Бум ШІ призвів до зростання попиту на мідь — подорожчає все, починаючи з блоків живлення і систем охолодження

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Пропоную обговорити Бум ШІ призвів до зростання попиту на мідь — подорожчає все, починаючи з блоків живлення і систем охолодження

Ось воно :laugh:

До подорожчання туалетного паперу лишилося 3… 2…
МОНАХ
Member

► Іронія про те, що скоро будуть дорожчати навіть кейси для десктопів - уже не сприймається як жарт :-/ .
phobosse
Member

поспішайте. бо скоро до сталі та люміню доберуться, подорожчають корпуса )
Геральт
Member

Мабуть треба буде купити пару ковриків, поки ще ціни норм...
alexeygalas
Member

А там і інтернет подорожчає.
Увесь трафік притримають для ШІ
Grindeath
Member

Ещё надо кулеры и БП с ИИ, чтобы уж наверняка.
AlexWest
Member

Електронні пристрої одночасно стають все більшим предметом необхідності і все більшим предметом розкоші. Схоже, шанси на те, що люди почнуть менше грати й залипати, мінімальні. Радше хтось менше їстиме.
Robostyle
Member

Пойду куплю мыло ДАВ, а то мало ли и оно подорожает.
А так будет хотяб чем обмазаться на время этого идиотизма
dead_rat
Member

AlexWest: 12.01.2026 12:37 Електронні пристрої одночасно стають все більшим предметом необхідності і все більшим предметом розкоші. Схоже, шанси на те, що люди почнуть менше грати й залипати, мінімальні. Радше хтось менше їстиме.
Корректно і очевидно.

Я це бачив ще у 2019, коли поїхав у Гонконг: все дуже сучасне, технологічне, цифрове і тд. Супер.

АЛЕ! Квартира на трьох людей була розміром ОДИНАДЦЯТЬ квадратних метрів(як моя кухня), а від цін на нормальну їжу в мене захоплювало дух навіть з німецькою зп.
Олег963
Member

Мідь мідю а електрика як піде умовний дефіцит а так соріш за все буде ціна за кват!? :weep:
illyha
Member

Это всё полумеры с металлами, кристаллами. Давайте повышение тупо на всё вообще! :gigi:
dead_rat
Member

Олег963: 12.01.2026 12:44 Мідь мідю а електрика як піде умовний дефіцит а так соріш за все буде ціна за кват!? :weep:
Ти спізнився, електрика в США вже х2 і на підході в усіх інших
Ochepatka
Member

Фантастика, де багатії живуть у сучасних яскравих хмарочосах, а звичайні люди — у трущобах і копаються в смітті після перших, — настає занадто швидко. Бо ціни на звичайні речі, які потрібні для простого життя, дорожчають занадто швидко.
FurryGentleman
Member

а завтра выйдет хуанг и скажет что для ИИ нужен кислород поэтому мы будем выкачивать весь воздух из атмосферы и океана - прямиком в дата центры - так что вам придётся меньше дышать
Inqizitor2022
Member

Думаю - мировое правительство перегружает планету и грядёт кибер-феодализм, который вполне себе описывают в разных книжках-боярках, где есть аристократы, корпораты и простой нищий люд.

Отправлено спустя 36 секунд:
FurryGentleman: 12.01.2026 13:17 а завтра выйдет хуанг и скажет что для ИИ нужен кислород поэтому мы будем выкачивать весь воздух из атмосферы и океана - прямиком в дата центры - так что вам придётся меньше дышать
Александр Беляев - Продавец воздуха. Уже было.
hohlid19
Member

Время сдавать медь...

Відправлено через 1 хвилину :
Ochepatka: 12.01.2026 12:50 Фантастика, де багатії живуть у сучасних яскравих хмарочосах, а звичайні люди — у трущобах і копаються в смітті після перших, — настає занадто швидко. Бо ціни на звичайні речі, які потрібні для простого життя, дорожчають занадто швидко.
Никогда такого не было и вот опять
Devijack
Member

Що там, повітря і вода не дорожчає? Чи чим там ще ШІ охолоджуються. Бо теж буде в дефіциті.
Sanьka
Member

Мідь подорожчає.....
Чекаємо на всебічне впровадження пластику в системи охолодження :-/
talex
Member

Сначала они пришли за видеокартами, я молчал, у меня же она есть, хоть и старенькая. Потом они пришли за памятью, я молчал, я же купил себе 32 гига. Потом они пришли за медью, я молчал, мне же она не нужна? А потом они пришли за электронами и фотонами, и уже не было никого, кто бы мог протестовать
Nikolay Yeryomenko
Member

Саме цікаве що нікому із звичайних користувачів той ШІ і даром не потрібен: тепер розумію наскільки хворі великі компанії, впроваджуючи його.
Ответить