Ігрові підсумки: найкращі ігри 2025 року

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

VirusikZloy
Ну от я щось не бачу у вашому тексті "обирає ккд2 на гру року" :rotate:
quppeq
Member

Очевидно гра року EU V
Бо масштаб нереальний, гігантський стрибок в жанрі. Всі ігри до - здаються дуже спрощеними.
daesz
Member

kairo: 29.12.2025 21:03
daesz: 29.12.2025 20:44Я якось і забув про нього, як він взагалі вийшов?
По Стім 92%, оглядачі хвалять. Мені проекти 11біт подобаються, плюс в них чітка позиція по Україні.
Я з їхніх проектів грав тільки в фростпанк 1 (ніби непогано, але не мій жанр) та інвінсібл (нормальна гра), ще чув позитивні відгуки про тауматурджа, але сам в нього не грав. Глянув, пише що сурвач, я їх не дуже люблю х(
proos
Member

proos: 29.12.2025 15:35Kingdom Come: Deliverance II
ого, детки как обиделись :lol:
накидали минусов :lol:
Kassatka
Member

Ну норм огляд, якраз всі головні новинки зі стратегій перерахували, якщо брати до уваги лише нові ігри й не брати ремастери. З ремастерів можна відзначити:
Stronghold Crusader: Definitive Edition (15 липня)
Warhammer 40,000: Dawn of War - Definitive Edition (14 серпня) - гра мегашикарна, але ремастер трохи на "відвали" зроблений.
alumem
Member

quppeq: 29.12.2025 21:31 Очевидно гра року EU V
Бо масштаб нереальний, гігантський стрибок в жанрі. Всі ігри до - здаються дуже спрощеними.
Я понимаю что вы фанат жанра, но в таком виде точно нет, ее еще пилить и пилить.
Куча багов, сломаная экономика, бесконечные войска у иишек, собственно сам ии очень тупой
Kassatka
Member

До сьогоднішнього дня я вважав найкращою грою 2025 року Tempest Rising, а сьогодні враз записався в її хейтери.
А саме тому, що я найбільше люблю C&C-клони серед всього RTS-напрямку, а їх останні десяток років по факту й не було, залишились лише Warcraft-клони. А тут нарешті дочекався C&C-клону, та ще й з сучасним графоном аж на UE5 не як інді-гра, а як великий проєкт від великої компанії.
Хотів сьогодні глянути, чи змінилася гра після обнов і коли чекати третю расу. Оновив гру через Стім, вона наново попросила погодитись з ліцензійною угодою, я обрав російську мову угоди і глянув найголовніше, що мене цікавить - ставлення до модифікації та моддингу, навіть якщо він технічно не досяжний.
Ну і прифігів:
3.3 Пользователю категорически запрещается:
  • изменять, объединять, адаптировать, декомпилировать, разбирать, модифицировать, переводить на другие языки или каким-либо образом изменять Игру или любые её компоненты;
  • передавать в Игру контент, который является или может быть обоснованно расценён как незаконный, вредоносный, оскорбительный, дискредитирующий, клеветнический, непристойный, оскорбительный, вульгарный, сексуально откровенный или п0рн0графический, или иным образом нежелательный и неприемлемый;
Я затятий любитель моддингу ігор та аматорського перекладу їх українською, а з усього моддингу та насичення гри контентом мене найбільше цікавить саме 18+ сексуальний/еротичний/_. І ціню будь-яку гру зразу на голову вище, якщо такі можливості моддингу/текстового перекладу у гри є і легко доступні. Ну хай вже гра з жостко запакованими ігровими архівами у хрін-знає-якому внутрішньому форматі, ця гра Tempest Rising саме така. Це дуже паскудно, але відштовхуємось від того, що є в наявності. Все рівно гра без можливості модифікації/перекладу краще за взагалі відсутність такої гри. Але відверто забороняти таке в ліцензійній угоді діє на мене як ганчірка матадора на бика :mad: :tomat:
Буде час, то напишу негативний відгук на їхній російській мові, згадавши що вважав грою року і номінував на премію Стім і далі згадавши про закодовані архіви, заборону модифікації, перекладу та сексуального контенту в ліцензійній угоді.

