G.Skill прокоментувала зростання цін на оперативну пам’ять. У всьому винна ШІ-індустрія

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Пропоную обговорити G.Skill прокоментувала зростання цін на оперативну пам’ять. У всьому винна ШІ-індустрія

no s*it sherlock :lamer:

Питання тепер лиш чи це надовго і чи хлинуть потім великим потоком дешеві пам'яті всіх видів, коли все це лусне або ШІ контори нарешті нажруться і їм досить буде :insane:
Enjthesilence
Member

Tetronga: 18.12.2025 15:27 Пропоную обговорити G.Skill прокоментувала зростання цін на оперативну пам’ять. У всьому винна ШІ-індустрія

no s*it sherlock :lamer:

Питання тепер лиш чи це надовго і чи хлинуть потім великим потоком дешеві пам'яті всіх видів, коли все це лусне або ШІ контори нарешті нажруться і їм досить буде :insane:
26-27 роки не лусне
yariksom
Member

Всі лякають купляйте бо буде дорожче, значить не пізніше як за рік бульбашка лусне :gigi:
waryag
Member

Enjthesilence: 18.12.2025 15:30 26-27 роки не лусне
Достатньо одного критичного звіту, щоб закупки призупинили чи різко зменшили.
KimRomik
Member

Ну так, збільшуйте обсяги виробництва, а не скорочуйте. В чому проблема?
unique-neon
Member

Як я розумію, може і не вірно, але щоб тримати це діло на плаву кожен рік ШІ залучають все більше ресурсів у геометричній прогресії. Техно гіганти вже дають в борг один іншому. Весь драм на 26-й вигребли. ШІ тим часом не те щоб був сильно розумніший ніж рік тому, чи два тому. Діло це при цьому мега збиткове. Що ще мають зробити, щоб у 27-му намалювати нові обіцянки небачених потужностей ШІ і залучити більше інвестицій?
Последний раз редактировалось unique-neon 18.12.2025 16:05, всего редактировалось 2 раза.
dead_rat
Member

G. Skill якісь слоупоки
hohlid19
Member

KimRomik: 18.12.2025 15:59 Ну так, збільшуйте обсяги виробництва, а не скорочуйте. В чому проблема?
Так и увеличивают. Но все ресурсы идут в коммерческий рынок, а не в потребительский
dead_rat
Member

unique-neon: 18.12.2025 16:01 Що ще мають зробити, щоб у 27-му намалювати нові обіцянки небачених потужностей ШІ і залучити більше інвестицій?
Байаут (гарантії) держдепу
AntonyKandaurov
Member

Ціни зросли бо збільшився попит і всі гілки які мають відношення до ОЗП вирішили заробити на ажіотажі, ось і все. Ну і новини про те що альтман змушує співробітників виносити раму в кишенях і під шкарпетками тільки збільшують панічні настрої, бо допоки ви вибираєте в інтернеті пам'ять - опенаївці її вже виносять з магазинів.
MqM
Member

unique-neon: 18.12.2025 16:01 Як я розумію, може і не вірно, але щоб тримати це діло на плаву кожен рік ШІ залучають все більше ресурсів у геометричній прогресії. Техно гіганти вже дають в борг один іншому. Весь драм на 26-й вигребли. ШІ тим часом не те щоб був сильно розумніший ніж рік тому, чи два тому. Діло це при цьому мега збиткове. Що ще мають зробити, щоб у 27-му намалювати нові обіцянки небачених потужностей ШІ і залучити більше інвестицій?
Чим вимірюється розумність?
Якість відеогенерації за два роки чкурнула на порядок від кривих смиканих відео з купою помилок до відео з автоматичною аудіозвучкою, доброю фізикою та зі збереженням персонажів.
Гугліть типовий тест, як Вілл Сміт їсть спагетті:)
Последний раз редактировалось MqM 18.12.2025 16:15, всего редактировалось 3 раза.
kairo
Member

yariksom: 18.12.2025 15:41значить не пізніше як за рік бульбашка лусне
Я таке під час майнінг-буму слухав і після слухав. Писали, що 4090 можна буде на вагу придбати.
AndyGTR
Member

2026 - базова версія RTX відеокарт під DDR3-DDR5 :gigi:

Изображение
Последний раз редактировалось AndyGTR 18.12.2025 16:27, всего редактировалось 3 раза.
yariksom
Member

kairo
Навіть не здогадувався, що майнінг бум був за часів 4090, пронесло якось.
unique-neon
Member

MqM: 18.12.2025 16:13Чим вимірюється розумність?
Ну в кодінгу наприклад. Як писав ШІ аби що, так і сьогодні пише аби що. Ну відео нехай покращилось, але теж питання, якої тривалості це відео. Глянув цікаво, але навіть при його тривалості зклейка нарізок.
kairo
Member

yariksom: 18.12.2025 16:21Навіть не здогадувався, що майнінг бум був за часів 4090, пронесло якось.
Перечитайте мій коментар.
MqM
Member

unique-neon: 18.12.2025 16:23
MqM: 18.12.2025 16:13Чим вимірюється розумність?
Ну в кодінгу наприклад. Як писав ШІ аби що, так і сьогодні пише аби що. Ну відео нехай покращилось, але теж питання, якої тривалості це відео. Глянув цікаво, але навіть при його тривалості зклейка нарізок.
Написання коду це одне з найскладніших завдань і я підозрюю, що існують вшиті обмеження з багатьох безпекових причин. Тривалість відео зросла з 5 секунд до декількох хвилин (принаймні на локальних моделях)
yurius_r
Member

G.Skill, та невже?
спойлер
images(11).jpg
harito
Member

А память тем временем уже больше чем в пять раз подорожала -

Модуль памяти G.Skill DDR4 16GB 3000MHz Aegis (F4-3000C16S-16GISB) - 5300 гривен.

Я думаю надо объявить бойкот не продавцам комплектующих ,а именно тем кто продаёт подписки на ИИ . Не платить за ИИ ни копейки никому и никогда ! :gigi:

Как хорошо что я старый комп не продал. :)
StTechnik
Member

harito: 18.12.2025 17:24Не платить за ИИ ни копейки никому и никогда !
Так ты и не платил. :D
И что изменится? )
Ответить