Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Ответить
Автор
Member

isusik63
Ви йому це не доведете, він впритул ігнорує overall score
AntonyKandaurov
Member

Він на сігвеї обженяє літак в спринті на 0-100 м але ігнорує той факт що літак в цілому швидше
AntonyKandaurov
Member

isusik63: 29.12.2025 18:30А если сравнивать цена/производительность/ в мульт задачах (робота/игры) + не малый фактор апгрейд .
Це ви дарма, зараз повернемося до мантри " а телефон ви теж купляєте з прицілом на апгрейд", "для ігор спеціалізовані консолі" "ринок ігр на мобілках бачили?" і інші тези які вже сотні мільйонів разів лунали ;)
yuriy_dd
Member

isusik63: 29.12.2025 18:30М4 Макс хорош ,только в своей "эко системе" епл.
він тим кому він дійсно треба
я за М4 який вже по $400 і пропонує найбільшу однопоточну швидкодію за такі дешеві гроші - якщо врахувати ціну на комплектуючі - пам'ять плюс диск - то він буквально безкоштовний

Відправлено через 31 секунду:
AntonyKandaurov: 29.12.2025 18:35він впритул ігнорує overall score
а може я дивлюсь на основі чого він рахується?
isusik63
Member

yuriy_dd: 29.12.2025 19:11
isusik63: 29.12.2025 18:30М4 Макс хорош ,только в своей "эко системе" епл.
він тим кому він дійсно треба
я за М4 який вже по $400 і пропонує найбільшу однопоточну швидкодію за такі дешеві гроші - якщо врахувати ціну на комплектуючі - пам'ять плюс диск - то він буквально безкоштовний

Відправлено через 31 секунду:
AntonyKandaurov: 29.12.2025 18:35він впритул ігнорує overall score
а може я дивлюсь на основі чого він рахується?
Вот именно что он не всем нужен из за своей экосистемы , платных серверов и не совместимости с х86 продуктами (программы/игры).

М4 400уе, я тут не понял о чем вы ?
yuriy_dd
Member

isusik63: 29.12.2025 19:26платных серверов
ні за що не плачу
isusik63: 29.12.2025 19:26М4 400уе, я тут не понял о чем вы ?
ціна за мак міні м4 - шукайте в темі
0F
Member

yuriy_dd: 29.12.2025 20:20 ціна за мак міні м4 - шукайте в темі
Ціна за мак міні М4 починається з 27К в ябко за бомжацькі 16/256.
isusik63
Member

yuriy_dd: 29.12.2025 20:20
isusik63: 29.12.2025 19:26платных серверов
ні за що не плачу
isusik63: 29.12.2025 19:26М4 400уе, я тут не понял о чем вы ?
ціна за мак міні м4 - шукайте в темі
Цену такую не нашел , но то и ладно . Там опечатка Т9 , платных сервисов (приложения и тд ..)
Yaroslav308
Member

0F: 29.12.2025 21:32Ціна за мак міні М4 починається з 27К в ябко за бомжацькі 16/256.
Та він побачив відео від скуфа в кепці про акцію в мікроцентрі — і тепер не замовкає. Наче вже завтра збирається в Делавер, щоб урвати його без податків.
Grava
Member

0F: 29.12.2025 21:32в ябко за бомжацькі 16/256.
у епла 16 рам як 64 на віндовс і 256 ссд як 1тб на вінді. :rotate: :D
0F
Member

Grava: 29.12.2025 22:24 у епла 16 рам як 64 на віндовс і 256 ссд як 1тб на вінді. :rotate: :D
Там ще й, судячи по приписці про відсутність оплат, епл йому на халяву айклауд сторедж підганяє, що пояснює дві речі:

1. ЕплАРМ-євангелізм
2. Відсутність коштів на нормальну техніку
dext
Member

yuriy_dd: 29.12.2025 20:20 ні за що не плачу
Тож скільки коштує 2+TB SSD, що можна встановити в "емейзінг" Mac Mini, скільки коштує апгрейд RAM, GPU? :rotate:
Z440_User
Member

