AMD Ryzen 9 9950X3D2 — майбутній флагман платформи AM5 зі 192 мегабайтами L3-кешу

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

yuriy_dd
Відбита наглухо людина :apes: В мене знайомий такий є. Але його на Linux заклинило. Його байдуже що комусь не цікаво/не потрібно возитись з вивченням нової ОС, тим паче з неочевидними вимогами до знань і запар Linux. Так і ти з цим своїм ARM. І аргументи вам обом ні до чого, бо як з гуся вода відскакують будь які факти. Наприклад я тобі не раз доводив як НЕ допомагає багатоканал процам з робочих станцій в іграх і багатьох інших завданнях, за який (багатоканал) ти постійно топиш. Тобі байдуже прямі тести, які це доводять. Ти як баран, далі б'єш в ворота, хоч це безглуздо. І так по всим питанням. Тобі не доходе, що порівнювати цифри в характеристиках безглуздо, на різних архітектурах. В тебе тупі порівняння, які виглядають як - якщо в умовній фурі 500 коняк, то значить що легкові автомобілі теж потягнуть такий вантаж, з аналогічним за потужністю двигуном. А те що нічого в легковому під такий режим роботи не розраховане, то тобі байдуже. 500 кобил = 500 кобил, і не їпе :banghead:
alexeygalas
Member

yuriy_dd: 27.12.2025 08:32Всі великі гравці вже переходять на арм
Але гравці в бейзбол та крикет, на який усім начхати.

Lenovo, Dell, HP та інші вендори в лептопи, тонкі ПК, товсті ПК, сервери встановлюють Intel/AMD. 2 моделі на Snapdragon Elite не роблять статистики.
А всі оті серверні ARM чіпи у майків, Амазон, Гугл працюють в закритій екосистемі.

Які ж великі гравці?
yuriy_dd
Member

alexeygalas: 27.12.2025 13:002 моделі на Snapdragon Elite не роблять статистики
раніше не було зараз є = явний прогрес
alexeygalas: 27.12.2025 13:00А всі оті серверні ARM чіпи у майків, Амазон, Гугл працюють в закритій екосистемі
де найбільші продажі і найбільші гроші
ринок x86 стає меншим
нагадаю - на смартах x86 взагалі не представлений, і капіталізація Квалком - більша ніж intel
alexeygalas
Member

yuriy_dd: 27.12.2025 14:11на смартах x86 взагалі не представлений
Бо йому там не місце, на смартах були arm, xscale і ще багато усього. І вони для того і робились.
yuriy_dd
Member

Afit: 27.12.2025 10:45Наприклад я тобі не раз доводив як НЕ допомагає багатоканал процам з робочих станцій в іграх і багатьох інших завданнях, за який (багатоканал) ти постійно топиш
ви не праві
на вашу думку для чого АМД зробили великий 3Д кеш? чи у всіх програмах проц з 3Д кешем буде швидший за його аналог без?
Afit: 27.12.2025 10:45Тобі байдуже прямі тести, які це доводять
приклад?
Afit: 27.12.2025 10:45Тобі не доходе, що порівнювати цифри в характеристиках безглуздо, на різних архітектурах
дійсно є речі які порівнювати безглузду наприклад частота - АРМ на меншій частоті взуває x86 який на значно більшій
а ось розмір оперативної пам'яті - тут вже провина windows, яка дуже неефективно її використовує
а чому наприклад не можна порівнювати загальну швидкість оперативної пам'яті?
а енергоефективність?
Afit: 27.12.2025 10:45Але його на Linux заклинило
я також багато лінукс використовую але тільки через текстову консоль
МакОС - подібно
alexeygalas: 27.12.2025 14:14Бо йому там не місце
але він там колись був, чому його не стало?
скільки вам часу потрібно щоб до вас дійшло що енергоефективність зараз один з самих важливих параметрів для процесорів?
alexeygalas
Member

yuriy_dd: 27.12.2025 14:28скільки вам часу потрібно щоб до вас дійшло що енергоефективність зараз один з самих важливих параметрів для процесорів
Ну дурня ж повна. Швидкодія - найважливіший параметр.
Навіть в смартфонах топ сегмент не має нічого подібного з енергоеффективністю, бо живе 1-2 дні в той час як молодші моделі живуть 3-4 дні. Бо флагман на те і флагман щоб бути найшвидшим

Чому до мене має дійти твоя суб'єктивна думка
Последний раз редактировалось alexeygalas 27.12.2025 14:36, всего редактировалось 2 раза.
AntonyKandaurov
Member

Однопоточна швидкодія :idea:

Брехун втікає зі свого топіка в інші
yuriy_dd
Member

alexeygalas: 27.12.2025 14:32Швидкодія - найважливіший параметр
а чому тоді Епл не ставить М проци в мобільні?
alexeygalas: 27.12.2025 14:32в той час як молодші моделі живуть 3-4 дні
а середнього класу смарти скільки часу живуть?
AntonyKandaurov
Member

alexeygalas
Member

yuriy_dd: 27.12.2025 14:38а чому тоді Епл не ставить М проци в мобільні?
З тієї ж причини, чому ми не забиваємо цвяхи табуреткою - бо є молоток

М5 трохи пів смартфона може займе і розрядить його швидше. Охолодити не вийде, немає купи технологій пов'язаних із мобільним зв'язком і ще з багатьох причин

Відправлено через 2 хвилини 44 секунди:
yuriy_dd: 27.12.2025 14:38а середнього класу смарти скільки часу живуть?
Думаю є моделі. Зараз сильно не володію питанням, бо користуюсь топ сегментом.

