Intel Core Ultra 7 270K Plus майже наздогнав Core Ultra 9 285K за результатами тесту PassMark

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

alexeygalas: 27.12.2025 17:12Якщо не займатись графікою - і проблем не буде
я так розумію що ви не задоволені тим що інтегроване відео у М4 є на рівні або повільніше за зовнішні дискретні відеокарти?
але чому ви не порівнюєте з інтегрованими відео x86 проців?
але чому ви ігноруєте факт споживання і що це фактично проц для ноутбука?
alexeygalas
Member

yuriy_dd
:lol:

Слухай, ти або хрестик зніми або труси натягни
yuriy_dd: 27.12.2025 18:03але чому ви не порівнюєте з інтегрованими відео x86 проців?
Я порівнюю з найшвидшим, що мені може дати пресвятий апель.
В світі PC лептопів мені не потрібно розраховувати на обмеження інтегрованої графіки, бо "відсталий примітивний без майбутнього" x86 має можливість роботи із дискретною графікою

Ти за 200к береш макбук з інтеграшкою, а я за тих же 200к беру леново з інтеграшкою та дискреткою і можу користуватись обома залежно від задачі. А у тебе вибору просто немає
yuriy_dd: 27.12.2025 18:03але чому ви ігноруєте факт споживання і що це фактично проц для ноутбука?
На скріншотах мобільні чіпи, які стоять в ноутбуках це 1
2. M4 MAX стоїть також в Mac Studio та Mac PRO здоровому
Тому я навіть фору дав цим двом. Якщо туди поставити десктопні версії - то там 5060 ті та 5070 вистачить, щоб побити неповнолітню прищаву графіку Apple.
yuriy_dd: 27.12.2025 18:03але чому ви ігноруєте факт споживання
Бо він не має значення в рамках вимірювання швидкодії. Я не забороняю еплу жерти більше. Якщо може дерти 100вт - нехай.

Графіка Apple годиться лише для його Apple PRORes і відео в ютубі дивитись. Все.
Последний раз редактировалось alexeygalas 27.12.2025 19:13, всего редактировалось 1 раз.
tornadox
Member

alexeygalas: 27.12.2025 18:45В світі PC лептопів мені не потрібно розраховувати на обмеження інтегрованої графіки, бо "відсталий примітивний без майбутнього" x86 має можливість роботи із дискретною графікою
я б ще добавив що практично в любий PC Laptop/Nettop/Mini PC можна добавити дискретну відеокарту або прямо через M2 або через USB4/TB3/TB4. А в чудо епл зиліконі така можливість відсутня на архітектурному рівні.
alexeygalas
Member

tornadox
Але це і не потрібно, якщо в твоїй реальності інтеграшка перевершує 5090
yuriy_dd
Member

alexeygalas: 27.12.2025 18:45Ти за 200к береш макбук з інтеграшкою
взагалі не розумію людей які їх купують
і не раз задавав питання правда відповіді ніхто не дав
alexeygalas: 27.12.2025 18:45Якщо туди поставити десктопні версії - то там 5060 ті та 5070 вистачить, щоб побити неповнолітню прищаву графіку Apple.
може бути що в деяких задачах так
а в деяких задачах рішення Епл скоріше ніж 5090
особисто мене відео не цікавить взагалі хіба для задач LLM, цікавить виключно процесорноорієнтовані задачі
AntonyKandaurov
Member

:lol: :lol:
пілять, яке воно брехливе :laugh:
yuriy_dd: 27.12.2025 19:46особисто мене відео не цікавить взагалі хіба для задач LLM, цікавить виключно процесорноорієнтовані задачі
yuriy_dd: 27.12.2025 19:46в деяких задачах рішення Епл скоріше ніж 5090
У фотожабі де 5090 не встигає ворухнутись і робить все в сплячці, чи апєль силікон який шпарить 110+ градусів аби сплячу артііксіну перевершити на 0.01%. Це дійсно успіх і прогрес, треба це зафіксувати :D
pelia
Member

dreikk91: 26.12.2025 19:50
tornadox: 26.12.2025 19:32 dreikk91
які ваші пропозиції як боротися з тролем?
знищити його аргумента своїми контраргументами, типу сказати, що 64 біт шини оперативної пам'яті ноутбука вистарчить всім, або насправді в ddr5 чотириканальна пам'ять 4х16біт, або що об ноутбук з інтел хочаб руки можна погріти, безліч контраргументів можна придумати
це не працює, він просто починає ігнорувати аргументи і переводить тему
alexeygalas
Member

yuriy_dd: 27.12.2025 19:46а в деяких задачах рішення Епл скоріше ніж 5090
В Apple Metal, який не підтримується в Windows? Це типу kia Rio перемогла audi rs3, яка заглохла на старті?
Ну сильно. Покажи приклад де ця інтегрована графіка на ddr5 швидша за дискретку на gddr6x

