Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Ответить
Автор
Member

Барбарис
Tecsee Purple Panda як раз з довол важкою пружиною. 68гр і вона довга тож вага відчувається на самому початку а не десь там в кінці ходу, як це відбувається з короткими пружинами. якщо цікаво -- можу заслати спробувати без грошей. сподобається -- домовимось, ні -- зашлеш назад без проблем

Відправлено через 2 хвилини 30 секунд:
Барбарис: 04.01.2026 13:39А може й лінійні якісь.
є кілька реально важких, можу теж заслати на тест
7mindfields
Member

leif: 04.01.2026 13:36 вже можу сказати напевне, що насувається великий розпродаж ЛП світчів з моєї колекції, мабуть сетів 20 по 90шт виставлю, може навіть 30
Нормальний тізер, а можна анонсувати лист світчів? :shuffle:
leif
Member

7mindfields: 04.01.2026 13:50Нормальний тізер, а можна анонсувати лист світчів?
звичайно, напишу трохи пізніше

для всіх активних учасників теми, а особливо тих з якими я мав честь співпрацювати, діє акція -- спробуй світчі, сподобається -- купуй, ні -- шли назад. ну, офк, пересил за рахунок тестуючого

Відправлено через 15 хвилин 38 секунд:
з цих буде :gigi: (і це навіть не всі)
спойлер
Изображение
але, звісно, тут не розібрати, я напишу
Барбарис
Member

leif: 04.01.2026 14:08
з цих буде :gigi: (і це навіть не всі)
спойлер
Изображение
але, звісно, тут не розібрати, я напишу
В пакетах теж? Тільки тут тоді 70 сетів - на декілька штук.
leif
Member

Барбарис: 04.01.2026 14:16В пакетах теж?
в пакетах це вінтаж блеки 91-92 років, які я помив в УЗ ванні і після того вони отак лежали розібрані.

вже почав їх змащувати, до слова:
спойлер
Изображение
Изображение
тож скоро перекочують з пакетів в коробочки

ну і там де в коробках мало світчів це значить, що вони стоять в клавіатурах)

Відправлено через 3 хвилини 41 секунду:
з.і.

всі помітили пропущений філм на фотці з першою пачкою вінтажблеків на змащенні?

я помітив, якщо що, після того як фотку зробив -- додав його, так що все ок))

Відправлено через 4 хвилини 11 секунд:
а, фотка це друга виклалась. але по черзі були перші, на іншій фотці вони валяються на столі вже змащені-зібрані поруч
Відправлено через 2 години 28 хвилин 7 секунд:
7mindfields: 04.01.2026 13:50анонсувати лист світчів
почнемо з цих (деякі навіть не ЛП), всі сети по 90 шт, в деяких може бути на пару шт більше. фіолетові панди та гати pure sky без 1 чи 2 світчів, але на ТКЛ все одно вистачає з запасом у пару штук.

- hmx hyacint v2
- hmx cloud v1 (heavy)
- hmx jammy
- hmx caramel pudding
- hmx snow crash
- hmx gulf
- hmx vintage citrus
- hmx xinhai (heavy)
- hmx sonja HC
- hmx sonja
- zaku
- prevail epsilon
- prevail nebula
- BBN
- geon black cherry pie
- aflion blue sky
- tecsee purple panda
- gateron summertime v2
- WS Morandi
- 43 studio obsidian Long
- tecsee carrot
- Gateron X Swagkeys Pure Sky
- emogogo linear
- pang hu кастомний LP cвітч з унікальним комбо матеріалів треба уточнити яким саме, бо я вже забув (колись у цього виробника можна було замовити кастом-комбо при замволенні від 500 світчів, але це було короткий період, це з тих часів )

абсолютна більшість цих сетів юзались в кращому випадку пару тижнів, частина не юзалась взагалі, tecsee carrot, скажімо, навіть не ставились в клавіатуру. з десяток сетів тут змащені-філмлені вручну. деякі давно -- деякі не так давно: треба дивитись, що там і де скільки мастила залишилось, в усіх світчах в ціні це враховуватись не буде.

ВАЖЛИВО! частина сетів мною була паяна-випаяна, але я гарантую, що ноги від припою або вже зачищені або будуть зачищені настільки потужно, що в ХС сокетах їх можна юзати без проблем і побоювань (я сам неодноразово це робив і тому впевнений на 100% у тому що кажу), навіть краще буде :gigi: але то вже таке, якщо раптом не влаштовує такий розклад (що світч паявся) - питань нема.

