Вибір відеокарти

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Ответить
Автор
Member

Ура! Нарешті отримав свою 5070ті Gigabyte Windforce. Замовляв за кордоном на чорну п'ятницю. Привезли друзі. За все вийшло 35т. Тестую,поки все норм. На тихому режимі, комп під столом- взагалі не чую
Filabatya
Member

Тепер проц під неї міняти з охладом :D
Chester_pl
Member

man1242

підтверджую. сам вже близко тижня активно моніторю наявність і ціні.

ви ще зверніть увагу на наявність. в самих популярних магазах наявність прям на очах тане.

в мене вже 3 день лежить чекає на точці видачі розетки оплачена 5080 ( ще трошки сумніваюсь), з моменту замовлення , кількість доступных 5080 на розетці з 7 моделей зменшилась до 2, навіть вентуси чорні вигребли ( бо вони дешевше білих)
vsx
Member

Chester_pl: 20.12.2025 16:09

в мене вже 3 день лежить чекає на точці видачі розетки оплачена 5080 ( ще трошки сумніваюсь)
Не сумнівайтеся, подаруйте її розетці
Chester_pl
Member

vsx
Іронія чи сарказм? :-/
FirstTDM
Member

Chester_pl: 20.12.2025 16:09в мене вже 3 день лежить чекає на точці видачі розетки оплачена 5080 ( ще трошки сумніваюсь)
А в чем проблема? В чем сомнения?

Если уже оплачено, то забрать и начинать работать/играть? Что не так?

Какое чудо ждем? :D

Или я что-то не знаю и завтра 5080 будут бесплатно раздавать :)
Chester_pl
Member

FirstTDM

Та просто треба менше тестів дивитися і порівнянь, рахувати проценту приросту. А поїхати і забрати.
Хочу, можу, чого чекати…..
FirstTDM
Member

Chester_pl: 20.12.2025 19:03Та просто треба менше тестів дивитися і порівнянь, рахувати проценту приросту. А поїхати і забрати.
Ага... так и есть... надо: "поїхати і забрати" :super:
Yurius
Member

Chester_pl: 20.12.2025 16:09підтверджую. сам вже близко тижня активно моніторю наявність і ціні.

ви ще зверніть увагу на наявність. в самих популярних магазах наявність прям на очах тане.
Так ціни на 5070ті,5080 та Рх9070хт полетіли трохи в гору десь +2-4к і наявність стала менше ,5070 та 9070 поки тримаються по ціні на старому рівні ,ще можна застрибнути в останній вагон.
vsx
Member

Возможно это обсуждалось. Такой вопрос - почему когда я запускаю BG 3 в режиме вулканa у меня значительно больше потребление чем в режиме DX11?
Разумное объяснение что старый директх просто не подгружает все навороты графики как надо. Или я что-то не то делаю?
PS. лок на 75 фпс
спойлер
https://ibb.co/F4qMcr9t
https://ibb.co/1f18hKwR
man1242
Member

vsx: 20.12.2025 23:13 Возможно это обсуждалось. Такой вопрос - почему когда я запускаю BG 3 в режиме вулканa у меня значительно больше потребление чем в режиме DX11?
Разумное объяснение что старый директх просто не подгружает все навороты графики как надо. Или я что-то не то делаю?
PS. лок на 75 фпс
спойлер
https://ibb.co/F4qMcr9t
https://ibb.co/1f18hKwR
В мене особисто на вулкані більше фпс у місцях де є обмеження у гпу
Chester_pl
Member

FirstTDM: 20.12.2025 18:50 А в чем проблема? В чем сомнения?
Сумніви
"а воно мені нада" бо останні 3 роки не грав майже , а тут шось сталкера захотілось, а як виявилось там багато чого цікавого вийшло, а тут зима на носі. а моя затичка навіть на міналках шось ніфіга.
Хоча для свого хобі купив приблуду за 4к баксів - а за пів року користувався 2 рази. але кайф від використання коштував кожного витраченого центу.
Потім ще куча цих тесті на ютубі. які тільки більше смуту додают. дивишся и наче 9070хт прям на рівні - поки не переходить на 4к. а як в деталі полізти то там краще, а там не краще . а ще ціна, в однаковому виконанні різниця 5080 /9070хт , майже 30к.
а весь це дефіцит підштовхує до того шо "нада брать", бо не буде або буде дорожче
FirstTDM: 20.12.2025 18:50 Какое чудо ждем? :D
Или я что-то не знаю и завтра 5080 будут бесплатно раздавать :)
напевно оці три дні додаткового моніторингу цін і наявності якраз і чекав, мінімальна ціна в адекватних магазах стала вищою за ціну яку віддав десь на 3-4к, хоча всюду типу почались "новорічні знижки", наявність прям сильно стала менше.
FirstTDM: 20.12.2025 19:10 Ага... так и есть... надо: "поїхати і забрати" :super:
Done :super: :super:
изображение_2025-12-21_001754284.png
vsx
Member

man1242
Вообще не удивительно.
Короче разобрался. Оказывается вулкан и дх по разному компилируют шейдеры, особенно после друг друга. Спустя время энергопотребление стабилизируется.
Интересное наблюдение - XeSS не поддерживается в DX11 хотя файлик присутствует.

