Оголошено переможців The Steam Awards 2025. «Грою року» стала Hollow Knight: Silksong

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Пропоную обговорити Оголошено переможців The Steam Awards 2025. «Грою року» стала Hollow Knight: Silksong

По Сілксонг, не дивно, гра поклала Стім на релізі. Експедиція 33 думаю схарила багатьох, через те, що журналісти їй майже усі нагороди повіддавали. Дивно, що КСД2 не попала в нагороди, перша у свій час мені дуже зайшла.
proos
Member

Facepalm

Отправлено спустя 1 минуту 9 секунд:
kairo: 04.01.2026 14:33По Сілксонг, не дивно,
напомнило тга с астроботом
Polaroid1962
Member

Вийшло багато гарних ігор. Сілксонг (та Хадес 2) це ті самі старі добрі ігри з душею, з цікавим ігроладом, зі крутим дизайном, з крутою озвучкою, з історією, сінгплеєрні, без донатів, без геймпасів, без платних длс які мали б бути частиною гри, які не вважають гравця за дурня, які не бояться кинути гравцеві виклик.
Tiufin
Member

Polaroid1962: 04.01.2026 14:41 Вийшло багато гарних ігор. Сілксонг (та Хадес 2) це ті самі старі добрі ігри з душею, з цікавим ігроладом, зі крутим дизайном, з крутою озвучкою, з історією, сінгплеєрні, без донатів, без геймпасів, без платних длс які мали б бути частиною гри, які не вважають гравця за дурня, які не бояться кинути гравцеві виклик.
Все в них наче добре, але надто складні. Тому - мимо.
Я в грі розслабитися хочу, а не виклики приймати та задрочуватися із сотнями рестартів.
Polaroid1962
Member

Tiufin: 04.01.2026 15:29
Polaroid1962: 04.01.2026 14:41 Вийшло багато гарних ігор. Сілксонг (та Хадес 2) це ті самі старі добрі ігри з душею, з цікавим ігроладом, зі крутим дизайном, з крутою озвучкою, з історією, сінгплеєрні, без донатів, без геймпасів, без платних длс які мали б бути частиною гри, які не вважають гравця за дурня, які не бояться кинути гравцеві виклик.
Все в них наче добре, але надто складні. Тому - мимо.
Я в грі розслабитися хочу, а не виклики приймати та задрочуватися із сотнями рестартів.
Хадес 2 доволі проста якщо не вмикати всі "ускладення" (жахи).

Я б не сказав "занадто", просто складні.
CrypteX
Member

Labor of Love Award - BG3, оф поддержку игры лариан закончили в начале года, за 2025 год вышел 1 патч где добавили фотомод, кросплей и несколько сабкласов, а так же несколько небольших хотфиксов после него.

Для того же No Man's Sky выпустили 5 больших апдейтов, Сталкер 2 - чуть ли не половину игры перепилили за год. Да даже у доты 2 судя по хистори больше апдйтов и контента было в 2025)

Но там видимо голосовали те же люди, кто экспедиции лучшую РПГ года отдал на ТГА, с усиленным лобовым бронированием...
kairo
Member

CrypteX: 04.01.2026 16:02Labor of Love Award - BG3, оф поддержку игры лариан закончили в начале года, за 2025 год вышел 1 патч где добавили фотомод, кросплей и несколько сабкласов, а так же несколько небольших хотфиксов после него.

Для того же No Man'S Sky выпустили 5 больших апдейтов, Сталкер 2 - чуть ли не половину игры перепилили за год. Да даже у доты 2 судя по хистори больше апдйтов и контента было в 2025)
До БГ3 вийшов величезний патч у квітні та купа хотфіксів на протязі року. Крім того, грі додали нативну підтримку Лінукс, щоб можна було нормально грати на Деці. По Сталкер 2, А-Лайф зробили? Рушій оновили? ДЛЦ вийшло? NMS теж заслуговує на Labour of Love, але тут вирішує кількість голосів, і в БГ3 явно більше прихильників.
CrypteX
Member

kairo: 04.01.2026 16:09
CrypteX: 04.01.2026 16:02Labor of Love Award - BG3, оф поддержку игры лариан закончили в начале года, за 2025 год вышел 1 патч где добавили фотомод, кросплей и несколько сабкласов, а так же несколько небольших хотфиксов после него.

