А РТ в інших проектах вмикався?Геральт: ↑ 01.01.2026 20:41Ага, вилітає в ній. Але перебирати не маю бажання, може колись ще спробую. Лишу на разі -115, хіба якщо більше буде таких проєктів як той SH2, в які гратиму, то вже тоді послаблю.Yurius: ↑ 01.01.2026 13:33 Спробуй Ремейк Сайлент хилл 2 з рт (десь хочаб 30хв) ,це була найпроблемніша, якщо там буде все ок, можна видихати
Новости
Последние статьи и обзоры
статистика по андервольтингу видеокарт AMD\NVIDIA
-
Yurius
Member
-
Геральт
Member
Yurius
А не було забавок з RT (люмен не враховую). В думі спробував (ще тоді на старому драйвері з -100), але так і не зрозумів заради чого я маю x3 швидкодії втрачати і пройшов без того.
А не було забавок з RT (люмен не враховую). В думі спробував (ще тоді на старому драйвері з -100), але так і не зрозумів заради чого я маю x3 швидкодії втрачати і пройшов без того.
-
Yurius
Member
Я просто прийшов до висновку ,що часто саме РТ крашить.Геральт: ↑ 01.01.2026 22:15 Yurius
-
Parmigiano
Junior
MSI GeForce RTX 5060 Ti 16G Gaming OC
Сам я мало шарю, дивився гайди на ютюбі. Через MSI Afterburner знизив з 1.045 до 0.945 (тут писали, можна і нижче, але я поки не став). Під бенчмарком споживання знизилось з 160 до 127. Температура з 62 до 54. При однаковій частоті ядра.
Я правильно розумію, що якщо гра не навантажує карту більше 70%, то андервольтінг застосовувати нема сенсу?
Сам я мало шарю, дивився гайди на ютюбі. Через MSI Afterburner знизив з 1.045 до 0.945 (тут писали, можна і нижче, але я поки не став). Під бенчмарком споживання знизилось з 160 до 127. Температура з 62 до 54. При однаковій частоті ядра.
Я правильно розумію, що якщо гра не навантажує карту більше 70%, то андервольтінг застосовувати нема сенсу?
-
Hells Angels
Member
сенсу немає коли карта сама по собі холодна, тиха і жере не сильно багато.Parmigiano: ↑ 03.01.2026 22:46Я правильно розумію, що якщо гра не навантажує карту більше 70%, то андервольтінг застосовувати нема сенсу?
а так можна зарізати під стабільний мінімум і отримати кращі показники чим у стоці.
-
Donate
Member
Коли карта не починає бустити частоти, і висіти в легкому 3д, якщо частоти на максимум отримуеш всі проблеми.Parmigiano: ↑ 03.01.2026 22:46 MSI GeForce RTX 5060 Ti 16G Gaming OC
-
Alexanderxxl
Member
Всем здравствуйте, подскажите пожалуйста я новичок и хочу разобраться кое в каком вопросе, по поводу андервольтинга карты, смотрел много видосов так там говорят для начала нужно узнать максимальную рабочую частоту карты. Так вот вопрос, прогоняю просто обычным стресс тестом и выдает частоту в hwinfo64 1980мгц, потом прогоняю другим по типу суперпозишн то там показывает 1995мгц ну и прогоняю именно суперпозишеном то там вообще 2010мгц , так как мне понять какая у меня максимальная частота ядра??? Какому тесту доверять можно? (Карта 3070 palit gamingpro)
-
NST1983
Member
Дак при яких налаштуваннях падає sh 2? Ліміти живлення змінювали?Геральт: ↑ 01.01.2026 20:41Ага, вилітає в ній. Але перебирати не маю бажання, може колись ще спробую. Лишу на разі -115, хіба якщо більше буде таких проєктів як той SH2, в які гратиму, то вже тоді послаблю.Yurius: ↑ 01.01.2026 13:33 Спробуй Ремейк Сайлент хилл 2 з рт (десь хочаб 30хв) ,це була найпроблемніша, якщо там буде все ок, можна видихати
-
Геральт
Member
NST1983
Все дефолтне крім кривої вентилів (трохи послабив, бо рідна дуже агресивна), та крім офсету напруги: -115. Але вже набігав з таким налаштуваннями десятки год в іншій забавці, все ок. Правда, досить невибаглива (UE4). Так і лишив, на разі. Може ще накину FT, або більше даунвольту. Побачу.
Якщо дійсно проблема частіше проявляється в променях, то мені не критично, бо й так без них переважно граю. А лишній приріст швидкодії хай собі буде.
зі. Ліміти в sh 2 пробував крутити в обидва боки, не допомагає, треба зменшувати даунвольт. Але заради 1 забавки, яку й так не граю, я цього робити не буду.
