LG анонсувала трійцю ігрових моніторів UltraGear evo, включно з 27-дюймовим 5K Mini-LED

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Предлагаю обсудить LG анонсувала трійцю ігрових моніторів UltraGear evo, включно з 27-дюймовим 5K Mini-LED

ШІ почали пихати навіть в монітори :laugh:
Filabatya
Member

5k 2k топчик і текст почитати і пограти :super:
Тільки би 32ку :up:
Последний раз редактировалось Filabatya 26.12.2025 14:08, всего редактировалось 1 раз.
dret09
Member

Ось такий би на 39 я би розглянув на заміну свого. Подобається, що у ЛГ радіус кривизни не робить з моніка рулон як у інших виробників

Відправлено через 1 хвилину 39 секунд:
Але цінник може бути негуманним(((
Krovatka
Member

dret09: 26.12.2025 14:09 Ось такий би на 39 я би розглянув на заміну свого.
Я уже слюну пустил, но боюсь ценник быстро включит губозакаточную машинку :D
Ну и нужно смотреть обзоры, что они там с апскейлом накрутили, можно ли отключать и т.д.
Melofon
Member

dret09: 26.12.2025 14:09 Ось такий би на 39 я би розглянув на заміну свого. Подобається, що у ЛГ радіус кривизни не робить з моніка рулон як у інших виробників

Відправлено через 1 хвилину 39 секунд:
Але цінник може бути негуманним(((
Радиус кривизны — 1500 мм это стандарт сейчас и много кто делает ультравайд именно с такой кривизной (это только самсунг любит делать кривизну своих мониторов в 1000мм и те брэнды кто у него заказывает матрицу), а вот 1000мм как у старшего 59" это может быть и нормально учитывая его размер, да и для одного сидящего юзера перед монитором любая кривизна будет норм, а вот если смотреть контент не одному то да 1000мм это уже многовато если я на своем 34" 1500мм вижу что даже с таким радиусом смотреть контент даже с не очень большого угла уже не очень удобно, а так я считаю кривизна это маст-хэв для всех ультравайд мониторов бо это тупо удобней для зрения. И если что ЛГ раньше делала ульравайд на IPS с кривизной 1800мм что конечно же ещё меньше чем 1500мм, но как по мне 1800мм даже сложно кривизной назвать особенно для 38" ултравайдов которые они делали, одно название а не кривизна.
alexeygalas
Member

О. середній прям для мене. 5120х2160 40". А то в цьому сегменті поки лише один Dell U4025 валяється з в*ялою VA. Якщо там буде штатна USB C зарядка на 100W - буде топ
Megaclite
Member

цей 39" wUHD якраз те що потрібно
а то wQHD 34" малі і по діагоналі і по розширенню
Напевно ціна буде величезна
tornadox
Member

5k монітори це сегмент конкуренції для Apple Studio, бо мак не вміє субпіксельне згладжування і картинка на нижче 5к там виглядає не дуже явно гірше ніж на любій іншій ОС.
Однією з головних особливостей новинок стане апаратне масштабування зображення на базі ШІ-алгоритмів. «Ця технологія забезпечує приголомшливу чіткість зображення класу 5K без необхідності апгрейду GPU і дає змогу геймерам насолоджуватися ширшим спектром контенту у високій роздільній здатності, виходячи за межі початкової роздільної здатності», — ідеться в пресрелізі.
Хотілося би зрозуміти, це буде аналог LSFG чи FSR1? монітор ж не отримує доступу до motion vectors, відповідно аналога DLSS4/FSR4 не вартує очікувати.
penetrator
Member

Жаль 3840х1600 перестали выпускать :(
И курватуру бы 1800-1900 эх…
daesz
Member

Більше мінілед моніторів - це гуд, але 27" 5к :insane:
Я тільки почав "садити" у свому мозку ідею про те, що 32"4к - можливо непоганий варіант (замість 27"2к) із длсс4 після перегляду от цього відеоряду :shuffle:
1:01
yariksom
Member

27" 8000К буде топчик!
А якщо серйозно то 27 для мене вже давно малий, від 32 починаючи - нормально, хочу десь щось подібне на 52G930B, але в розрішенні 4к.
ця мрія не збудеться ніколи. :weep:
Inqizitor2022
Member