Chester_pl
Поздравляю
FirstTDM
Member

Поздравляю! :super:
VES
Member

советчики насоветовали... в что оверы превратили? Капец! И не передать моего офигивания.
:eek:
вы же сами сидите на 9070 и при этом человек уходит в стан зеленых, да что происходит?
Chester_pl
Member

VES
ну якраз "советчики" по вашій версії виказували хоч якусь думку. та і рішення, я сам прийняв. всі інші казали шо треба читати тему. хоча в цій темі відповідей по сіті майже немає, як і в інтернеті. куча інформаційного сміття.

якщо маєте аргументи готовий вислухати. на шо варто поміняти і чому?
карта ще в коробці, можу повернути.

VES: 21.12.2025 01:33 вы же сами сидите на 9070 и при этом человек уходит в стан зеленых, да что происходит?
дивися профілі. жодна людина яка на 9070 не привела аргументів окрім "все вже написано"
VES
Member

я ж не до вас щось там мав на увазі, а до тих людей що тут насовітували. Якщо потрібно для роботи, тоді так - хуанг карта.
Якщо в іграшки в 2к то 9070хт і зекономите 10к. :-/

Не дивиться на профіль, бо то все недоречно, хтось його оновляє, а хтось, типу мене на нього забиває :gigi:
Мінусатори ваш вихід :laugh:

Отправлено спустя 12 минут 6 секунд:
коротше, на мою не дуже файну думку, як для роботи є тут на форумі гарна 4070ті супер. але навіть зараз за ці кошти є майже топова азуз прайм 9070хт. Для ігорів маст хев, у 2к це навіть не обговорюється.) :gigi:
ну все, кидайте в мене тепер помідори. От я вам по людськіі а ви зі мною по .. не людські. скотинякі :laugh: ось всіх хто ставив мінус залишу без кіла гречкі :gigi:
Последний раз редактировалось VES 21.12.2025 02:22, всего редактировалось 1 раз.
KPAH
Member

VES: 21.12.2025 02:17 Не дивиться на профіль, бо то все недоречно, хтось його оновляє, а хтось, типу мене на нього забиває :gigi:
Так Вы опять курите?
Chester_pl
Member

VES: 21.12.2025 02:05 і зекономите 10к. :-/
близько 30к
однакове виконя, асус туф - чевона близко 39к зелена майже 70к
VES: 21.12.2025 02:05 Якщо в іграшки в 2к т
потенційно буде 5120х2160. і от якраз в "тестах" коли переходимо в 4к там вже відчувається. це був додатковий аргумент.
VES: 21.12.2025 02:05 Не дивиться на профіль, бо то все недоречно, хтось його оновляє, а хтось, типу мене на нього забиває :gigi:
та ну 9070хт відносно свіжа карта. так шо якщо вона в профілі. то на шо її могли поміняти? на зелену?

я як раз вагався. між 9070хт і 5080 ну якось все не дуже зрозуміло, наче однаково але не однаково = "same same but different" . , але я якщо граю то тільки в сінгл, повільно все розглядаючи так всі ці додаткові ніштяки типу рейтрейсінгу напевно якраз для мене. і напевне все ще вагаюсь . можна ж замовити 9070хт, хоча вона вже зробила +2к а 5080 від моєї ціни покупки в середньму +3-4к
VES
Member

KPAH: 21.12.2025 02:19
VES: 21.12.2025 02:17 Не дивиться на профіль, бо то все недоречно, хтось його оновляє, а хтось, типу мене на нього забиває :gigi:
Так Вы опять курите?
нет, некропостингом занимаемся)
Есть что по сути сказать?

Отправлено спустя 7 минут 53 секунды:
5080 :spy: шоб иеня, шоб и вас...
Вы моделируете какие- то там игры, и еше прототепируете их, и все через ИИ собираетесь прогонять. Думаю что нет. И вам эта фича в отсутсвие тырнета понадобится от силы пару раз.

5120х2160. - це що за монік 7 49? 16:4?
Ответить