Все дефолтне крім кривої вентилів (трохи послабив, бо рідна дуже агресивна), та крім офсету напруги: -115. Але вже набігав з таким налаштуваннями десятки год в іншій забавці, все ок. Правда, досить невибаглива (UE4). Так і лишив, на разі. Може ще накину FT, або більше даунвольту. Побачу.
Якщо дійсно проблема частіше проявляється в променях, то мені не критично, бо й так без них переважно граю. А лишній приріст швидкодії хай собі буде.
зі. Ліміти в sh 2 пробував крутити в обидва боки, не допомагає, треба зменшувати даунвольт. Але заради 1 забавки, яку й так не граю, я цього робити не буду.
-
NST1983
Member
https://www.reddit.com/r/AMDHelp/commen ... hatgpt.com
Вона і без UV вилітає, спробуйте виставити все по дефолту і вилетить теж
Це щось у драйверах накрутили.
Відправлено через 32 хвилини 42 секунди:
Вона і без UV вилітає, спробуйте виставити все по дефолту і вилетить теж
Відправлено через 32 хвилини 42 секунди:
Яка версія драйверів і хотілося б знати повні налаштування включаючи vrr vsync і тп.Yurius: ↑ 01.01.2026 22:18Я просто прийшов до висновку ,що часто саме РТ крашить.Геральт: ↑ 01.01.2026 22:15 Yurius
-
Геральт
Member
25.12.1, глобально ось так (монітор 165), SAM, FreeSync вкл: RadeonChill в різних іграх по різному ставлю, залежить, що мені там треба. Можу й 60-60 лочити.NST1983: ↑ 11.01.2026 17:08 Яка версія драйверів і хотілося б знати повні налаштування включаючи vrr vsync і тп.
-
Alexanderxxl
Member
Всем большое спасибо за столь развернутые ответы....Alexanderxxl: ↑ 10.01.2026 21:18 Всем здравствуйте, подскажите пожалуйста я новичок и хочу разобраться кое в каком вопросе, по поводу андервольтинга карты, смотрел много видосов так там говорят для начала нужно узнать максимальную рабочую частоту карты. Так вот вопрос, прогоняю просто обычным стресс тестом и выдает частоту в hwinfo64 1980мгц, потом прогоняю другим по типу суперпозишн то там показывает 1995мгц ну и прогоняю именно суперпозишеном то там вообще 2010мгц , так как мне понять какая у меня максимальная частота ядра??? Какому тесту доверять можно? (Карта 3070 palit gamingpro)
Відправлено через 2 хвилини 4 секунди:
Що скажете? Можно по такому способу робити??
-
Cherry Schnapps
Member
Маю таку саму карту виставляв -80 та 2700 з часом виникала та сама проблема , чорний екран пк зависає але чую як люди продовжують говорити в діскорді , допомагає тільки перезавантаження і в налаштуваннях все злітає на стандартні , при чому дуже дивно що таке відбувалось в pubg або при запускі cs goNST1983: ↑ 20.12.2025 21:21 Шановне панство,
маю PowerColor Radeon RX 9070 XT Red Devil 16GB на Gigabyte B650E Aorus Elite X AX ICE (біос один із останніх), та БП be quiet! Straight Power 12 750 Вт (80 Plus Platinum)
Зробив андервольт при перемикачі на карті в OC - споживає до 280Ватт, причому пам'ять Самсунг і взагалі не грієтьсяТестив бубліком, різними іграми з ААА проєктів, все було норм (ховард нещодавно грав). Хоча граю дуже рідко. Вчора купив Алан Вейк 2, і сьогодні був виліт - заїкання звуку, потім єкран став чорний, звук згодом пропав і картинка чорна + комп завис.
- спойлер
- photo_2025-12-20_21-11-38.jpg
photo_2025-12-20_21-11-55.jpg
Чат гпт рекомеднує
- Superposition Stress Test
- OCCT прогон відео пам'яті
- ОССТ прогон GPU
Що можете порадити?
ОЗУ також стрес-тестами нещодавно гоняв - проблем не було.
CPU порізан лімітами.
