Новости
Последние статьи и обзоры
Колишні співробітники Samsung звинувачуються в крадіжці технологій виробництва 10-нм DRAM для китайської компанії CXMT
-
KimRomik
Member
leif
мозок це теж свого роду "флешка", тому не має значення куди інфу записуєш, сам предмет злочину в тому, що воно було здійснено, бо кожен виробник має свої технологічні секрети, а вони якимось чином опинились у китайського конкурента
мозок це теж свого роду "флешка", тому не має значення куди інфу записуєш, сам предмет злочину в тому, що воно було здійснено, бо кожен виробник має свої технологічні секрети, а вони якимось чином опинились у китайського конкурента
Последний раз редактировалось KimRomik 24.12.2025 15:43, всего редактировалось 1 раз.
-
leif
Member
про флешку мова взагалі то не йшла, то ти написав, а я повторив. там про рукописну інфу булоScoffer: ↑ 24.12.2025 15:41що кореєць міг фізично вставити флешку
-
dead_rat
Member
Якби вони відпрацювали, то передача б не сталася. Твій кепleif: ↑ 24.12.2025 15:41а може спецслужби все таки працюють і спалитись куди простіше ніж ти думаєш?dead_rat: ↑ 24.12.2025 15:39Ну взагалі то і правда лох, в сучасному світі спалитися передачею інфи, це треба мати талант
-
Scoffer
Member
leif
Та хоч на сраці хай тату наб'є. Безпека має перевіряти всі канали витоку інформації, це їхня робота.
Та хоч на сраці хай тату наб'є. Безпека має перевіряти всі канали витоку інформації, це їхня робота.
-
1234waltz
Member
Ну як сказати. Не знаю, що там в Самси по безпеці. А от у Гугла у розробників ноутбук це фактично тонкий клієнт і вся розробка йде ан віддалених робочих місцях та через веб-морди з трекінгом всього і всєя. Тобто дампанути на флешку якісь сорси технічно неможливо для 95% розробників працюючих в компанії.dead_rat: ↑ 24.12.2025 15:39 leif
Ну взагалі то і правда лох, в сучасному світі спалитися передачею інфи, це треба мати талант
-
leif
Member
який ти кеп, якщо елементарно не доганяєш, що попередити витоки складніше ніж виявити пост-фактум хто і що злив? недопрацювали значитьdead_rat: ↑ 24.12.2025 15:46Якби вони відпрацювали, то передача б не сталася. Твій кеп
тому я власне і кажу, що боротись з цим явищем вкрай складно, і невідворотність покарання за методами Моссаду тут би могла трохи допомогти. а у вас щось полихнуло і почались галюцинації про шараги
-
Scoffer
Member
leif
А до тебе не доходить що мосад методи на вигадав, і подібними задовго до нього діяв совок. Всіх заперти, а хто втік - всіх вбити, на всякий випадок. Бо навколо всі вороги і завтра війна.
В нормальному світі це має вирішувати суд. Якщо винен - хай засудять. У тебе вже криша поїхала на твоєму совкодрочерстві. Вільний ринок так не працює.
А до тебе не доходить що мосад методи на вигадав, і подібними задовго до нього діяв совок. Всіх заперти, а хто втік - всіх вбити, на всякий випадок. Бо навколо всі вороги і завтра війна.
В нормальному світі це має вирішувати суд. Якщо винен - хай засудять. У тебе вже криша поїхала на твоєму совкодрочерстві. Вільний ринок так не працює.
Последний раз редактировалось Scoffer 24.12.2025 15:57, всего редактировалось 1 раз.
-
Demedik
Member
Вы тут путаете. Это не за меня хотят платить(мои скиллы), а за секреты которые я знаю, которые я не разрабатывал... а просто имел доступ к ним. Я могу быть посредственным работником... но из-за того, что я имел доступ к "ноу-хау" и имел возможность это украсть - они готовы купить этот package deal, где основная ценность не я как работник.dead_rat: ↑ 24.12.2025 15:12 Якщо конкурент готовий платити за тебе х10, то твоя справедлива зп і є х10. Ні?
Ви самі не набиралися досвіду на одній роботі, щоб отримати кращу?
