Выбор ИБП/UPS

Корпуса и источники питания
Ответить
Автор
Member

Grava, ну якщо все самому тягнути з Китаю та чекати місяць-два... то звісно що можна дешевше. Мова про "купити-отримати-зібрати-включити" в продовж 2-3дні.
Grava
Member

Z440_User
З Китаю тільки плата дбж, в нас таких повно було але 2s по 200грн. І взагалі зараз воно 2 тижня їде :)
tablestikus
Member

Grava: 18.12.2025 11:00
Z440_User: 18.12.2025 10:42потім дивимося на розетці/промі гарну красиву коробочку типу Marsiva на 12000mAh в +/- ті ж самі гроші

Я собі збирав на 6х18650 Samsung 32e (6х60грн, 65грн бмс, 2 холдери на 3х18650 100грн.) Плата дбж 3s (25вт, 36вт пікове якщо вірити опису) з алі 110грн, бж на 12в був, але докупив окремий 12.6 2а за 180грн бо плата тільки 0.5а видає на заряд. І штекери, корпус, дроти ще кілька сотень. Тримає cudy wr3000h + onu (2 мережі віфі, макс потужність) приблизно 11 годин, з допомогою додаткової зарядки заряджається за час поки є світло. Але в мене і проблем з температурою немає :-/
Ти ж уточнюй що аккуми ти взяв б\у з розборки чогось.
DDt
Member

Z440_User: 18.12.2025 10:42dc-dc 2шт = 80грн
оно конечно стоит копейки и хуже от них не станет, но смысл около 0, у меня роутер полтора года работает от 13,8 и ничего с ним не случилось
Grava
Member

tablestikus
З розборки, ємність 3150mah (liitokala lii 500 трохи бреше в плюс), по даташиту мін 3100. Також брав terrae 30e по 39грн. По даташиту мін 2900, всі що приїхали 3150 :)
Z440_User
Member

Нє оно конєшно можна все з помийного відра зібрати, і роутера 9В заживити від 13,8 вольт, і 12В ону заживити 13,8 вольтами, і сунути оце все в картону коробку від нової пошти/мейкапу/взуття...
... і мати надію що воно не відригне в будь який момент.

Мені лінь лазити на горище, я зібрав, увімкнув, забув де воно знаходиться. Ну ок, мені ще доведеться злазити, бо куплю/знайду коробку для нього :D
DDt
Member

Z440_User: 18.12.2025 11:35Нє оно конєшно можна все з помийного відра зібрати, і роутера 9В заживити від 13,8 вольт, і 12В ону заживити 13,8 вольтами, і сунути оце все в картону коробку від нової пошти/мейкапу/взуття...
... і мати надію що воно не відригне в будь який момент.
я не помню на этом форуме или нет, но за время блекаутов уже не раз писали что внутри у роутеров как правило всё нормально сделано по входу, хоть 12в, хоть 13в, хоть 14,2в - будет работать, у микротов вообще разброс от 9в до 24в
mult
Member

Підкажіть до дбж APC smart ups 1500.
При заміні акумів треба їх калібрувать чи проводить якісь маніпуляції, чи просто купить, поставить і все?
Брав його б.у, ще до повномасштабки.
Акуми ще тоді працювали не стабільно, типу розряд ішов скачками, хоча ще більш менш тримають.
Думаю мінять чи ще хай походять.
Shpoker
Member

mult
замкни аккумы ++ и -- на часов 6, чтобы выровнялся заряд, а потом вставляй и пользуйся
FirstTDM
Member

mult: 18.12.2025 12:49Підкажіть до дбж APC smart ups 1500. При заміні акумів треба їх калібрувать чи проводить якісь маніпуляції, чи просто купить, поставить і все?
В подавляющем большинстве случаев делать ничего не надо c APC - просто заменили батарею на точно такую же и всё.

Теоретически можно, но не обязательно, калибровать - подключить нагрузку 40-50%, разрядить до 25% и зарядить потом до 100% - будет время работы чуть точнее показывать.
mult
Member

Shpoker
FirstTDM
Дякую за відповіді.
YumaX
Member

mult: 18.12.2025 12:49Підкажіть до дбж APC smart ups 1500.
Які конкретно АКБ ви хочете замінити?
Як мінімум треба порівняти значення напруги, що показує ups і заміряне тестером, точно ви не виставите але я рекомендую виставити так, щоб реальне значення напруги було на крок вище ніж показує ups так ви збільшите реальний рантайм і АКБ не будуть розряджатись нижче норми! Якщо акуми додаткові, можна побавитись параметром кількість доп батарей, по ідеї збільшує струм заряду.
mult
Member

