Я тебе запевняю, якщо відмінити прицюцьнуті євронорми 5+, то вся європа з дорогим бензом з радістю перелізе на дизель
Новости
Последние статьи и обзоры
Автотема: всё из мира авто-мото
-
Scoffer
Member
Filabatya
Я тебе запевняю, якщо відмінити прицюцьнуті євронорми 5+, то вся європа з дорогим бензом з радістю перелізе на дизель
-
Filabatya
Member
Новий дизель це дуже круто) або без екології не новий 
-
fantomrulezz
Member
Ми з тобою про різні авто.Scoffer: ↑ 19.12.2025 10:25Це ж пікап
В них там в статті 2 електрички - кросовер "мустанг" та пікап ф150.
Отой псевдомустанг міг би бути норм тачкою для міста з рідкими поїздками в село. Аби не дурна ціна.
А от пікап - ну таке. Для робочого пікапа в сільскій місцині я б точно про електричку не задумався навіть. І схоже, що американські споживачі думають так само.
-
Scoffer
Member
fantomrulezz
Я кросовер за мустанг не вважаю))))))) Мозок автоматом забанив цю інфу як наче якусь паршиву рекламу
Я кросовер за мустанг не вважаю))))))) Мозок автоматом забанив цю інфу як наче якусь паршиву рекламу
-
Scoffer
Member
https://www.carscoops.com/2025/12/touch ... ers-study/

Не пройшло і 20 років як хтось почав здогадуватись що сенсори це лайноNow, a study conducted by the University of Washington (UW) and Toyota Research Institute is putting numbers on the truth that we already knew. These screens can be incredibly distracting and dangerous when used while driving.
-
firefolks
Junior
Nexen і Maxxis виглядають найбільш адекватно по співвідношенню ціна якість, особливо якщо брати XL версію, бо боковини там міцніші і шанс пробити менший. Federal я б не брав, вона м’яка і на ожеледиці ще норм, але по ямах довго не живе.mumu: ↑ 03.09.2023 14:19 Дивлюся зараз зимові шини для suzuki grand vitara 2006 2.7
Машина буде катати здебільшого по поганим, але дорогам. В аварійному випадку і на бойові завдання по чому прийдеться.
Вибираю між
Federal Himalaya SUV 4X4 235/65 R17 104T
LASSA COMPETUS WINTER 2+ 235/65 R17 108H XL
Nexen Winguard Ice SUV 235/65 R17 108Q XL
MAXXIS PREMITRA ICE SP5 SUV 235/65 R17 108T XL
https://ukrshina.com.ua/uk/shiny/zimnie ... xxis,nexen
Чи може якісь АТ покришки купити щоб M+S були, бо минула зима була вологою з грязюкою на грунтових дорогах?
Дорогі не хочу брати, бо шанси безповоротно пробити є великі, але і дерев'яне китайське гамно також брати не хочеться, бо дуже погано їздити навіть в невелику ожеледицю
Якщо реально часто їздитимеш по мокрому ґрунту і розбитих дорогах, я б серйозно подумав про AT з маркуванням M+S, але не зовсім «злі», щось типу компромісних all terrain. Вони не ідеальні на льоду, але в грязюці і сніжній каші працюють краще і не такі «скляні» як бюджетна зима. Тут головне не брати ноунейм, бо тоді реально буде дерев’яне гівно. Я колись для себе підбирав схожий варіант і багато дивився по реальних відгуках і сервісах, типу https://ukrfix.com/single-category/passenger_cars/ де добре видно, що ставлять на подібні авто. Це допомагає тверезо оцінити, що живе довше. В твоєму випадку я б або брав Nexen Winguard Ice SUV, або нормальний AT з M+S і міцною боковиною. Так буде спокійніше. Особливо якщо їздиш не тільки по місту. І нервів менше. І колеса ціліші.