по ціні попередньо орієнтуюсь на 50% від ціни нових, без урахування якихось мега знижок, які можуть бути на якісь світчі. якщо вони є -- поговоримо окремо за ціну. пропозиції, торг, знижки на кількості -- все присутнє :beer:
7mindfields
Member

leif: 04.01.2026 16:58 - prevail epsilon
- prevail nebula
- emogogo linear
Скіко за цю красу виходить? На emogogo точно резерв, будьласка :lamer: Pang hu на що схожі за саунд профілем?
leif
Member

7mindfields: 04.01.2026 17:44Скіко за цю красу виходить?
скільки знайдеш найдешевше з реальних пропозицій за нові -50%, підходе? або вислухаю зустрічну пропозицію. вони, до речі, обидва сети змащені і навіть мастило ще цілком собі залишилось, не так що прям як тільки змастив, але непогано. emogogo зарезервовано :write:
7mindfields: 04.01.2026 17:44 Pang hu на що схожі за саунд профілем?
хм... скажімо так, це більше в бік моранді, кудись туди, але по якості краще та і по звуку це не зовсім те, просто як орієнтир. повний такий мідловий звучок, не низький-не високий, але звучить не дешево. взагалі це один з улюблених світчів особисто для мене з усього списку, дуже цікавий світч. до того ж, такий тільки у мене і у Майкла Джексона :gigi:

Відправлено через 2 хвилини 22 секунди:
7mindfields
о, точно, емогого також не сток, а були вручну перемазані, навіть забув про це, щойно згадав)
Барбарис
Member

leif: 04.01.2026 18:23 взагалі це один з улюблених світчів особисто для мене з усього списку, дуже цікавий світч. до того ж, такий тільки у мене і у Майкла Джексона
Судячи з того, що про нього важко знайти огляди, це правда :laugh:
leif
Member

про всяк: purple panda, xinhai та BBN завтра поїдуть до Барбарис, коли він потестує і вирішить, чи забере щось з цього і чи забере взагалі -- я відпишу додатково. якщо когось з цих трьох сетів щось цікавило, поки можна лише стати в чергу до повернення світчів на базу, якщо воно відбудеться :gigi:

емогого -- резерв за 7mindfields

давайте, щоб не перетворювати топік на барахолку (у мене правда не було такої інтенції, я думав цим всім трохи пізніше займатись, але, якщо вже отак це слово за слово зачепилось і понеслось, то не буду ж я відмовляти людям :gigi: ),

якщо когось ще щось зі списку вище зацікавило і є бажання купити/взяти на тест -- пишіть в приват, порішаємо

Відправлено через 2 хвилини :
імовірність, що ти знайдеш огляд саме цього світча (не просто пангху, а з цією комбінацією матеріалів стему/хаузінгів) я оцінюю приблизно як 0.001% ))
Kosdnepr
Member

Поціновувачі великих дошок ще є?
Розпочався продаж Neo98. Виглядає досиь цікаво.
Шкода що не класичний 1800. Але, як для робочої дошки, той зайвий сантиметр може і не критично :laugh:
StTechnik
Member

Kosdnepr: 05.01.2026 11:57Розпочався продаж Neo98. Виглядає досиь цікаво.
Она такая могучая, что ее версия Cu весила бы наверно 10 кг. Потому ее ПОКА и не делают. :D
Но для бухгалтеров - самое ТО. А вот зачем они 75 сделали, когда есть 75Cu - не понятно.
7mindfields
Member

StTechnik: 05.01.2026 13:17 А вот зачем они 75 сделали, когда есть 75Cu - не понятно.
Не всім подобається мідне лакшері
StTechnik
Member

7mindfields: 05.01.2026 13:35Не всім подобається мідне лакшері
согласен. Поэтому я заказал "по совету друзей (с)" латунное лакшери :gigi:

Відправлено через 28 хвилин 45 секунд:
Кстати если кому то интересно как будет его клавиатура по цвету сочетаться с кейкапами - можно вот тут прекинуть https://keyboardsimulator.xyz/
GMK наборы там забиты по дефолту, но при желании можно сделать свой нужный по цветам.
leif
Member

Kosdnepr: 05.01.2026 11:57Виглядає досиь цікаво.
я зацінив дизайн! це, мабуть, найвдаліший диз за всю історію існування лінійки нео, на мій смак

щодо звучання щось сказати, як завжди, непросто по ютубах, але має бути норм
StTechnik: 05.01.2026 13:17ее версия Cu весила бы наверно 10 кг.
та ні, куди 10кг, цей лейаут не набагато більше ТКЛ
StTechnik: 05.01.2026 13:17А вот зачем они 75 сделали, когда есть 75Cu - не понятно
тому що Cu серія це не завжди кращі клавіатури, вони просто інші, і вони не всім до душі

як ти думаєш, чому коли вийшли нео 65 кор і нео 65ку всі солідні оглядачі радили купувати саме молодшу фулл алю модель, називаючи її більш вдалою, незважаючи на ціну? власне, тому потім до лінійки додали ще й 65 кор плюс. а все тому, що більша вага ≠ краща клавіатура. це просто інша клавіатура.

