Новости
Последние статьи и обзоры
Выбор звуковой карты
-
Scoffer
Member
Мідь також не обов'язкова. 5 квадратів люмінія покраще буде за 2.5 міді. Можна хоч з рельсової сталі шину прокинути, квадрат на 20 
-
Radio Bay
Member
Все що провидить струм, то мідь. Аксіомаlewerlin: ↑ 01.01.2026 05:10Вся біда в тому, що надто часто в дешевих/комплектних шнурках міддю і не пахне
Відправлено через 5 хвилин 56 секунд:
Scoffer: ↑ 01.01.2026 10:34Мідь також не обов'язкова. 5 квадратів люмінія покраще буде за 2.5 міді. Можна хоч з рельсової сталі шину прокинути, квадрат на 20
-
DEVES
Member
Не нужно ориентироваться на всякий мусор, есть же разумные\адекватные\грамотные требования к проводнику без маркетинговой шизофрении и китайской халтурщины.lewerlin: ↑ 01.01.2026 05:10Вся біда в тому, що надто часто в дешевих/комплектних шнурках міддю і не пахне. І щось адекватне дає вау навіть на пищалках.Евгений King: ↑ 01.01.2026 01:28Мідний кабель він і в африці мідний і такий самий мідний як і акустичний
-
Hotspur
Member
барін у нас оригіналScoffer: ↑ 01.01.2026 10:34Мідь також не обов'язкова. 5 квадратів люмінія покраще буде за 2.5 міді. Можна хоч з рельсової сталі шину прокинути, квадрат на 20
-
feson
Member
Ну я так не був би впевнений.Hotspur: ↑ 01.01.2026 14:17барін у нас оригіналScoffer: ↑ 01.01.2026 10:34Мідь також не обов'язкова. 5 квадратів люмінія покраще буде за 2.5 міді. Можна хоч з рельсової сталі шину прокинути, квадрат на 20![]()
Різні матеріали - по різному проводять хвилі електрики. І 5 квадратів алюмінію можливо по звучанню будуть відрізнятися від 2.5 квадрата міді.
Але цю різницю ми просто не можемо почути...це по за нашою чутливістю.....
Отправлено спустя 14 минут 9 секунд:
С техникой сейчас совсем беда. Нельзя верить никому и никаким мартетологам тем более....StTechnik: ↑ 31.12.2025 10:21Я это понимаю. Поэтому и не было завышеных ожиданий. К15 - класный, современный ЦАП, который прекрасно играет. В моих сценариях даже избыточен где то. Я это все понимал на стадии покупки. Вообще сначала на К13 смотрел и даже R2R, но есть как есть и я ничуть не жалею.feson: ↑ 31.12.2025 10:10Сейчас звуко- техника дошла до того что мобильный цап на равных играет с проф оборудованием 2000х годов.
Например iFi Zen Air Dac - решил я измерить АЧХ после фильтров цапа - смотрю падает график после 10кГц и падает так хорошо на -2 -4 дб к 15Кгц
завал короче по высоким частотам которых у BB1793DSD и так немного (по сравнению с сяброй).
Грусно мне стало ведь контора AMR - Британия должно быть все хорошо со звуком.
Думаю дай померяю конденсаторы в фильтрах - терять то нечего.....и оказалось что вместо 1800pF и 680pF как по даташиту 1793
эти AMR впарили керамику 500pF и 200pF. То ли на складах были остатки то ли они не измеряли свое изделие......
Но после пленки Wima нужных номиналов АЧХ - выровнялась как и должно быть (падение графика около 20кГц.).....
Отправлено спустя 1 минуту 37 секунд:
Или это было сделано специально - чтобы звук младшей модели был хуже старших........
-
Scoffer
Member
Ну звісно по різному. На 5 квадратах люмінію проти 2.5 міді буде менший опір, менша паразитна індуктивність, менші теплоколивання і пов'язані з цим процеси. Коротше ближче до оригіналу по всім пунктам. Стальна рельса на 20 ще кращеfeson: ↑ 02.01.2026 11:43Різні матеріали - по різному проводять хвилі електрики.
-
Radio Bay
Member
Підключення акустики тремпелем заграло новими барвами 
Відправлено через 55 хвилин 59 секунд:
Розважимося
Відправлено через 55 хвилин 59 секунд:
Розважимося
- Новая доработка LOXJIE D20 (AK4497) - сравнение звучания
-
feson
Member
Radio Bay
Ну звучить - приблизно однаково. Є трохи вкусовщини між до і після - але хочаб АЧХ у нормі.......
