Новости
Последние статьи и обзоры
Выбор звуковой карты
-
Radio Bay
Member
Та не має не яких таких правил, то собі вигадали. Ще пам'ятаю таке, що дроти повиннні коштувати 10% від загальнрой сумиHotspur: ↑ 05.01.2026 17:57загальне правильно. воно не універсальне але загалом працює. акустика має бути дороще за ЦАП/звукову в 7-10 разів. З навушниками 3-5 разів
Ці всі правила продавани визадали та пі, хто не може визначитися, що робити
Скільки завгодно, бо ціна не визначеє загальний результат. В мене цап за 700 чудово грав з колонками за 250 та навушниками за 400.Piter Cantrope: ↑ 05.01.2026 20:01Спитав скільки має коштувати цап для пари колонок за $420
https://www.ebay.com/itm/205966972591?_ ... R_6I1ojyZg
https://www.ebay.com/itm/358078896316?_ ... R4yX8IjyZg
Ціни для доставлення на американську адресу, але якщо вирішив взяти просто карту, та влаштує, то нехай так і буде.
Дурна суперечка скільки повинен коштувати цап для колонок за 420, бо скільки завгодно
-
Hotspur
Member
чіпаудіоман то каже пішло раніше 1970. тому я б так не стверджувавRadio Bay: ↑ 06.01.2026 01:59Та не має не яких таких правил, то собі вигадали. Ще пам'ятаю таке, що дроти повиннні коштувати 10% від загальнрой суми
Ці всі правила продавани визадали та пі, хто не може визначитися, що робити
Відправлено через 59 секунд:
ні. гроші кінечні, ЦАП за 10 000 доларів не дасть якоїсь перевагиRadio Bay: ↑ 06.01.2026 01:59 бо скільки завгодно
-
Radio Bay
Member
Дає, якщо грає на стільки, але це тракт повинен бути відповідним. І не треба доводити усе до абсурду. Ми обговорювали цап за 200 до колонок за 400, нормальне співвідношення. Навіть цап за 700 туди норм, бо якщо ти візьмеш iLoud MTM за ті гроші і увімкнеш їх у встрійку воно буде грати гірше ніх тіж Калі з цапом за 700. Треба балансувати трактHotspur: ↑ 06.01.2026 03:31ні. гроші кінечні, ЦАП за 10 000 доларів не дасть якоїсь переваги
Я не знаю, що цеHotspur: ↑ 06.01.2026 03:31чіпаудіоман
-
Hotspur
Member
не нормальнеRadio Bay: ↑ 06.01.2026 04:38Ми обговорювали цап за 200 до колонок за 400, нормальне співвідношення. Навіть цап за 700 туди норм
Відправлено через 1 хвилину 14 секунд:
Radio Bay: ↑ 06.01.2026 04:38Я не знаю, що це
https://www.youtube.com/@cheapaudioman в нього дуже якісні історичні екскурси
-
Radio Bay
Member
1. Бажається цапа, є 700 та колонки за 400 і встрійкаHotspur: ↑ 06.01.2026 07:13не нормальне
2. Чи буде, наприклад, мій Pegasus грати ліпше за цап за 100? Звичайно буде супер
3. Чи є сенс взяти якісь монітори за 700 і вмикнути у встрійку, а потім ще й старі продавати? Звичайно ні.
Абсолютно нормальна ситуація, але дуже індивідуально і відкриває шлях до подальших апгрейдів, якщо є бажання, а цап да 200 до колонок за 400, то взагаль норм.
В тебе якісь зашкварні розуміння про якісь обов'язкові співідношення. Все просто, є бюджет, робимо як найліпше
-
tablestikus
Member
Дивно чому хостпур не розповіда що за готові цапи переплачують тіки лохи, а тру пацани мають самі паяти-збирати цап.
-
l-m
Member
Якщо я вірно зрозумів, у твоїх колонок немає режиму обходу внутрішнього АЦП?Piter Cantrope: ↑ 05.01.2026 17:37Ну купити PCIe карту з usb не проблема і не дорого, тут на форумі думаю знайдеться) Вільний PCIe на материнці є.
