Windows 11

Обсуждение программ
Ответить
Автор
Member

Scoffer: 30.12.2025 13:13ще там не випилюється дефендер простими методами
Навіщо?
Scoffer
Member

А ти думаєш в нього зараз ші не завезуть і не зливатимуть всю інфу якщо вже до блокноту добрались?
SergiusTheBest
Member

Цікаве порівняння швидкості різних версій Windows на одному й тому ж залізі:
alumem
Member

Scoffer
Если вырезаешь дефендер то обновляться нельзя будет..
Scoffer
Member

alumem
Можна якщо вирізаєш не ти, а сама МС B-) В тому і плюс ентерпрайз-ге, там все зроблено "з заводу". з Мінусів тільки складна процедура отримання образу цього самого ге.
Васильович
Member

Scoffer: 30.12.2025 13:13Проблема іот ентерпрайз в тому шо вона не оновлюється автоматом на нові випуски і, відповідно, можуть не ставитись наприклад драйвери на відеокарту поки не накатиш зверху нову іот ентерпрайз.
Для когось це буде мінус, не спорю.
Хоча я назвав би це особливістю - просто більше речей попадає у сферу контролю та відповідальності самого користувача.
Але це якраз же те, що вони хотіли. Умовна "золота середина" між звичайною косюмерською версією, де користувач має мінімум контролю, та між Windows 10/Linux, де потенційні ризики зайвих втручань вищі із-за гіршої підтримки вендорами.

P.S. Ну, добре, в 2025 для Windows 10 це поки ще не так актуально і яскраво не проявляється.
Donate
Member

Васильович: 31.12.2025 12:08
Scoffer: 30.12.2025 13:13Проблема іот ентерпрайз в тому шо вона не оновлюється автоматом на нові випуски і, відповідно, можуть не ставитись наприклад драйвери на відеокарту поки не накатиш зверху нову іот ентерпрайз.
Для когось це буде мінус, не спорю.
Хоча я назвав би це особливістю - просто більше речей попадає у сферу контролю та відповідальності самого користувача.
Але це якраз же те, що вони хотіли. Умовна "золота середина" між звичайною косюмерською версією, де користувач має мінімум контролю, та між Windows 10/Linux, де потенційні ризики зайвих втручань вищі із-за гіршої підтримки вендорами.

P.S. Ну, добре, в 2025 для Windows 10 це поки ще не так актуально і яскраво не проявляється.
Проблема 11 вінди в дефендері. Він ну дуже все стопить. Візьми G встанови на віртуалку і побачиш що система працює там швидше чим твій натив..
Scoffer
Member

Васильович: 31.12.2025 12:08P.S. Ну, добре, в 2025 для Windows 10 це поки ще не так актуально і яскраво не проявляється.
Я от точно не пам'ятаю вже, але чи-то на 19й, чи-то на 21 іот відеодрова від хуанга вже не ставляться. Раніше в принципі те ж саме було - вимагали сервіспаки. Тільки сервіспак ставився на всі версії, а не вибірково. Фігня коротше. Індуси цілодобово працюють щоб таки замучити цю вінду як до того замучили "важкі" юнікси. А дуже шкода, остання нормальна ос.
FirstTDM
Member

Donate: 31.12.2025 13:02Проблема 11 вінди в дефендері. Він ну дуже все стопить.
Как интересно - а точно есть подтверждение этой гипотезы?

А то я как-то ради интереса гонял тесты при On/Off дефендере - разницы нет никакой. Коллеги как-то тестили комп с "пацанской сборкой" бех дефендера, магазина, телеметрии... и опять на аналогичном современном железе - не никакой разницы по тестам.
Васильович
Member

Donate: 31.12.2025 13:02Візьми G встанови на віртуалку і побачиш що система працює там швидше чим твій натив..
Ну, це логічно, що система без антивіруса працюватиме швидше, ніж з ним.
Але я знаю мало людей, які погодилися б використовувати англійську версію вінди, і ще менше тих, хто взагалі відмовився б від антивіруса :)
StTechnik
Member

Васильович
Але я знаю мало людей, які погодилися б використовувати англійську версію вінди
Будем знакомы. Ставлю всегда и на все девайсы английскую версию винды.
Donate
Member

FirstTDM: 31.12.2025 14:14
Donate: 31.12.2025 13:02Проблема 11 вінди в дефендері. Він ну дуже все стопить.
Как интересно - а точно есть подтверждение этой гипотезы?

А то я как-то ради интереса гонял тесты при On/Off дефендере - разницы нет никакой. Коллеги как-то тестили комп с "пацанской сборкой" бех дефендера, магазина, телеметрии... и опять на аналогичном современном железе - не никакой разницы по тестам.
:laugh:
{A76C6B57-B4A3-4CCD-8B0B-2248F8E1B51B}.png
SergiusTheBest
Member

FirstTDM: 31.12.2025 14:14 А то я как-то ради интереса гонял тесты при On/Off дефендере - разницы нет никакой.
Будь-який антивірус не працює безкоштовно: він споживає RAM, CPU, додає затримки, робить зайві операції до диску. Тести це покажуть, якщо робити правильні тести. Якщо просто запустити CPU-Z і поміряти score - то різниці не буде, бо це тест сам в собі, він не взаємодіє з ОС, а міряє суто роботу CPU.
Васильович
Member

StTechnik: 31.12.2025 16:59Будем знакомы. Ставлю всегда и на все девайсы английскую версию винды.
Я маю на увазі своє оточення в реалі. Зрозуміло, що на технічному форумі таких людей знайдеться більше :beer:
FirstTDM
Member

SergiusTheBest: 01.01.2026 10:53Будь-який антивірус не працює безкоштовно: він споживає RAM, CPU, додає затримки, робить зайві операції до диску.
Согласен. Странно было бы с этим спорить... в винде куча служб на фоне работают.
SergiusTheBest: 01.01.2026 10:53Тести це покажуть, якщо робити правильні тести.
Ну да - вот я и спрашиваю: какой тест показывает разницу в скорости при On/Off встроенного дефендера?