Наразі що я міркую під апгрейдом ЦАПу.
1. Виправлення схемотехнічних помилок - згідно даташитів приборів які впаяні в цап.
2. Виправлення економічних економайзерів - тобто застосування більш коштовних деталей.
3. Можливо внесення своїх наработок у схему ЦАП. (Але це вже такий собі момент )
Це те що робить Дакмастер - кращі клоки краще живлення кращі компоненти.......
Отправлено спустя 14 минут 16 секунд:
Але він як соромязлива дівчинка - внутрощі після апдейту не показує........
Отправлено спустя 2 минуты 34 секунды:
Не хоче ділитися з нами - жадібний хробак.....
Ну звучить - приблизно однаково. Є трохи вкусовщини між до і після - але хочаб АЧХ у нормі.......
Наразі що я міркую під апгрейдом ЦАПу.
1. Виправлення схемотехнічних помилок - згідно даташитів приборів які впаяні в цап.
2. Виправлення економічних економайзерів - тобто застосування більш коштовних деталей.
3. Можливо внесення своїх наработок у схему ЦАП. (Але це вже такий собі момент )
Це те що робить Дакмастер - кращі клоки краще живлення кращі компоненти.......
Отправлено спустя 14 минут 16 секунд:
Але він як соромязлива дівчинка - внутрощі після апдейту не показує........
Отправлено спустя 2 минуты 34 секунды:
Не хоче ділитися з нами - жадібний хробак.....
-
Radio Bay
Member
Тут кожен має право на свою думку, моя думка "level up".feson: ↑ 03.01.2026 00:20Ну звучить - приблизно однаково
До речі, там є мітки у таймлайні, можна швидко тицькати приблизно у одну й ту сами точкою для швидкого порівняння
Так, відомий підхідfeson: ↑ 03.01.2026 00:20Виправлення економічних економайзерів - тобто застосування більш коштовних деталей
В нього були відоси, де він розповідав, але я не заглиблювався. Я не дуже шурупаю у тонкощах. Щось на рівні інтуіції розумію, але не настільни, щоб публічно обговорюватиfeson: ↑ 03.01.2026 00:20Не хоче ділитися з нами - жадібний хробак.....
-
Hotspur
Member
по фото до після 90% можна уловити. якщо фото немає-feson: ↑ 03.01.2026 00:20Не хоче ділитися з нами - жадібний хробак.....
-
Radio Bay
Member
До речі, якщо є змога, слухайте відкритим звуком, навушники плутають
-
feson
Member
А може він нічого не зробив....а записав просто запис через фільтр до та після.......Hotspur: ↑ 03.01.2026 01:29по фото до після 90% можна уловити. якщо фото немає-feson: ↑ 03.01.2026 00:20Не хоче ділитися з нами - жадібний хробак.....![]()
![]()
![]()
Отправлено спустя 52 секунды:
Зараз ШІ - і не таке можуть збацати......
Отправлено спустя 56 секунд:
Ну і плюс органи один одному допомагають - очі допомогають вухам......
Отправлено спустя 1 минуту 14 секунд:
І де виміри RMAA - до та після....
Отправлено спустя 6 минут 59 секунд:
От наприклад Ifi Air
Білий графік RMAA АЧХ - плівка Wima
зелений - кераміка....
Отправлено спустя 2 минуты 2 секунды:
Воно це чудо хоч після плівки почало нормально мірятися........
Отправлено спустя 4 минуты 49 секунд:
І ще писати у рекламних буклетах що кераміка TDK C0G.......ржу немогу.....
-
Firebrand
Member
Radio Bay
кстати сказать, не раз слышал хвалебные оды Дакмастеру после апгрейда. А потом в течении полугода,девайс выставляется на олх на продажу и случаи не единичны,что как бе наводит,на определенные мысли. Та и сам Дакмастер,довольно болезненно воспринимает нехвалебные отзывы.
кстати сказать, не раз слышал хвалебные оды Дакмастеру после апгрейда. А потом в течении полугода,девайс выставляется на олх на продажу и случаи не единичны,что как бе наводит,на определенные мысли. Та и сам Дакмастер,довольно болезненно воспринимает нехвалебные отзывы.
