мультиметр токові кліщі пристрій заміру опору динамометричний ключ паяльникPROGRAMMATOR: ↑ 12.01.2026 14:49Яке обладнання? Гідропрес китайський за 1к грн?
Новости
Последние статьи и обзоры
Інвертори, БМС, АКБ. Налаштування, тонкощі і т.д. (ділимось досвідом)
-
Hotspur
Member
-
GreenMile
Member
Ну, давайте рахувати:PROGRAMMATOR: ↑ 12.01.2026 14:49 Яке обладнання? Гідропрес китайський за 1к грн?
1. Мультиметр звичайний - зрозуміло навіщо.
2. Тестер внутрішнього опору - перевіряємо опір комірок і якісь з'єднання комірок, загальний опір збірки і так далі.
3. Гідропрес - під жорсткі клеми силових дротів.
4. Крімпер, або декілька - під НШВ/НШВІ та несилові клеми. Наприклад, для затискання дротів в автоматах, обжим балансувальних дротів.
5. Паяльник - зазвичай пають чи пропаюють після обтиснення клеми до балансувальних дротів; для збільшення довжини дротів тощо.
6. Динамометричний ключ - щоб не зірвати різьбу на терміналах/шпильках.
7. Струмовимірювальні кліщі - для перевірки струмів, відповідність замірів БМС і так далі.
8. Не обов'язково, аде бажано термофен для термоусадок чи клейових термоусадок на гільзах. Запальничкою такі розміри дуже погано "всідаються", особливо клейові, які для якісного "всідання" потрібно прогрівати з усіх боків одночасно.
9. Клейовий пістолет для фіксації дротів, датчиків температури тощо.
Може, щось ще забув. Мало?
-
Hotspur
Member
оце забувGreenMile: ↑ 12.01.2026 15:539. Клейовий пістолет для фіксації дротів, датчиків температури тощо.
-
acm_fan
HWBOT OC Team
Ох, инструмент
Мультиметр был, паяльник тоже. Надеюсь, такое у всех было и есть.
Балансировочные наконечники припаял и всё.
Токовых клещей нет. Толковые стоят дороже, чем BMS. Поэтому без калибровки того, что по заводу пришло в BMS.
Внутреннее сопротивление не измерял. Приехали 16 шт - собираем из того что есть. Сканером прошёлся (через телефон), по датам понятно +- одинаковая партия. А даже если и разная, что это меняет? Не собирать?
Кусачки только "обычные" были, толстые провода резать - спасает только их многожильность
Про красоту среза речь не идёт.
НШВИ? Для слабаков. Скрутил ПВС потуже и в путь клеммами нормально всё затягивается. Если не спешить. Один провод в одну клемму
Сложнее всего было с силовыми наконечниками конечно, разумно иметь то, что сразу пан и написал
Шпильки усаживал в термоусадку над газовой горелкой (плитой). Нормально получилось. Фена нет. Для простоты есть силиконовый шланг или даже гофра.
Вот и весь инструмент
Резюме. Собрать можно любому, было бы желание (и физ. кондиция - см. на финал массу).
А вообще за 1200 евро, если на то пошло, заказывается готовая на nkon (на Cornex):
https://www.nkon.nl/ru/nkon-ess-eco-s-5 ... terij.html - если никуда не спешить.
Городятся огороды в горячке / с целью максимальной экономии / спец. задачи
На понятные направления нужны удобные кейсы и способы зарядки, так что там вопросов нет зачем собирается руками.
Мультиметр был, паяльник тоже. Надеюсь, такое у всех было и есть.
Балансировочные наконечники припаял и всё.
Токовых клещей нет. Толковые стоят дороже, чем BMS. Поэтому без калибровки того, что по заводу пришло в BMS.
Внутреннее сопротивление не измерял. Приехали 16 шт - собираем из того что есть. Сканером прошёлся (через телефон), по датам понятно +- одинаковая партия. А даже если и разная, что это меняет? Не собирать?
Кусачки только "обычные" были, толстые провода резать - спасает только их многожильность
НШВИ? Для слабаков. Скрутил ПВС потуже и в путь клеммами нормально всё затягивается. Если не спешить. Один провод в одну клемму
Сложнее всего было с силовыми наконечниками конечно, разумно иметь то, что сразу пан и написал
Не уверен, что прайс актуален. Но что-то брать в аренду / покупать / колхозить точно придётся. Тут уже от наличия времени / бюджетов / связей.PROGRAMMATOR: ↑ 12.01.2026 14:49Яке обладнання? Гідропрес китайський за 1к грн?
