Проблема із БЖ Vinga VPS-500-12

Корпуса и источники питания
Ответить
Автор
Junior

Всім привіт, заздалегіть дякую за корисні відповіді та поради.

Маю такий БЖ Vinga VPS-500-12.
Проблема- комп не відображає картинки при задіяній косі 6-пін 12В. Якщо встановити відяшку без додаткового живлення все ок. Напруга без дискретки 12.4В із дискреткою 12.2В. Живлення по 3В та 5В також начебто в нормі +- 3.3 та 5.1.
Alex646
Member

Коса здохла.
waryag
Member

prichenzo: 21.12.2025 17:21 Маю такий БЖ Vinga VPS-500-12.
Проблема- комп не відображає картинки при задіяній косі 6-пін 12В. Якщо встановити відяшку без додаткового живлення все ок. Напруга без дискретки 12.4В із дискреткою 12.2В. Живлення по 3В та 5В також начебто в нормі +- 3.3 та 5.1.
Карта вже працювала чи куплена? Оптимально - перевірити відяху з іншим БЖ і БЖ з іншою відяхою.

БЖ такий собі, конфігом ділитися не хочете...
prichenzo
Junior

waryag: 21.12.2025 18:13
prichenzo: 21.12.2025 17:21 Маю такий БЖ Vinga VPS-500-12.
Карта вже працювала чи куплена? Оптимально - перевірити відяху з іншим БЖ і БЖ з іншою відяхою.

БЖ такий собі, конфігом ділитися не хочете...
Два різних конфіга на 1150 та 1151 (i5 та i3), дві різні відяшки gtx 560TI та GTX 660TI (із цією використано 6 пін та перехідник з molex на другий 6пін), симптоми однакові. Проблема в БЖ. Попередній власник використовував із xeon 26xx (не знаю який точно) + gtx 1060. Але каже, що все було окі. Напрочуд у мене з двома різними конфігами не працює. Вертушки крутяться, зображення немає. Думаю, зберхав, тому і продавав даний БЖ :rotate:
Adamantium
Ghost

gtx 560TI та GTX 660TI
по круче монстров не нашлось? :gigi:
waryag
Member

prichenzo: 21.12.2025 20:53Два різних конфіга на 1150 та 1151 (i5 та i3), дві різні відяшки gtx 560TI та GTX 660TI (із цією використано 6 пін та перехідник з molex на другий 6пін), симптоми однакові. Проблема в БЖ. Попередній власник використовував із xeon 26xx (не знаю який точно) + gtx 1060. Але каже, що все було окі. Напрочуд у мене з двома різними конфігами не працює. Вертушки крутяться, зображення немає. Думаю, зберхав, тому і продавав даний БЖ :rotate:
Все може бути. БЖ дуже дешевий, навіть не вказаний APFC = вразливий до стрибків напруги...
QFlash
Member

У мене теж колись були проблеми з блоком живлення. Материнку маю на 1151, свого часу на них добряче майнили. Були перебої в роботі ПК міг тупо не запускатися, картринка пропадала, думав на віник старий. Потім розібрав БЖ а там вздуті кондери, деякі (не вздуті) навіть не того номіналу що на них написано. Поміняв і досі робочий. Блок 450W не памятаю назви.
Последний раз редактировалось QFlash 21.12.2025 21:12, всего редактировалось 1 раз.
waryag
Member

Перевірити 6-пін кабель і конектор, вскрити - глянути на внутрянку.
prichenzo
Junior

Adamantium: 21.12.2025 21:00
gtx 560TI та GTX 660TI
по круче монстров не нашлось? :gigi:
Та відяшки топчєгг :gigi:

Відправлено через 3 хвилини 17 секунд:
QFlash: 21.12.2025 21:05 У мене теж колись були проблеми з блоком живлення. Материнку маю на 1151, свого часу на них добряче майнили. Були перебої в роботі ПК міг тупо не запускатися, картринка пропадала, думав на віник старий. Потім розібрав БЖ а там вздуті кондери, деякі (не вздуті) навіть не того номіналу що на них написано. Поміняв і досі робочий. Блок 450W не памятаю назви.
Оце і думаю поміняти кондьорчики, на це і роблю ставку. Очікував, що хтось мав такий досвід. :shuffle: Але БЖ не вскривався, можливо ще на гарантії. Як тільки буду розуміти, що можна, одразу вскриваю.
Polaris
Member

prichenzo
на цьому БП, дай Боже, справжніх 300 ватт є. Для нього підключення відеокарти з доп. живленням уже половина потужності
prichenzo
Junior

UPD: Без довгих вступів. Відяшка GTX 560TI виявилася із неробочим HDMI, тому і не виводило зоображення на монік.

Чому GTX 660TI також не виводила не знаю?! Можливо в кипішу та на емоціях щось напридумував чи пропустив :rolleyes: :gigi:

Цитуючи пана Polaris скажу таке- БЖ Vinga VPS-500-12 не вивозить відяшки на кшталт MSI N660Ti PE 2GD5/OC, а це +- 150Вт в навантажені. Пищить, репить і кашляє. Не думаю, що на довго вистачило б його. :shuffle:
Alexsandr
Member

Нормальная бюджетка. Нлавно помнить, что это бюджетка и года через три желательно заменить её.
Screenshot_1121.png
Screenshot_21.png
Ответить