Новости
Последние статьи и обзоры
Оголошено переможців The Steam Awards 2025. «Грою року» стала Hollow Knight: Silksong
-
kairo
Member
Пропоную обговорити Оголошено переможців The Steam Awards 2025. «Грою року» стала Hollow Knight: Silksong
По Сілксонг, не дивно, гра поклала Стім на релізі. Експедиція 33 думаю схарила багатьох, через те, що журналісти їй майже усі нагороди повіддавали. Дивно, що КСД2 не попала в нагороди, перша у свій час мені дуже зайшла.
По Сілксонг, не дивно, гра поклала Стім на релізі. Експедиція 33 думаю схарила багатьох, через те, що журналісти їй майже усі нагороди повіддавали. Дивно, що КСД2 не попала в нагороди, перша у свій час мені дуже зайшла.
-
proos
Member
Facepalm
Отправлено спустя 1 минуту 9 секунд:
Отправлено спустя 1 минуту 9 секунд:
напомнило тга с астроботомkairo: ↑ 04.01.2026 14:33По Сілксонг, не дивно,
-
Polaroid1962
Member
Вийшло багато гарних ігор. Сілксонг (та Хадес 2) це ті самі старі добрі ігри з душею, з цікавим ігроладом, зі крутим дизайном, з крутою озвучкою, з історією, сінгплеєрні, без донатів, без геймпасів, без платних длс які мали б бути частиною гри, які не вважають гравця за дурня, які не бояться кинути гравцеві виклик.
-
Tiufin
Member
Все в них наче добре, але надто складні. Тому - мимо.Polaroid1962: ↑ 04.01.2026 14:41 Вийшло багато гарних ігор. Сілксонг (та Хадес 2) це ті самі старі добрі ігри з душею, з цікавим ігроладом, зі крутим дизайном, з крутою озвучкою, з історією, сінгплеєрні, без донатів, без геймпасів, без платних длс які мали б бути частиною гри, які не вважають гравця за дурня, які не бояться кинути гравцеві виклик.
Я в грі розслабитися хочу, а не виклики приймати та задрочуватися із сотнями рестартів.
-
Polaroid1962
Member
Хадес 2 доволі проста якщо не вмикати всі "ускладення" (жахи).Tiufin: ↑ 04.01.2026 15:29Все в них наче добре, але надто складні. Тому - мимо.Polaroid1962: ↑ 04.01.2026 14:41 Вийшло багато гарних ігор. Сілксонг (та Хадес 2) це ті самі старі добрі ігри з душею, з цікавим ігроладом, зі крутим дизайном, з крутою озвучкою, з історією, сінгплеєрні, без донатів, без геймпасів, без платних длс які мали б бути частиною гри, які не вважають гравця за дурня, які не бояться кинути гравцеві виклик.
Я в грі розслабитися хочу, а не виклики приймати та задрочуватися із сотнями рестартів.
Я б не сказав "занадто", просто складні.
-
CrypteX
Member
Labor of Love Award - BG3, оф поддержку игры лариан закончили в начале года, за 2025 год вышел 1 патч где добавили фотомод, кросплей и несколько сабкласов, а так же несколько небольших хотфиксов после него.
Для того же No Man's Sky выпустили 5 больших апдейтов, Сталкер 2 - чуть ли не половину игры перепилили за год. Да даже у доты 2 судя по хистори больше апдйтов и контента было в 2025)
Но там видимо голосовали те же люди, кто экспедиции лучшую РПГ года отдал на ТГА, с усиленным лобовым бронированием...
Для того же No Man's Sky выпустили 5 больших апдейтов, Сталкер 2 - чуть ли не половину игры перепилили за год. Да даже у доты 2 судя по хистори больше апдйтов и контента было в 2025)
Но там видимо голосовали те же люди, кто экспедиции лучшую РПГ года отдал на ТГА, с усиленным лобовым бронированием...
-
kairo
Member
До БГ3 вийшов величезний патч у квітні та купа хотфіксів на протязі року. Крім того, грі додали нативну підтримку Лінукс, щоб можна було нормально грати на Деці. По Сталкер 2, А-Лайф зробили? Рушій оновили? ДЛЦ вийшло? NMS теж заслуговує на Labour of Love, але тут вирішує кількість голосів, і в БГ3 явно більше прихильників.CrypteX: ↑ 04.01.2026 16:02Labor of Love Award - BG3, оф поддержку игры лариан закончили в начале года, за 2025 год вышел 1 патч где добавили фотомод, кросплей и несколько сабкласов, а так же несколько небольших хотфиксов после него.
