Встановлення модулів SO-DIMM у настільні ПК набирає популярності через високі ціни на оперативну пам’ять

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

DDt: 25.12.2025 13:34 как раз на ютубе видос попался недавно
у таких переходников есть недостатки - весьма вероятно память не заведётся на своей заявленной частоте
пробовал с ддр3 1600 - память в биосе определялась, но система не стартовала
Наверное этот ролик попался.
kyon
Member

Скоро люди привыкнут к новым ценам и забудут старые, будут покупать по нынешним, проблема только в том что память вообще может пропасть из продажи как видяхи в эпоху майнинга. То есть цены в принципе не будут рости потому что товара не будет, 2тб ссд который я купил весной за 5899 сейчас просто нет в наличии, хотя раньше он лежал никто не брал судя по паре отзывов и небольшому количеству добавивших в хотелки
Олег Мандріаник
Member

Classique: 25.12.2025 15:02
KimRomik: 25.12.2025 14:44 є навіть такі перехідники на SSD в слот DDR
Фігасє ! Покажіть і як працює ?!?
Ещё в прошлом веке я покупал плату PCIe с разъемом под флешку USB 3.0. Винда стартовала за полминуты, вместо трёх с НМЖД. Потом SSD подешевели и надобность в такой приблуде отпала
vikpvv
Member

Звичайна паніка , в нас на початку повномасштабного така ж була , згрібали все , а потім була коли почали світло вимикати .Тут же заводи цілі, вони працюють, там війни немає, наситять ринок , ціна впаде
Ostin
Member

vikpvv: 25.12.2025 19:23згрібали все
Навіть цікаво стало, а що потім з тією пам'яттю робити?) Ну я розумію, хтось докупив собі до 64\128 і морально заспокоївся. Але це ж рам, окрім нових покупців, вона нікому і не треба особливо. Зазвичай, просто з жиру бісились, таймінги кращі купували) Мені просто дивно, чому овери з наявними системами хоч якось паряться за поточну пам'ять? Ну най собі буде по 100к, все одно нафіг не треба :dontknow: От вийде колись якась DDR8 - тоді й будемо бідкатись)
Для наявних систем взагалі пофіг на те, по якій ціні продаються зараз DDR4\5. Бо просто не треба вже. Тим паче, більшість купили вже давно і з запасом. Це тільки новим збіркам пече. Ну таке, можна не поспішати, справа геть не термінова, якщо для домашнього використання.
KTi
Junior

Пробовал давненько с ддр3, модуль со-димм самсунг в переходнике ни на s1150/1151 ни на AM3+ так и не завелся. На 1155 народ писал что заводили.
ronemun
Advanced Member

KTi
це тому що чіпи памяті в модулі несумісні були, напевно ще з часів перших ddr3 для сокету 775/1156.
або тре було перед встановленням понизити частоту ddr в bios чи виставити таймінг cr=2
ddr3 працювала на відносно низькій частоті, там пошкодити сигнал через якийсь перехідник було важко, хіба що вже зовсім сміття якесь криве.
KTi
Junior

ronemun
Там просто какая-то непонятная несовместимость...на одной плате работают, на другой нет...И даже на той плате где одни модули со-димм работают - другие нет. Вот у меня ни на одной из трех не заработали самсунги. Но кто-то отписывал что на таком же переходнике заводил нормально со-диммы. То есть никаких гарантий что заведется. Как с ддр4 или ддр5 - не знаю, может совместимость получше. Но я еще пробовал с обычными диммами вместе. Может только со-димм бы и заработали, а совместно - точно нет.
И проблема именно в том что заведётя или нет. Если заводится, то работает стабильно (по отзывам).
Classique
Member

Олег Мандріаник: 25.12.2025 17:56
Classique: 25.12.2025 15:02

Фігасє ! Покажіть і як працює ?!?
Ещё в прошлом веке я покупал плату PCIe с разъемом под флешку USB 3.0. Винда стартовала за полминуты, вместо трёх с НМЖД. Потом SSD подешевели и надобность в такой приблуде отпала
Там же про ддр.
Shandor1982
Member

Бачив таку приблуду на ддр3. Це щось типу, як ндд 2‘5 всунути на місце 3‘5.
Vetalcode
Member

KTi: 25.12.2025 22:43 Пробовал давненько с ддр3, модуль со-димм самсунг в переходнике ни на s1150/1151 ни на AM3+ так и не завелся. На 1155 народ писал что заводили.
DDR3 на 1150/1151??? Как вы его туда впихнули? Там же DDR4.
AntonyKandaurov
Member

Vetalcode
https://hard.rozetka.com.ua/482202149/p482202149/

1150 був виключно на ддр3 ;)

Відправлено через 2 хвилини 17 секунд:
https://hard.rozetka.com.ua/419688948/p419688948/
Осьо гіга
daesz
Member

doc-oc: 25.12.2025 16:05Я понимаю, если бы разница в цене была в три или пять раз!
Cudimm 4800 коштує 4.5к і вверх, dimm коштує 14к і вверх, ніби в 3 рази дорожче і є.
Grava
Member

Vetalcode
Member

Про 1150 лоханулся, цифры попутал. Там DDR3.
А по 1151 не застал такие матери, уже на DDR4 все было.
:)
Greeder
Member

Плана маячня із цими перехідниками... Правда, я не знаю, які ціни у нас в країні.. бо купую виключно на Ebay. Ціни на so-dimm давно такі ж, як і на десктоп, а серверна.... Ой.... Вона ніколи і не була дешева, так що я так і не встиг придбати 12 шт. на 12 -канальну SP5 мать.. та воно в не треба.. Для ШІ вистачить і ddr4 платформ, бо головне - мати побільше Тесел (пожирніших). В мене є нано-кластер на 4шт. Tesla V100 32GB, але в них немає FlashAttn 2.x , тому одна A100 значно перевищує цю енергопожирачку (правда, лише для відео-генерації.. Для текстових LLM - 128GB - краще рішення)..

Отправлено спустя 2 минуты 50 секунд:
Про 1151 v1 -- а що, ви забули, що SkyLake (і 6, і 7 gen) спокійно підтримує ddr3, і в мене є така мать.... І в ноутбуках були реалізації з ddr3L low-voltage

Отправлено спустя 2 минуты 3 секунды:
128 GB десктопної ddr5 (на Ebay) зараз коштує 1000 $ (може вже і більше, давно не перевіряв)
longaro
Member

Это просто "Гонка вооружений" , насытится рынок и цены спадут , но ... не спешно :shuffle:
AntonyKandaurov
Member

longaro
Це не "гонка", це реальність яку нам пропонують.
Ответить