Новости
Последние статьи и обзоры
Вибір відеокарти
-
EuGENiy
Member
Ура! Нарешті отримав свою 5070ті Gigabyte Windforce. Замовляв за кордоном на чорну п'ятницю. Привезли друзі. За все вийшло 35т. Тестую,поки все норм. На тихому режимі, комп під столом- взагалі не чую
-
Filabatya
Member
Тепер проц під неї міняти з охладом 
-
Chester_pl
Member
man1242
підтверджую. сам вже близко тижня активно моніторю наявність і ціні.
ви ще зверніть увагу на наявність. в самих популярних магазах наявність прям на очах тане.
в мене вже 3 день лежить чекає на точці видачі розетки оплачена 5080 ( ще трошки сумніваюсь), з моменту замовлення , кількість доступных 5080 на розетці з 7 моделей зменшилась до 2, навіть вентуси чорні вигребли ( бо вони дешевше білих)
підтверджую. сам вже близко тижня активно моніторю наявність і ціні.
ви ще зверніть увагу на наявність. в самих популярних магазах наявність прям на очах тане.
в мене вже 3 день лежить чекає на точці видачі розетки оплачена 5080 ( ще трошки сумніваюсь), з моменту замовлення , кількість доступных 5080 на розетці з 7 моделей зменшилась до 2, навіть вентуси чорні вигребли ( бо вони дешевше білих)
-
vsx
Member
Не сумнівайтеся, подаруйте її розетціChester_pl: ↑ 20.12.2025 16:09
в мене вже 3 день лежить чекає на точці видачі розетки оплачена 5080 ( ще трошки сумніваюсь)
-
Chester_pl
Member
vsx
Іронія чи сарказм?
Іронія чи сарказм?
-
FirstTDM
Member
А в чем проблема? В чем сомнения?Chester_pl: ↑ 20.12.2025 16:09в мене вже 3 день лежить чекає на точці видачі розетки оплачена 5080 ( ще трошки сумніваюсь)
Если уже оплачено, то забрать и начинать работать/играть? Что не так?
Какое чудо ждем?
Или я что-то не знаю и завтра 5080 будут бесплатно раздавать
-
Chester_pl
Member
FirstTDM
Та просто треба менше тестів дивитися і порівнянь, рахувати проценту приросту. А поїхати і забрати.
Хочу, можу, чого чекати…..
Та просто треба менше тестів дивитися і порівнянь, рахувати проценту приросту. А поїхати і забрати.
Хочу, можу, чого чекати…..
-
FirstTDM
Member
Ага... так и есть... надо: "поїхати і забрати"Chester_pl: ↑ 20.12.2025 19:03Та просто треба менше тестів дивитися і порівнянь, рахувати проценту приросту. А поїхати і забрати.
-
Yurius
Member
Так ціни на 5070ті,5080 та Рх9070хт полетіли трохи в гору десь +2-4к і наявність стала менше ,5070 та 9070 поки тримаються по ціні на старому рівні ,ще можна застрибнути в останній вагон.Chester_pl: ↑ 20.12.2025 16:09підтверджую. сам вже близко тижня активно моніторю наявність і ціні.
-
vsx
Member
Возможно это обсуждалось. Такой вопрос - почему когда я запускаю BG 3 в режиме вулканa у меня значительно больше потребление чем в режиме DX11?
Разумное объяснение что старый директх просто не подгружает все навороты графики как надо. Или я что-то не то делаю?
PS. лок на 75 фпс
Разумное объяснение что старый директх просто не подгружает все навороты графики как надо. Или я что-то не то делаю?
PS. лок на 75 фпс
-
man1242
Member
В мене особисто на вулкані більше фпс у місцях де є обмеження у гпуvsx: ↑ 20.12.2025 23:13 Возможно это обсуждалось. Такой вопрос - почему когда я запускаю BG 3 в режиме вулканa у меня значительно больше потребление чем в режиме DX11?
PS. лок на 75 фпс
-
Chester_pl
Member
СумнівиFirstTDM: ↑ 20.12.2025 18:50 А в чем проблема? В чем сомнения?
"а воно мені нада" бо останні 3 роки не грав майже , а тут шось сталкера захотілось, а як виявилось там багато чого цікавого вийшло, а тут зима на носі. а моя затичка навіть на міналках шось ніфіга.
Хоча для свого хобі купив приблуду за 4к баксів - а за пів року користувався 2 рази. але кайф від використання коштував кожного витраченого центу.
Потім ще куча цих тесті на ютубі. які тільки більше смуту додают. дивишся и наче 9070хт прям на рівні - поки не переходить на 4к. а як в деталі полізти то там краще, а там не краще . а ще ціна, в однаковому виконанні різниця 5080 /9070хт , майже 30к.
а весь це дефіцит підштовхує до того шо "нада брать", бо не буде або буде дорожче
напевно оці три дні додаткового моніторингу цін і наявності якраз і чекав, мінімальна ціна в адекватних магазах стала вищою за ціну яку віддав десь на 3-4к, хоча всюду типу почались "новорічні знижки", наявність прям сильно стала менше.FirstTDM: ↑ 20.12.2025 18:50 Какое чудо ждем?![]()
Или я что-то не знаю и завтра 5080 будут бесплатно раздавать![]()
Done
-
vsx
Member
man1242
Вообще не удивительно.