yuriy_dd: 29.12.2025 15:28 звичайно що не буде ви ж не сказали чим ви користуєтесь
середньостатистичний користується браузер office відео музика месенджери
Ще ігри, їх вже на macos завезли? чи x86 через rosetta?
yuriy_dd: 29.12.2025 15:28
dext: 29.12.2025 15:14ви написали "масово переходять" - що є брехня
повторю масово переводять всі свої серверні потужності на арм
шукайте в темі я вже давав
Як в серверних ARM з відеопідсистемою? В мультимедію їх вже навчили? Чи вони все так само все ще вузьконаправлені обчислювальні машини, створені суто під датацентри і більше ні до чого іншого не придатні?
Серверні х86 на десктопі вміють в мультимедію та іграшки. Ок може трошки відстають від десктопних аналогів в межах одного покоління/сімейства, але вміють. А як з Graviton'ом, він вміє хоча б те що вміє M-проц? Чи може ARM від nvidia має здібності аналогічні до М-проца. Хотілося б побачити швидкодію adobe premier чи фотошоп на ARMі від нвідіа чи Ampere. Підкажете коли можна буде?
yuriy_dd: 29.12.2025 15:28
dext: 29.12.2025 15:14про робочі станції для рендерингу - я вже давав відео
повторіть, будь ласка
з 10:48
А з яким матеріалом працювали в Adobe Premier? Ще не сказали що саме з After Effects запускали, та з якими параметрами. Якщо була велика швидкодія та мізерне споживання, то відповідно матеріал був суто під апаратні можливості чіпа Mac Studio, умовно кажучи без використання обчислень саме arm-ядер, суто на апаратних блоках. Типу швидкість рендеру на GPU проти рендера на CPU.
Ок є Final CUt для пісочниці Apple, є Adobe Premier з підтримкою пісочниці Apple... Але хтось працює в комплексі Sony Vegas. :-P

Доречі, Юрій, я вам давав посилання на сайт з семплами в різних форматах. Поскачуйте деякі з них та відтворіть локально зі свого маку. Особливо профілі кольорів 12біт чи nevc profile 4:4:4:4, чи rext. Як раз подивитесь на потужність свого М-проца і скільки він жере коли доводиться роботу робити саме ARM-ядрами, а не всякими апаратними блоками. Якраз наочний приклад виходу за межі програмно-апаратної пісочниці "емейзінга".
Я не знаю як воно там в браузері, у мене на частину з них браузер ругається що підтримує, а ось скачати та локально можна подивитися як воно грузить систему.

Моє старюче E5-2690v4 + RX580 ось це HDR10 (BT.2020/PQ with MDCV/CLLI SEI) 4K/24fps 12bit 4:4:4 video with HEVC Rext profile пережовує суто на CPU, бо відеокарта апаратно таке не підтримує. CPU пихтить на 99% - 100% по всіх ядрах, іноді дропає кадри та лізе розсинхрон звуку з картинкою... Але відео виходить все одно смотрібєльне ;)
AntonyKandaurov
Member

Z440_User
Ви не отримаєте відповіді на своє питання тому що:
- ваш сценарій це виключення з правил;
- середньостатистичному користувачу це не потрібно;
- Google,amazon, microsoft і, час від часу, nvidia масово переходять на арм.
- інші корисні та не дуже тези.

Відправлено через 1 годину 49 хвилин 17 секунд:
yuriy_dd: 29.12.2025 19:11а може я дивлюсь на основі чого він рахується?
На основі всіх тестів які були проведені на обраних комплектуючих. Можна макбук або мак студіо чи ті же райзени пробенчити в морозильнику, чи під стаканом з рідким азотом але ж ми не будемо брати цей результат як еталонну істину?
yuriy_dd
Member

0F: 29.12.2025 21:32Ціна за мак міні М4 починається з 27К в ябко за бомжацькі 16/256
локальні українські ціни ніяк не впливають на прогрес АРМ процесорів у світі
dext: 29.12.2025 22:45Тож скільки коштує 2+TB SSD
продаються готові кіти на 2ТБ ціна ніби в районі 300 $
dext: 29.12.2025 22:45скільки коштує апгрейд RAM, GPU?
все розпаяно заради максимальної швидкодії
конкретно в цьому випадку я обираю швидку дію
Z440_User: 30.12.2025 00:16Ще ігри, їх вже на macos завезли?
так підтримуються відомі тайтли можете самі пошукати. або скажіть що у вас недостатньо знань щоб пошукати самостійно я знайду час і пошукаю вам особисто
Z440_User: 30.12.2025 00:16Як в серверних ARM з відеопідсистемою?
досить чудово
Z440_User: 30.12.2025 00:16В мультимедію їх вже навчили? Чи вони все так само все ще вузьконаправлені обчислювальні машини, створені суто під датацентри і більше ні до чого іншого не придатні?
Z440_User: 30.12.2025 00:16Хотілося б побачити швидкодію adobe premier чи фотошоп на ARMі від нвідіа чи Ampere
вам варто ознайомитись з цим відео
до речі є тести cinebench 2024 - результат в багатопотоці 5000
це дуже видатний результат для процесора 21-го року який споживає 250 ВТ
я не впевнений чи сучасні x86 процесори можуть зробити таке зараз