Для того же No Man'S Sky выпустили 5 больших апдейтов, Сталкер 2 - чуть ли не половину игры перепилили за год. Да даже у доты 2 судя по хистори больше апдйтов и контента было в 2025)
До БГ3 вийшов величезний патч у квітні та купа хотфіксів на протязі року. Крім того, грі додали нативну підтримку Лінукс, щоб можна було нормально грати на Деці. По Сталкер 2, А-Лайф зробили? Рушій оновили? ДЛЦ вийшло? NMS теж заслуговує на Labour of Love, але тут вирішує кількість голосів, і в БГ3 явно більше прихильників.
Ну так я так и сказал, 1 большой патч и 3-4 хотфикса. Это меньше чем в том же сталкаче за 2025, там было 6 больших патчей, новые персонажи, новые квесты, новое оружие, новые анимации и гаджеты, ребаланс боевки, артефактов, оружия, поведения мобов и нпс, апдейты UI и тд. В плане объема поддержки в течении года тут заметно больше работы и активности чем в бг3.

Про движок без понятия, у меня игры на анриле и так нормально работают включая сталкера, не следил. А от А-лайф - це фантастика, синку) Я не думаю что он вообще когда-либо будет сделан полноценно :D
AlexWest
Member

CrypteX, Сталкер 2 вже запоганив собі репутацію, на жаль, тому про нього більшість просто забули. DLC – це останній шанс повернути його у світову спільноту і номінації в стімі, бо з TGA його поїзд вже поїхав.
А BG3 – це така махіна, що вона виграватиме по інерції постійно, поки десь проскакуватиме можливість віддавати за неї голос. Аж до виходу нового хайптрейну від Ларіан.
kairo
Member

CrypteX: 04.01.2026 16:52Это меньше чем в том же сталкаче за 2025, там было 6 больших патчей
Зараз кожна друга гра отримує купу патчів після релізу, Сталкер 2 тут ніяк не виділяється. Я гру придбав ще до релізу і GSC за більше як рік навіть обіцяне DLC не випустили. Я не бачу за що тут можна давати Labour of Love.
waryag
Member

CrypteX: 04.01.2026 16:52Ну так я так и сказал, 1 большой патч и 3-4 хотфикса. Это меньше чем в том же сталкаче за 2025, там было 6 больших патчей, новые персонажи, новые квесты, новое оружие, новые анимации и гаджеты, ребаланс боевки, артефактов, оружия, поведения мобов и нпс, апдейты UI и тд. В плане объема поддержки в течении года тут заметно больше работы и активности чем в бг3.

Это шутка? Допиливали концовки, ввели эпилог, доработали злое прохождение, ввели доблесть. Хорошо поработали над юзабилити интерфейса. Потом был большой патч с официальными модами и дополнительными классами.
zalizo_org
Member

«Грою року» стала Hollow Knight: Silksong
Чесно кажучи я в шоці від того, що Silksong дали гру року. Як на мене, вона не те що на перемогу не тягне, я б її навіть у шортліст не вписав. Максимально переоцінений тайтл. Мені гра взагалі не зайшла: нудна, одноманітна і страшенно затягнута. Геймплей побудований так, що ти змушений по сто разів перепроходити одні й ті самі величезні шматки локацій, а битися з ворогами - нудьга смертна. Навіть арт, який на скрінах здавався прикольним, в реальності виявився відверто слабким. Анімації персонажів як блокнотний "мультик" в школі. Якщо порівнювати з тією ж Ori, то Hollow Knight - це просто халявна пустишка. Реально не розумію, звідки стільки хайпу навколо неї. Моя оцінка 2/10
stakanctl
Member

waryag: 04.01.2026 18:10
CrypteX: 04.01.2026 16:52Ну так я так и сказал, 1 большой патч и 3-4 хотфикса. Это меньше чем в том же сталкаче за 2025, там было 6 больших патчей, новые персонажи, новые квесты, новое оружие, новые анимации и гаджеты, ребаланс боевки, артефактов, оружия, поведения мобов и нпс, апдейты UI и тд. В плане объема поддержки в течении года тут заметно больше работы и активности чем в бг3.