-
heidfeld
Member
круто сделали. Monalisa
- спойлер
-
Scoffer
Member
- спойлер

-
SergN
Member
Китайський заявлений хід - це те, що відразу треба ділити на 2, ще до сильних морозів.Scoffer: ↑ 31.12.2025 10:36сподіватись хоча б на половину заявленого ходу не варто,
-
Scoffer
Member
SergN
А теслівський заявлений хід в 35.2% це не те, це інше?)))
А теслівський заявлений хід в 35.2% це не те, це інше?)))
-
SergN
Member
Ну так порівняй заявлений по американському циклу і по китайському. Про це мова. Якщо американський - це про ідеальні умови, то китайський - про фантастичні.Scoffer: ↑ 31.12.2025 13:01А теслівський
-
Scoffer
Member
SergN
Model Y 545 km (339 miles) CLTC, 318 miles EPA
Не бачу принципової різниці. Що перше, що друге треба поділити на три для реального пробігу нового авто. І на всі 4 для поюзаного.
Model Y 545 km (339 miles) CLTC, 318 miles EPA
Не бачу принципової різниці. Що перше, що друге треба поділити на три для реального пробігу нового авто. І на всі 4 для поюзаного.
-
SergN
Member
Мені влом навіть гуглити, але китайський цикл там точно заявляв вищі показники. Та і по твоїй таблиці для Y 243км наміряного пробігу, і щоб отримати 35,2% від заявленого, вони б мали на 690 ділити, що нічого, крім посмішки не викликає. Але всі в рівних умовах, просто з цим CLTC китайці лише себе джерелом насмішок роблять.Scoffer: ↑ 31.12.2025 13:51Model Y 545 km (339 miles) CLTC, 318 miles EPA
Не бачу принципової різниці
-
Scoffer
Member
SergN
От тобі здався той CLTC. CLTC це практично точний клон старого-доброго європейського NEDC.
І немає абсолютно ніякого значення за яким тестом проводились випробування. Головне щоб за одним і тим самим. Якщо китайці міряють у себе за CLTC при +25, і наміряли потім 30% при -25, то і за EPA буде +/- те ж саме в відсотковому вимірі. Кілометри різні, а відсотки однакові
От тобі здався той CLTC. CLTC це практично точний клон старого-доброго європейського NEDC.
І немає абсолютно ніякого значення за яким тестом проводились випробування. Головне щоб за одним і тим самим. Якщо китайці міряють у себе за CLTC при +25, і наміряли потім 30% при -25, то і за EPA буде +/- те ж саме в відсотковому вимірі. Кілометри різні, а відсотки однакові
-
SergN
Member
Насміхалися над одним, того довелось похоронити, тепер - над іншим.Scoffer: ↑ 31.12.2025 19:46От тобі здався той CLTC. CLTC це практично точний клон старого-доброго європейського NEDC.
Ти тут скинув просту табличку без посилання на методику тестів, тому х.з, як їх робили. У більшості випадків журналюги їх роблять у вигляді трасового забігу, а не циклічно повторюють CLTC/ЕРА... І це ніякого відношення до жодного з комбінованих тестів не має, але вони беруть і ділять на заявлені цифри. Тому саме % рахувати - це залишатися на запропонованому журналюгами примітивному рівні вкидів. Вся цінність в таких тестах - абсолютні значення в км при відкритості методу випробування. Те, що кілька машин осилили 350+км, це вже навіть непогано, але скоріш за все це свідчення, що їздили повільно.Scoffer: ↑ 31.12.2025 19:46І немає абсолютно ніякого значення за яким тестом проводились випробування. Головне щоб за одним і тим самим.
-
Piter Cantrope
Member
Може комусь цікаво: рівень злочинності впав до найнижчих показників за увесь час, і фактично єдиний вид справ, яких залишилось +- така ж кількість, як і до війни - це ДТП. Особливо їх багато в періоди, коли вимикають світло, і зникає освітлення на вулицях - пішоходи в темному одязі потряпляють під колеса.