-
Radio Bay
Member
Firebrand: ↑ 03.01.2026 19:26А потом в течении полугода,девайс выставляется на олх на продажу и случаи не единичны
Интересное наблюдение
-
Piter Cantrope
Member
Наразі маю тільки комп з поганенькою вбудованою звуковою Realtek 897, і потроху дозріваю до купівлі якогось цапу для акустики.
Позаду на колонках така картина. Подавати сигнал на них можна різними способами - оптикою або аналогом через RCA/XLR.
Ну і якщо в цапі буде SPDIF out, то це великий плюс. Я собі зможу підключити через аналог і послухати як звучить цап, або через SPDIF, і там вже хай колонки роблять свою роботу. А я послухаю яке з двох більше сподобається. Ну і до моїх колонок є пульт, але він працює тільки з цифровими входами, тому з таким підключенням я зможу підкрутити звук пультом. З аналогом пульт не працює, і тоді мені треба буде контролювати звук на цапі (якщо є така можливість), або на компі. Я десь читав, що підкучувати звук на комп'ютері не добре, але можливо то я дурницю сказав - чув дзвін, та не знаю, де він. Можете мене виправити.
Bluetooth мені насправді не треба, і переплачувати за нього нема жодного сенсу. Це для стаціонарного компа. Та й в телефоні є USB-C, так що проблем підключити його не буде. По розміру теж особливих обмежень нема - стіл великий, або можна буде придумати щось під столом його поставити. Крутилку звуку на цапі було б добре мати.
І наступною покупкою в мене буде LG OLED. Я щось чув про HDMI ARC, але знову ж таки не розуміюсь в цьому.
Навушників модних в мене нема, і мені їх не дуже й треба. Є Edifier WH950NB для телефону, в них є 3.5mm вхід. Зі звуком з материнки звучать відверто погано, то я ніколи їх і не підключаю. Може в майбутньому куплю якісь кращі. Тому якщо в цапі буде щось для навушників, ну шоб 2 рази не вставати, то в принципі можна, але то не є пріоритетом.
Порадьте мені 2 варіанти:
1) Щось початкове, відносно дешеве, десь за 3.5 тис. гривень, щоб можна підключити комп не через вбудований звук.
2) Щось за $200-$250(це моя верхня межа), в якого буде більше інтерфейсів, краще звучання, можливо крутилка або навіть пульт.
В обох випадках не боюсь б.у. в нас на місці або open box з-за кордону, якщо на цьому можна зекономити і купити девайс вищого класу.
Позаду на колонках така картина. Подавати сигнал на них можна різними способами - оптикою або аналогом через RCA/XLR.
- спойлер
Ну і якщо в цапі буде SPDIF out, то це великий плюс. Я собі зможу підключити через аналог і послухати як звучить цап, або через SPDIF, і там вже хай колонки роблять свою роботу. А я послухаю яке з двох більше сподобається. Ну і до моїх колонок є пульт, але він працює тільки з цифровими входами, тому з таким підключенням я зможу підкрутити звук пультом. З аналогом пульт не працює, і тоді мені треба буде контролювати звук на цапі (якщо є така можливість), або на компі. Я десь читав, що підкучувати звук на комп'ютері не добре, але можливо то я дурницю сказав - чув дзвін, та не знаю, де він. Можете мене виправити.
Bluetooth мені насправді не треба, і переплачувати за нього нема жодного сенсу. Це для стаціонарного компа. Та й в телефоні є USB-C, так що проблем підключити його не буде. По розміру теж особливих обмежень нема - стіл великий, або можна буде придумати щось під столом його поставити. Крутилку звуку на цапі було б добре мати.
І наступною покупкою в мене буде LG OLED. Я щось чув про HDMI ARC, але знову ж таки не розуміюсь в цьому.
Навушників модних в мене нема, і мені їх не дуже й треба. Є Edifier WH950NB для телефону, в них є 3.5mm вхід. Зі звуком з материнки звучать відверто погано, то я ніколи їх і не підключаю. Може в майбутньому куплю якісь кращі. Тому якщо в цапі буде щось для навушників, ну шоб 2 рази не вставати, то в принципі можна, але то не є пріоритетом.
Порадьте мені 2 варіанти:
1) Щось початкове, відносно дешеве, десь за 3.5 тис. гривень, щоб можна підключити комп не через вбудований звук.
2) Щось за $200-$250(це моя верхня межа), в якого буде більше інтерфейсів, краще звучання, можливо крутилка або навіть пульт.
