SanDisk відмовляється від SSD-брендів WD_Black та WD Blue на користь Optimus

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

Scoffer
Optimus price
xIIImaL
Member

Ушла эпоха.. :rip: WD
AndyGTR
Member

Optimus GX Pro - тут тільки від назви буде +2000 мб/с B-)
Sanьka
Member

Позерське рішення.
Відкинути бренд в який вкладені купа мільйонів і (що ще важливіше) часу, море часу на розкрутку.
Тим більше ВД Блек мали статус ТОП продукта і ссд дуже часто юзались відомими блогерами
Scoffer
Member

Sanьka
Бренд ВД належить ВД, контора ВД нікуди не щезла. Я думаю у них була якась угода про тимчасове використання після поділу, а далі за цей бренд доведеться мало того що платити, так ще й рекламувати. Так шо рішення цілком логічне.
Sanьka
Member

Scoffer: 06.01.2026 14:23що платити, так ще й рекламувати.
Враховуючи скільки коштували ссд ВД Блек, воно б окупились. А так маємо якийсь оптімус, який для вуха пересічного десь на рівні .....тисяч китайських підробок.
Scoffer
Member

Sanьka
В перспективі це не вигідно. Вони будуть вимушені рекламувати сторонню контору замість своєї, накручуючи їхні бренди, а не свої. Ростимуть акції вд, котрі на слуху. Нашо це їм?
Avenger80
Member

Я только не пойму хронологию - сначала WD покупает компанию Sandisk в 2015г., а затем обратно отдаёт Сандиску производство твердотельных накопителей (упустил момент этот - т.е. обосрались с производством или как?), а потом Сандиск выкидывает название WD из своих дисков... В общем, Санта-Барбара. :)
https://itc.ua/news/western-digital-pre ... t-sandisk/
Western Digital (WD) — один из самых известных брендов в мире твердотельных накопителей и жестких дисков. Однако в дальнейшем WD больше не будет производить и продавать SSD.
А как всё начиналось - https://www.overclockers.ua/news/hardwa ... 22/116823/
stnl79
Member

В мене перший в 2001 році був WD.
Для мене WD це надійно, преміально та па-багатаму :)
Хто такий оптімус не знаю
Scoffer
Member

Avenger80: 06.01.2026 14:46а затем обратно отдаёт Сандиску производство твердотельных накопителей (упустил момент этот - т.е. обосрались с производством или как?
ВД купляє сандиск -> вд не осилює конкуренцію -> вд розділяється на вд і сандиск -> сандиск прибирає бренди вд щоб не платити більше сусіду по парті
Avenger80
Member

Scoffer: 06.01.2026 15:32ВД купляє сандиск -> вд не осилює конкуренцію -> вд розділяється на вд і сандиск -> сандиск прибирає бренди вд щоб не платити більше сусіду по парті
Просто интересно то, что в такой схеме SanDisk вообще не исчез, а типа был всё время под крылом WD. Это всё равно, что сейчас бы AMD отдала подразделение видеокарт компании ATI. А та бы начала выпускать (переименовать) в ATI Radeon. :) Прям Феникс. :)
Devijack
Member

Cтільки років привчали до того що є норм ССД WD і потім перейменувати... Я наприклад, якщо б не прочитав статтю, то при виборі ссд подивившись на якийсь Оптімус ще б довго проходив повз. Назвали б вже сандіск і досить. Сандіск оптімус - ідеально.
Scoffer
Member

Avenger80
А в чому проблема? Корпорації часто так роблять щоб в випадку чого можна було відчекрижити і продати частину. Якщо АМД і далі приділятиме стільки уваги відяхам як зараз, то може і бренд АТІ переродиться.
zaqik
Member

Чёт напомнило истории как микрософт и дрисней покупают игровые студии и потом их закрывают.
FastBullet
Member

Тепер Святий Диск знов існує :D :D :D
Ответить