А так рівень злочинності впав в рази. Наприклад, по одному невеликому районі в Франківській області за рік не було жодного кваліфікованого угону. Жодного. Були тільки якісь історії типу "привезли машину на перепродаж, поставили на стоянці, сторож напився, поїхав кататись і розбив", або "чоловік подав заяву на угон "Ланоса", а виявляється, що то його дочка, з якою він посварився, сіла і поїхала на ньому".
По тому ж районі, до війни на місяць було в середньому 9 крадіжок. А тепер, остання крадіжка була аж в серпні місяці.
А так рівень злочинності впав в рази. Наприклад, по одному невеликому районі в Франківській області за рік не було жодного кваліфікованого угону. Жодного. Були тільки якісь історії типу "привезли машину на перепродаж, поставили на стоянці, сторож напився, поїхав кататись і розбив", або "чоловік подав заяву на угон "Ланоса", а виявляється, що то його дочка, з якою він посварився, сіла і поїхала на ньому".
По тому ж районі, до війни на місяць було в середньому 9 крадіжок. А тепер, остання крадіжка була аж в серпні місяці.
-
ddO
Member
Piter Cantrope
Це тому що зараз не вигідно викрадати автомобілі. Куди вигідніше викрадати людей. І займаються цим саме мус правоохоронці. Тому і статистика така низька - люди при будь-яких конфліктних ситуаціях намагаються вирішувати їх "на місці" не викликаючи поліцію. Я неодноразово чув історії де людей, викликавших поліцію - ця же поліція і одразу забирала в тцк.
Це тому що зараз не вигідно викрадати автомобілі. Куди вигідніше викрадати людей. І займаються цим саме мус правоохоронці. Тому і статистика така низька - люди при будь-яких конфліктних ситуаціях намагаються вирішувати їх "на місці" не викликаючи поліцію. Я неодноразово чув історії де людей, викликавших поліцію - ця же поліція і одразу забирала в тцк.
-
Filabatya
Member
Знайомий оформив по страховці дтп, подзвонила поліція, сказала прийти по справі, прийшов і зразу в тцк. Вже служить давно
-
Timedemo
Member
толку з тих -25, у нас 2 дні на рік -10.Scoffer: ↑ 31.12.2025 10:36Китайці провели зимовий тест запасу ходу електричок при -25. Загальний висновок: сподіватись хоча б на половину заявленого ходу не варто, краще на третину. І це у нового авто.
- спойлер
у мене byd sea lion 07, в -17 в салоні ташкент, при швидкості 90-100, я спокійно їду 400км, при заявлених 600. цього вистачає з головою і бантами.
в самих дурних сценаріях, це типу на вулиці -5-10, 5 коротких поїздок на день до 10км, і кожен раз з повним прогрівом салону перед поїздкою, тобто 5 повних прогрівів салону, я в такому режимі проізджаю по місту не менеше 330-340км.
щоб третина була тільки, я не знаю що треба робити, мабуть треба залишати весь час авто на кліматі, і ходити по супермаркетам годинами.
-
Piter Cantrope
Member
Це теж грає роль, звичайно ж. Але все одно рівень злочинності впав в рази. Чи ви думаєте, що жертвами крадіжок раніше були тільки чоловіки призовного віку? А до жінок ніхто в хату не залазив і на вулицях нічого не намагався поцупити, і дідам скло в машині не розбивав щоб потягнути щось?ddO: ↑ 04.01.2026 09:09 Тому і статистика така низька - люди при будь-яких конфліктних ситуаціях намагаються вирішувати їх "на місці" не викликаючи поліцію.
Кажу, остання крадіжка по районі - в серпні. А було по 9 на місяць.
Kia E-Niro 2023. 40тис. пробігу. В грудні місяці 76% запасу ходу порівняно з літом. Що буде при -25 не ясно, але шукати таку середньодобову температуру треба за Полярним колом, мабуть.Scoffer: ↑ 31.12.2025 10:36 Китайці провели зимовий тест запасу ходу електричок при -25. Загальний висновок: сподіватись хоча б на половину заявленого ходу не варто, краще на третину. І це у нового авто.