Виробництво 16-гігабайтної GeForce RTX 5060 Ti може бути призупинено через дефіцит пам’яті GDDR7

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

MqM: 21.12.2025 15:50З 10 чи 12 гігами памяті?
вероятно с 12 :spy: ... ибо с 10 ровно сидеть до 30 года не выйдет ну вообще никак.
у меня была такая (на 12), отличная карта в память не упиралась в 1440р нигде, а вот в чип повсеместно.
Hotspur
Member

Alexx-wisa: 21.12.2025 14:38Дані з рітейлерів і опитування показують, що модель з 16 ГБ VRAM продається значно краще, ніж 8 ГБ — приблизно у співвідношенні 16:1, бо користувачі усвідомлюють обмеження 8 ГБ.
внезапно геймери не ідіоти. ну крім 10 у нас тут на форумі
AntonyKandaurov
Member

Бачив в брейні в Запоріжжі як молодий "неідіот" геймер брав собі 5060 з 8гб на борту. Але щось у нього там не пішло, чи він не зміг розібратись з кредитними лімітам і кудись пішов.
Inqizitor2022
Member

OpenAI купила (https://news.samsung.com/global/samsung ... astructure) 40% вообще ВСЕЙ памяти в мире аж до 2029 года.
Альтман заключил долгосрочный контракт с Samsung и SK Hynix, именно они производят 70% всей памяти. Причем OpenAI закупает не сами плашки, а прямо не нарезанные пластины, чтобы обойти других заказчиков и урвать RAM подешевле. Всего OpenAI будет получать по 900 тысяч пластин в месяц, это где-то по 90 МИЛЛИОНОВ обычных плашек КАЖДЫЙ месяц. Цены, само собой, вырастут, а конкуренция станет ещё жестче.
kairo
Member

Hotspur: 21.12.2025 17:13внезапно геймери не ідіоти. ну крім 10 у нас тут на форумі
В реальності все якраз навпаки. Тут сидять люди, які цікавляться технічною стороною питання. 90% покупців не шарять в техніці і беруть, те що дешевше, або що порадить продавець.
yariksom
Member

kairo: 21.12.2025 18:13
Hotspur: 21.12.2025 17:13внезапно геймери не ідіоти. ну крім 10 у нас тут на форумі
В реальності все якраз навпаки. Тут сидять люди, які цікавляться технічною стороною питання. 90% покупців не шарять в техніці і беруть, те що дешевше, або що порадить продавець.
Я завжди беру те, що дешевше.
Правда перед тим пару місяців огляди дивлюся, порівняння, все таке.
А тут мене дідько на ліве вухо вмовив купити китайця, ще й такого,
якого на самому сайті китайського виробника немає, знаю тільки, що точно безбуферний :gigi:
Ще б хтось сказав, що означає таке:
Изображение
Вложения
Maxsun.jpg
Entar
Member

Сиджу на ryzen 5700x3d + RTX 4070 + 32 гб, дружині зібрав на 5600x + 16 гб.

Думав колись в цьому році перейти на 5070 ti, але так відчуваючи що більшість часу я граю в ігри щось типу факторіо чи Europa universalis 5, пожлобив. Тепер точно буду оновлюватися лише після виходу 6000 серії, а платформу взагалі нескоро поміняю, десь після 2028 якщо доживемо)
Купив в стімі на розпродажі Хорайзони і останній год оф вар, якраз буду проходити, для них системи з запасом вистачає)
Entar
Member

Є одна надія на щось хороше в усій цій ситуації з памятью, що після цього буму оверпрайсу хоча б збільшать інвестиції в дослідження і розробики, і ми побачимо більш швидкий прогрес в памяті ніж в останні роки, і через 3-4 роки як в ОЗУ так і в відеокартах буде память швидше/краще нинишньої.
Як в принципі відбулося з відеокартами після майнінг буму: 4000 серія дійсно була дуже крута порівняно з 3000 і ціни норм (порівняно з майнінг бумом).
kairo
Member

yariksom: 21.12.2025 19:00Я завжди беру те, що дешевше.
Конфігурація ПК
ROG CROSSHAIR VIII HERO...
yariksom
Member

kairo: 21.12.2025 19:37
yariksom: 21.12.2025 19:00Я завжди беру те, що дешевше.
Конфігурація ПК
ROG CROSSHAIR VIII HERO...
Куплена тут на барахолці за 8000 або щось приблизно таке, продавець прямо сказав, що в тестах ганяли, тому могли бути величезні нюанси, не здивувало, що з нею 5600х працює?
Забирав в один день з макссуном, який по новій пошті новим прийшов.
kairo
Member