Для того же No Man'S Sky выпустили 5 больших апдейтов, Сталкер 2 - чуть ли не половину игры перепилили за год. Да даже у доты 2 судя по хистори больше апдйтов и контента было в 2025)
-
CrypteX
Member
Ну так я так и сказал, 1 большой патч и 3-4 хотфикса. Это меньше чем в том же сталкаче за 2025, там было 6 больших патчей, новые персонажи, новые квесты, новое оружие, новые анимации и гаджеты, ребаланс боевки, артефактов, оружия, поведения мобов и нпс, апдейты UI и тд. В плане объема поддержки в течении года тут заметно больше работы и активности чем в бг3.kairo: ↑ 04.01.2026 16:09До БГ3 вийшов величезний патч у квітні та купа хотфіксів на протязі року. Крім того, грі додали нативну підтримку Лінукс, щоб можна було нормально грати на Деці. По Сталкер 2, А-Лайф зробили? Рушій оновили? ДЛЦ вийшло? NMS теж заслуговує на Labour of Love, але тут вирішує кількість голосів, і в БГ3 явно більше прихильників.CrypteX: ↑ 04.01.2026 16:02Labor of Love Award - BG3, оф поддержку игры лариан закончили в начале года, за 2025 год вышел 1 патч где добавили фотомод, кросплей и несколько сабкласов, а так же несколько небольших хотфиксов после него.
Для того же No Man'S Sky выпустили 5 больших апдейтов, Сталкер 2 - чуть ли не половину игры перепилили за год. Да даже у доты 2 судя по хистори больше апдйтов и контента было в 2025)
Про движок без понятия, у меня игры на анриле и так нормально работают включая сталкера, не следил. А от А-лайф - це фантастика, синку) Я не думаю что он вообще когда-либо будет сделан полноценно
-
AlexWest
Member
CrypteX, Сталкер 2 вже запоганив собі репутацію, на жаль, тому про нього більшість просто забули. DLC – це останній шанс повернути його у світову спільноту і номінації в стімі, бо з TGA його поїзд вже поїхав.
А BG3 – це така махіна, що вона виграватиме по інерції постійно, поки десь проскакуватиме можливість віддавати за неї голос. Аж до виходу нового хайптрейну від Ларіан.
А BG3 – це така махіна, що вона виграватиме по інерції постійно, поки десь проскакуватиме можливість віддавати за неї голос. Аж до виходу нового хайптрейну від Ларіан.
-
kairo
Member
Зараз кожна друга гра отримує купу патчів після релізу, Сталкер 2 тут ніяк не виділяється. Я гру придбав ще до релізу і GSC за більше як рік навіть обіцяне DLC не випустили. Я не бачу за що тут можна давати Labour of Love.CrypteX: ↑ 04.01.2026 16:52Это меньше чем в том же сталкаче за 2025, там было 6 больших патчей
-
waryag
Member
CrypteX: ↑ 04.01.2026 16:52Ну так я так и сказал, 1 большой патч и 3-4 хотфикса. Это меньше чем в том же сталкаче за 2025, там было 6 больших патчей, новые персонажи, новые квесты, новое оружие, новые анимации и гаджеты, ребаланс боевки, артефактов, оружия, поведения мобов и нпс, апдейты UI и тд. В плане объема поддержки в течении года тут заметно больше работы и активности чем в бг3.
Это шутка? Допиливали концовки, ввели эпилог, доработали злое прохождение, ввели доблесть. Хорошо поработали над юзабилити интерфейса. Потом был большой патч с официальными модами и дополнительными классами.
-
zalizo_org
Member
Чесно кажучи я в шоці від того, що Silksong дали гру року. Як на мене, вона не те що на перемогу не тягне, я б її навіть у шортліст не вписав. Максимально переоцінений тайтл. Мені гра взагалі не зайшла: нудна, одноманітна і страшенно затягнута. Геймплей побудований так, що ти змушений по сто разів перепроходити одні й ті самі величезні шматки локацій, а битися з ворогами - нудьга смертна. Навіть арт, який на скрінах здавався прикольним, в реальності виявився відверто слабким. Анімації персонажів як блокнотний "мультик" в школі. Якщо порівнювати з тією ж Ori, то Hollow Knight - це просто халявна пустишка. Реально не розумію, звідки стільки хайпу навколо неї. Моя оцінка 2/10«Грою року» стала Hollow Knight: Silksong
-
stakanctl
Member
Это было выпущено еще в 2024waryag: ↑ 04.01.2026 18:10CrypteX: ↑ 04.01.2026 16:52Ну так я так и сказал, 1 большой патч и 3-4 хотфикса. Это меньше чем в том же сталкаче за 2025, там было 6 больших патчей, новые персонажи, новые квесты, новое оружие, новые анимации и гаджеты, ребаланс боевки, артефактов, оружия, поведения мобов и нпс, апдейты UI и тд. В плане объема поддержки в течении года тут заметно больше работы и активности чем в бг3.
