Колишні співробітники Samsung звинувачуються в крадіжці технологій виробництва 10-нм DRAM для китайської компанії CXMT

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

leif: 24.12.2025 14:28 по сабжу: платити таку ЗП, щоб не могли прийти китайці і не підбити до промислового шпигунства -- це апріорі дурість. для них інфа занадто цінна, вони готові заплатити ну дуууже багато відносно навіть самих щедрих ЗП.

тому єдиний варіант це невідворотність покарання для таких розумників, в тому числі і методами Моссада. з десяток десь зникне за загадкових обставин -- наступні добре подумають, а чи встигнуть вони тими китайськими грошима взагалі скористатись :gigi:
Тим часом в США:
1. Келлерз AMD пішов в Apple, потім повернувся в AMD, потім пішов в Tesla і тд.
2. Раджа Кодурі пішов з Apple в AMD, потім з AMD в Intel.
3. Про те скільки зараз розробників софтверних продуктів бігають між МС, Ябл, ОпенАльтман, Гуглом взагалі казка.
Ніхто не сів в тюрму))
leif
Member

Scoffer
я тобі про одне -- ти тулиш свою дичуху якусь) спробуй відповісти мені конкретно на запитання.

в чому проблема, що порушника закону, який підписав документи про нерозголошення стратегічно важливої інфи, заприсягнув вести себе відповідно до інструкцій і тд. порушника, стосовно якого є 100% інфа, що він злив китайцям інфу -- спецслужби опрацьовують по спец. методами? в чому саме тут проблема? хочеш лівнути з країни -- будь ласка, хочеш отримувати будь-яку іншу зп -- будь ласка. тільки не кради інфу і не передавай третім особам, бо це дуже небезпечно для держави. тепер ти уважно це читай поки не дійде. почнеш знову флудити і виляти в бік -- я не продовжуватиму.

Відправлено через 39 секунд:
1234waltz: 24.12.2025 15:12Келлерз AMD пішов в Apple, потім повернувся в AMD, потім пішов в Tesla і тд.
а він передавав якісь промислові секрети, які він зобов'язаний не передавати? є пруфи?

Відправлено через 20 секунд:
1234waltz: 24.12.2025 15:12 Раджа Кодурі пішов з Apple в AMD, потім з AMD в Intel.
аналогічне питання

Відправлено через 33 секунди:
1234waltz: 24.12.2025 15:123. Про те скільки зараз розробників софтверних продуктів бігають між МС, Ябл, ОпенАльтман, Гуглом взагалі казка.
Ніхто не сів в тюрму))
якщо б ці корейці про яких йшла мова просто поїхали працювати в китай -- ми б тут нічого не обговорювали
dead_rat
Member

leif: 24.12.2025 15:07
dead_rat: 24.12.2025 15:06Пане, якщо ви не в ЗСУ то є нюанс: ви також в клюбі порушників
це з якої радості? :lol: обоснуй
Бо українець чоловічої статі має бути чи в ЗСУ чи в Мілтек чи мати некомплект кінцівок. Все інше - різні сорти відмазок, хоч деякі з них [поки що] закрнні. Тож по вашому прикладу це непогано вас викрасти.
leif
Member

dead_rat: 24.12.2025 15:16Бо українець чоловічої статі має бути чи в ЗСУ чи в Мілтек чи мати некомплект кінцівок.
ахахах) ні, це не так. ти не в курсі там просто, бо не в Україні вже купу років, але втриматись від того щоб поумнічать ніяк не можеш, щодо наших справ
dead_rat: 24.12.2025 15:16Все інше - різні сорти відмазок, хоч деякі з них [поки що] закрнні.
нічосі який потужний :laugh: :lol:
dead_rat: 24.12.2025 15:16Тож по вашому прикладу це непогано вас викрасти.
чел...
жалюгідно обоснував. ну я нічого іншого від тебе і не очікував
Последний раз редактировалось leif 24.12.2025 15:20, всего редактировалось 1 раз.
ddO
Member

leif: 24.12.2025 14:55 щоб злочинців викрадати не зовсім легальними методами -- повертати на батьківщину і судити? поясни
Тому що для того, аби визнати людину злочинцем треба мати докази та рішення суду і т.д. І тоді є вже цілком легальні шляхи екстрадиціі.
leif
Member

ddO: 24.12.2025 15:20Тому що для того, аби визнати людину злочинцем треба мати докази та рішення суду і т.д. І тоді є вже цілком легальні шляхи екстрадиціі.
для тих хто викрадає пром. секрети критичні для нац. безпеки є особлива процедура, про яку я і кажу ;)
dead_rat
Member

leif
Судячи з реакції я таки правильно сказав ;)
1234waltz
Member

leif: 24.12.2025 15:15 Відправлено через 20 секунд:
1234waltz: 24.12.2025 15:12 Раджа Кодурі пішов з Apple в AMD, потім з AMD в Intel.
аналогічне питання
Як мінімум з Apple в AMD та з AMD в Intel переходив з частиною команди, як і вказаний керівник CXMT. Знання та експертиза не є патентами.
якщо б ці корейці про яких йшла мова просто поїхали працювати в китай -- ми б тут нічого не обговорювали
Так поки нічого не доказали, є обвинувачення, є арешт, є презумпція невинуватості. От як суд докаже, що якась документація викрадалась, тоді й подивимось. Було тільки звинувачення, чи були надані пруфи справжніми - покаже експертиза та суд. Бо це м'яко кажучи дуже великий обсяг інформації, яку в будь-якій нормальній конторі "на флешці" не винесеш.
Якщо виявиться, що колишні співробітники "продавали свої знання та експертизу", і ніякої передачі інформації з комерційною таємницею та патентами не було - то праві вони. Якщо було порушення, окей, винуваті.
Ostin
Member