Это шутка? Допиливали концовки, ввели эпилог, доработали злое прохождение, ввели доблесть. Хорошо поработали над юзабилити интерфейса. Потом был большой патч с официальными модами и дополнительными классами.
Это было выпущено еще в 2024

Відправлено через 19 хвилин 30 секунд:
- Прохождение за злого, допил концовок, honour mode, поддержка модов: 5 сентября 2024 https://store.steampowered.com/news/app ... 3074709213
- Эпилог: 30 ноября 2023 https://store.steampowered.com/news/app ... 7669538742
CrypteX
Member

kairo: 04.01.2026 17:58
CrypteX: 04.01.2026 16:52Это меньше чем в том же сталкаче за 2025, там было 6 больших патчей
Зараз кожна друга гра отримує купу патчів після релізу, Сталкер 2 тут ніяк не виділяється. Я гру придбав ще до релізу і GSC за більше як рік навіть обіцяне DLC не випустили. Я не бачу за що тут можна давати Labour of Love.
Ну во-первых, я не помню чтоб они анонсили даты длц на 25й год, да и очевидно было, что там было порядочно допиливать и длц не будет до 26го.

Во-вторых, сталкер был тут одним из примеров, а не что награда даолжна быть его. Мой поинт в том, что люди проголосовали не за то, что в категории подходит больше, а за то во что они больше играли/им больше понравилось/более популярно.

И это плохая тенденция, потому что обычно стим номинации были адекватнее тех же больших шоу или игрожура.
kairo
Member

CrypteX: 04.01.2026 19:15И это плохая тенденция, потому что обычно стим номинации были адекватнее тех же больших шоу или игрожура.
Labor of Love 2023 - Red Dead Redemption 2
Labor of Love 2024 - Elden Ring

Що такого зробили деви цих ігор, щоб перемогти в даній категорії?
AlexWest
Member

kairo, думаю, коли люди не знають яка гра в номінації більше заслуговує на приз, то просто голосують за ту, яка більше сподобалась їм в загальному. А ця номінація найскладніша, бо треба не просто зіграти в гру, а прогуглити чи проскролити історію її оновлень, якщо не слідкував за цим від релізу.
daesz
Member

kairo: 04.01.2026 14:33Сілксонг
експектед
kairo: 04.01.2026 14:33Дивно, що КСД2 не попала в нагороди
експектед
Vladys77
Member

Не знаю як в таке грати. Та ще й коли складність завищена. Це як гра про чашку, всі дуріли, бо складність нереальна. Але для чого себе мордувати? Нервові клітини дуже повільно відновлюються, і ми ж не європейці з американцями, в нас щодня стресу і так через край.
Тому хочеться якісної спокійної гри типу Death Stranding чи Сталкера.
kairo
Member

Vladys77: 04.01.2026 20:32 як гра про чашку, всі дуріли, бо складність нереальна.
Cuphead шикарна. В тому році пройшов ще ДЛЦ до неї, знову кайфонув. Там до речі є налаштування складності.
Тому хочеться якісної спокійної гри типу Death Stranding чи Сталкера.
Сталкер спокійна гра?
zalizo_org
Member

Vladys77: 04.01.2026 20:32Не знаю як в таке грати. Та ще й коли складність завищена.
І не кажи. А щодо завищеної складності - то це не проблема, але це має бути виправдано, а тут воно "бо просто".
Ответить