Сейчас будет уход в нереальные сценарий, просто чтобы показать как это выглядит на более приземленных материях. Представьте Вы водитель инкассаторского грузовика которое перевозит золото(если вернуться к теме, это те секреты). И вот конкурент из другой страны говорит - ты чудесный работник которому должны платить х10 мы тебя нанимаем... но только ты должен прихватить свой полный грузовик с золотом. Что это?
Мы сейчас не говорим о переходе Раджи Кодури с АМД в Интел, где был было соблюдено НДА на технологии которые он разработал по заказу АМД. Сейчас разговор про Китай который чхал на интеллектуальную собственность и просто купил водителя который прихватил с собой ноу-хау/разработки компании.
Вот из статьи, где это сказано:
"Під час розслідування з’ясовано, що колишній співробітник Samsung злив інформацію про сотні етапів технологічного процесу і навіть перевірив цю інформацію. Інший співробітник у 2016 році передав великі обсяги рукописної інформації про технології DRAM."
-
dead_rat
Member
leif
Так я кажу, це досяжно лише закриттям інженера в країні. Бо тоді треба відпазу ліквідувати, якщо поїхав в Китай, бо буде пізно якщо секрет тютю
Точніше, кікати треба при звільненні
Так я кажу, це досяжно лише закриттям інженера в країні. Бо тоді треба відпазу ліквідувати, якщо поїхав в Китай, бо буде пізно якщо секрет тютю
Точніше, кікати треба при звільненні
-
leif
Member
ніdead_rat: ↑ 24.12.2025 15:58Так я кажу, це досяжно лише закриттям інженера в країні.
ніdead_rat: ↑ 24.12.2025 15:58Бо тоді треба відпазу ліквідувати, якщо поїхав в Китай, бо буде пізно якщо секрет тютю
дива не стається і ти продовжуєш читати сракою, скуфScoffer: ↑ 24.12.2025 15:56А до тебе не доходить що мосад методи на вигадав, і подібними задовго до нього діяв совок. Всіх заперти, а хто втік - всіх вбити, на всякий випадок. Бо навколо всі вороги і завтра війна.
-
Scoffer
Member
Demedik
Якщо до "сотень документів" має доступ якийсь випадковий прибиральник, то це проблема класифікації доступа до інфи і все одно винен самс. В нормально побудованій безпековій системі ти не можеш зайвий раз взяти почитати дск інфу, не кажучи вже про секретну. Я це все бачив вживу, щоб взяти якусь інструкцію треба було написати і узгодити службову записку. Чудово працює.
Якщо до "сотень документів" має доступ якийсь випадковий прибиральник, то це проблема класифікації доступа до інфи і все одно винен самс. В нормально побудованій безпековій системі ти не можеш зайвий раз взяти почитати дск інфу, не кажучи вже про секретну. Я це все бачив вживу, щоб взяти якусь інструкцію треба було написати і узгодити службову записку. Чудово працює.
-
dead_rat
Member
leif
Як ні? В тебе секрет нац безпеки, якщо він пішов, то не важливо як ти помстився. Він вже тютю
Тобто треба попереджати, методами Моссада заздалегідь а не пост фактум
Як ні? В тебе секрет нац безпеки, якщо він пішов, то не важливо як ти помстився. Він вже тютю
Тобто треба попереджати, методами Моссада заздалегідь а не пост фактум
-
leif
Member
можливо, треба їх попереджати, що "ми знаємо, до чого ти мав доступ, і, якщо ти просто будеш десь працювати в китаї і ніяких таємниць не розголошуєш, то нема питань, а якщо ти почнеш передавати закриту інфу і ми про це дізнаємось і щось буде, ну он як з Коляном з сусіднього з тобою відділу, який вирішив трохи грошей підзаробитиdead_rat: ↑ 24.12.2025 15:58Точніше, кікати треба при звільненні
я точно не знаю, можливо, десь в штатах та інших країнах вільного світу є люди на посадах, які володіють такою інфою, що їм взагалі заборонено залишати країну, не заглиблювався, це вже занадто шпигунська тема для мене. але боротись з пром. шпигунством точно треба, на кону цілком можуть бути людські життя, а не тільки гроші, в тому розкладі, який розгортається в світі.