Відправлено через 3 хвилини 18 секунд:
yuriy_dd: 27.12.2025 19:46а в деяких задачах рішення Епл скоріше ніж 5090
В Apple Metal, який не підтримується в Windows? Це типу kia Rio перемогла audi rs3, яка заглохла на старті?
Ну сильно. Покажи приклад де ця інтегрована графіка на ddr5 швидша за дискретку на gddr6x

Тим паче я вже в треді про графіку panther lake проводив тести кодування h264/265 і навіть відео асік у м4 про уступає по швидкості інтелу та нвідія. Він лиш трохи кращий за відео кодек у амд

Тому можеш скільки завгодно облизувати Apple Silicon, але це не змінить того, що це закрита пісочниця із інтенсивно оптимізованим софтом, який в процесорній частині може і видає на рівній к-ті ядер кращий результат, але графіка лишається іеликим обмеженням і з цим маєш змиритись.
yuriy_dd
Member

alexeygalas: 27.12.2025 20:06Покажи приклад де ця інтегрована графіка на ddr5 швидша за дискретку на gddr6x
я вже кидав посилання причому це не я їх знайшов, а фанати x86
зараз я не зможу це дати але ви можете пошукати по моїх повідомленнях
зможу дати коли буду дома
alexeygalas
Member

yuriy_dd: 27.12.2025 20:17зараз я не зможу це дати але ви можете пошукати по моїх повідомленнях
Це було образне запитання. Цих випадків меншість.
yuriy_dd
Member

alexeygalas: 27.12.2025 20:25Це було образне запитання. Цих випадків меншість
вони є в професійному софті мені здається від Adobe
Lorichic
Member

yuriy_dd: 27.12.2025 20:17а фанати x86
Не встречал таких, если у меня, да и у большинства наверное присутствующих на форуме, один-два девайса на x86 и три-пять на arm в хозяйстве, то как у тебя поворачиваится язык называть их фанатами?, у каждой железяки своё применение, на метро добираться на работу 30 мин, а на машине час, поэтому выбираю метро, фанат метро получается :weep: , а на машине на дачу или природу, так как метро туда не проложили, аллегория ясна?
alexeygalas
Member

Ключове слово
Я ж нещодавно тестував на свому робочому Macbook PRO M4 PRO 48GB сценарій, який виконує дружина на свому 255h+5070. Повільніше на маку за вищий прайс від леново. І відзивчивість при перемиканні фоток нижча саме через швидкість графіки. Від чого був дуже здивований, враховуючи як маніакально фотографи розбирають ці макбуки. І зрозумів, що я б на ньому фото не обробляв би )) Кодити - так комфортно. Але обробляти RAW фото - можна але для чого переплочувати стільки і мати затримки при перемиканні знімків вищі
Це Adobe CameraRAW і файли 22MP в форматі CR3 з Canon EOS R6 MKII

Puget Benchmark M4 PRO 20 Cores GPU vs 5070 Laptop

Premiere PRO
AfterEffects
Photoshop
DaVinci Resolve

От тобі і Adobe. Як я і казав - меншість. Лише Photoshop
Тому це Macbook не PRO а так PLUS максимум
Последний раз редактировалось alexeygalas 27.12.2025 21:03, всего редактировалось 3 раза.
mrigi
Member

yuriy_dd: 27.12.2025 16:59а від Майкрософт чи Гугл - влаштовує?
Влаштовує більш ніж Apple, у них менше обмежень і непомірно більше підтримуємого заліза і софта. Але я більше по Linux і опенсорс мені дає практично все що мені треба. Я не проти ARM, але мене не влаштовує екосистема Apple. Вона із коробки для якихось занабто розумово відсталих і дуже проприєтарна. Я так не можу. А окрім Apple продуктів можна сказати і нема.
mrigi: 27.12.2025 14:48а чому ви не даєте відповідь на те що я запитав? чому вони вирішили переходити на арм?
Вочевидь тому що ARM більш гнучкий для кастомних розробок. І софт під Linux автоматом є, окрім адекватних драйверів. Які тут питання. Але це все не має значення, нема рітейл продукту нема і розмови.
mrigi: 27.12.2025 14:48щось я зовсім не бачу проблеми з графікою на арм пристроях
А я бачу багато проблем з софтом на залізках і ARM32 ARM64 і RISC-V як embed розробник. На папері по спекам заліза все класно, а в реаліях працює як лайно. Зліплено на ядрах 5-тирічної давнини одноразово на колінці, ніхто не розвиває і не підтримує. Про mainline Linux у більшості випадків навіть речі нема. І взагалі, якщо вас влаштовують блоби замість опенсорсних драйверів, це ваш вибір. Мене не дуже. А на AMD, Intel та Nvidia GPU є опенсорсні драйвери. Тільки куди їх втикати? Де ті десктопи на ARM'і? В RPI як це роблять ютубери за для переглядів? O'rly.
alexeygalas
Member

