Колишні співробітники Samsung звинувачуються в крадіжці технологій виробництва 10-нм DRAM для китайської компанії CXMT

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

leif
мозок це теж свого роду "флешка", тому не має значення куди інфу записуєш, сам предмет злочину в тому, що воно було здійснено, бо кожен виробник має свої технологічні секрети, а вони якимось чином опинились у китайського конкурента
Последний раз редактировалось KimRomik 24.12.2025 15:43, всего редактировалось 1 раз.
leif
Member

Scoffer: 24.12.2025 15:41що кореєць міг фізично вставити флешку
про флешку мова взагалі то не йшла, то ти написав, а я повторив. там про рукописну інфу було
dead_rat
Member

leif: 24.12.2025 15:41
dead_rat: 24.12.2025 15:39Ну взагалі то і правда лох, в сучасному світі спалитися передачею інфи, це треба мати талант
а може спецслужби все таки працюють і спалитись куди простіше ніж ти думаєш?
Якби вони відпрацювали, то передача б не сталася. Твій кеп
Scoffer
Member

leif
Та хоч на сраці хай тату наб'є. Безпека має перевіряти всі канали витоку інформації, це їхня робота.
1234waltz
Member

dead_rat: 24.12.2025 15:39 leif
Ну взагалі то і правда лох, в сучасному світі спалитися передачею інфи, це треба мати талант
Ну як сказати. Не знаю, що там в Самси по безпеці. А от у Гугла у розробників ноутбук це фактично тонкий клієнт і вся розробка йде ан віддалених робочих місцях та через веб-морди з трекінгом всього і всєя. Тобто дампанути на флешку якісь сорси технічно неможливо для 95% розробників працюючих в компанії.
leif
Member

dead_rat: 24.12.2025 15:46Якби вони відпрацювали, то передача б не сталася. Твій кеп
який ти кеп, якщо елементарно не доганяєш, що попередити витоки складніше ніж виявити пост-фактум хто і що злив? недопрацювали значить

тому я власне і кажу, що боротись з цим явищем вкрай складно, і невідворотність покарання за методами Моссаду тут би могла трохи допомогти. а у вас щось полихнуло і почались галюцинації про шараги :facepalm: ніякого обмеження волі, пересування і тд -- в жодному разі. але пром шпигунство у той час коли у світі ось-ось війни почнуть полихати то там то сям, окрім тих, що вже йдуть, -- дуже серйозна історія.
Scoffer
Member

leif
А до тебе не доходить що мосад методи на вигадав, і подібними задовго до нього діяв совок. Всіх заперти, а хто втік - всіх вбити, на всякий випадок. Бо навколо всі вороги і завтра війна.
В нормальному світі це має вирішувати суд. Якщо винен - хай засудять. У тебе вже криша поїхала на твоєму совкодрочерстві. Вільний ринок так не працює.
Последний раз редактировалось Scoffer 24.12.2025 15:57, всего редактировалось 1 раз.
Demedik
Member

dead_rat: 24.12.2025 15:12 Якщо конкурент готовий платити за тебе х10, то твоя справедлива зп і є х10. Ні?

Ви самі не набиралися досвіду на одній роботі, щоб отримати кращу?
Вы тут путаете. Это не за меня хотят платить(мои скиллы), а за секреты которые я знаю, которые я не разрабатывал... а просто имел доступ к ним. Я могу быть посредственным работником... но из-за того, что я имел доступ к "ноу-хау" и имел возможность это украсть - они готовы купить этот package deal, где основная ценность не я как работник.

Сейчас будет уход в нереальные сценарий, просто чтобы показать как это выглядит на более приземленных материях. Представьте Вы водитель инкассаторского грузовика которое перевозит золото(если вернуться к теме, это те секреты). И вот конкурент из другой страны говорит - ты чудесный работник которому должны платить х10 мы тебя нанимаем... но только ты должен прихватить свой полный грузовик с золотом. Что это?

Мы сейчас не говорим о переходе Раджи Кодури с АМД в Интел, где был было соблюдено НДА на технологии которые он разработал по заказу АМД. Сейчас разговор про Китай который чхал на интеллектуальную собственность и просто купил водителя который прихватил с собой ноу-хау/разработки компании.

Вот из статьи, где это сказано:
"Під час розслідування з’ясовано, що колишній співробітник Samsung злив інформацію про сотні етапів технологічного процесу і навіть перевірив цю інформацію. Інший співробітник у 2016 році передав великі обсяги рукописної інформації про технології DRAM."
dead_rat
Member

leif
Так я кажу, це досяжно лише закриттям інженера в країні. Бо тоді треба відпазу ліквідувати, якщо поїхав в Китай, бо буде пізно якщо секрет тютю

Точніше, кікати треба при звільненні
leif
Member

dead_rat: 24.12.2025 15:58Так я кажу, це досяжно лише закриттям інженера в країні.
ні
dead_rat: 24.12.2025 15:58Бо тоді треба відпазу ліквідувати, якщо поїхав в Китай, бо буде пізно якщо секрет тютю
ні
Scoffer: 24.12.2025 15:56А до тебе не доходить що мосад методи на вигадав, і подібними задовго до нього діяв совок. Всіх заперти, а хто втік - всіх вбити, на всякий випадок. Бо навколо всі вороги і завтра війна.
В нормальному світі це має вирішувати суд. Якщо винен - хай засудять. У тебе вже криша поїхала на твоєму совкодрочерстві. Вільний ринок так не працює.
дива не стається і ти продовжуєш читати сракою, скуф
Scoffer
Member