Але свого часу мав Lenovo P780 та tcl 3s m3g які тримали по 5 днів із одною активною сімкою і майже 4 із двома. І це був середнячок

Але флагмани це зажди був день активної експлуатації і 1.5-2 дні легкої.

Ну і на телефонах якраз автономність має більше значення за швидкодію. Для комп'ютерів - навпаки

Смартфон ми використовуємо щоб бути якомога довше на зв'язку, а комп'ютер - щоб розв'язувати задачі швидше ніж в зошиті із калькулятором. Згоден?
І тут мені головне швикість. А буде він при цьому 20 вт чи 200вт споживати - мені якось фіолетово

Якщо стоїть задача зробити компактний пк - це вже інше питання. Тоді потрібно враховувати і "святу" енергоеффективність.

Але зробити Mac PRO на Apple Silicon - було найбільшою дурістю зі сторони Apple.
Проміняти можливість карт розширення, відео карт та ecc пам'яті на оцю іграшку - це вже не має права називатись PRO
yuriy_dd
Member

alexeygalas: 27.12.2025 14:54Але флагмани це зажди був день активної експлуатації і 1.5-2 дні легкої
все залежить від оптимізації
і ви дуже помиляєтесь вважаючи що дешеві телефони живуть довше - довше вони живуть лише через ту причину що на них люди нічого не роблять крім того що дзвонять бо неможливо там щось робити дуже вони тупі
alexeygalas: 27.12.2025 14:54Ну і на телефонах якраз автономність має більше значення за швидкодію. Для комп'ютерів - навпаки
кастомна прошивка на основі чистого андроїду дозволяє отримати і швидкодію і автономність скріни я наводив
alexeygalas: 27.12.2025 14:54І тут мені головне швикість. А буде він при цьому 20 вт чи 200вт споживати - мені якось фіолетово
чудово для мене швидкість також саме головне - наприклад швидкість браузера
а те що воно по цьому споживає порядка 10 вт то це дуже вагомий плюс
alexeygalas
Member

yuriy_dd: 27.12.2025 17:05а те що воно по цьому споживає порядка 10 вт то це дуже вагомий плюс
Але не вирішальний показник.

Бо інакше всі би на T версіях процесорів би працювали.
yuriy_dd
Member

alexeygalas: 27.12.2025 17:38Бо інакше всі би на T версіях процесорів би працювали.
я кажу що М проци швидші за найкращі х86, а ви мені пропонуєте використовувати ще повільніші х86 :insane:
alexeygalas
Member

yuriy_dd: 27.12.2025 18:10я кажу що М проци швидші за найкращі х86
В однопотоку в примітивних задачах. Це і є дуже обмежене його застосування.
yuriy_dd
Member

alexeygalas: 27.12.2025 18:39В однопотоку в примітивних задачах. Це і є дуже обмежене його застосування
браузер - це примітивна задача?
Cinebench - теж? 7zip?
а що вже казати про індустріальний стандарт Geekbench?
den888
Member

yuriy_dd: 27.12.2025 14:11
alexeygalas: 27.12.2025 13:002 моделі на Snapdragon Elite не роблять статистики
раніше не було зараз є = явний прогрес
alexeygalas: 27.12.2025 13:00А всі оті серверні ARM чіпи у майків, Амазон, Гугл працюють в закритій екосистемі
де найбільші продажі і найбільші гроші
ринок x86 стає меншим
нагадаю - на смартах x86 взагалі не представлений, і капіталізація Квалком - більша ніж intel
В якому всесвіті ?!
Що по темі сказати є ?
alexeygalas
Member

yuriy_dd: 27.12.2025 19:42браузер - це примітивна задача?
Cinebench - теж? 7zip?
Так. Їм не потрібна надвисока точність обчислень чи avx
yuriy_dd
Member

alexeygalas: 27.12.2025 19:59Їм не потрібна надвисока точність обчислень
це ви про що?
ви про той AVX від якого intel відмовилась хоч стільки років просувала?
alexeygalas
Member

yuriy_dd: 27.12.2025 20:18ви про той AVX від якого intel відмовилась хоч стільки років просувала?
Після скількох років його експлуатації. Потім був AVX-512 та AVX2.
yuriy_dd: 27.12.2025 20:18це ви про що?
А що не зрозуміло написано?
yuriy_dd
Member

alexeygalas: 27.12.2025 20:23Потім був AVX-512
якраз від нього intel недавно і відмовилась
alexeygalas: 27.12.2025 20:23А що не зрозуміло написано?
АРМ не точно рахують?
Ответить