Огляд та тестування 16″ ігрового ноутбука ASUS TUF Gaming A16 (2025) на базі процесора AMD Ryzen 7 260 та відеокарти NVIDIA GeForce RTX 5050

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

isusik63: 26.12.2025 22:24вас попросили пример не тестов в сентетике а реальной задачей , вы проигнорировали
та без проблем - дивитись з 10:49

falameezaar
Member

yuriy_dd: 26.12.2025 20:47 ноутбук потрібен в першу чергу для мобільності.
Макбук еір та йому подібні потрібні в першу чергу для мобільності, ноутбуки дуже різні бувають ;) Умовно в його класі на х86 існують наприклад вівобуки від асуса на HX370 райзені. От тільки якщо брати схожі конфіги (32гб рами + 1тб ссд), то в 16" олед-вівобука перевага десь так 10к+ грн в ціні проти 13" ейра і 20к+ проти 15шки. Це з віндою в ціні. І змінним ссд. І кулером, бляха, шоб не тротлило поки в мене дві години шейдери начисто компілюються, світло запікається чи ще якась важка біда відбувається. Але з гіршою автономністю)
В цілому, порівнювати їх напряму не вважаю доцільним, бо кожна залізяка (можна навіть сказати "програмно-апаратний комплекс") вирішує якийсь свій перелік задач. Так, вони частково пересікаються, але в деяких пригодах залізяки не можуть бути взаємозамінними. Дивно, що взагалі доводиться про це говорити. В браузері, іде-шках (частково) та терміналах мені в принципі все рівно з якої платформи сидіти, ікскод збереться в купу тільки на еплі, а всі рішта платформи проекту - тільки на х86 під віндою. І якщо мені не потрібен Apple-specific-софт - я проголосую за х86. Там ще й ігорів суттєво більше. Якщо потрібен - змахну пилюку з мака. Як працює mssql в докері на армі - то окрема історія)
Універсальних рішень нема. І не вийде замінити сабжевий Асус з огляду макбуком 1в1, в них різні цільові аудиторії, різні прайси, різні можливості, різні екосистеми.. Добре що сінебенч24 - кросплатформа, можна папугами мірятись ;)
yuriy_dd
Member

falameezaar: 26.12.2025 23:33І кулером, бляха, шоб не тротлило поки в мене дві години шейдери начисто компілюються, світло запікається чи ще якась важка біда відбувається
для таких цілей логічно використовувати десктоп
falameezaar: 26.12.2025 23:33Як працює mssql в докері на армі - то окрема історія
років 20 вже не використовую mssql - все на лише postgresql
falameezaar: 26.12.2025 23:33Добре що сінебенч24 - кросплатформа, можна папугами мірятись
є ще 7zip - якщо цікавить можу дати, разом з споживанням
isusik63
Member

yuriy_dd: 26.12.2025 22:45
isusik63: 26.12.2025 22:24вас попросили пример не тестов в сентетике а реальной задачей , вы проигнорировали
та без проблем - дивитись з 10:49

Вы опять перекручиваите , я указал цена/производительность в рабочих задачах и играх ,
Вы коменты под видео почитайте , там через комент упоминается цена в негативном ключе .
Зачем мне менять привычную бесплатную экосистему на новую (дорогую) где я столкнусь с покупкой приложений и танцы с бубнами (или покупка подписки в облачтном гейменге) чтоб запустить игры .
Мне Асер r260/rtx5070/2x16gb/2x1tb вышел 1100 евро . Для моих нужд, года на 2-3 хватит.
Есть у жены аир 17года 13шка(покупали новый в 18году). Использовался,используется только для серфинга и просмотра фильмов и в дорогу.
Последний раз редактировалось isusik63 27.12.2025 00:56, всего редактировалось 1 раз.
AntonyKandaurov
Member

yuriy_dd: 26.12.2025 14:52ну я і 10 хв Cinebench 2024 запускав - рівень тротлингу в межах 10%
yuriy_dd: ↑ 27 грудня 2025, 00:27
запускав Cinebench 2024 декілька раз підряд по 10 хв кожен, падіння швидкодії в багато-потоці - до 20%