В обох випадках не боюсь б.у. в нас на місці або open box з-за кордону, якщо на цьому можна зекономити і купити девайс вищого класу.
-
Filabatya
Member
супер що колонки повністю розжаті по корекції, шукайте чистий цап бу без усілка для вух. можна і шіт початковий б у на олх. але бажано щось балансне(
дивлюсь на ці шіти і щось здається що там звуку більше ніж в початкових фііо(усілок, блутуз, крутілка гучності, підсвітка)
дивлюсь на ці шіти і щось здається що там звуку більше ніж в початкових фііо(усілок, блутуз, крутілка гучності, підсвітка)
Последний раз редактировалось Filabatya 04.01.2026 22:47, всего редактировалось 8 раз.
-
Radio Bay
Member
Оберешно, 110ВPiter Cantrope: ↑ 04.01.2026 21:35або open box з-за кордону
Навушники потрібні?
Відправлено через 2 хвилини 25 секунд:
Чи прям початковий?Filabatya: ↑ 04.01.2026 22:23шіт початковий б у на олх
Відправлено через 11 хвилин 29 секунд:
https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/prod ... ZqSNo.html
https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/prod ... ZDdJu.html
-
Hotspur
Member
не кожен але більшістьPiter Cantrope: ↑ 04.01.2026 21:35Наскільки я розумію, кожен цап має RCA out.
Відправлено через 38 секунд:
нафіга ? Фііо К 7 і всеRadio Bay: ↑ 04.01.2026 22:38Чи прям початковий?
Відправлено через 1 хвилину 21 секунду:
все обмежене рівнем акустикиFilabatya: ↑ 04.01.2026 22:23 супер що колонки повністю розжаті по корекції, шукайте чистий цап бу без усілка для вух. можна і шіт початковий б у на олх. але бажано щось балансне(
Відправлено через 1 хвилину 46 секунд:
дешеве - FiiO K7. дороге також його. щоб купляти дорогий ЦАП продаєш колонки і купляєш якість Кантони по ціні б у шкодиPiter Cantrope: ↑ 04.01.2026 21:35В обох випадках не боюсь б.у. в нас на місці або open box з-за кордону, якщо на цьому можна зекономити і купити девайс вищого класу.
-
Piter Cantrope
Member
Ну ж доволі багато техніки йде 110-230V. От свою акустику я з Америки замовляв, і вона чудово живе в наших мережах, тільки 2 дроти живлення з нашими вилками купив. А менші цапи навіть на 5V бувають, наскільки я побачив.Radio Bay: ↑ 04.01.2026 22:38 110В
По залишковому принципу. Якщо хороший цап для акустики, і в ньому ще є норм підсилювач для навушників, то чому б і ні? Але якщо так не буває (я не шарю), і хороший цап для акустики буде без виходу на навушники, то це цілком норм. В мене будинок свій, і нема потреби сидіти в навушниках щоб сусідам не заважати. Та й нема навушників таких, щоб думати про якийсь девайс саме для них. А от акустика наче хороша, і хочу щось взяти під неї.Radio Bay: ↑ 04.01.2026 22:38 Навушники потрібні?
Що це означає)?Filabatya: ↑ 04.01.2026 22:23 супер що колонки повністю розжаті по корекції
Поняв, мені такий варіант цілком норм.Filabatya: ↑ 04.01.2026 22:23 шукайте чистий цап бу без усілка для вух
Дякую за відповіді, бачу ви голосуєте за Schiit. Ну оцей наче цікавий. Живиться по usb-C, що зручно, має крутилку (тільки чомусь дуже малу, жалко їм більшу в діаметрі зробити?), і має XLR виходи, тобто я його зможу одразу підключити тим що в мене є на руках, а не купувати додаткові дроти. І музики в ньому має бути багато як для початківця?
-
Filabatya
Member
Piter Cantrope
той синій тублер то корекція по низьких і високих, ви ж не випадково його наклацали, порівняв з повним фото, наче все по 0
на 110 ви не зрозуміли, це не бж пк, воно тупо від 220 не буде працювати(на сайті, не просто так, є вибір живлення шіта), баланс забере цей шум що ви записували
той синій тублер то корекція по низьких і високих, ви ж не випадково його наклацали, порівняв з повним фото, наче все по 0
на 110 ви не зрозуміли, це не бж пк, воно тупо від 220 не буде працювати(на сайті, не просто так, є вибір живлення шіта), баланс забере цей шум що ви записували