Мабуть воно й у першому варіанті ліцензійної угоди було, але я звісно як це ми завжди робимо клацнув "погодитись" не читаючи.

Коротше, що ще можна було очікувати від москалів. :dontknow:
zaqik
Member

Tainted Grail: The Fall of Avalon від польської студії Questline. Похмура масштабна пригода у власному вигаданому всесвіті на основі міфів про короля Артура
М-да, некоторых прям не отпускает, прямо как с зомби. То были Neocore, всё лепили и лепили на эту тему, теперь вот ещё...

А чего у анки117 отзывы смешанные в стиме? Перечитывать все отзывы не предлагать :-P

Сейчас попробовал Алтерз. Ну, скучно было поначалу: беготня одна... но когда понял, что локации маленькие и меняются, то с этим вашим крафтом можно жить, решил.

Для меня игрой года пусть будет ехпедишонзз. Хотя ничего интересного для себя не нашёл. Раньше хоть по одной игре в год находил: Xenonauts, Wildermyth... а в этом не нашёл :weep:

Да не трогайте вы адекватных взрослых людей: пусть себе играют в своё кэцэдэ с его угробищным управлением (оно же осталось как в первой части, не так ли?) и всякие сосалики. А то вони снова на пять страниц будет :facepalm:
Kassatka
Member

Kassatka: 30.12.2025 01:11 До сьогоднішнього дня я вважав найкращою грою 2025 року Tempest Rising, а сьогодні враз записався в її хейтери.
Я затятий любитель моддингу ігор та аматорського перекладу їх українською, а з усього моддингу та насичення гри контентом мене найбільше цікавить саме 18+ сексуальний/еротичний/п0рн0графічний. І ціню будь-яку гру зразу на голову вище, якщо такі можливості моддингу/текстового перекладу у гри є і легко доступні. ... Але відверто забороняти таке в ліцензійній угоді діє на мене як ганчірка матадора на бика :mad: :tomat:
Ну що ж, хай тоді грою року буде Europa Universalis 5, як власне її й відзначив автор даної статті на першому місці в стратегіях. Щодо Парадоксів, так вони у своїх іграх дружні до моддингу як ніяка інша компанія-виробник стратегічних ігор. І точно не стануть забороняти робити аматорські переклади своєї гри на будь-які мови.
Ну і це гра дуже великого масштабу з великою кількістю контенту, ще й прямо на релізі, що взагалі приємна дивина для глобальних стратежок від Парадоксів.
Тож я об'єктивно мушу визнати її як велике досягнення, хоча самому мені особисто Європка не до смаку, а до смаку завжди була Crusader Kings.
Vladys77
Member

kairo: 29.12.2025 15:49 Шикарний рік для ігор. З моїм беклогом, я в ці проекти гратиму за рік-два. Але, щоб підтримати хороших розробників, придбав повне видання KCD2 та планую взяти бандл Е33 + Альтерс на цьому розпродажі.
Вже все це придбав і все пройшов окрім KCD2. Ніяк до нього черга не дійде. The Outer Worlds 2 на черзі після Ninja Gaiden 4.
Zill0
Member

Наскільки люблю хойку4, кк3, вікторію3 - настільки ж вважаю бездушною ЄУ5. Окрім "екселя" мусить бути якась родзинка і дух у гри. В Європі нічого з цього знайти не можу :dontknow:
Тупо цифєрки.
Можливо підкажете де шукати? )
Plush_Dragon
Member

А для мене грою року несподівано став АС шедовс. От серьйзно. Нема багато часу на іграшки зараз, тільки пара годин після роботи. А тут ідеально вписалося це "іздєліє" юбісофт. Відключивши мозок зачистити по стелсу якийсь японський замок, якраз пару годин і займає. Графіка просто бомба, як і іммерсивність ігрового світу.
А на ККД2, та інше подібне треба багато часу щоб вникати в сюжет, в ігровий лор.
Е33 не зайшла мені тим довбаним QTE консолотним, який я ненавиджу люто. Може там оскароносний сюжет, але оте їхнє попади в мілісекундний таймінг... ні, не моє.
Telcontar
Member