Z440_User: 30.12.2025 00:16Доречі, Юрій, я вам давав посилання на сайт з семплами в різних форматах. Поскачуйте деякі з них та відтворіть локально зі свого маку. Особливо профілі кольорів 12біт чи nevc profile 4:4:4:4, чи rext
я не маю багато часу
дайте чіткі інструкції
бажано щоб це все можна було зробити з консолі бо до мого макміні монітор не під'єднаний і працює з ним я через SSH

Відправлено через 3 хвилини :
Z440_User: 30.12.2025 00:16бо відеокарта апаратно таке не підтримує
якщо чесно мене не дуже цікавлять апаратна підтримка всіх сучасних відеокодеків і в цьому форумі це трохи офтоп бо тут розмова про процесори а не про відеокарти
AntonyKandaurov
Member

бо відеокарта апаратно таке не підтримує. CPU пихтить на 99% - 100% по всіх ядрах, іноді дропає кадри та лізе розсинхрон звуку з картинкою... Але відео виходить все одно смотрібєльне
yuriy_dd: 30.12.2025 10:33форумі це трохи офтоп бо тут розмова про процесори а не про відеокарти
Я ж кажу - читає по діагоналі чужі пости.

Відправлено через 14 хвилин 13 секунд:
viewtopic.php?t=289552&start=60

Через майже півроку Юра знову припер чорно-червоний ящик. Я ж кажу - історія циклічна як і юркини тези.
yuriy_dd
Member

AntonyKandaurov: 30.12.2025 11:08Я ж кажу - читає по діагоналі чужі пости
а чому ви цитуєте ті лише частину мого повідомлення а не все що я сказав?
AntonyKandaurov: 30.12.2025 11:08Юра знову припер чорно-червоний ящик
доводиться повторювати бо багато хто і досі не знає реальної картини

пс: якби можна було зробити шапку то я би всі актуальні і важливі новини туди би прописав
AntonyKandaurov
Member

yuriy_dd
Перечитай ще раз те що тобі писавZ440_User
За твою неуважність я і назвав тебе сліпошарим бо ти не читаєш. Коли я цитую то відповідаю тобі конкретно на твою брєдятіну яка заслуговує на відповідь. Якщо не цитую все інше то значить цей брєд не заслужив уваги.
Polario457
Junior

Microsoft шукає інженера-програміста у Project Strong ARMed для прискорення переходу Microsoft на архітектуру ARM64 у підрозділі Experiences & Devices.
https://careerhub.microsoft.com/careers ... 6627382#wl

Microsoft хоче портувати програми або внутрішні інструменти на Arm64 для ширшої сумісності в Windows.
https://www.windowslatest.com/2025/12/3 ... n-windows/
As a Senior Software Engineer on Project Strong ARMed, you will be part of a strategic initiative to accelerate Microsoft’s transition to ARM64 architecture across the E+D (Experiences & Devices) division. This role is central to enabling the adoption of Microsoft’s first-party silicon, Cobalt 100, by leveraging AI agents and automation to port existing x64 workloads to ARM-compatible.
Microsoft’s mission is to empower every person and every organization on the planet to achieve more.
:popcorn:
isusik63
Member

Polario457: 30.12.2025 12:12 Microsoft шукає інженера-програміста у Project Strong ARMed для прискорення переходу Microsoft на архітектуру ARM64 у підрозділі Experiences & Devices.
https://careerhub.microsoft.com/careers ... 6627382#wl

Microsoft хоче портувати програми або внутрішні інструменти на Arm64 для ширшої сумісності в Windows.
https://www.windowslatest.com/2025/12/3 ... n-windows/
As a Senior Software Engineer on Project Strong ARMed, you will be part of a strategic initiative to accelerate Microsoft’s transition to ARM64 architecture across the E+D (Experiences & Devices) division. This role is central to enabling the adoption of Microsoft’s first-party silicon, Cobalt 100, by leveraging AI agents and automation to port existing x64 workloads to ARM-compatible.
Microsoft’s mission is to empower every person and every organization on the planet to achieve more.
:popcorn:
1998: Windows CE
2011: Windows 8 для ARM
2012: Выпуск Windows RT
В 2024 ПК Copilot+, ARM-устройства Surface.
Роботы по разработки Виндоус для арм идут постоянно , но успеха (и спроса так такового нет).
Пока Виндоус арм не будет совместима полность с виндодовс х86(х64) в использовании програм и игр , она будет нужна малому %.
Ответить