Be Quiet! Dark Power 12 850W Titanium?))
Plush_Dragon
Member

MqM: 21.12.2025 15:49 Прекрасно, то раніше жлобилися на память, то тепер 16 гіг буде в преміум відеокартах
Може хоч почнуть оптимізувати ігри? А то зараз болт трохи поклали розробники.
kairo
Member

Plush_Dragon: 21.12.2025 19:55Може хоч почнуть оптимізувати ігри?
Ні. Оптимізація, це зайві витрати.
yariksom
Member

kairo: 21.12.2025 19:46
Be Quiet! Dark Power 12 850W Titanium?))
так це правда, брав новим, і корпус теж.
Влетіло в копійку, блок брав тому, що ще в 2003 взяв дешевий і він мені в 2004 все спалив, потім ще один дешевий, який теж все спалив.
після того взяв надійного китайця Грейт Валл на 550 Вт, як на диво він пропрацював 10 років, як тоді давали китайську гарантію, нічого не спалив, просто здох :weep:
Після такого взяв бок Вінга на 650 голд, цей працював як належить і ще зараз трудиться в маминому компі (дуже навіть хороший блок), а потім захотілося дорогого, з реальною гарантією, тому взяв Be Quiet! в Україні з гарантією на 10 років і відповідними паперами.
Titanium тому, що впевнений, що при посередніх нагрузках він проживе довше чим я.
Все інше, як бачите - мідл.
Для мене важливо щоб працювало довго без екстриму, але більш-менш відповідало вимогам ігорів.
Ти краще мені скажи, про що тести максуна кажуть
Hotspur
Member

kairo: 21.12.2025 18:13В реальності все якраз навпаки. Тут сидять люди, які цікавляться технічною стороною питання. 90% покупців не шарять в техніці і беруть, те що дешевше, або що порадить продавець.
статистика ці дурниці не підтверджує
Tiufin
Member

Inqizitor2022: 21.12.2025 18:13 OpenAI купила (https://news.samsung.com/global/samsung ... astructure) 40% вообще ВСЕЙ памяти в мире аж до 2029 года.
Альтман заключил долгосрочный контракт с Samsung и SK Hynix, именно они производят 70% всей памяти. Причем OpenAI закупает не сами плашки, а прямо не нарезанные пластины, чтобы обойти других заказчиков и урвать RAM подешевле. Всего OpenAI будет получать по 900 тысяч пластин в месяц, это где-то по 90 МИЛЛИОНОВ обычных плашек КАЖДЫЙ месяц. Цены, само собой, вырастут, а конкуренция станет ещё жестче.
Дата новини - 1 жовтня. Це до тих, хто досі про всілякі змови пише ;)
kairo
Member

yariksom: 21.12.2025 20:03Все інше, як бачите - мідл.
Для мене важливо щоб працювало довго без екстриму, але більш-менш відповідало вимогам ігорів.
Ви ж першим повідомленням мені написали, що берете все найдешевше. Далі вже пишете, що спеціально взяли дорогий БЖ та все мідлове)) Пересічний споживач бере те, що бачить на рекламному банері чи те, що йому впарить консультант у Фокстроті, взагалі не розбираючись, що там і як.
Ти краще мені скажи, про що тести максуна кажуть
Скажу, що переживав би постійно, щоб в ньому контролер не відлетів))
Відправлено через 1 хвилину 56 секунд:
Hotspur: 21.12.2025 20:13статистика ці дурниці не підтверджує
Яка статистика? Та де на першому місці ноутбучна 4060, а на другому 3060? Це якраз те, що впарили в найближчому магазині.
Последний раз редактировалось kairo 21.12.2025 20:39, всего редактировалось 1 раз.
yariksom
Member

kairo
Я не думав, що питання стоїть саме так. Беру те, на що з розрахунком і аналізом (непрофесійним) буде коштувати дешевше протягом циклу використання :shuffle:
Последний раз редактировалось yariksom 21.12.2025 20:29, всего редактировалось 1 раз.
Tiufin
Member

kairo: 21.12.2025 20:25Яка статистика? Та де на першому місці ноутбучна 4060, а на другому 3060? Це якраз те, що впарили в найближчому магазині
Ну чому "впарили". Для невибагливого геймера (а таких більшість, насправді), якому потрібен мобільний пк, інших варіантів і немає.
Nouriel
Member

kairo: 21.12.2025 19:57Ні. Оптимізація, це зайві витрати.
але ж і якшо не будуть оптимізовувати, то менше продадуть ігор і менше зароблять. не знаю як воно буде
Ответить