oleg5d75
Не факт, перший пошук у гуглі дав отаку діаграмку
Новости
Последние статьи и обзоры
Бум ШІ призвів до зростання попиту на мідь — подорожчає все, починаючи з блоків живлення і систем охолодження
-
dead_rat
Member
-
Ozumat
Junior
Працюю 22 дні з 30 у місяць - 600квт тільки за обігрів електричним котлом. П.с. Я бімжAntonyKandaurov: ↑ 12.01.2026 22:57 dead_rat
Та я знаю людей які з графіками відключення світла по 600 кВт намотують в квартирі, ото дійсно льодовики топлять![]()
-
maksim2020
Member
Це Флорида, а значить - кондиціонер, навіть взимку
-
Mozdev
Member
-
Rosberg
Member
Який маразм, просто слів немає...
-
Lustrator
Member
Речі дорожчають, люди дешевіють...
-
Cirax
Member
Наивный.IvTK: ↑ 12.01.2026 15:41 Незабаром: блоки живлення з проводами з "нержавійки", які не можна гнути більше, ніж на 90 градусів![]()
Какая нержавейка?
Сталь, с алюминиевым покрытием
-
neonglaу
Member
Та звісно надумана. DDR 4 в ші теж не використовують, а ціна ростеoleg5d75: ↑ 12.01.2026 22:55 За використанням міді ШІ в кращому випадку десь на 50 місці , перші місця це енергетика, будівництво, транспорт... наприклад в ті й же відеокарті міді як в 1 мм силового кабелю електрокрана, а на будівництві одного багатоквартирного будинку міді використовується більше чим для всіх відеокарт на рік. Надумана проблема
-
Artem_K
Member
То невдала назва матеріалу, всі за мідь й зачипилися, бо у тексті новини "на мідь та іншу сировину".oleg5d75: ↑ 12.01.2026 22:55 За використанням міді ШІ в кращому випадку десь на 50 місці , перші місця це енергетика, будівництво, транспорт... наприклад в ті й же відеокарті міді як в 1 мм силового кабелю електрокрана, а на будівництві одного багатоквартирного будинку міді використовується більше чим для всіх відеокарт на рік. Надумана проблема
Щодо міді - БЖ та інше, то залишкове, основне споживання міді для ШІ має йти на дроти для дата-центрів, й багатоквартирним будинкам стільки дроту й не снилося, скільки туди йде.
PS. Цікавісті заради запитав у того ж ШІ, скільки міді споживає крупний датацентр рівня Google, Microsoft, Meta. Відповідь 1 дата-центр такого рівня = 1,5 млн квартир.
-
doc-oc
Member
Ой, пошли к чёрту! Честное слово!