ти ж не думаєш, що я купив 65 кор плюс а не 65ку, тому що я вирішив скілки там 25 чи 30 баксів зекономити? ні, справа зовсім не в цьому.

Відправлено через 6 хвилин 46 секунд:
7mindfields: 05.01.2026 13:35Не всім подобається мідне лакшері
все правильно, 75ку, неважливо, латунна чи мідна це все одно клавіатура з певним характером, який може подобатись -- може і ні. як завжди, залежить від схильності до конкретного саунд профілю, відчуттів від тайпінгу і тд.

ну і зовнішній вигляд самої клавіатури. як на мене, то 75 (в тому ж стилі, що і згаданий вище нео98) виглядає привабливіше ніж 75ку, хоча остання теж має доволі самобутній диз
StTechnik
Member

leif: 05.01.2026 14:33як ти думаєш
Если честно - то я думаю, что чем больше разнообразия и вариаций - тем лучше, тем больше хотелок разных юзеров удовлетворяются, тем больше привлекательность бренда, да и вообще тем лучше. И собственно все это говорит в пользу КуКеев. Мне нравится эта банда энтузиастов.
Я лично брал 80Ку просто потому что 80 - это мой любимый формат, а брать просто 80 - уже не было смысла. По обзорам и прочему 80Ку более... так скажем повыше.
leif
Member

StTechnik: 05.01.2026 14:39Если честно - то я думаю, что чем больше разнообразия и вариаций - тем лучше, тем больше хотелок разных юзеров удовлетворяются, тем больше привлекательность бренда, да и вообще тем лучше.
ну, бачиш, а щойно пишеш, що не розумієш навіщо випустили нео75 :D
StTechnik
Member

Для меня вот загадка до сих пор почему они не поставляют в материковый Китай (хотя сами оттуда), зато за копейки возят в ГонКонг, хотя там пошлины - мама дорогая. Юникей свичи в ГонКонг готов был отвезти за 200+ баксов. (на секундочку).

Відправлено через 56 секунд:
leif: 05.01.2026 14:42ну, бачиш, а щойно пишеш, що не розумієш навіщо випустили нео75
Это у меня биполярочка на почве выноса мозга на работе :gigi:
leif
Member

от шо не дуже добре, так це те, що для нео75 і для нео98 відсутня опція солдер пцб :( не те, щоб ЦА цих дошок щось масово паяла, але все одно це прикро, може б у якогось власника з часом таке бажання і виникло, а все -- без варіантів. так, звичайно, той же Алекс в якомусь стрімі казав, що навіть для трохи дорожчих клавіатур (здається, мова йшла про mode) на одну солдер пцб продається 9 ХС, і квертікси тупо економлять, тащємто, відмовляючись від солдер опцій

але з цим, по-перше, плейтлес і халф-плейт одразу відпадає, по друге -- обмежені лейаути, про краще звучання солдер пцб не буду згадувати, бо скажете ще, що я вам якісь міфічну магію штовхаю :laugh:

тут у нас в новинках від нео 6.25ю безальтернативно, це що взагалі таке??! повна лажа. добре, що хоч степд капс залишили

буду сподіватись, що для клавіатур нео на сходинку дорожчих (принаймні кор+ рівня) від солдер не відмовляться, я цілком собі задоволений, що купив погратись нео65кор+, співвідношення fun/$ потужне B-)

хоча цілком імовірно, що таки відмовляться, адже нині покупці нео це вже значно ширша аудиторія ніж колись і пайка світчів для більшості з них виглядає доволі марудно. невигідно тримати солдер для невеликого відсотку продажів
StTechnik
Member

А тем временем китайские эльфы уже наконецто передали мою Нео в доставку и она мчит по широким китайским автобанам. Глядя на расстояние откуда и куда она мчит - мне кажется завтра - послезавтра она приедет.
К слову Мист пока слабо понимает что я везу :lol: Как это клавиатура? Как это разобраная? Там 100 кнопок отдельно? Как это нет кнопок? Бляха мне пришлось ей реально ролик на ютуб бросать :lol: :lol: :lol:
Барбарис
Member

Не знаю що так погано впливає, але мені захотілось знайти Cherry MX Super Black або сет подібних пружин. :lol:
Ответить