Або взагалі PCIe звукову зі SPDIF. Це буде найдешевше, найшвидше, і дозволить перечекати поки не наважусь на покупку цапу. Кину тим часом оголошення на барахолку, подивлюсь що запропонують.
Жабу вже майже задушив. Але щось так багато витрат останнім часом, і вона пручається, і підшіптує на вухо "11к за цап - то багато для такого нуба в музиці, як ти"...
Ще спробую поторгуватись на OLX з тим чуваком з Schiit.
Тоді ніякого ЦАПу тобі не треба. Це тільки погіршить фактичну реальну якість, наскільки б ти дорогий ЦАП не придбав. Тому що той чудовий аналог який видасть дорогий ЦАП все одно спочатку буде перетворено назад в цифру АЦПом акустики та потім її внутрішнім ЦАПом перетворено в не такий чудовий аналог
Так, додавання зайвих перетворень може змінити звук на той, який комусь сподобається більше ніж без них. Але цього ж можна досягти цифровими фільтрами, а не дорогущими аналоговими (ЦАП та кабелі), які погіршать якість більше ніж цифрові.
Ясно що тут деякі проповідують аудіофільську єресь та порівняння ЦАПІв на ютубі, але щось іноді стає це боляче читати
-
Radio Bay
Member
Звісно боляче коли ти не розумієш у чому річl-m: ↑ 06.01.2026 10:08порівняння ЦАПІв на ютубі, але щось іноді стає це боляче читати
-
Piter Cantrope
Member
Хлопці, спокійно)
Я не розбираюсь в звуці, але знаю Хотспура. Я знаю, що він дуже любить крайності, дуже категоричний, і завжди думає, що він витратив би гроші краще, ніж інші. В усіх темах на цьому форумі.
Тому зовсім не дивуюсь, що він прийшов, і спочатку одразу якісь кантони згадав
Я сказав
Я не розбираюсь в звуці, але знаю Хотспура. Я знаю, що він дуже любить крайності, дуже категоричний, і завжди думає, що він витратив би гроші краще, ніж інші. В усіх темах на цьому форумі.
Тому зовсім не дивуюсь, що він прийшов, і спочатку одразу якісь кантони згадав
А тоді категорично заявив, що цап має коштувати стільки-то, і що то таке правило. Це якраз його стиль.Hotspur: ↑ 04.01.2026 23:45 щоб купляти дорогий ЦАП продаєш колонки і купляєш якість Кантони по ціні б у шкоди
Я сказав
радше саркастично. Бо майже кожен його пост на форумі написаний в стилі 'ніхто нічого не шарить, зараз я напишу як має бути насправді, і відкрию вам очі'. А те, що там відписав чат Gemini, ну то таке. Я чудово розумію як воно працює.
Последний раз редактировалось Piter Cantrope 06.01.2026 11:57, всего редактировалось 1 раз.
-
Scoffer
Member
Piter Cantrope
Дивись в ттх тракту. Очевидно що якщо у тебе колонки вносять 10% спотворень, підсилювач 1%, а ти думаєш чи не влупити тищу баксів на цап з 0.0001 замість поточного в 0.001, то ефективним використанням коштів це не є. Загальне, універсальне, і працююче в 146% випадків правило є таким: на всі гроші купляються колонки, на здачу з колонок береться підсилювач, на здачу зі здачі береться цап. Саме в такій послідовності.
Дивись в ттх тракту. Очевидно що якщо у тебе колонки вносять 10% спотворень, підсилювач 1%, а ти думаєш чи не влупити тищу баксів на цап з 0.0001 замість поточного в 0.001, то ефективним використанням коштів це не є. Загальне, універсальне, і працююче в 146% випадків правило є таким: на всі гроші купляються колонки, на здачу з колонок береться підсилювач, на здачу зі здачі береться цап. Саме в такій послідовності.
-
Filabatya
Member
якщо так будувати пасивний тракт, то краще взагалі нічого не будувати. будете гіфно підсилювати фуфлижним д класом на топові колонки?