Это шутка? Допиливали концовки, ввели эпилог, доработали злое прохождение, ввели доблесть. Хорошо поработали над юзабилити интерфейса. Потом был большой патч с официальными модами и дополнительными классами.
Відправлено через 19 хвилин 30 секунд:
- Прохождение за злого, допил концовок, honour mode, поддержка модов: 5 сентября 2024 https://store.steampowered.com/news/app ... 3074709213
- Эпилог: 30 ноября 2023 https://store.steampowered.com/news/app ... 7669538742
-
CrypteX
Member
Ну во-первых, я не помню чтоб они анонсили даты длц на 25й год, да и очевидно было, что там было порядочно допиливать и длц не будет до 26го.kairo: ↑ 04.01.2026 17:58Зараз кожна друга гра отримує купу патчів після релізу, Сталкер 2 тут ніяк не виділяється. Я гру придбав ще до релізу і GSC за більше як рік навіть обіцяне DLC не випустили. Я не бачу за що тут можна давати Labour of Love.CrypteX: ↑ 04.01.2026 16:52Это меньше чем в том же сталкаче за 2025, там было 6 больших патчей
Во-вторых, сталкер был тут одним из примеров, а не что награда даолжна быть его. Мой поинт в том, что люди проголосовали не за то, что в категории подходит больше, а за то во что они больше играли/им больше понравилось/более популярно.
И это плохая тенденция, потому что обычно стим номинации были адекватнее тех же больших шоу или игрожура.
-
kairo
Member
Labor of Love 2023 - Red Dead Redemption 2CrypteX: ↑ 04.01.2026 19:15И это плохая тенденция, потому что обычно стим номинации были адекватнее тех же больших шоу или игрожура.
Labor of Love 2024 - Elden Ring
Що такого зробили деви цих ігор, щоб перемогти в даній категорії?
-
AlexWest
Member
kairo, думаю, коли люди не знають яка гра в номінації більше заслуговує на приз, то просто голосують за ту, яка більше сподобалась їм в загальному. А ця номінація найскладніша, бо треба не просто зіграти в гру, а прогуглити чи проскролити історію її оновлень, якщо не слідкував за цим від релізу.
-
daesz
Member
експектедkairo: ↑ 04.01.2026 14:33Сілксонг
експектедkairo: ↑ 04.01.2026 14:33Дивно, що КСД2 не попала в нагороди
-
Vladys77
Member
Не знаю як в таке грати. Та ще й коли складність завищена. Це як гра про чашку, всі дуріли, бо складність нереальна. Але для чого себе мордувати? Нервові клітини дуже повільно відновлюються, і ми ж не європейці з американцями, в нас щодня стресу і так через край.Polaroid1962: ↑ 04.01.2026 14:41 Вийшло багато гарних ігор. Сілксонг (та Хадес 2) це ті самі старі добрі ігри з душею, з цікавим ігроладом, зі крутим дизайном, з крутою озвучкою, з історією, сінгплеєрні, без донатів, без геймпасів, без платних длс які мали б бути частиною гри, які не вважають гравця за дурня, які не бояться кинути гравцеві виклик.
Тому хочеться якісної спокійної гри типу Death Stranding чи Сталкера.
-
kairo
Member
Cuphead шикарна. В тому році пройшов ще ДЛЦ до неї, знову кайфонув. Там до речі є налаштування складності.Vladys77: ↑ 04.01.2026 20:32 як гра про чашку, всі дуріли, бо складність нереальна.
Сталкер спокійна гра?Тому хочеться якісної спокійної гри типу Death Stranding чи Сталкера.
-
zalizo_org
Member
І не кажи. А щодо завищеної складності - то це не проблема, але це має бути виправдано, а тут воно "бо просто".Vladys77: ↑ 04.01.2026 20:32Не знаю як в таке грати. Та ще й коли складність завищена.