Шпильки усаживал в термоусадку над газовой горелкой (плитой). Нормально получилось. Фена нет. Для простоты есть силиконовый шланг или даже гофра.
- спойлер
- (Да, самосбор в ДСП)
- спойлер
- В мою тумбу всё равно ничего кроме рожкового (ключа) и не влезло бы
Вот и весь инструмент
Резюме. Собрать можно любому, было бы желание (и физ. кондиция - см. на финал массу).
А вообще за 1200 евро, если на то пошло, заказывается готовая на nkon (на Cornex):
https://www.nkon.nl/ru/nkon-ess-eco-s-5 ... terij.html - если никуда не спешить.
Городятся огороды в горячке / с целью максимальной экономии / спец. задачи
На понятные направления нужны удобные кейсы и способы зарядки, так что там вопросов нет зачем собирается руками.
А что это? Линк есть?PROGRAMMATOR: ↑ 12.01.2026 00:18корпус від beewat = 250
-
Hotspur
Member
мені треба герметичні корпуси і 12Vacm_fan: ↑ 12.01.2026 17:02На понятные направления нужны удобные кейсы и способы зарядки, так что там вопросов нет зачем собирается руками.
-
PROGRAMMATOR
Member
https://www.olx.ua/uk/901217735/acm_fan: ↑ 12.01.2026 17:02А что это? Линк есть?
Відправлено через 5 хвилин 8 секунд:
GreenMile
Ну да, а без збірки акумулятора в тебе того інстумента немає. Інвертор підключаєм скрутками, щіток в будинку теж з нівна і палок збірається і розклепаним цвяхом все закручується.
В будинку є інвертор і акумулятор і немає токових кліщів, тестеру опору? Клеєвий пістолет...
Треба ще до кошторису тепловізор додати.
-
Hotspur
Member
звичайно є. гідравлічний прес просто з пологового будинку всім видаютьPROGRAMMATOR: ↑ 12.01.2026 18:10Ну да, а без збірки акумулятора в тебе того інстумента немає.
Відправлено через 22 секунди:
такPROGRAMMATOR: ↑ 12.01.2026 18:10Треба ще до кошторису тепловізор додати.
Відправлено через 1 хвилину 5 секунд:
тут як повезе, буває погана сварка для 2 болтових. шпильку 1 скрутити складнішеacm_fan: ↑ 12.01.2026 17:02Динамометрический ключ. Нету. Смотрел видео какого-то поляка, где он специально пытался сорвать резьбу на приваренных шпильках. Крепенький дядя. Не сорвал. Вывернул клемму из призматика. Поэтому я затягивал до победы на глазок. Вероятно было сильно больше 5-6 Н*м.
-
GreenMile
Member
Ага, ага, це як відео на ютюбах: "я зібрав собі шафу на всю стіну сам за 50 баксів!". І починається відео, в якому чувак завозить плитного матеріалу на 50 баксів до себе в гараж, де в нього всякого столярного обладнання тисяч на 50 баксівPROGRAMMATOR: ↑ 12.01.2026 18:10 GreenMile
Ну да, а без збірки акумулятора в тебе того інстумента немає. Інвертор підключаєм скрутками, щіток в будинку теж з нівна і палок збірається і розклепаним цвяхом все закручується.
В будинку є інвертор і акумулятор і немає токових кліщів, тестеру опору? Клеєвий пістолет...
Треба ще до кошторису тепловізор додати.
Ви знаєте, я за першим фахом інженер-електронік, зараз це моє хобі. Так от, у мене є купа, ні, не так - КУПА інструменту різноманітного. І кожного разу, коли пірнаєш нову для тебе галузь, виявляється, що багато чого в тебе немає.
Так і тут, коли я почав цікавитись літієвими акумуляторами, виявилось, що потрібен нормальний тестер опору, і від свинцевих стартерних акумуляторів він не дуже підходить. Так з'явилась YR1035+, яка не 1к грн вартує у китайців і без якої в збірках нема шо робити взагалі. Далі гідропрес - так, бо виявилось, що китайці роблять гівняні дроти з гівняними клемами. Далі крімпери різні, ні, ну, звісно, можна все зібрати по системі "срали-мазали", десь щось якось присрав, НШВ плоскогубцями "обтис", скотчем замотав і норм. Далі - динамометричний ключ, у мене є один в авто, але він не того ґатунку - від 20Н*м лише, а як зривають термінали з комірок всякі "та я руками відчуваю норм" я бачив на власні очі
Тепловізор у мене теж є, до речі.