yuriy_dd
Графіка Apple Silicon може перемогти дискретну графіку лише в FinalCut :-P
спойлер
Изображение
yuriy_dd
Member

mrigi: 27.12.2025 20:57Влаштовує більш ніж Apple, у них менше обмежень
я нічого такого від apple не відчув
а ось від гугла та microsoft відчуваю постійно
mrigi: 27.12.2025 20:57Зліплено на ядрах 5-тирічної давнини одноразово на колінці, ніхто не розвиває і не підтримує
але як тоді графіка працює на сучасних android смертах?
yuriy_dd
Member

alexeygalas: 27.12.2025 20:25 зараз я не зможу це дати але ви можете пошукати по моїх повідомленнях
Це було образне запитання. Цих випадків меншість.
прошу - ці результати знайшов не я, а фанати х86 пробуючи довести які М4 повільні - але вони не вміють аналізувати дані перед тим як посилати, я скористався цією слабкістю:

https://www.pugetsystems.com/pugetbench ... TX%205090/
Apple M4 Max(32 Cores) Average Score: 13466
NVIDIA GeForce RTX 5090 Average Score: 10509

https://www.pugetsystems.com/pugetbench ... Processor/
Apple M4 Max (16 Cores) Average Score: 13851
AMD Ryzen 9 9950X 16-Core Processor Average Score: 11168

https://www.pugetsystems.com/pugetbench ... 09%20285K/
Apple M4 Max (16 Cores) Average Score: 13851
Intel Core Ultra 9 285K Average Score: 9865

https://www.pugetsystems.com/pugetbench ... TX%205090/
Apple M3 Ultra(80 Cores) Average Score: 14535
NVIDIA GeForce RTX 5090 Average Score: 12876

висновок - не зважаючу на тотальну перевагу на папері у х86 та Нвідіа - Епл громить їх в професійних споживаючи значно менше

не достатньо мати потужне залізо, треба вміти його використовувати і оптимізовувати - Епл вміє
а скоро буде М5 Ультра

Відправлено через 14 хвилин 4 секунди:
ще пошукав

https://www.pugetsystems.com/pugetbench ... Processor/

М4 Про на 12 потоків працює на рівні 9950Х який на 32 потоки
хтось це може пояснити?
alexeygalas
Member

yuriy_dd
А про тебе правду пишуть, як ти маніпулятивно обираєш вигідні результати. Найс ))
Яж написав, що у фотошопі він видає нижчі результати. Ти збираєш всі результати фотошопу в тому числі і тести цп.
Молодець.

Подивись в інших програмах результати, де більше операцій на gpu спирається

Говоримо про графіку - ти просто береш і перескакуєш на тести процессора
Не бачу сенсу з тобою конструктивну бесіду вести, якщо ти різко змінюєш топік коли відчуваєш, що результати будуть не твою користь.

Відправлено через 3 хвилини 45 секунд:
alexeygalas: 27.12.2025 20:40Я ж нещодавно тестував
yuriy_dd
Ще раз уважно прочитай пост

І нарешті дай нам чітку відповідь напитання.
Ти вважаєш, що інтегрована графіка апплє має більшу обчислювальну потужність ніж дискретна графіка із окремою gddr пам'яттю? А в випадку із професійною лінійкою ще й есс корекцію помилок.
zaqik
Member

Завязывайте с этими войнами психологов, обсуждение раздуваете чёрте-чем :nunu: Ну пишет человек херню, зачем его дразнить и раздувать ветку? Поставили минус @ пошли дальше :dontknow:
f24gun69
Member

zaqik
Поставили минус @ пошли дальше :dontknow:

Перднув у маршрутці та й вискочив на зупинці :lol:
Лемминги такие лемминги
Ответить