Аж бігом сприйму і буду радий, але тільки тоді, коли це мене не буде обмежувати в можливостях.
Як там з ігровою переферією та зворотнім зв'язку на рулі/педалі, геймпади із зворотнім зв'язком, VR-гарнітура? Всі працюють? Чи тільки окремі расово вірні? Чи взагалі, макюзери в ігри не грають?
Чи ігрова переферія то морально застріле.
Чи може CAN протокол морально застарілий разом з Serial портом? А якщо вважаєте serial-порт застарілий, то підкажіть варіант зв'язку ПК з ЧПУ-фрезером який знаходиться в 25 метрах від ПК (у знайомого в столярке таке, "друкує" на багатокоординатному фрезері прямо з ПЗ в якому відкриває модель)? Яке обмеження на довжину USB кабеля знаєте?
Та й взагалі, Який ассортимент наявної переферії підтримується ARM'ом.
yuriy_dd: ↑
22.12.2025 14:03
Майкрософт - так взагалі забили на підтримку х86 - все нове для АРМ, для х86 - через рік в кращому випадку
Як багато ви зможете зробити використовуючи ПЗ суто від майкрософта? Або в вашому випадку суто "Apple only" та геть зовсім нічого стороннього?
Z440_User: ↑
22.12.2025 01:29А в ARM юзеру доступний тільки мак, бо все інше arm то суцільний експеримент для інженерів та "самоделкіних" з точки зору hardware, а з точки зору sftware вже не одноразово в цій темі наведено приклади
ви ж в курсі про стретегічне рішення Гугл, Епл, Майкрософт, Нвідіа - переходити на АРМ?
ви можете пояснити чому вони не слухають вас?
Чим їхні вузькоспеціалізовані пристрої допоможуть звичайному домашньому юзеру з потребами кіна/музики/ігор/веб-серфінгу? Специфічні окремо взяті завдання індивідуальних юзерів не розглядаємо.
22.12.2025 01:29Я ткнув в ярличок - програма одразу відкрилася, що там в цей час відбувалося - байдуже, результат на моє "тицяння" в ярличок одразу запущена програма
ну то вчіться в мене, бо інші вас не вчать
і ще заодно - що запуск одно-потоковий
Та хоть пів-потокове
"Тиць в ярличок" і воно одразу запустилося/відкрилося - Oh das ist gut!
"Тиць в ярличок" і воно щось там думає - фу дрова, треба апгрейдити...
Ось і все що треба знати про реакцію юзера та важливість його знань про те в скільки потоків запускається програма. Реально зміна була при переході з HDD на nvme, далі змін в швидкості запуску не помічено при простому користуванні, ну якщо не сидіти з секундоміром і виміряти час запуску кожної програми.
22.12.2025 01:29Я не знімаю відео, я дивлюся кіношки HDrip`и. Попадаються закодовані таким набором опцій, що наче як відеокарта апаратно підтримує h.256, але там чи розмір картинки такий що за межами апаратних можливостей карти, чи профіль пакування якийсь супер новий - видео рахує тепер ЦПУ замість апаратного блоку карти
дайте посилання на таке відео для закачування?
Треба пошукати в файлопомийці зразок, але з того що пам'ятаю, багато пристроїв плюються на mkv в якому кодування кодеком H.265 відбувалося з Profile: Main 12 / High 12, або Main444, ще попадалося коли кадр в Rip розбивався на фрагменти більше одного - апаратні плеєри ругаються, ПК читає, іноді апаратно декодує якщо є підтримка профілю, іноді падає на ЦПУ в багатопотоці.
сам по собі DP - досить великий, і не такий універсальний як TypeC / TB - тому прийняти правильне рішення його не підримувати
22.12.2025 01:29Але ось у мене є TV з hdmi та один чи 2 монітори з DP, то одразу підключити я зможу лише TV бо там є HDMI. А ось для монітору треба або міняти монітор для підтримки thunderbolt, або купувати ще кабель чи перехідник DP-Thuderbolt...
я купив недавно портативний монітор - там є кабеля в комплекті, але DP - нема, дивно правда?
А у товарища 2 по 27" QLED на DP свіженькі, оце він йолоп, треба було на Type-C брати, правда на RTX4090 немає Type-C виходу, ну то таке...
Ага, Apollo Solo USB - старе лайно
Відправлено через 34 хвилини 12 секунд:
ARM штука прогресивна, але дуже сира для заміни х86.
ARM від Apple цікава потужна хрінь лише в межах пісочниці Apple. Шаг ліворуч, шаг праворуч від закладених в SoC та Software сценаріїв - воно здохло.
ARM в серверах амазон та інших - то зовсім не цікаве та немає практичного сенсу для хом'ячка. Його додому не купиш і відеокарту для ігоря не сунеш.
Інші ARM-материнки з процами та слотами, навіть з PCI-E, також не мають сенсу для масового хом'ячка сьогодні. По перше знову таки драйвери для тих самих відеокарт, підтримка іншої переферії, наявність прикладного софту.
А так да, ARM перспективна платформа