось стабільно розігнати тільки до 3000-3200. Або FSB 333х9,або 400х8.
А на цій мамці - підняв частоту FSB до 400 (1600) і все.Тобто 400х9 =3600.Напругу не чіпав,вона автоматично піднялась приблизно на 0,2 вольти.
Стрес тест в Аіді 15 хвилин.Температури ймовірно вже по ядрах (перше та друге) були майже критичними,але загальна темпра 58 С.Я полінувався норм намазати МХ4,встановив кулер на 4-х ТТ замість боксового на залишки того,що на проці зосталось
Аіда показала,що проц споживає при 3600 мГц майже 137 Ватт,але радіатори VRM на мамці тактильно не гарячі,навіть 60 гадаю нема,бо пальці тримати на радіаторі можна .
- спойлер