чого вас так обох в екстермуми кидає? має бути баланс по компонентам в тракті, так само як в пк, фуфлижний проц не дасть топовій відусі кадри, тьфу на вас
чого вас так обох в екстермуми кидає? має бути баланс по компонентам в тракті, так само як в пк, фуфлижний проц не дасть топовій відусі кадри, тьфу на вас
Последний раз редактировалось Filabatya 06.01.2026 12:20, всего редактировалось 1 раз.
-
Scoffer
Member
Filabatya
В більшості активних колонок д-клас, і ви тут дружно сцете кип'ятком на ті активні колонки. Нічого не засмучує?)
Відправлено через 51 секунду:
от бери, сідай, і дивись в ттх
В більшості активних колонок д-клас, і ви тут дружно сцете кип'ятком на ті активні колонки. Нічого не засмучує?)
Відправлено через 51 секунду:
так, по ттхFilabatya: ↑ 06.01.2026 12:16має бути баланс по компонентам в тракті
от бери, сідай, і дивись в ттх
-
Filabatya
Member
Scoffer
там д клас відповідно до ціни монітора, а ваш приклад повна протилежність, д класи теж різні бувають
в мене ще стояк на рум корекцію від мікрофона, в комплекті бажано
по вашому правилу в пасивній системі ви ніколи не почуєте на що спроможні ваші колонки
там д клас відповідно до ціни монітора, а ваш приклад повна протилежність, д класи теж різні бувають
в мене ще стояк на рум корекцію від мікрофона, в комплекті бажано
по вашому правилу в пасивній системі ви ніколи не почуєте на що спроможні ваші колонки
Последний раз редактировалось Filabatya 06.01.2026 12:35, всего редактировалось 2 раза.
-
Scoffer
Member
Filabatya
Там всередині д-клас, як правило, саме люте гівно що контора змогла знайти, і з великим запасом перевиконує вказане мною вище правило.
Там всередині д-клас, як правило, саме люте гівно що контора змогла знайти, і з великим запасом перевиконує вказане мною вище правило.
-
Hotspur
Member
у тебе дуже поверхневі уявлення про Д класFilabatya: ↑ 06.01.2026 12:16будете гіфно підсилювати фуфлижним д класом на топові колонки?
-
Radio Bay
Member
Genelec? Iloud? Клас Д потрібно вміти готуватиScoffer: ↑ 06.01.2026 12:29Там всередині д-клас, як правило, саме люте гівно що контора змогла знайти
-
Scoffer
Member
І вони в тому числі. Перший з гуглу genelec 8010 за 350 баксів в нутрощах має підсилювач LM4731 за 2 бакси, з усією обв'язкою до десятки вийде, що і треба було довести. Ви б тут хоч питання вивчили на чому будуються ті активні колонки.Radio Bay: ↑ 06.01.2026 15:07Genelec? Iloud?
Відправлено через 4 хвилини 48 секунд:
При чому інженери праві. Тим доволі посереднім динамікам в цих колонках, більше і не треба. Немає сенсу.
-
Radio Bay
Member
Але грають вони класно, про те я і кажу, що клас Д треба вміти приготувати, а не хаотично пхати, шо подорожче. Ні мені тобі розповідати про те, як все легко зіпсувати якоюсь дрібніцеюScoffer: ↑ 06.01.2026 15:19Перший з гуглу genelec 8010 за 350 баксів в нутрощах має підсилювач LM4731 за 2 бакси, що і треба було довести
-
Scoffer
Member
Нічого вони не готували. Схема тупо з даташита. Стандартне включення, стандартніше нікуди. І це теж вірний підхід, нічого вигадувати незрозуміло що.Radio Bay: ↑ 06.01.2026 15:24 клас Д треба вміти приготувати
Тому ми знову повертаємось до початкового ствердження: всі бабоси в динаміки, а на підсилювач скільки залишиться. В genelec от прям так і зробили. І вам всім подобається. А як окремо то треба навіщось підсилювач за тони золота. Ви там визначтесь чи що
-
Hotspur
Member
ну корпус ще товстий треба. щоб резонансу не булоScoffer: ↑ 06.01.2026 15:29Тому ми знову повертаємось до початкового ствердження: всі бабоси в динаміки, а на підсилювач скільки залишиться. В genelec от прям так і зробили. І вам всім подобається.