Ентузіасти розблокували нативний режим NVMe у Windows 11 через редагування реєстру

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Винда как всегда впереди планеты всей (нет)
1234waltz
Member

На фоні новини, що їх менеджмент планує заставляти індусів з AI помічником видавати мільйон строк коду в місяць на людину. Не дивуюсь що воно все так через одне місце працює.
На фоні цієї новини https://www.coderabbit.ai/blog/state-of ... ion-report
AI-generated PRs contained ~1.7× more issues overall
Думаю якість шиндли впаде ще нижче
спойлер
Изображение
unique-neon
Member

1234waltz: 24.12.2025 13:29AI-generated PRs contained ~1.7× more issues overall
О, а я то думаю, як воно час економить, а це виявляється виправдання не вичитувати код :laugh:

Отправлено спустя 13 минут 57 секунд:
По темі, трішки прискорився rnd4k на оптані - ~8%
Tetronga
Member

Тобто як додавати понижуючі продуктивність оновлення типу копілотів і іншого аі слопу, так це всім і одночасно, а як щось корисне для підвищення продуктивності, так це сидіть ковиряйте реєстри вінди, бо ми вам це не дамо :lamer:
Майкрософт пробиває дно за дном
unique-neon
Member

Tetronga
Не все так просто. Наприклад тул для апдейту проштвки ссд перестав бачити усі ссд
zalizo_org
Member

Кайф, такими темпами ще років 10-15 і Вінду можна буде встановлювати на ReFS.
1234waltz
Member

zalizo_org: 24.12.2025 14:26 Кайф, такими темпами ще років 10-15 і Вінду можна буде встановлювати на ReFS.
Через 10 років вони просто переведуть її на дороблену до тирпрайзного стану btrfs (благо через костилі воно якось вже і зараз працює), а ReFS поховають.
Mozdev
Member

1234waltz: 24.12.2025 14:32
zalizo_org: 24.12.2025 14:26 Кайф, такими темпами ще років 10-15 і Вінду можна буде встановлювати на ReFS.
Через 10 років вони просто переведуть її на дороблену до тирпрайзного стану btrfs (благо через костилі воно якось вже і зараз працює), а ReFS поховають.
Через 10 років вони просто переведуть її на тонкий кліент, із підпискою 100 або більше баксів на місяць і оффлайн вона не працюватиме.
Pushkinyan
Junior

Для мене загадка чому досі система не використовує всі можливості nvme, по факту тест кристал диск один, а провідник при репґальному записі має обмеження
Misanthrop
Member

Я б не був таким поспішним. Знаючи лайнокод Майків, сміливо ставлю на те, що воно може дуже швидко вбити ссд
stoned
Member

З чітами, у вигляді рамкешу, мало що змінилось.
Вложения
sisidi.png
tornadox
Member

Mozdev
Це вже відбувається в корпоративному секторі, мс продає чудо хмарні коробки
https://www.microsoft.com/uk-ua/windows-365/link
gregory_amd
Member

Вінду уже років так багато як можна встановлювати на ReFS..
Інша проблема, що резайлент фс не така вже, Як виявилось, і резайлент... Так що як сказала людина вище, допил до brtfs і забути refs як страшний сон
zalizo_org
Member

gregory_amd: 24.12.2025 20:32Вінду уже років так багато як можна встановлювати на ReFS..
принаймні станом на пів року тому не було такої можливості в звичайному інсталяторі. тому треба було або конвертацію робити вже після інсталяції або ще щось думати. може якось вже це пофіксили, але повз мене така інфа не пробігала. до слова, майкрософт її обіцяла завезти ще у віндовс 8
ronemun
Advanced Member

Tetronga: 24.12.2025 13:55 Тобто як додавати понижуючі продуктивність оновлення типу копілотів і іншого аі слопу, так це всім і одночасно, а як щось корисне для підвищення продуктивності, так це сидіть ковиряйте реєстри вінди, бо ми вам це не дамо :lamer:
Майкрософт пробиває дно за дном
nvme ідеально підходить для загрузки проца на 99,999 на апаратному рівні.
AHCI це максимум 1 ядро проца з величезними (в тактах проца) вікнами-пустотами, а nvme загрузить хоч 64к потоків на кожен екземпляр з найвищим приорітетом для запису/збереження даних. І кожен потік це окремі адреси/переривання/область памяті і її розмір/черга і т.п. навіть коли реально нічого не читати/писати. До того ж, на відміну від відях/мереж, ssd може бути багато, дехто ставить 10ки, я читав про 128 шт - максимум на 128 ліній PCIe на 1 систему.
Враховуючи які криві руки у виробників контролерів ssd і їх драйверів, ясно що MS не дурна допускати такі дири в безпеці
Кому потрібно відразу купляв настроєну систему від надійного постачальника під його гарантію, або сам включав
Inqizitor2022
Member

Выглядит как - упоротые челы с бесконечным количеством денег на новый ссд решили его поменять после того, как винда его убьёт новым непротестированным режимом и решили хайпануть на этом. Смешная разница в большинстве необходимых режимов доказывает, что если майки выключили это сами - не нужно пытаться обмануть индусов и ИИ, которые в совокупности пишут лютый щиткод и просто без всяких реестров этот франкенштейн страшно трогать, а для приведения всего в порядок нужны сотни тысяч квалифицированный реально программистов, а не вайбкодеров и ИИ.
Alexsandr
Member

ronemun: 24.12.2025 22:02 nvme ідеально підходить для загрузки проца на 99,999 на апаратному рівні.
AHCI це максимум 1 ядро проца з величезними (в тактах проца) вікнами-пустотами, а nvme загрузить хоч 64к потоків на кожен екземпляр з найвищим приорітетом для запису/збереження даних. І кожен потік це окремі адреси/переривання/область памяті і її розмір/черга і т.п. навіть коли реально нічого не читати/писати. До того ж, на відміну від відях/мереж, ssd може бути багато, дехто ставить 10ки, я читав про 128 шт - максимум на 128 ліній PCIe на 1 систему.
Враховуючи які криві руки у виробників контролерів ssd і їх драйверів, ясно що MS не дурна допускати такі дири в безпеці
Кому потрібно відразу купляв настроєну систему від надійного постачальника під його гарантію, або сам включав
Т.е. БД смогут развернуться?
1234waltz
Member

Alexsandr: 25.12.2025 08:50 Т.е. БД смогут развернуться?
Так, правда вони це і так роблять... Під лінуксом на серверах, в тому числі у самих Майкрософт на Ажурі.
Rucha
Member

Inqizitor2022: 24.12.2025 22:16 Выглядит как - упоротые челы с бесконечным количеством денег на новый ссд решили его поменять после того, как винда его убьёт новым непротестированным режимом и решили хайпануть на этом.
А може навпаки, використання нативного nvme подовжує lifespan накопичувача.
Ответить