Короче разобрался. Оказывается вулкан и дх по разному компилируют шейдеры, особенно после друг друга. Спустя время энергопотребление стабилизируется.
Интересное наблюдение - XeSS не поддерживается в DX11 хотя файлик присутствует.
Chester_pl
Поздравляю
Вообще не удивительно.
Короче разобрался. Оказывается вулкан и дх по разному компилируют шейдеры, особенно после друг друга. Спустя время энергопотребление стабилизируется.
Интересное наблюдение - XeSS не поддерживается в DX11 хотя файлик присутствует.
Chester_pl
Поздравляю
-
FirstTDM
Member
Поздравляю!
-
VES
Member
советчики насоветовали... в что оверы превратили? Капец! И не передать моего офигивания.

вы же сами сидите на 9070 и при этом человек уходит в стан зеленых, да что происходит?
вы же сами сидите на 9070 и при этом человек уходит в стан зеленых, да что происходит?
-
Chester_pl
Member
VES
ну якраз "советчики" по вашій версії виказували хоч якусь думку. та і рішення, я сам прийняв. всі інші казали шо треба читати тему. хоча в цій темі відповідей по сіті майже немає, як і в інтернеті. куча інформаційного сміття.
якщо маєте аргументи готовий вислухати. на шо варто поміняти і чому?
карта ще в коробці, можу повернути.
ну якраз "советчики" по вашій версії виказували хоч якусь думку. та і рішення, я сам прийняв. всі інші казали шо треба читати тему. хоча в цій темі відповідей по сіті майже немає, як і в інтернеті. куча інформаційного сміття.
якщо маєте аргументи готовий вислухати. на шо варто поміняти і чому?
карта ще в коробці, можу повернути.
дивися профілі. жодна людина яка на 9070 не привела аргументів окрім "все вже написано"VES: ↑ 21.12.2025 01:33 вы же сами сидите на 9070 и при этом человек уходит в стан зеленых, да что происходит?
-
VES
Member
я ж не до вас щось там мав на увазі, а до тих людей що тут насовітували. Якщо потрібно для роботи, тоді так - хуанг карта.
Якщо в іграшки в 2к то 9070хт і зекономите 10к.
Не дивиться на профіль, бо то все недоречно, хтось його оновляє, а хтось, типу мене на нього забиває
Мінусатори ваш вихід
Отправлено спустя 12 минут 6 секунд:
коротше, на мою не дуже файну думку, як для роботи є тут на форумі гарна 4070ті супер. але навіть зараз за ці кошти є майже топова азуз прайм 9070хт. Для ігорів маст хев, у 2к це навіть не обговорюється.)
ну все, кидайте в мене тепер помідори. От я вам по людськіі а ви зі мною по .. не людські. скотинякі
ось всіх хто ставив мінус залишу без кіла гречкі 
Якщо в іграшки в 2к то 9070хт і зекономите 10к.
Не дивиться на профіль, бо то все недоречно, хтось його оновляє, а хтось, типу мене на нього забиває
Мінусатори ваш вихід
Отправлено спустя 12 минут 6 секунд:
коротше, на мою не дуже файну думку, як для роботи є тут на форумі гарна 4070ті супер. але навіть зараз за ці кошти є майже топова азуз прайм 9070хт. Для ігорів маст хев, у 2к це навіть не обговорюється.)
ну все, кидайте в мене тепер помідори. От я вам по людськіі а ви зі мною по .. не людські. скотинякі
Последний раз редактировалось VES 21.12.2025 02:22, всего редактировалось 1 раз.
-
KPAH
Member
Так Вы опять курите?VES: ↑ 21.12.2025 02:17 Не дивиться на профіль, бо то все недоречно, хтось його оновляє, а хтось, типу мене на нього забиває![]()
-
Chester_pl
Member
близько 30к
однакове виконя, асус туф - чевона близко 39к зелена майже 70к
потенційно буде 5120х2160. і от якраз в "тестах" коли переходимо в 4к там вже відчувається. це був додатковий аргумент.VES: ↑ 21.12.2025 02:05 Якщо в іграшки в 2к т
та ну 9070хт відносно свіжа карта. так шо якщо вона в профілі. то на шо її могли поміняти? на зелену?VES: ↑ 21.12.2025 02:05 Не дивиться на профіль, бо то все недоречно, хтось його оновляє, а хтось, типу мене на нього забиває![]()
я як раз вагався. між 9070хт і 5080 ну якось все не дуже зрозуміло, наче однаково але не однаково = "same same but different" . , але я якщо граю то тільки в сінгл, повільно все розглядаючи так всі ці додаткові ніштяки типу рейтрейсінгу напевно якраз для мене. і напевне все ще вагаюсь . можна ж замовити 9070хт, хоча вона вже зробила +2к а 5080 від моєї ціни покупки в середньму +3-4к
-
VES
Member
нет, некропостингом занимаемся)KPAH: ↑ 21.12.2025 02:19Так Вы опять курите?VES: ↑ 21.12.2025 02:17 Не дивиться на профіль, бо то все недоречно, хтось його оновляє, а хтось, типу мене на нього забиває![]()
Есть что по сути сказать?
Отправлено спустя 7 минут 53 секунды:
5080
Вы моделируете какие- то там игры, и еше прототепируете их, и все через ИИ собираетесь прогонять. Думаю что нет. И вам эта фича в отсутсвие тырнета понадобится от силы пару раз.
5120х2160. - це що за монік 7 49? 16:4?