-
Demedik
Member
Вину Самса я не отрицаю. Уровни доступа, где доступ может быть осуществлен, дозирования и сегрегирование знаний по необходимости для выполнения работы + контроль, чтобы никто не мог получить доступ к данным к которым он не может иметь доступ(даже через подкуп менеджмента) - это все нужно. И что тут этого не было(или по крайней мере на нужном уровне) - это прошлеп(сказал бы жестче) Самса.Scoffer: ↑ 24.12.2025 16:02 Demedik
Мой поинт только в том, что если я хочу украсть секреты - я могу заплатить человеку гораздо больше, чем он стоит... он просто не нужное но обязательное дополнение в этой схеме.
-
dead_rat
Member
leif
Весь російський тех невиїзний, розробники ракет ще мають уголовку на шиї і «зоооту клітку»
Ти не читав новини на початку війни? Тобто оце шараги, воно робе. І таки відновили ракетобудування
Весь російський тех невиїзний, розробники ракет ще мають уголовку на шиї і «зоооту клітку»
Ти не читав новини на початку війни? Тобто оце шараги, воно робе. І таки відновили ракетобудування
-
leif
Member
моя думка, що це ще й як важливо. про що я і казав насамперед, в самому першому пості, після якого у вас зі скуфером почались галюцинації про гулаг і шарагиdead_rat: ↑ 24.12.2025 16:03не важливо як ти помстився
Відправлено через 56 секунд:
а я для кого написав:dead_rat: ↑ 24.12.2025 16:11Весь російський тех невиїзний, розробники ракет ще мають уголовку на шиї і «зоооту клітку»
?leif: ↑ 24.12.2025 16:06в штатах та інших країнах вільного світу
про кацапію я в курсі
-
KimRomik
Member
невже на 4ий рік ти не зрозумів що всім пофіг на людські життя?leif: ↑ 24.12.2025 16:06на кону цілком можуть бути людські життя
а про те що коли звинувачують когось в промисловому шпигунстві, то там перш за все стоять корпоративні інтереси, бо коли конкурент має ті ж технології що і ви, то він буквально забирає в тебе шматок ринку і прибуток, а людські життя для них другорядне, навіть якщо ці технології стосуються військової сфери і здатні потенційно змінити хід майбутніх війн
і знову ж, промислове шпигунство намагаються відсікати не тому що якась там нова технологія може вбити там умовно мільйон людей за секунду, а тому що це дає конкуренту більше переваг а разом з ним і їхнім державам
Последний раз редактировалось KimRomik 24.12.2025 16:18, всего редактировалось 3 раза.
-
Scoffer
Member
Demedik
Це не дуже ефективно. В документації, як правило, багато прогалин і без потужних медикаментів не розберешся, а поки розберешся пройде багато часу. Куди ефективніше просто купити потрібного інженера з усіма його знаннями.
Це не дуже ефективно. В документації, як правило, багато прогалин і без потужних медикаментів не розберешся, а поки розберешся пройде багато часу. Куди ефективніше просто купити потрібного інженера з усіма його знаннями.
-
leif
Member
дивлячись на які життя і кому саме. тут все диференційованоKimRomik: ↑ 24.12.2025 16:13невже на 4ий рік ти не зрозумів що всім пофіг на людські життя?
не забувай, що світ зараз нехіло штормить і ми можемо стояти на порозі тривалого періоду постійних війн. більших чи менших. а технології і військова промисловість це... ну, здогадуєшся про це, я сподіваюсьKimRomik: ↑ 24.12.2025 16:13і знову ж, промислове шпигунство намагаються відсікати не тому що якась там нова технологія може вбити там умовно мільйон людей за секунду, а тому що це дає конкуренту більше переваг а разом з ним і їхнім державам
-
Demedik
Member
Это да. Но это как минимум сильно ускорит разработку первых прототипов и срежет количество тупиковых решений.Scoffer: ↑ 24.12.2025 16:14 Demedik
Ну или как в этом случае - взять и нужно инженера, и заглушки с документацией(не все ж инженер помнит).
Я так думаю, что в итоге будет принято - НДА с запретом работы(и возможно контакты) в странах, где не уважают право на интеллектуальную собственность... + для таких гигантов/ключевых компаний и как минимум ключевых должностей будет мониторинг служб контр-разведки и их проверки сотрудников как с гос. тайной.