YumaX
Акб рідні я так розумію, що йшли з дбж.
Зараз на роботі то не можу глянути.
Сам дбж показує що вони з 2019 року.
FirstTDM
Member

mult: 18.12.2025 16:13Сам дбж показує що вони з 2019 року.
Пора менять... обычно 3-5 лет всё хорошо, а потом надо новый аккум вставлять... ну или ждать пока совсем старый сдохнет...
SergN
Member

GreenMile: 18.12.2025 10:58
SergN: 18.12.2025 10:39
Фігню сам пишеш, так накручуючи, адже в запиті ж не не було вимог, яку яскравість треба забезпечити. Може, людині важливо носа не розбити в темному приміщенні, а не яскравість стоматологічного крісла організувати з павербанку. В залежності від виконання, вони в рази менше можуть споживати, при цьому освітлювати щось будуть.
Я думаю, людина і без вас здатна відповісти, чи ви не можете пройти мимо і не всунути свої 5 копійок?
Для того, щоб не розбити носа не потрібно 2 метри стрічки, 10 см достатньо для чергового нічного освітлення :-P
Спочатку подумай про свій пост з точки зору заяви про всування 5 копійок, бо він якраз повністю під це і підпадає. Ти не знаєш, яка у нього стрічка (є/буде), а вже з ризиком сісти в калюжу надуманою експертністю надуваєш пост про споживання невідомої стрічки нефіксованої довжини, а насамперед - про достатність її яскравості для іншої людини. Комусь достатньо 10 см, комусь 20, комусь ... півтора метри. Споживання не від довжини залежить, а від кількості діодів на ній. Тільки от ніхто не просив вчергове на тему достатності освітлення вставляти 5 копійок, а на тему вибору павербанка.
GreenMile
Member

SergN: 18.12.2025 20:41
GreenMile: 18.12.2025 10:58 Я думаю, людина і без вас здатна відповісти, чи ви не можете пройти мимо і не всунути свої 5 копійок?
Для того, щоб не розбити носа не потрібно 2 метри стрічки, 10 см достатньо для чергового нічного освітлення :-P
Спочатку подумай про свій пост з точки зору заяви про всування 5 копійок, бо він якраз повністю під це і підпадає. Ти не знаєш, яка у нього стрічка (є/буде), а вже з ризиком сісти в калюжу надуманою експертністю надуваєш пост про споживання невідомої стрічки нефіксованої довжини, а насамперед - про достатність її яскравості для іншої людини. Комусь достатньо 10 см, комусь 20, комусь ... півтора метри. Споживання не від довжини залежить, а від кількості діодів на ній. Тільки от ніхто не просив вчергове на тему достатності освітлення вставляти 5 копійок, а на тему вибору павербанка.
Ще раз, я відповідав автору повідомлення, а не вам, що і як я йому писав - вас не стосується і не ваша справа. Чого ви за нього впряглись і починаєте щось пред'являти мені, якщо ви так само не знаєте, що треба автору, ще й з якогось переляку взяли на себе сміливість вирішувати, що потрібно автору, а що нє? :apes: Я його пост зрозумів по-своєму, у мене своя думка, ви - інакше, ок, можете йому радити що завгодно своє інше, нащо цей потік свідомості тут мені, чого ви збудились ще й нахамили, хоча вас ніхто не чіпав навіть? Спокійніше, Зоя Жорівна, спокійніше (с)
sirifil
Junior

Всім доброго вечора
Підкажіть будь ласка який дбж підійде під цей конфіг
Блок живлення Seasonic Focus GX-850 850W (SSR-850FX)
5080+7800x3d+ 32 оперативи
FirstTDM
Member

sirifil: 23.12.2025 16:32Підкажіть будь ласка який дбж підійде під цей конфіг
У меня такой: APC UPS BVX 2200VA под RTX 5080 и т.д. Всё хорошо - держит комп уверенно, со всеми перепадами справляется отлично, всегда есть 4-6 минут для спокойного сохранения результатов работы/игр
Tesseract
Member

sirifil
Про всяк випадок попереджаю, що безперебійник для довготривалої роботи компа від батарейок не підходить. Для цього є зарядні станції. А безперебійник - це чисто щоб встигнути усе зберегти.
Shpoker
Member

Tesseract: 23.12.2025 21:33Про всяк випадок попереджаю, що безперебійник для довготривалої роботи компа від батарейок не підходить
...без доработки ;)
Ответить