1234waltz: 24.12.2025 15:24продавали свої знання та експертизу
А оті всякі "ти в нас працюєш, але в інших не маєш права ще 10050 років!" - воно як працює? Чи можна класти і йти собі робити кар'єру? Особливо, якщо компанія платить фігово, а роботу свою добре знаєш. Ну і звісно ж, знань набрався в тому числі в конторі, тут без питань.
dead_rat
Member

leif: 24.12.2025 15:21
ddO: 24.12.2025 15:20Тому що для того, аби визнати людину злочинцем треба мати докази та рішення суду і т.д. І тоді є вже цілком легальні шляхи екстрадиціі.
для тих хто викрадає пром. секрети критичні для нац. безпеки є особлива процедура, про яку я і кажу ;)
Пане, вам би в СРСР і шарани відкривати. Робимо інженерів невиїзними, беремо сімʼю в заручники і вішаємо уголовку, щоб чи працював чи гнив на зоні.

Бо ж якщо ти важливий інженер то секрети нац безпеки в тебе в голові.
leif
Member

dead_rat: 24.12.2025 15:21Судячи з реакції я таки правильно сказав
ну, звичайно. як в воду дивився! а це просто фотошоп, що тут думати. ти всіх розкусив :laugh:
спойлер
Изображение
Відправлено через 56 секунд:
dead_rat: 24.12.2025 15:27Пане, вам би в СРСР і шарани відкривати. Робимо інженерів невиїзними, беремо сімʼю в заручники і вішаємо уголовку, щоб чи працював чи гнив на зоні.

Бо ж якщо ти важливий інженер то секрети нац безпеки в тебе в голові.
я вже вище скуферу на це відповів, можеш почитати також. мова про інше
daesz
Member

2 із 3 останніх президентів Кореї відбувають термін у в'язниці (лол) за корупцію. Чи варто продовжувати? :rolleyes:
dead_rat
Member

leif: 24.12.2025 15:30 я вже вище скуферу на це відповів, можеш почитати також. мова про інше
Як же інше?
Якщо я злив секирет на флешку - вкрав.
Якщо я його запамʼятав і розповів - окей.

Ну окей.
1234waltz
Member

Ostin: 24.12.2025 15:27 А оті всякі "ти в нас працюєш, але в інших не маєш права ще 10050 років!" - воно як працює? Чи можна класти і йти собі робити кар'єру? Особливо, якщо компанія платить фігово, а роботу свою добре знаєш. Ну і звісно ж, знань набрався в тому числі в конторі, тут без питань.
Ніяк це не працює, якщо окремо в контракті не прописано. І за таке, зазвичай, передбачаються дуже солідні виплати. В США така практика є по технологічним компаніям, там 1-2 роки контракт забороняє в аналогічній та суміжній сфері працювати, але за це виплачується вихідний бонус, що перевищує зарплатню співробітника з бонусами за той самий час. Але як показує практика, топ інженерів на такий контракт не заманити, це скоріше виключення.
leif
Member

dead_rat: 24.12.2025 15:32Якщо я його запамʼятав і розповів - окей.
я такого не казав. секрети не можна видавати в будь-якому випадку, ніяким чином. звісно усну передачу значно складніше виявити і довести. от тільки "розповісти" в наші часи з пром. таємниць по суті вже нічого не зможеш, адже обсяги не ті. інакше все було б куди простіше і сабжевої новини також не існувало
Scoffer
Member

dead_rat: 24.12.2025 15:32Якщо я його запамʼятав і розповів
Чел просто ні разу не інженер, і не в курсі, що будь-яка архітектура відтворюється по пам'яті в достатній мірі щоб далі рядові копачі в максимально оперативні терміни відтворили все інше в деталях. Наприклад нікому не відома ос віндовс сімейства нт приблизно на 146% повторює ос вмх внаслідок того що всього-навсього один топовий інженер дек свого часу не погодився з політикою контори і перейшов до конкурента.
Терміново заборонити вінду і все відкатити назад. :laugh:
Ох вже ці гуманітарії...
leif
Member

Scoffer: 24.12.2025 15:36будь-яка архітектура відтворюється по пам'яті в достатній мірі щоб далі рядові копачі в максимально оперативні терміни відтворили все в деталях.
от дурний кореєць з сабжевої новини! а він на флешку записував, щось передавав. хаха, лох)

треба було запам'ятати просто і справа в шляпі! і грошей заробив і нічого не порушував по факту.
dead_rat
Member

leif
Ну взагалі то і правда лох, в сучасному світі спалитися передачею інфи, це треба мати талант
Scoffer
Member

leif
А це вже проблема того що самс недостатньо заплатив інженерам інформаційної безпеки що кореєць міг фізично вставити флешку. Я деякий час колись працював на режимному об'єкті, там всі юсб окрім того що вимкнені програмно, то ще й були передбачливо залиті епоксидкою.
Последний раз редактировалось Scoffer 24.12.2025 15:42, всего редактировалось 1 раз.
leif
Member

dead_rat: 24.12.2025 15:39Ну взагалі то і правда лох, в сучасному світі спалитися передачею інфи, це треба мати талант
а може спецслужби все таки працюють і спалитись куди простіше ніж ти думаєш? але ви ж зі скуфером самі розумні)) я з вашої парочки угораю вже скільки часу і ви продовжуєте стабільно доставляти :laugh:

Фахівці! :lol:
Ответить