От брехло :laugh: там 10 там 20, один фіг ніхто за брехню не зловить.
Такого брехуна давно тут не було :lol:
yuriy_dd
Member

AntonyKandaurov: 27.12.2025 00:47 ну я і 10 хв Cinebench 2024 запускав - рівень тротлингу в межах 10%
yuriy_dd: ↑ 27 грудня 2025, 00:27
запускав Cinebench 2024 декілька раз підряд по 10 хв кожен, падіння швидкодії в багато-потоці - до 20%
якщо раз - то в межах 10%, якщо декілька - то 20%
ви мене десь підловити хочете?

купіть і самі протестуйте
AntonyKandaurov
Member

yuriy_dd: 27.12.2025 00:53якщо раз - то в межах 10%, якщо декілька - то 20%
ви мене десь підловити хочете?
Ти сам себе підловив брехун нещасний. Хоч би брехав всюди однаково :-P
antei
Junior

Як у нього з дисплеєм справи? Бачив у відгуках на А16 на_Розетці,що щось НЕдо6ре з кольорами і очі болять.Розкажи детальніше,6о вже не знаю,чи купувати,чи щось інше. Дякую.
n+gibat[]r
Member

Взял такой но только с RTX5060 и SSD на 1тб, тоже на Ryzen 7 260, и еще успел по старым ценам DDR5-5600 две плашки на 32 гига общим объёмом закинуть, ноутбук отличный, дисплей тоже без вопросов, норм цветопередача для обычных игр и юзания ютуба, но какой идиот придумал лампочки зарядки и других активностей расположить за экраном на полочке выдува горячего воздуха? Там же их не видно никогда когда работаешь за ПК.
antei
Junior

n+gibat[]r: 28.12.2025 23:39 Взял такой но только с RTX5060 и SSD на 1тб, тоже на Ryzen 7 260, и еще успел по старым ценам DDR5-5600 две плашки на 32 гига общим объёмом закинуть, ноутбук отличный, дисплей тоже без вопросов, норм цветопередача для обычных игр и юзания ютуба, но какой идиот придумал лампочки зарядки и других активностей расположить за экраном на полочке выдува горячего воздуха? Там же их не видно никогда когда работаешь за ПК.
Очі не болять,якщо довго користуватись? Яркості хватає? Кольори всі ОК? Білий колір чистий,НЕ мутний? Дякую.
P.S. Лампочкі ,коли монітор зовнішній підключений,а кришка закрита,напевно. Іншого варіанта немає.
antei
Junior

В огляді тут яскравість Білого кольору 180 Cd\m2. Це потужно,чи як? Який рівень яскравості Точно у 1920х1200 матриці?
xandess
Member

Ціни зараз жесть, і скоріш за все, тільки рости будуть... Купив аналогічний, але А18 у грудні за 50к, але пам'ять думав докупити на початку цього року, і блін, знатно прогадав я :D
Щодо скарг на відеокарту, по приколу, але 5050 по ціні-продуктивність одна з найкращих із наявних зараз. 5060 лише на 10-20% швидша... 5070 трохи краща, але, пам'яті в них однаково - 8гб :-/
Шукав ноут не за всі гроші світу, але щоб і не сильно грівся і +- норм шум, продуктивність не на папері. Всякі асери нітро, МСІ кортани, гігабайт, і навіть леново легіон за таку ціну або тротлять, або шум як в літаку, або зажаті по енергоспоживанню, або цінник вище.
MessiaH
Member

AlienFighter: 24.12.2025 14:00RTX 5050 - поширена ігрова відеокарта в ноутах, а ви думали, що всі купують тільки щось на кшталт 5090?
Если ты тругеймер, то топовая карта это первое что у тебя должно быть
duzenko
Junior

Неплохо было бы ещё скорость инференса потестить
antei
Junior

:rotate: Як ваші ТУФікі поживають на_разі? Надійний ноут? Не глючить? :rotate:
Ответить