До речі, на цій же виставці також показали перший WOLED на ргб страйпі
Новости
Последние статьи и обзоры
MSI випускає ігровий монітор MPG 341CQR QD-OLED X36 із cубпіксельною компоновкою RGB Stripe
-
Rhizone
Member
Пропоную обговорити MSI випускає ігровий монітор MPG 341CQR QD-OLED X36 із cубпіксельною компоновкою RGB Stripe
-
denizen
Member
на 4к всеодно не видно цих ореолів, має сенс тільки при 2к або меньше
-
FarCry
Member
Rhizone
Не перший. Мій Asus PG32UCDP теж на звичайному "RGWB" страйпі. Інакше я його б не купив. Тексти виглядають дуже добре, навідміну від любого QD-OLED моніка.
Мене прикольнув AI Care Sensor
- крута назва для звичайного датчику руху, які ставлять вже 20 років.
Не перший. Мій Asus PG32UCDP теж на звичайному "RGWB" страйпі. Інакше я його б не купив. Тексти виглядають дуже добре, навідміну від любого QD-OLED моніка.
Мене прикольнув AI Care Sensor
-
Rhizone
Member
Саме RGB, а не RGWB.FarCry: ↑ 09.01.2026 16:11на звичайному "RGWB" страйпі
-
Nikolay Yeryomenko
Member
А чи є в OLED моніторах якась технологія виготовлення, яка зменьшує вирогідніть появи битих пікселів? Ну щоб вони взагалі не з"являлись з часом.
-
maximark
Junior
А чому раніше так не робили то?
-
Nekros
Member
Нарешті нормальний OLED який хочеться придбати. Позбавлений проблеми з структурою субпікселів, високою яскравістю та 21:9
Там не такі биті пікселі як на LCD. Так як кожен піксель є джерелом світла, то деякі замість «битих» можуть бути менш яскравими ніж інші, або чорними якщо зовсім вмруть, що не так помітноNikolay Yeryomenko: ↑ 09.01.2026 17:44 А чи є в OLED моніторах якась технологія виготовлення, яка зменьшує вирогідніть появи битих пікселів?
-
Filabatya
Member
Nekros
за неповні 2 27ки 2к це космос а не ціна
за неповні 2 27ки 2к це космос а не ціна
-
Rhizone
Member
У кудиоледів, я так розумію, були нюанси з технологічним процесом друку оледів та\або кд-точок. У воледа просто не вистачало яскравості, щоб нівелювати фільтри ргб.maximark: ↑ 09.01.2026 19:01А чому раніше так не робили то?
-
Nekros
Member
Тому що один великий дисплей складніше зробити ніж два маленьких. Робочі програми неможливо поділити на 2 екрана, лише вивести деякі вікна, тому 21:9 для мене значно краще. Ціна у 1к$ в принципі нормальна ціна для 34” Олед
-
Filabatya
Member
а чим він виграє в класичного 32 4К в цю ж ціну в вашому використанні? тим що відуху менше грузить в іграх?
-
yurius_r
Member
Ціна кабеля DP 2.1 для повноцінного розкриття характеристик буде на рівні самого монітора?
-
Nekros
Member
В тому що в 4к 32” буде все дуже маленьке, а скейл у віндовсі працює криво і розтягує зображення/іконки. В 21:9 тупо влізає більше інтерфейсу, більше вікон, навіть фільми без чорних полос які є у 16:9 знизу та зверху. Ти отримуєш більше робочої площини, що тут пояснювати?Filabatya: ↑ 09.01.2026 21:33 а чим він виграє в класичного 32 4К в цю ж ціну в вашому використанні? тим що відуху менше грузить в іграх?
-
Vpupkin
Member
Він лежить у комплекті, це проблема тільки у випадку коли треба довший кабель.yurius_r: ↑ 09.01.2026 21:53 Ціна кабеля DP 2.1 для повноцінного розкриття характеристик буде на рівні самого монітора?
-
RoMiLiUs
Member
Повна брехня. Скейлінг зараз працює просто відмінно. Можна сказати ідеально.Nekros: ↑ 09.01.2026 22:51а скейл у віндовсі працює криво і розтягує зображення/іконки.
-
xIIImaL
Member
Я и на DQHD не вижу никаких ореолов, текст отлично читается. Хотя по сути это двойной 2к моник.denizen: ↑ 09.01.2026 15:20 на 4к всеодно не видно цих ореолів, має сенс тільки при 2к або меньше
-
Filabatya
Member
xIIImaL
В вас нижній подвійний
В вас нижній подвійний
-
erkins007
Member
По той же причине почему до EX оледов они выгорали в ноль через пару лет, а щас срок службы 10+ лет - прогресс.maximark: ↑ 09.01.2026 19:01 А чому раніше так не робили то?
-
FarCry
Member
Rhizone: ↑ 09.01.2026 15:17показали перший WOLED на ргб страйпі
Ви суперечите самі собі. WOLED на то і W-OLED, що у нього чотири суб-пікселі. Один з яких - білий.Rhizone: ↑ 09.01.2026 17:12Саме RGB, а не RGWB.
-
Rhizone
Member
Ні. На всі чотири суб-пікселі подається біле світле через стак білих органічних світлодіодів (white organic light-emitting diode) і саме тому обрали назву WOLED. По аналогії QD-OLED могли назвати BOLED (blue organic light-emitting diode), але обрали маркетингову назву матеріалів, що використовуються у конверсії кольорів.FarCry: ↑ 10.01.2026 14:51Ви суперечите самі собі. WOLED на то і W-OLED, що у нього чотири суб-пікселі. Один з яких - білий.