Я проти колгоспних збірок, якщо вже робиш - роби нормально. А не щось якось скрутив, і все, вперед, а потім питання - чому комірки розбігаються і навантаження не тримає.
А ну і не врахували найдорожче - свій час на збірку. Якщо його додати, то виявиться, що швидше і дешевше було купити готову збірку
-
PROGRAMMATOR
Member
Це моя друга сбірка, і ніколи не ставилось "зібрати щоб зекономити". Мені цікавий сам процес.
-
Hotspur
Member
о. забув. ножі і плоскогубці для кабелю і пінцети реверсивніPROGRAMMATOR: ↑ 12.01.2026 18:10Ну да, а без збірки акумулятора в тебе того інстумента немає. Інвертор підключаєм скрутками, щіток в будинку теж з нівна і палок збірається і розклепаним цвяхом все закручується.
-
dimus8210
Member
Ще поставити лінію з лазерною заваркою і завезти китайцівHotspur: ↑ 12.01.2026 19:41о. забув. ножі і плоскогубці для кабелю і пінцети реверсивніPROGRAMMATOR: ↑ 12.01.2026 18:10Ну да, а без збірки акумулятора в тебе того інстумента немає. Інвертор підключаєм скрутками, щіток в будинку теж з нівна і палок збірається і розклепаним цвяхом все закручується.ще баксів 50
![]()
-
Z440_User
Member
Оце насипали...
ось моя збірка
ось бухгалтерія
З інструменту: шуруповерт з трищіткою та головками, ключик 8/10 та 13, паяльник 100Вт, запальничка.
Балансирні паяв до наконечників,
35мм.кв силові, правда, обжали пресом на роботі...
Комірки не міряв, що прийшло в коробці - те і збирав. Ну хіба що напругу поміряв, що не кирпичі прислали в коробці.
QR-код також не дивився.
Пробіг збірки 11днів, згідно показників bms. Старт балансування виставлено з 3,38В, дбж від АКБ відключається на 3,48В (клацає реле і бмс показує 0,00А протікання струму в будь-якому напрямку). За ці 11 днів БМС каже що віддано 1300А*г або 4 цикли. Розбігу по комірках більше ніж 0,007В ще не бачив. Це в стані коли дбж зарядив АКБ та відключився від неї.
З 18:00 чергове відключення йде, кушаємо потроху:
Відправлено через 16 хвилин 18 секунд:
З того що зазвичай увімкнено коли є світло: 2 електричні теплі підлоги (близько 400-500вт), домашній медіасервер (профільний комп), насосна станція (вода є, але із зниженим тиском, 370Вт з пусковими 1-1,2кВт), два додаткових роутери, onu та основний роутер (живляться від персонального дбж).
ось моя збірка
ось бухгалтерія
З інструменту: шуруповерт з трищіткою та головками, ключик 8/10 та 13, паяльник 100Вт, запальничка.
Балансирні паяв до наконечників,
35мм.кв силові, правда, обжали пресом на роботі...
Комірки не міряв, що прийшло в коробці - те і збирав. Ну хіба що напругу поміряв, що не кирпичі прислали в коробці.
QR-код також не дивився.
Пробіг збірки 11днів, згідно показників bms. Старт балансування виставлено з 3,38В, дбж від АКБ відключається на 3,48В (клацає реле і бмс показує 0,00А протікання струму в будь-якому напрямку). За ці 11 днів БМС каже що віддано 1300А*г або 4 цикли. Розбігу по комірках більше ніж 0,007В ще не бачив. Це в стані коли дбж зарядив АКБ та відключився від неї.
З 18:00 чергове відключення йде, кушаємо потроху:
- спойлер
Відправлено через 16 хвилин 18 секунд:
З того що зазвичай увімкнено коли є світло: 2 електричні теплі підлоги (близько 400-500вт), домашній медіасервер (профільний комп), насосна станція (вода є, але із зниженим тиском, 370Вт з пусковими 1-1,2кВт), два додаткових роутери, onu та основний роутер (живляться від персонального дбж).