Поки відключив Fast Timing, там побачимо. Як не буде вилітів - зроблю статистику до і після.![]()
-
man1242
Member
То проблема через роботу ide стану, варіант зробити мінімальну частоту гпу 2500 хочаб і так далі, знову гарантію це рішення може дати для однієї гри а вже іншій буде дроп частоти до 2100 і падіння драйвера. Ідеально тримати постійну частоту але такого зробити майже не можливо, на своїї 7900хтх зменшував напругу з 1150мв до 1075мв може працювати годинами на рекордній для цієї гпу частоті 2950мгц та радіти грі але тільки вмикаєш меню інвентарю де гг стоїть одразу падіння драйвераCherry Schnapps: ↑ 13.01.2026 07:16Маю таку саму карту виставляв -80 та 2700 з часом виникала та сама проблема , чорний екран пк зависає але чую як люди продовжують говорити в діскорді , допомагає тільки перезавантаження і в налаштуваннях все злітає на стандартні , при чому дуже дивно що таке відбувалось в pubg або при запускі cs goNST1983: ↑ 20.12.2025 21:21 Шановне панство,
маю PowerColor Radeon RX 9070 XT Red Devil 16GB на Gigabyte B650E Aorus Elite X AX ICE (біос один із останніх), та БП be quiet! Straight Power 12 750 Вт (80 Plus Platinum)
Зробив андервольт при перемикачі на карті в OC - споживає до 280Ватт, причому пам'ять Самсунг і взагалі не грієтьсяТестив бубліком, різними іграми з ААА проєктів, все було норм (ховард нещодавно грав). Хоча граю дуже рідко. Вчора купив Алан Вейк 2, і сьогодні був виліт - заїкання звуку, потім єкран став чорний, звук згодом пропав і картинка чорна + комп завис.
- спойлер
- photo_2025-12-20_21-11-38.jpg
photo_2025-12-20_21-11-55.jpg
Чат гпт рекомеднує
- Superposition Stress Test
- OCCT прогон відео пам'яті
- ОССТ прогон GPU
Що можете порадити?
ОЗУ також стрес-тестами нещодавно гоняв - проблем не було.
CPU порізан лімітами.
Поки відключив Fast Timing, там побачимо. Як не буде вилітів - зроблю статистику до і після.![]()
![]()
-
Yurius
Member
Це точно не РАМ , екрани були б зелені ,ви просто програли силіконку, карта не їде -80 , знизьте до -40 і дивіться, якщо ок потім -60 (60 їде у всіх,але перестрахуйтеся)Cherry Schnapps: ↑ 13.01.2026 07:16Маю таку саму карту виставляв -80
Последний раз редактировалось Yurius 13.01.2026 08:50, всего редактировалось 1 раз.
-
oh_boy
Member
Так, я схожий принцип використовуюAlexanderxxl: ↑ 11.01.2026 22:43Всем большое спасибо за столь развернутые ответы....Alexanderxxl: ↑ 10.01.2026 21:18 Всем здравствуйте, подскажите пожалуйста я новичок и хочу разобраться кое в каком вопросе, по поводу андервольтинга карты, смотрел много видосов так там говорят для начала нужно узнать максимальную рабочую частоту карты. Так вот вопрос, прогоняю просто обычным стресс тестом и выдает частоту в hwinfo64 1980мгц, потом прогоняю другим по типу суперпозишн то там показывает 1995мгц ну и прогоняю именно суперпозишеном то там вообще 2010мгц , так как мне понять какая у меня максимальная частота ядра??? Какому тесту доверять можно? (Карта 3070 palit gamingpro)
Відправлено через 2 хвилини 4 секунди:
Що скажете? Можно по такому способу робити??
-
NST1983
Member
Вийшли нові драва на АМД. Цікаво що на одній системі виліти в SH2 зникли а на другій ні - відразу вилітає, навіть при завантаженні гри. На системі де не вилітає по мітив дивний прикол - Гра при першому запуску наче звертається і розгортається... Якесь вікно за мілісекунди відображається. Може треба почистити драйвери.
ЗІ. Міняв і налаштування ОЗУ, проца, в адреналіні робив різні режими - краш миттєвий. Щось тут явное не так. ЗІ - друга це 9800X3D
ЗІ. Міняв і налаштування ОЗУ, проца, в адреналіні робив різні режими - краш миттєвий. Щось тут явное не так. ЗІ - друга це 9800X3D
-
NST1983
Member
UPD. Почистив драйвери через DDU, встановив нові драйвери amd-software-adrenalin-edition-26.2.1-win11-c (опційні)
і теперь на другій системі з налаштованим андервольтом з лучами Silent Hill 2 перестав вилітати.
і теперь на другій системі з налаштованим андервольтом з лучами Silent Hill 2 перестав вилітати.
-
man1242
Member
Може комусь цікаво буде, узяв +490мгц на 0.950мв, вже 4й день проблем зіро. У іграх з завантаженням гпу 99% мінімальна частота 3000 та споживання з dlss Q 250ват або з DLAA 278ват. В хаті +19 температури 55градусів в обох випадках.
-
Ap0stle
Junior
Можна скрін налаштувань?man1242: ↑ 18.02.2026 13:33 Може комусь цікаво буде, узяв +490мгц на 0.950мв, вже 4й день проблем зіро. У іграх з завантаженням гпу 99% мінімальна частота 3000 та споживання з dlss Q 250ват або з DLAA 278ват. В хаті +19 температури 55градусів в обох випадках.