Plush_Dragon
Поставте мод на розширення вікна QTE і грайте в задоволення ;)

У списку не вистачає Dispatch, хоч і кінцо, але дуже пропрацьоване і з чудовими персонажами :super:
Xeqtr
Member

Стаття дуже добре написана, прочитав з задоволенням. :up:

В "провалах року" про Painkiller чиста правда, це була дуже крута гра в дитинстві, пройшов всі частини і по декілька раз, дуже сумно що перезапуск франшизи вийшов таким провальним, у такої гри могли б бути дуже великі шанси на успіх. :(
vsx
Member

для тех кто сомневается в готти, вот кол-во победителей в разных церемониях

1. Clair Obscur: Expedition 33 — 200
2. Kingdom Come: Deliverance II — 22
3. Donkey Kong Bananza — 11
4. Hollow Knight: Silksong — 10
5. Death Stranding 2: On the Beach — 7
6. Blue Prince — 7
7. Hades II — 5
8. Ghost of Yotei — 5
9. Split Fiction — 4
10. Dispatch — 4

как видно KCD2 даже близко не подбирается к лидерству. Это не 2018 когда мнения разделились.
Enjthesilence
Member

vsx: 30.12.2025 13:57 для тех кто сомневается в готти, вот кол-во победителей в разных церемониях

1. Clair Obscur: Expedition 33 — 200
2. Kingdom Come: Deliverance II — 22
3. Donkey Kong Bananza — 11
4. Hollow Knight: Silksong — 10
5. Death Stranding 2: On the Beach — 7
6. Blue Prince — 7
7. Hades II — 5
8. Ghost of Yotei — 5
9. Split Fiction — 4
10. Dispatch — 4

как видно KCD2 даже близко не подбирается к лидерству. Это не 2018 когда мнения разделились.
обидві гри мають 90%+ позитивних відгуків в стимі - це основний показник, а не готі від журналістів, половина з яких в ігри грати не вміє. зрозуміло, що експедиція - гра більшої аудиторії, більш аркадний експіріенс і масовіший сеттинг, ніж КСД2 з його "душним" повільним геймплеєм, приземленною історією середньовічної Богемії.
та це все суб'єктивно, крім кращої рпг, яку також дали 33, а не ксд2, це прям сюр) як і жодного номінанта з акторів.
kairo
Member

Якщо глянути онлайн, то КСД2 зараз має 36к, Е33 - 29к. Не те, щоб це говорило про якість ігор. Я ще обидві не грав, в любому випадку.
Геральт
Member

vsx: 30.12.2025 13:57 как видно KCD2 даже близко не подбирается к лидерству. Это не 2018 когда мнения разделились.
KCD2 - DLC до гри 2018. Яке там GOTY...
vsx
Member

Enjthesilence: 30.12.2025 14:03 обидві гри мають 90%+ позитивних відгуків в стимі - це основний показник, а не готі від журналістів, половина з яких в ігри грати не вміє. зрозуміло, що експедиція - гра більшої аудиторії, більш аркадний експіріенс і масовіший сеттинг, ніж КСД2 з його "душним" повільним геймплеєм, приземленною історією середньовічної Богемії.
та це все суб'єктивно, крім кращої рпг, яку також дали 33, а не ксд2, це прям сюр) як і жодного номінанта з акторів.
Душното геймплея не влияют на кол-во наград. BG3 игра душнее некуда. Но это не помешало ей стать игрой года и забрать все что можно было забрать. А игры расчитаные на куда большую аудиторию вроде хогвартса, паука второго или вообще какого нибудь resident evil даже и близко не подошли к такому, несмотря на огромные продажи.
Alexsandre93
Member

kairo: 30.12.2025 14:19 Якщо глянути онлайн, то КСД2 зараз має 36к, Е33 - 29к. Не те, щоб це говорило про якість ігор. Я ще обидві не грав, в любому випадку.
Е33 сюжет з невеликою частиною кри.
Ксд2 більше гри з меньшим сюжетом.
Так і тут. Збирати зірку смерті з лего класно, но після збору ще раз те ж саме робити... Уже не то.
А з простого лего, збирай що хочеш.
Ответить