Не надо в общем рассказывать банальные истины - прошу конкретно указать более/менее известный тест.

p.s. Напомню очевидные истины - рабочие папки (в которых создаются собственные файлы) и папки с играми всегда добавлены в "Исключения" для дефендера.
SergiusTheBest
Member

FirstTDM: 01.01.2026 12:25 Ну да - вот я и спрашиваю: какой тест показывает разницу в скорости при On/Off встроенного дефендера?
Є сайти, де тестують штук 20 різних антивірусуів. Конкретно дефендер https://www.av-test.org/en/antivirus/ho ... 18-251516/ дає просідання на 15-20% у швидкості відкривання веб сторінок, запуску та інсталяції програм. На швидкість мережі та копіювання файлів не впливає.
Також є тестування не дефендера, а окремої опції Windows - VBS (за допомогою якої ви працюєте всередині віртуальної машини, що дає додатковий захист, але сповільнює роботу):
спойлер
Изображение
FirstTDM
Member

SergiusTheBest: 02.01.2026 14:23Є сайти, де тестують штук 20 різних антивірусуів. Конкретно дефендер https://www.av-test.org/en/antivirus/ho ... 18-251516/ дає просідання на 15-20% у швидкості відкривання веб сторінок, запуску та інсталяції програм. На швидкість мережі та копіювання файлів не впливає.
Благодарю за ответ!

Имхо, страницы и так открываются мгновенно и разницы между 0,5 сек и 0,7 сек я не вижу. Первые запуски программ не считаем, а все последующие - опять же никак не тормозятся антивирусом. Ну и привычные тесты типа 3DMark, AIDA64, Cinebench, Geekbench, FurMark, CrystalDiskMark... никакой разницы от включенного дефендера не показывают...
Donate
Member

FirstTDM: 02.01.2026 14:32
SergiusTheBest: 02.01.2026 14:23Є сайти, де тестують штук 20 різних антивірусуів. Конкретно дефендер https://www.av-test.org/en/antivirus/ho ... 18-251516/ дає просідання на 15-20% у швидкості відкривання веб сторінок, запуску та інсталяції програм. На швидкість мережі та копіювання файлів не впливає.
Благодарю за ответ!

Имхо, страницы и так открываются мгновенно и разницы между 0,5 сек и 0,7 сек я не вижу. Первые запуски программ не считаем, а все последующие - опять же никак не тормозятся антивирусом. Ну и привычные тесты типа 3DMark, AIDA64, Cinebench, Geekbench, FurMark, CrystalDiskMark... никакой разницы от включенного дефендера не показывают...
Тормозятся. Причем заметно. Программы у вас постоянно обновляются вместе с сигнатурами антивирусов. Если целый день работать за ПК разница начинает чувствоваться. Открываешь ты хром мгновенно или за пару секунд :lol:
Если вы офк доту овечером открыли то и пофиг, если идёт постоянное жонглирование программами выглядит как апгрейд ПК :gigi:
FirstTDM
Member

Donate: 02.01.2026 14:50Тормозятся. Причем заметно.
Нет :D
Donate: 02.01.2026 14:50Программы у вас постоянно обновляются вместе с сигнатурами антивирусов.
Рабочие программы обновляются не чаще, чем раз в месяц, а то и реже... причем часто это просто дополнительные библиотеки/плагины...
Donate: 02.01.2026 14:50Если целый день работать за ПК разница начинает чувствоваться.
Нет, подавляющее большинство юзеров в офисах этого не чувствует - и тесты этого не показывают.
Donate: 02.01.2026 14:50Открываешь ты хром мгновенно или за пару секунд
Ну вот это - наверное оно и есть :)

Трудно уловить разницу между "мгновенно" и 1-2 сек... да и на что это влияет, когда хром всегда открыт с десятками вкладок...
Donate: 02.01.2026 14:50Если вы офк доту овечером открыли то и пофиг
Ну да... и все локально установленные синглы ААА вообще никак не страдают от включенного дефендера...
Donate: 02.01.2026 14:50если идёт постоянное жонглирование программами выглядит как апгрейд ПК
Ох... а что это за работа, если надо "постоянно жонглировать" прогами... аж интересно стало... B-)
vdemeshko
Member

Васильович: 31.12.2025 15:17
Donate: 31.12.2025 13:02Візьми G встанови на віртуалку і побачиш що система працює там швидше чим твій натив..
Але я знаю мало людей, які погодилися б використовувати англійську версію вінди, і ще менше тих, хто взагалі відмовився б від антивіруса :)
сижу на eng версии винды с 2000ой NT начиная уже точно (может и раньше, но это уже не точно ) и я не ставлю никакого антивируса с момента появления его в 10ке в виде дефендера
:D

PS уже конечно баян, но...
https://robert.ocallahan.org/2017/01/di ... xcept.html
Ответить