-
acm_fan
HWBOT OC Team
Теперь ещё и второй (Z440_User) нашёлся, которому скучно жить
300 за батарею, 20 за толковый токовый шунт (чтобы SOC смотреть). Доставка ещё конечно, 20+ кг, но за это везде платится.acm_fan: ↑ 28.11.2025 21:40https://dumfume.cn/products/dumfume-12v ... o4-battery
Dumfume 12V 300Ah Deep Cycle Rechargeable LiFePO4 Battery for RV ,Solar Marine, Solar Panel ,Camping
$319.00
Tax included.
Shipping calculated at checkout.
GET 6% OFF YOUR FIRST ORDER - за подписку на рассылку.
Итого - 300 USD за 300 А*ч батарею с бесплатной (по факту) доставкой по Польше / Германии (выбирать по вкусу). Или за 3,84 кВт*ч, если кому так понятнее.
1 Pack 5% off по коду DUM05 (вероятно к ЧП - светятся на странице товара).
Можно заказать и вторую - после первой. Две вместе - нет смысла (скидка 7 % по коду), если поедет через склад НП/Миста - не пройдёт по весу, такое разве что через "знакомых".
Тут и корпус герметичный (с), и призматики 4 шт, и BMS мощная. Достали из коробки и пользуетесь.
-
Z440_User
Member
acm_fan, там в меню немає доставки в Україну.
Я замовив в Україні і отримав через тиждень. Бухгалтерію свою прикладав.
Я замовив в Україні і отримав через тиждень. Бухгалтерію свою прикладав.
-
acm_fan
HWBOT OC Team
Ес-но там её нет (доставки). Нигде её нет. Кроме nkon. Поэтому у них и закупаются
НП и Мист. Ничего нового. Любой склад в ЕС это доставка по ЕС (часто бесплатная, кроме каких-то островов вроде Корсики и т. д.).
К слову НП уже лимит выше 50 кг сделали у себя, так что моя цитата от ноября имеет устаревшие рекомендации.
НП и Мист. Ничего нового. Любой склад в ЕС это доставка по ЕС (часто бесплатная, кроме каких-то островов вроде Корсики и т. д.).
К слову НП уже лимит выше 50 кг сделали у себя, так что моя цитата от ноября имеет устаревшие рекомендации.
-
Z440_User
Member
acm_fan, ще, наприклад, той ваш АКБ по посиланню, мені не підходить до ДБЖ. При 13,93В дбж вимикає зарядне і забуває про АКБ.
Тобто до 14,1В можна добити тільки зовнішнім зарядним, а відповідно і відбалансувати АКБ.
Відправлено через 15 хвилин 31 секунду:
Ось, зараз фінальні вольти зарядки, комірки як раз балансуються...
Тобто до 14,1В можна добити тільки зовнішнім зарядним, а відповідно і відбалансувати АКБ.
Відправлено через 15 хвилин 31 секунду:
Ось, зараз фінальні вольти зарядки, комірки як раз балансуються...
- спойлер
-
Scoffer
Member
Треба переходити на 3.65В батареї в паралель, тоді нічого балансувати не доведеться 
-
Hotspur
Member
о, шановний, мені подобаєтьсяdimus8210: ↑ 12.01.2026 20:15Ще поставити лінію з лазерною заваркою і завезти китайців
Відправлено через 3 хвилини 24 секунди:
acm_fan: ↑ 12.01.2026 21:52Теперь ещё и второй (Z440_User) нашёлся, которому скучно жить
Відправлено через 5 хвилин 27 секунд:
це її розбирати дивитись. БМС точно гірша за 200 А Джиконгacm_fan: ↑ 12.01.2026 21:52300 за батарею, 20 за толковый токовый шунт (чтобы SOC смотреть). Доставка ещё конечно, 20+ кг, но за это везде платится.
-
fludimir
Member
А чем другие китайские инверторы отличаются от маст по шуму? Тем что у некоторых есть некая регулировка оборотов, но минимальная скорость все равно такая что использовать можно только в изолированном помещении?acm_fan: ↑ 11.01.2026 20:24Ну ясно, ничего между Must и Deye нет
-
acm_fan
HWBOT OC Team
Если это прикол, то не смешно. Если нет - Ютуб полистайте. Маст это имя нарицательное треша по шуму. Буквально всё остальное лучше. И вариаций работы тоже много (про СО речь). В 2026 такое писать / спрашивать просто дико