Demedik
Якщо до "сотень документів" має доступ якийсь випадковий прибиральник, то це проблема класифікації доступа до інфи і все одно винен самс. В нормально побудованій безпековій системі ти не можеш зайвий раз взяти почитати дск інфу, не кажучи вже про секретну. Я це все бачив вживу, щоб взяти якусь інструкцію треба було написати і узгодити службову записку. Чудово працює.
dead_rat
Member

leif
Як ні? В тебе секрет нац безпеки, якщо він пішов, то не важливо як ти помстився. Він вже тютю

Тобто треба попереджати, методами Моссада заздалегідь а не пост фактум
leif
Member

dead_rat: 24.12.2025 15:58Точніше, кікати треба при звільненні
можливо, треба їх попереджати, що "ми знаємо, до чого ти мав доступ, і, якщо ти просто будеш десь працювати в китаї і ніяких таємниць не розголошуєш, то нема питань, а якщо ти почнеш передавати закриту інфу і ми про це дізнаємось і щось буде, ну он як з Коляном з сусіднього з тобою відділу, який вирішив трохи грошей підзаробити :)))))))" якось так

я точно не знаю, можливо, десь в штатах та інших країнах вільного світу є люди на посадах, які володіють такою інфою, що їм взагалі заборонено залишати країну, не заглиблювався, це вже занадто шпигунська тема для мене. але боротись з пром. шпигунством точно треба, на кону цілком можуть бути людські життя, а не тільки гроші, в тому розкладі, який розгортається в світі.
Demedik
Member

Scoffer: 24.12.2025 16:02 Demedik
Якщо до "сотень документів" має доступ якийсь випадковий прибиральник, то це проблема класифікації доступа до інфи і все одно винен самс. В нормально побудованій безпековій системі ти не можеш зайвий раз взяти почитати дск інфу, не кажучи вже про секретну. Я це все бачив вживу, щоб взяти якусь інструкцію треба було написати і узгодити службову записку. Чудово працює.
Вину Самса я не отрицаю. Уровни доступа, где доступ может быть осуществлен, дозирования и сегрегирование знаний по необходимости для выполнения работы + контроль, чтобы никто не мог получить доступ к данным к которым он не может иметь доступ(даже через подкуп менеджмента) - это все нужно. И что тут этого не было(или по крайней мере на нужном уровне) - это прошлеп(сказал бы жестче) Самса.

Мой поинт только в том, что если я хочу украсть секреты - я могу заплатить человеку гораздо больше, чем он стоит... он просто не нужное но обязательное дополнение в этой схеме.
dead_rat
Member

leif
Весь російський тех невиїзний, розробники ракет ще мають уголовку на шиї і «зоооту клітку»

Ти не читав новини на початку війни? Тобто оце шараги, воно робе. І таки відновили ракетобудування
leif
Member

dead_rat: 24.12.2025 16:03не важливо як ти помстився
моя думка, що це ще й як важливо. про що я і казав насамперед, в самому першому пості, після якого у вас зі скуфером почались галюцинації про гулаг і шараги

Відправлено через 56 секунд:
dead_rat: 24.12.2025 16:11Весь російський тех невиїзний, розробники ракет ще мають уголовку на шиї і «зоооту клітку»
а я для кого написав:
leif: 24.12.2025 16:06в штатах та інших країнах вільного світу
?

про кацапію я в курсі
KimRomik
Member

leif: 24.12.2025 16:06на кону цілком можуть бути людські життя
невже на 4ий рік ти не зрозумів що всім пофіг на людські життя?
а про те що коли звинувачують когось в промисловому шпигунстві, то там перш за все стоять корпоративні інтереси, бо коли конкурент має ті ж технології що і ви, то він буквально забирає в тебе шматок ринку і прибуток, а людські життя для них другорядне, навіть якщо ці технології стосуються військової сфери і здатні потенційно змінити хід майбутніх війн
і знову ж, промислове шпигунство намагаються відсікати не тому що якась там нова технологія може вбити там умовно мільйон людей за секунду, а тому що це дає конкуренту більше переваг а разом з ним і їхнім державам
Последний раз редактировалось KimRomik 24.12.2025 16:18, всего редактировалось 3 раза.
Scoffer
Member

Demedik
Це не дуже ефективно. В документації, як правило, багато прогалин і без потужних медикаментів не розберешся, а поки розберешся пройде багато часу. Куди ефективніше просто купити потрібного інженера з усіма його знаннями.
leif
Member

KimRomik: 24.12.2025 16:13невже на 4ий рік ти не зрозумів що всім пофіг на людські життя?
дивлячись на які життя і кому саме. тут все диференційовано
KimRomik: 24.12.2025 16:13і знову ж, промислове шпигунство намагаються відсікати не тому що якась там нова технологія може вбити там умовно мільйон людей за секунду, а тому що це дає конкуренту більше переваг а разом з ним і їхнім державам
не забувай, що світ зараз нехіло штормить і ми можемо стояти на порозі тривалого періоду постійних війн. більших чи менших. а технології і військова промисловість це... ну, здогадуєшся про це, я сподіваюсь
Demedik
Member

Scoffer: 24.12.2025 16:14 Demedik
Це не дуже ефективно. В документації, як правило, багато прогалин і без потужних медикаментів не розберешся, а поки розберешся пройде багато часу. Куди ефективніше просто купити потрібного інженера з усіма його знаннями.
Это да. Но это как минимум сильно ускорит разработку первых прототипов и срежет количество тупиковых решений.

Ну или как в этом случае - взять и нужно инженера, и заглушки с документацией(не все ж инженер помнит).

Я так думаю, что в итоге будет принято - НДА с запретом работы(и возможно контакты) в странах, где не уважают право на интеллектуальную собственность... + для таких гигантов/ключевых компаний и как минимум ключевых должностей будет мониторинг служб контр-разведки и их проверки сотрудников как с гос. тайной.
Ответить