LG UltraGear evo 52G930B можна назвати діагональ — 59 дюймів. Цей монітор поєднує роздільну здатність 5120×2160 пікселів, частоту оновлення 240 Гц і радіус кривизни 1000 мм - был бы 1440р и без кривизны - можно было бы бежать в магазин. И в статье ошибка, там 52", что сильно меняет смысл статьи, так как 59 и 52 - разница существенная
Filabatya
Member

daesz
спойлер
а я з цього відео ідею 4 пікселів в 1, 5к розширення в 2К на 32ці підхопив, це був би ідеальний для мене олед, напевно :rolleyes:
хоча, такі великі ультравайди теж круті для роботи
daesz
Member

Filabatya
я завжди думав, що 4к монітор - це не надто хороша ідея, бо середньобюджетні ВК його нормально тягнути не будуть (і мені ще й потрібно, щоб ВК мала конкретні розміри під корпус), але 4к длсс4перформенс виглядає доволі бомбезно; хотілося б, звичайно, мати можливість порівняти 4к32 длсс4перф з 2к27 длсс4кв "фейс ту фейс", щоб бачити своїми очима чи воно того справді вартує. В мене зараз доволі простенький 2к27, хочу міняти на мінілед, але той що подобається у нас не присутній на ринку (Q27G40XMN), тож поки ще є час на роздуми :shuffle:

Відео гляну :up:
Filabatya
Member

я за місяць наздоганяю гап 10 років по технологіям, але вже розумію що, перший варіант семплінга і другий це з фулл хд, хоча ні 2гий варіант трішки з меншого розширення) в ідеалі має бути хоч 5070ті.
спойлер
в мене монік 60гц буду розганяти по дісплей порту оскільки має більшу пропускну над хдмай до 75гц, наче це максимум панелі :lol: З плюсів 5070 виставчить з головою і залочивши фпс, не треба навіть адервольтити її, хоча я буду :shuffle:
ще дупля не б ю чим ку де олед краще ве олед, тільки чув що джей 2 цент сказав, що самсунг це новіша і краща технологія ніж в елджі, а ви тут ще мінілед придумали)
daesz
Member

Filabatya: 27.12.2025 02:07ще дупля не б ю чим ку де олед краще ве олед
qd гірший за w
12:36
Якщо вам хтось каже, що різниці немає - то це тому, що вони купили qd ;)
Filabatya: 27.12.2025 02:07в ідеалі має бути хоч 5070ті
Та не зовсім, 4к перформенс буде рендеритись в 1080р, тобто проблем із відеопам'яттю там не буде. Та й я не те щоб грав всі свіжі ігри останні роки, от моя статистика за 2025 (рофл) viewtopic.php?p=4072106&hilit=%D0%B3%D0 ... 2#p4072106
Навіть неможу згадати, що із нових проектів грав цього року окрім індіани та hollow knight: silksong (і остання - то взагалі індюшатина).
Ніби було ще декілька цікавих проектів, але я деякі "проігнорив" (нова мафія та бордерлендс 4, бо це точно не ігри за які я б віддав фулпрайс, навіть не халф прайс рофл), а деякі ще планую взяти на розпродажі, коли буде більше часу вільного для них, напевно, не раніше весни/літа (клер обскюр та хейдс 2).
Filabatya
Member

А я рдр2 дуже хочу пройти, маю відьмака купленого 5років тому, теж ще не грав, форзу5 з джойстиком і тайп сі батарейками) ну і звісно кіберпук, для того і 5070 треба брати :gigi: Чекаєм сес 2026, тандем прожектор олед і дуал мод 5к на 2к. Навіть,якщо ціни будуть космос спочатку, то не тандем дешевшим стане з самсунгом :super:
Відео гляну дякую :up:
daesz
Member

Filabatya: 27.12.2025 07:07ну і звісно кіберпук, для того і 5070 треба брати
Для пас трейсингу - мб й так, але звичайний рей, думаю, і на 5060ті16/4070 можна пограти :)

Я поки якось трохи прохолодно ставлюсь до оледів, qd дешевші, але ризик вигорання + якісно (в плані картинки) їм далеко до w, а w дорогі. Жду якихось mini-led'ів на VA нових поки що :shuffle:
Filabatya
Member

daesz
Ви ціни на 5060ті 16 гіг коли останній раз дивилися не в сша? :gigi:
Тай супери4070 народ в 23 оцінює мінімум :shuffle:
daesz
Member

Filabatya
я тільки до того, що вони явно дешевші за 5070ті і на них КП77 можна пограти з длсс :shuffle:
Ответить